nemoj ko da je taka' pdf sex i erotika e' bi bombu bacio odje!
Printable View
Da onda promjenim i ogradim se da me neko pogresno ne shvati...
Meni je vazda ljepse bilo sa 3 vise od druga nego sa 15 manje od druga...
-.- asdasdasdasdasd
Primjecujem da od kad se ovo uvelo pregledniji je forum 5 puta,manje je spamovanja i glupih oglasa znaci neko stanje kakav forum treba da bude:)
ovako je odlicno, treba svaki mjesec naplacivati po 2 eura, pa bi prodavali samo ozbiljni, a kupci bi se javljali samo na pm, i bas super bi bilo tako.
Samo da vam kazem da je za 2 dana (8. i 9. Decembar) postavljeno ili refreshovano 430 JEDINSTVENIH oglasa!
9. Decembra 310 oglasa, a 8. Decembra 120 oglasa...
jeli problem odgovorit na poruke koje sam poslao tebi,sljapku i jos jednom moderatoru...ako smijem da pitam.....
sto ne mogu da postavim post na svoja dva thread-a?
https://forum.cdm.me/showthread.php?t=71576
https://forum.cdm.me/showthread.php?...32#post1864332 i zasto je ovaj zakljucan?
Sprdas li se ovo da te ne kunem?
evo, ovaj nik0l4cfh je cist primjer zasto je trebalo ovo pravilo.
Decko se registrovao u junu, i odma je postavio oglas. Od svih tema koje je otvorio vise od 50% su oglasi, a preko 70% njegovih postova je takodje na pdfu oglasi.
i sad, bez da je procitao obavijestenje koje bode oci, dolazi ovdje i pita za nesto o cemu je od juce napisano bar 1000 postova.
Zbog ovakvih "indijanaca" i treba da se naplacuju oglasi od juce pa na dalje i u buduce :D
Kolko ste ih imali 10.decembra 5 oglasa i nijedan novi, meni to sve lici na neke druge forume kakve je stigla sudbina, koj ce izgleda i ovaj. Trebalo bi ga grupno bojkotovat, ili preci na neki drugi ili otvorit novi. Forum i internet se ne zasniva na ovome, al nema veze, mi mislim na sve bez moderatora, smo ga napravili mi ce mo ga i zatvoriti.
Inace su mi obrisana 4 posta jer sam proziva, osoblje foruma a nista nisu mogli da nadju da me banuju jer istinu pricam.
Forum lagano umire jer nece niko da dolazi zbog 2 oglasa i nemoze postavit.
Napravite sms servis sa sifrom za naplatu oglasa i zaradite.
ti si vjerovatno zamislio forume da su to mjesta na internetu dje mozes da prodajes i kupujes, sto govori i podatak da nidje drugo nisi pisao osim na pdf-u oglasi i prodaja, e moracu te razocarati, mnogi forumi i nemaju oglase ako ih i imaju stroga su pravila sto se tice postovanja, nema sigurno ovakve slobode koja je bila na cdm-u
ovaj me boldovani dio posebno nasmijao :)
je li ti trebaju pare da naplatis te oglase ili u humane svrhe, kako se god okrene pricate o tome koliko se postuje u oglasima i kako forum polako ( uz zvuke violina) umire,Bice akcija i za forume,cak bi mi i drago bilo da se akcija za forume napravi,pod uslovom da jeste akcija a ne otimacina pod prisilom ,samo batali vise vi ste toliko postavili a necete 2 eura da date ponavljate se.
E ako sam ukapirao poentu tvog posta, ne pomjerio se!
Idite u prognanike pa stavljajte oglase! Simple as That :mrgreen:
^^ U Mordor.
:D
Podrzavam akciju, da se pomogne unesrecenima, ali IRITIRA me ovo sto se sporovodi na kategoriji Oglasi . Imao sam do sada 2-3 foruma, znam sta znaci biti administrator. Razumijem da kao najveci CG portal zelite da pomognete, ali mislim da Vam je ova ideja sa naplatom oglasa cista GLUPOST i da ce Vam radi toga opasti posjecenost. Radite sta Vam je volja, ali trebalo bi staviti gore na vrhu foruma , sto svakom upadne u oci , obavjestenje tipa : Pomozite ljudima u poplavljenim dijelovima nase zamlje, Vase malo, nekome je mnogo ! Minimalna uplata po forumasu je 1,2 xxxx evra. Donacije mozete uplatiti na XXXXXXxxXXXXXxxx ziro racun neke od banaka. Hvala u ime onih kojima je pomoc najpotrebnija. Vasa Administracija " . Ovo sto ste uradili su vec neke restriktivne mjere koje navode ljude na revolt. Znam od pocetka kako je sve islo na CDM forumima, irc.cg.yu , pingvin, vucko tricky_kid , DIDI, nagual , Igi , Goran69 itd. Razmislite o ovom predlogu.:rolleyes: Pozdrav.
Sa sve restrikcijom,uplatilo je 10 ljudi do sad....da su to tako napisali koliko bi ih uplatilo? Troje u najboljem slucaju...Kome se ne svidja nek ne uplacuje, nece ni oglase postavljat :D, podrzavam u potpunosti, barem ce se forum rascistit onih kineza,a ovi sto samo zalaze u oglase mi nece nedostajat
to mi samo govori o tebi kakva si osoba, govori mi da si iskvarena i ljubomorna osoba... kao sto rece neki kolega, sta ako neko ko prodaje ovdje u pdf oglasi zivi od toga, placa struju, hranu - prezivljava?!? ali ne, ti ne prodajes pa tebe boli dupe, a to sto ce sjutra neko ostat bez prihoda da nahrani porodicu je ok... i ovo se sve desava ne zbog akcije nego zbog ljudi (medju onima koji odlucuju) koji umjesto da su zadovoljni koliko broj ljudi posjecuje forum i u kolikom (rekordnom) broju postavaljuju oglase, sta oni urade - pocnu da uslovljavaju i naplacuju?!? e pa svi smo to dozivjeli jednom u zivotu i nikad nije ispalo na dobro...
Ljudi kako smarate to nije zdravo....
Ispade da ostadoste bez `ljeba zbog 2 eura :rolleyes: koja necete da date `za inat`
pa onda su vam banke daleko, pa vam je tender bolji pa 100 glupih razloga... Ako jednom u 10 dana idete negdje iz kuce dovoljno je da svratite u bilo koju banku ili postu i 2 eura umjesto za limunadu uplatite za nekoga ko je i gladan i zedan i nema krov nad glavom, a vi umjesto da sjedite u centru i gustirate limunadu, prosetate taj dan jer ste srecni i znate da vas u toploj kuci ceka topli rucak koji je mama ili zena spremila.
Svaki mjesec treba sprovoditi akciju placanja oglasa u dobrotvorne svrhe iz sledecih razloga:
1. moze se uciniti dobro djelo svaki mjesec
2. na oglasima ce biti manje spamera i besposlicara koji nece nista da kupe a trose vrijeme ozbiljnim prodavcima
3. SVAKO ima 2 eura pa nigdje ne vidim problem.
sa 100 eura moze da se kupi mnooogo igracaka za nezbrinutu djecu, sa 100 eura moze da se nahrani cijeli azil onih izgladnjelih pasa na koniku isl.
Ako imamo sumnje da ce direktna donacija novca biti zloupotrebljena, vjerujem da se moze lako napraviti dogovor da se pokupuje za taj novac potrebno i ponese direktno gdje je namijenjeno. ako se forumasi mogu uspjesno dogovoriti da rostiljaju, da se sastaju bez povoda itd, mogu se dogovoriti i da ucine dobro djelo.
To je samo moje misljenje.
jel realno da se od juce jos prica o ovome?
Odj vecini treba CRTAT da nije stvar u parama. Svi imamo ta 2e. Ali ista bi prica bila da treba 1 CENT da se donira. Zbog cega?
Zbog toga (sto vec rekoh juce) sto uslovljavate/cerate nas da to uradimo ne bi mogli koristit pdf prodaja/oglasi, pa samim tim, to NIJE DONACIJA, jer su donacije DOBROVOLJNE.
Pomenu Igi da ce se promjeni situacija, tako sto ce se pocet naplacivat postavljanje oglasa, a te pare ic za poplavljena podrucja.. pa isti k..c samo drugo pakovanje, opet uslovljavanje.. o tome se radi, a ne o posrana 2e!
ps. Prije nedje (ne davno) je jednoj djevojci hitno bila potrebna krv. Onda ste samo stavili kao "notice" ispod onoga reda dje je "User CP". Zasto tada niste "ucjenili" sa ovakvim potezom?
Naucite sto su donacije. (evo da pomognem: donacija=poklon)