To je prirodan odbrambeni mehanizam.
Poricanje stvarnosti.
Bježanje od istine zna da iscrpi. Svakako ona mora stići do svačijeg uma, samo je pitanje kada... Svi smo različiti.
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Printable View
To je prirodan odbrambeni mehanizam.
Poricanje stvarnosti.
Bježanje od istine zna da iscrpi. Svakako ona mora stići do svačijeg uma, samo je pitanje kada... Svi smo različiti.
Mene zanima kad ce biti peta i koliko cesto ce se primati svaka sljedeca. Takodje, da li se moze napraviti maska koja ne smeta disanju dok spavate i disanju dok ste pod vodom?
Izvinjavam se ali ovoj temi je prosao rok ozbiljnosti pa je sprdnja jedino sto je ostalo.
Imalo je smisla u pocetku kad su se vakcine pojavile i kad su na snazi jos uvijek bile mjere za sprjecavanje sirenja virusa. Jer te mjere, u tandemu sa vakcinacijom mogu znacajno da doprinesu daljem sirenju virusa. Nije imalo smisla ne vakcinisati djecu u tom trenutku i ne insistirati na tome da i djeca nose maske, jer su djeca uglavnom bila asimptomatski slucajevi koji su samo dalje sirili virus. A vakcine i druge mjere su u tom periodu itekako doprinosile manjem broju zaraza i manjem broju tezih oboljenja. Najveci broj smrtnih slucajeva je iz tog perioda. Ako se dobro sjecam, prema nekim studijama je samo u Americi pravovremena vakcinacija mogla da sprijeci oko 400.000 smrtnih slucajeva.
Izgleda ce novi talas, cim su se vakseri opet ukljucili u raspravu.
Naredne 2 sedmice su kljucne.
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
Apsolutno sve sto si naveo je potpuna suprotnost od onoga sto se na kraju ispostavilo ali slobodno zivi u zabludi. Jednostavno guras pricu u nadi da ce neko i dalje da se zalijepi na istu, da ti da "thanks" i da se osjecas bolje taj dan ili? Ne shvatam, toliko dokaza imamo sada da je sve to cista neistina al' i dalje si ubijedjen u sve? :D
Vakcinacija, na zalost, u niti jednom trenutku nije doprinijela sprecavanju i ublazivanju sirenja virusa, sta vise, upravo suprotno. Ono cemu je doprinijela, veoma vjerovatno, jeste da se oni slabiji (a tu definitivno u slucaju COVID19 ne spadaju djeca) barem donekle zastite od tezih oblika.
Poenta je upravo ovo.
Svako ko ne dijeli isto mišljenje je uvjek u raspravi. Ono razgovor 8 slično ne može [emoji1787]
I naravno obavezno provući kako je neko plaćen za neku priču, čisto da sindrom Balkana* bude potpun.
*Sindrom Balkana
Svijet protiv nas
Svi nas mrze
Mi sve najbolje znamo
Amerikanci su glupi
Svi su plaćeni za svoj posao
Svi bi da nas unište.
A po čemu znamo da nije donijela ublažavanju, imamo studiju kako bi sve išlo bez vakcine? Ono neobjektivnu iz više izvora?
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Sto je najgore, vidjeli smo kako je islo bez vakcine i to je bio horor.
Ideja da vakcinacija nije doprinijela sprjecavanju i ublazavanju sirenja virusa je notorna glupost. Kretenizam na kubni.
Problem sa antivaxerima je sto su nesposobni. Ne umiju da razmisljaju i ne umiju da citaju. A cak i ako se nekako snadju da nesto procitaju, ne razumiju sta su procitali.
Sto je vrlo lako dokazati: https://www.bmj.com/content/376/bmj.o298
Suština.
SZO je shvatila da postoje izvanredno nadarene osobe koje bi mogle da pokrenu novi svjetski poredak a nalaze se na malom brdovitom balkanu.
Ali,čitaju oni nešto i iz amerike,nije da nije,recimo republikance i desničare diljem svijeta.
Čuj porijeklo virusa,sastav vakcine a ljudi mladost potroše na fakultetima iz te teme dok neke njihove kolege izmotavaju i motaju ljude pričama o ljudima gušterima.
Valjda će jednom i za to doći zakon.
ja sam primila četiri vakcine...jesam li već mrtva? Da znam :D
...bez šale, prvu 28.juna 2021. drugu 13.jula 2021. treću 13. decembra 2021, i ovu četvrtu nedje sad oko 14. jula...očekujem da odem, mada kasnim, već sam trebala po procjenama ovih studija...
Evo dočekah da mi spočita malograđanštinu neko ko se u [/B]prethodnom[/B] postu posprdao sa ljudima koji imaju hrabrosti i kapaciteta da se suprotstave zvaničnom narativu - jer ko su oni, ljudi sa brdovitog Balkana, koji ne čitaju i ne prihvataju ono što dolazi iz Amerike i to naravno od njenog "progresivnog" dijela. Jer svi treba da težimo da budemo kao oni.
Ovo baš po definiciji nije malograđanština (pomodni snobovi koji znaju sve i pričaju nam kako se radi i ponaša - prepoznaće svi ko radi ovo na forumu). Baš nekako ovakvi stavovi doprinose promovisanju tih zapadnih vrijednosti kao što su sloboda govora, mišljenja i slično.
Ljevica vam se pokvarila Bluemoon, da ne kažem promašila skretanje.
https://www.floridahealth.gov/newsro...accine.pr.html
This analysis found that there is an 84% increase in the relative incidence of cardiac-related death among males 18-39 years old within 28 days following mRNA vaccination.
Ovo vam je zvanična informacija.
"Safe and effective."
Primiti vakcinu je kao popiti čašu vode.
Itd, itd...
Pravo osobe na izbor i nepovredivost integriteta je jedini motiv iza mojih objava.
Ukoliko sadržaje objava doživljavate suviše lično i isti udaraju na vaše odabire, onda je to problem sa vašim razumijevanjem konteksta i/ili neprihvatanjem novonastalih činjenica.
S pozitivne strane, čula sam lika koji je gostovao kod Johna Campbell-a (imao je neku povredu od vakcine), koji je rekao da je nakon 6 mjeseci počeo da osjeća znatna poboljšanja, tako da je moguće da napušta...
Sad kad primis booster dozu opet ces se malo losije osjecat narednih 5 mjeseci ali isparice to, pa onda sledeca booster doza i tako u krug, bolje da sam ubrizgavas virus no da ti neko prenese jel.
Sa obzirom da je u USA oko 100 miliona ljudi već se zarazilo COVID19 ja mislim (jer u studiji koju si postavila/postavio ne piše) da je su ovo ljudikoji su preležali COVID19 i onda se vakcinisali prebrzo.
Ti vjerovatno nećeš misliti tako, što nas dovodi do jednog sigurnog pitanja a to je čemu tekst u kojem piše da 84% vakcinisanih ima šansu za neku bolest ako nemamo informaciju
1) na koliko ljudi je odrađeno istraživanje
2) da li su ti ljudi preležali COVID-19?
3) da li su primili jednu ili više doza?
4) da li su imali neke sistemske bolesti ranije?
Naravno da nećeš imati odgovore na ovo i naravno da sada slijedi neki drugi link, gdje se takođe polovično daju informacije, i naravno da ćemo onda ta dva linka da "spojimo" u jedno pravo istraživanje po želji.
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Zato se i zove..rakun.
Sent from my SM-A336B using Tapatalk
Kad smo kod zdravstvenog sistema, cemu sluze domovi zdravlja u PG, podje stariji coek u dom zdravlja da ga pregledaju jer ima problem sa disanjem, kad tamo korona regruteri, korona prepaid strucnjaci, nece da pregledaju coeka krsteno, guraju stare osobe na vakcinaciju i sl. Izgleda ne smije coek pustit roditelje same, da ih neko od ovih 'medicinskih strucnjaka' ne sredi za trajno.
Posao doktora je da pregleda pacijenta, ne da sluzi kao agent prodaje proizvodjaca vakcina. Uzas. Izgleda coek mora da vodi advokata sa sobom kad ide u dom zdravlja da sprijeci korona profitere u svojim namjerama, da im advokat pojasni sto je njihov posao, i da svoju njusku usmjere iskljucivo ka svom poslu.
Jos traze 'zdravstveni radnici' povecanje plate. A ne bi vam coek dao ni te sto sad imate, no bi vam ih sve trebalo smanjiti, lise rijetkih izuzetaka. Gomila neznalica i lijenstina.
Bugi, prvo želim da ti čestitam i pohvalim te jer si posumnjao u zvanične informacije koje je podijelila glavna zdravstvena institucija Floride (akreditacije možeš naći na njihovom sajtu). Ovo je zaista bitan korak.
Ti misliš da su ovo ljudi koji su preležali kovid pa se onda vakcinisali, ali u studiji jasno piše:
Individuals were excluded if they (1) had a documented COVID-19 infection, (2) experienced a COVID-19 associated death, (3) received a booster, or (4) received their last COVID-19 vaccination after December 8, 2021 (to ensure each individual had the 25-week follow-up period to experience the event of interest).
Dakle, ljudi koji su imali potvrđenu kovid infekciju su isključeni iz studije.
Na linku iz članka koji vodi na studiju (otvara se u pdf-u) možeš pronaći i egzaktne odgovore na ostala tvoja pitanja.
Ne vjerujem ja u te price, evo cekam u red za 10-u vakcinu po redu i osjecam se sjajnooo.
Samo u svoje dupe vole da primaju vakcine, pi kakvi su ti politicari ni vakcina im nije sveta!
Kakve sam sve med. sestre upoznao, ne bih im dao Arcija da mi lijece a ne dijete, znam par koje su zavrsile nekakve skole na mufte u Novi Pazar, eo izbacuju slike u uniforme kao da su lijek protiv raka nasle, a u stvarnosti ni vakcinu ne umiju dat u prkno.
I ja sam svašta upoznala to ti vjerujem, no me @Antares podsjeti na cara teorija zavjera što se tiče teme mmr vakcine tzv Rakuna pa bi bilo dobro ono malo neka perestrojka jer sa antivakserima se nema što raspravljat.
Sent from my SM-A336B using Tapatalk
Ko god koristi termin antivakser, znaci da su ga dobro mediji obradili. Razmislite o tome provakseri.
Rijec doktor je rezervisana za doktore, ne za ove priucene sto rade u CG, dje prvo maltretiraju staru osobu sa vakcinacijom, prije nego sto su je pregledali. Nije bitan pregled, nije bitna terapija prvo, nego odmah covid fore, vakcinacija i sl.
Je li posao doktora da bude agent za vakcinaciju, agent prodaje farmaceutskih kuca, ili mu je primarni posao da prvo pregleda pacijenta, prepise odgovarajucu terapiju, pa onda da prica o nekoj i nekakvoj 'vakcinaciji'. Pritiskati staru osobu 5 puta u 5 min. da se vakcinise je cisti idiotizam. Izgleda mora coek da pocne da ih tuzi da bi prestali sa takvom vrstom maltretiranja, neko bi rekao cak i izivljavanja. Pitanje za pravnike dobijaju li ovi 'doktori' mozda kakvu nadoknadu na platu/bonus, sto je vise vakcinisanih, ili 'oboljelih' od covida. Logicko, razumno pitanje s obzirom na ovu nakaradnu pojavu gore.
Mene zanima koje doktore ti nazivas Doktorima, a koje "doktorima"? Svi oni su završili mdicinski fakultet...jesu li Doktori oni koji smatraju da je vakcina štetna i da je ne treba primati? A "doktori" oni koji preporučuju najznačajniji naučni doprinos suzbijanju mnogih bolesti koje su do prije 70-tak godina ubijale ljude masovno?
Vidji, nijesam ovo napisala da bih se sa tobom "prepucavala" je li vakcina dobra ili ne....odrasli smo ljudi, ti mislis da nije, ja mislim da jeste, ali je nevidjeni paradoks reći da nije posao doktora da predlozi starijem pacijentu ili pacijentu sa hronicnim oboljenjima da se vakinacijom zastiti od virusa ili od nekih zaraznih bolesti...brate mili?! Da li može taj dr da natjera tvog ili mog starog da primi vakcinu to je druga stvar, niti može niti ima pravo da nekoga ucjenjuje vakcinacijom ili pak da ga tjera da primi ako neko ne želi... ali svakako se od ljekara očekuje da predloži najbolje medicinsko dostignuce za zastitu starijih pacijenata, pobogu!
A najbolje je vakcina Fajzera da se razumijemo.
Ako preteknem, meni ce bit vrh, ali ako pandrknem ka sto mi predvidjaju, tek sam tri mjeseca pretekla poslije cetvrte, onda će mi bit najgora ikad :D Ko preživi pričaće
Pristup pacijentu im je ravan fasizmu. Doktor se ne postaje samim cinom zavrsavanja medicinskog fakulteta. Valjda bi doktori trebalo da imaju i neke ljudske osobine, da im je primarno da lijece ljude, da im pomognu, a ne da im guraju vakcine.
Kakav je to pristup lijecenju dje imas problema sa disanjem i oni odmah rade po korona skripti, covid testovi, vakcine i cuda. Ima li iko mozga od tih takozvanih 'doktora' da prvo popricaju sa pacijentom, pa da mu poslusaju srce, pluca, da se vidi sta je, pa onda fino terapija, a vakcine da budu po strani. A ne prvo pitanje jeste li vakcinisani, a sto nijeste, a kad cete, a zasto necete, a trebalo bi da se vakcinisete i sl. i tako 10 min. Mogao bi coek da crkne pored takvih 'doktora' dok oni izlistaju sve po svojoj 'skripti'. Taman da coek posumnja da dobijaju neke pare za guranje vakcinacije, jer mi nema druge logike da sa takvom zestinom guraju vakcinaciju starim osobama, tako mi te njihove brige za zdravlje gradjana. Ako je to u pitanju, neka su im srecni bonusi, zdravo ih trosili, taman kako su ih zaradili.
Ludara nevidjena dokle smo dogurali. Mozda ima pravo Mickey Singapurcanin sto je ukinuo doprinose za zdravstvo. Kakvo je i ko radi u njemu, taman treba kljuc u bravu, i baciti kljuc.
Ili mozda, samo mozda su u pitanju medicinski obrazovani ljudi koji znaju malo vise od tebe. Recimo, da je vakcina najbolja zastita od covida. Pa upravo zbog toga sto znaju malo vise od prosjecnog teoreticara zajvere i sto im je posao da brinu o pacijentima, stavljaju im do znanja kako da se najbolje zastite.
Ma sta to pricam. Cus da medicinski radnik zna bolje od tebe. Tek to nema logike...
Au sto to naprica VanjaTheFajzerovski, medicinski obrazovani ljudi. A ja bi bas volio da svi ti 'medicinski obrazovani ljudi' sto su terorisali narod dvije godine pokazu svoje bankovne racune, da vidimo nivo njihove 'medicinske obrazovanosti'. Sto se tice tih jeftinih floskula i psiholoskih manipulacija, tipa oni znaju bolje, oni su obrazovani i sl., informacije su danas lako dostupne samo treba citati. Davno je proslo vrijeme komunjara, jednoumlja i Brozovih pionira, tako da te fore ostavi onima sa IQ-om 50 (poslusno stado koje bi sebi ubrizgalo i najgori otrov ako vrhovni sef, TV ili sta li vec im to kaze). Odje ne umiju debili od tih 'medicinski obrazovanih' da provjere karton da se vidi na sto je coek alergican, nego lupaju terapiju ad-hoc i da coek ne pazi, mogli bi ga sredit od zajebancije (tipa davanje penicilina onima koji su alergicni na isti, i onda fino alergo sok pa ako nema ljekova da sprijeci reakciju srecan put u vjecna lovista). Jbga jedan manje vise, da ga upisemo za svaki slucaj da je riknuo od 'kurone' ;)