Pištolj u školu nosim ja, da me neko krivo ne pogleda!
Quote:
Originally Posted by
Roy Fokker
Gospode bože... kao da smo u 18. vijeku. Ja bih radije da Crna Gora nikad više ne dođe u priliku da se digne na oružje, i da budu strogi zakoni o nošenju oružja tako da nikad više ne može neko ni posjedovati pušku, a ne još da je "ponese na selo da vježba s tatom"! To se radi jedino u Etiopiji i sličnim nesrećnim mjestima, i nadam se da smo to ostavili daleko za sobom, i u muzejima.
Nijesi dobro informisan - radi se i u CG (pogledaj statistiku koliko je naoružanja u CG u privatnom vlasništvu). U vojsku po tebi nikako, ali sa pištoljem obavezno u školu - da te neko krivo nepogleda. To nam treba bravo - da se ubijamo međusobno.
Pozdrav - Ćao.:confused:
Ima i rezervni sastav Vojske!
Quote:
Originally Posted by
ATAMAH
Posto vojska CG ima vise cinova no prasinara ... u slucaju nekog sranja bice neka mobilizacija tipa - daj jaranu pusku nauci ga da je rastavi/sastavi i napuni za jedan dan pa mrsh na front. A onda golemi gubici i stradanije. :x
Vratio bi ja vojni rok makar 3-4 mjeseca. Ne jer sam mazohista vec zbog zdravog razuma. Kami bi nas odbranilo 1500 oficira i podoficira sa 900 vojnika.
Šta je tu je - šta se vojske tiče Zakon o vojsci i odbrani je usvojen. Vojsku sačinjava i rezervni sastav, ako nijeste znali. Rezon ti je odličan to svako treba da vidi da 2500 vojnika ne može odbraniti CG - ako je svi ne budemo branili, u slučaju eventualnog rata - nadam se da neće trebati, ali i dali treba da budemo u eri kolektivne bezbjednosti- militaristička država i da imamo 20000 vojnika - ko to može da plati. Sve u svemu je bitno da mi imamo dvije strane koje su što no kažu antiprotivne (protivprotivne). Zato se slažem neki vid obuke svih građana mora biti i sa oružjem i bez oružja - svako može da doprinese odbrani CG.
Pozdrav za Kotor! :!:
Kada je bokeljska noć?:confused: