Page 9 of 130 FirstFirst ... 56789101112131959109 ... LastLast
Results 201 to 225 of 3236

Thread: Vojska Crne Gore

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by apple_mac View Post
    Evo da ja dam mali komentar:

Za svakog muskarca koji nema nekih fizickih nedostataka trebala bi da bude obaveza sluzenje vojske.Da se ista pitam,a na zalost ne pitam vojska bi trajala maksimalno 3 mjeseca ali u ta tri mjeseca bi trebalo da se nauci rukovanje sa svim vrstama oruzja,kopanje rovova,kretanje po vatrenoj liniji,cuvanje sebe,komandovanje grupom,spasavanje ranjenih,za ta 3 mjeseca bi svaki normalni muskarac mogao da postane izuzetan vojnik.Ljudi,nikad se ne zna kad nam to moze zatrebat,ja mislim da ce brzo,jer OVK nesto kuva,a vidjecete i sami.
    Ja svim muskarcima predlazem da uzmu puske u ruke,i podju na selo sa ocem da treniraju i nauce bar osnovno!!!
    AMIN brate!!!

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Svako ko iole zna nešto o vojsci zna i to da nije moguće napraviti dobrog vojnika za 3 meseca, makar prošao i najjaču moguću obuku.

Pošto je vojska deo tradicije i kulture CG, ja bih uveo profesionalnu vojsku (kao što je i uvedena) - ali bih ostavio i mogućnost služenja vojnog roka za one koji to žele, u trajanju od minimum 6 meseci, a tim ljudima bih dao prednost u zapošljavanju, upisu na fakultet, povlašćeno zdravstveno osiguranje i slično.
    Last edited by ssin; 08-08-07 at 18:44.

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Majko PRESVETA BOGORODICE,
    jesam li ja LUD, ili mi NOGE SMRDE,
    ovoliko INTERESOVANJA ZA VOJSKU,
    koja mi je ZIVOT UPROPASTILA PUNIH SHEST DECENIJA,
    sve pokrala i sve nam o glavi slomila,
    sve SOLITERE, ODMARALISHTA, SAV NOVAC, JURNJAVA PO VUKOJEBINAMA SA TUCMACIMA GLUPIM I INTELEKTUALCIMA POSLUSHNIM,
    IMpOTETNI OFICIJERI SA TOPOVSKIM CIJEVIMA NA GRADJANE,
    DA NADOKNADE PAD POTENCIJE I TERENSKO OSUDSTVO IZ BRACHNOGA KREVETA,
    MENE SE STESHKILO,
    OD MLADIH MILITARISTA, MLADIH NEO KOMUNISTA I FASHISTA,
    HEBALE VAS UNIFORME.
    Kakav si ti to Crnogorac :blah:

(šalim se ali milsim - nije čudno što u Crnoj Gori ima momaka koji se lože na vojsku, zar ne. I ja ne mislim da je to nužno nešto loše. Pozdrav!)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by ssin View Post
    Svako ko iole zna nešto o vojsci zna i to da nije moguće napraviti dobrog vojnika za 3 meseca, makar prošao i najjaču moguću obuku.

Pošto je vojska deo tradicije i kulture CG, ja bih uveo profesionalnu vojsku (kao što je i uvedena) - ali bih ostavio i mogućnost služenja vojnog roka za one koji to žele, u trajanju od minimum 6 meseci, a tim ljudima bih dao prednost u zapošljavanju, upisu na fakultet, povlašćeno zdravstveno osiguranje i slično.
    Pazi, pazi, kako skreces u desno!

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by apple_mac View Post
    Ja svim muskarcima predlazem da uzmu puske u ruke,i podju na selo sa ocem da treniraju i nauce bar osnovno!!!
    Gospode bože... kao da smo u 18. vijeku. Ja bih radije da Crna Gora nikad više ne dođe u priliku da se digne na oružje, i da budu strogi zakoni o nošenju oružja tako da nikad više ne može neko ni posjedovati pušku, a ne još da je "ponese na selo da vježba s tatom"! To se radi jedino u Etiopiji i sličnim nesrećnim mjestima, i nadam se da smo to ostavili daleko za sobom, i u muzejima.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Da neki debil koji je spreman da izgubi pola godine zivota ima prednost pri upisu na fakultet u odnosu na nekog ko je predodredjen da studira taj isti :roll:
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Da neki debil koji je spreman da izgubi pola godine zivota ima prednost pri upisu na fakultet u odnosu na nekog ko je predodredjen da studira taj isti :roll:
    A ne nego neki debili trebaju da nam sole svoju teoriju u pamet, zato što jedino su očima gledali u knjigu, a praktično to neznaju ni kako izgleda o čemu su bubali - za mene su debili oni koji ne mogu da kao svoji đedovi i očevi, da se pošteno oduže državi -odnosno da znaju osnovne vojničke stvari. Ako je to interes države, naravno da treba da imaju raznorazne prednosti.

Naravno profesionalna vojska - trpi prvi udar, a imali neko pametan da misli, da 2500 vojnika može da podnese odbranu CG i ostale međunarodne obaveze koje smo prhvatili.

Šta će da radi onih drugih 650 000. vikaće "E viva montenegro" - a neprijatelj će nas zaobilaziti ili vikati sa nama, još nije vrijeme da se vojska potpuno ugasi, dobro je da je put ka tome krenuo i nadaj bože da treba ikada više da se upotrebi.

Samo još jedno, - da ne bude ka na Dubrovnik kada su naišli na PT minu, i umjesto da je uklone kako su učili na obuci, oni uzmu da je gađaju iz puške da je tako uklone i da krenu dalje, i šta je epilog - sreća, samo nekoliko ranjenih - zato ipak ne treba obuka!

Pozdrav za sve koji učestvuju u ovoj raspravi, pa i tebe Milovane - mora da si bi dobar profesionalac kada sada tako pričaš.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thumbs up Pištolj u školu nosim ja, da me neko krivo ne pogleda!

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Gospode bože... kao da smo u 18. vijeku. Ja bih radije da Crna Gora nikad više ne dođe u priliku da se digne na oružje, i da budu strogi zakoni o nošenju oružja tako da nikad više ne može neko ni posjedovati pušku, a ne još da je "ponese na selo da vježba s tatom"! To se radi jedino u Etiopiji i sličnim nesrećnim mjestima, i nadam se da smo to ostavili daleko za sobom, i u muzejima.

Nijesi dobro informisan - radi se i u CG (pogledaj statistiku koliko je naoružanja u CG u privatnom vlasništvu). U vojsku po tebi nikako, ali sa pištoljem obavezno u školu - da te neko krivo nepogleda. To nam treba bravo - da se ubijamo međusobno.
    Pozdrav - Ćao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Majko PRESVETA BOGORODICE,
    jesam li ja LUD, ili mi NOGE SMRDE,
    ovoliko INTERESOVANJA ZA VOJSKU,
    koja mi je ZIVOT UPROPASTILA PUNIH SHEST DECENIJA,
    sve pokrala i sve nam o glavi slomila,
    sve SOLITERE, ODMARALISHTA, SAV NOVAC, JURNJAVA PO VUKOJEBINAMA SA TUCMACIMA GLUPIM I INTELEKTUALCIMA POSLUSHNIM,
    IMpOTETNI OFICIJERI SA TOPOVSKIM CIJEVIMA NA GRADJANE,
    DA NADOKNADE PAD POTENCIJE I TERENSKO OSUDSTVO IZ BRACHNOGA KREVETA,
    MENE SE STESHKILO,
    OD MLADIH MILITARISTA, MLADIH NEO KOMUNISTA I FASHISTA,
    HEBALE VAS UNIFORME.
    Zar si u vojsci bio 6 decenija, pa da bi nama sad solio pamet, - kako je vojska promašena institucija, i da nas nazivaš militaristima, mladim neokomunistima i čak fašistima - svaka vam čast u te godine kad tako možete - ali ođe je neko lud ili mu noge smrde.

Moga bi pisati, da te bar razumijemo imaš neke riječi koje neznam odkud ih nađe, a i pišeš velikim slovima što znači da se nerviraš i vičeš - to nije zdravo za tvoje godine -Ipak Pozdrav!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Arrow Ima i rezervni sastav Vojske!

Quote Originally Posted by ATAMAH View Post
    Posto vojska CG ima vise cinova no prasinara ... u slucaju nekog sranja bice neka mobilizacija tipa - daj jaranu pusku nauci ga da je rastavi/sastavi i napuni za jedan dan pa mrsh na front. A onda golemi gubici i stradanije. :x

Vratio bi ja vojni rok makar 3-4 mjeseca. Ne jer sam mazohista vec zbog zdravog razuma. Kami bi nas odbranilo 1500 oficira i podoficira sa 900 vojnika.
    Šta je tu je - šta se vojske tiče Zakon o vojsci i odbrani je usvojen. Vojsku sačinjava i rezervni sastav, ako nijeste znali. Rezon ti je odličan to svako treba da vidi da 2500 vojnika ne može odbraniti CG - ako je svi ne budemo branili, u slučaju eventualnog rata - nadam se da neće trebati, ali i dali treba da budemo u eri kolektivne bezbjednosti- militaristička država i da imamo 20000 vojnika - ko to može da plati. Sve u svemu je bitno da mi imamo dvije strane koje su što no kažu antiprotivne (protivprotivne). Zato se slažem neki vid obuke svih građana mora biti i sa oružjem i bez oružja - svako može da doprinese odbrani CG.
    Pozdrav za Kotor! :!:
    Kada je bokeljska noć?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Prznacu SAMO VOJSKU,
    koja ima JASAN CILJ,
    ODBRANU SVAKOG KVADRATNOG MILIMETRA CRNOGORSKE SVETE ZEMLJE OD NEPRIJETELJA SA STRANE, domace IZDAJNIKE SREDJUJE POLICIJA SA JASNIM I GLASNIM DOKAZIMA PRED PRAVEDNIM SUDOM PRAVNE DRZAVE.
    VOJSKU KOJA JE POD KOMANDOM CIVILNIH VLASTI.
    VOJSKU KOJA POLAZE RACHUN ZA SVAKI UTROSHENI CENT.
    VOJSKU BEZ PRIVILEGIJA, JER JE PRIVILEGIJA POGINUTI ZA ODBRANU SVOJE DRZAVE I NJENE TERITORIJE.
    SVAKA MJESNA ZAJEDNICA; MORA IMATI SVOJU JEDINICU DOMOBRANA; koja okuplja dobrovoljce i obuchava regrute, poshtujuci volju svakog pojedinca, da spashava ranjenike ako nece da nosi pushku,
    JA CU ICI PRED VAMA U MINSKIM POLJIMA,
    SAMO PO CRNOGORSKOJ TERITORIJI.

BEZ JASNE I TRNSPARENTNE STRATEGIJE,
    VOJSKE CRNE GORE,
    VISHE NAS NECETE JASHAT I ZAUZIMAT NAJATRAKTIVNIJE PROSTORE PO GRADOVIMA I PRIMORJU NASHE ZEMLJE PONOSNE,
    NEGO SE SAKRITE PO SHUMAMA I TUNELIMA,
    DOSTA SAM GLEDAO UNIFORME 61 GODINU,
    MENE OD UMIFORMI PADA MRAK NA OCHI, JA PRVO ZADAVIM VATROGASCA, PA UZMEM CRIJEVO I GASIM SVOJU KUCU.

PUN MI JE QURAC JNA,
    HVATA ME POLUDA OD VOJSKE I UNIFORMI, NAGLEDA SAM SE BOMBARODOVANJA OD DUBROVNIKA, VUKOVARA I SARAJEVA ZA STOTINU LJUDSKIH VJEKOVA,
    UGRADIO SAM BRISACHE NA TELEVIZOR,
    KAD SE POJAVE UNIFORME NA RTCG,
    BEZ NJIH NISHTA NEBI VIDIO.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

MENE OD UMIFORMI PADA MRAK NA OCHI, JA PRVO ZADAVIM VATROGASCA, PA UZMEM CRIJEVO I GASIM SVOJU KUCU.
    E pa

Jazz drzavi se moze oduziti na mnogo drugih nacina osim tih A da li zaista mislis da je potrebno 6 mjeseci da bi se naucilo kako se povlaci obarac?! :roll: I da li zaista mislis da ce bar u Evropi ijedan rat vise da se vodi na takav nacin?!

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by Jazz63 View Post
    Nijesi dobro informisan - radi se i u CG (pogledaj statistiku koliko je naoružanja u CG u privatnom vlasništvu). U vojsku po tebi nikako, ali sa pištoljem obavezno u školu - da te neko krivo nepogleda. To nam treba bravo - da se ubijamo međusobno.
    Pozdrav - Ćao.
    Što volim kad mi ne čitaju postove nego odmah kontra... fino sam rekao da mi je ŽELJA i SAN da to bude tako... da ne ratujemo više nikad ni sa kim, i da se ne nosi oružje, ni u školu, ni na selo, ni na veselje - NIGDJE. Onda se nećemo ubijati međusobno. Ne vidim apsolutno nikakav benefit od služenja vojske u CG kakva je sad i kakva će biti u budućnosti.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A zasto da se oduzis drzavi? Sto je to drzava uradila za tebe, Jazz, kad si toliko spreman da joj uzvratis zivotom? Koliko zapravo kosta tvoj zivot, ili moj? Ko o tome odlucuje? Ko to ima obraza da procijeni moj zivot?

Nikad, apsolutno nikad, ne bih bio dio grupe koja organizovano ubija (brani) ljude. Nema te drzave koja bi mene nacerala da vise vrjednujem zivot svoga od tudjeg sunarodnika.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovaj Milovan sa ovim što je zadnje poslao treba da se obrati političarima - vojska niđe ne ide sama i što to želi, ako joj oni ne narede.

Neznam đe sam ja to rekao, a i neznam da je neđe zakonski regulisano da vojska ubija, kolje, i slične stvari radi - svaka regularna vojska se pridržava međunarodnih konvencija .... i nemojte je upoređivati sa privatnim i dobrovoljačkim grupama ... iz ratova sa prostora ex YU

Pročitajte zašto je vojska namijenjena pa se onda uključite u raspravu po ovoj temi.

OutLook:
    U pravu si šta je država uradila za mene - zato treba možda da je rušimo ili ipak da je uređujemo da bude onakva kakve želimo - treba se odlučiti.

Roy Fokker:
    Pa i ti nijesi baš ni mene dobro razumio - i ja želim da se tvoje želje po tom pitanju ispune, jer su to želje svakog ko pametno razmišlja.

NSX:
    Naravno mnogo je 6 mjeseci, ali obuka može da bude i 1 mjesec i to da dolazi svako jutro ka na posao u 07,00 pa do 15,00 časova .... međutim to nije više bitno, jer to je zakon već riješio.
    Naravno da zastupam i mislim da rata u Evropi neće više biti, kao i ova mišljenja neko će nas napadnuti, i još gor napadnuti zamislite tenkovima, neznam ko stvarno - ali nije Vojska namjenjena za vođenje rata - rat je sekundarni zadatak vojske ..... Pogledaj u Zakon o vojsci i Odbrani - namjenu ....
    Last edited by Jazz63; 09-08-07 at 07:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro je rekao onaj iz The books of knjige: kad se nebi odgovaralo po zakonu i išlo u zatvor, mi bi se svi poubijali u CG za 15 minuta

Dolina bogova!

Letimični cilj rata, je postizanje savršenog mira!
    -Ibid-
    Last edited by Jazz63; 09-08-07 at 08:48. Reason: eror

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

NSX:
    Naravno mnogo je 6 mjeseci, ali obuka može da bude i 1 mjesec i to da dolazi svako jutro ka na posao u 07,00 pa do 15,00 časova .... međutim to nije više bitno, jer to je zakon već riješio..
    Ako zagusti do rata nece doci odmah vec ce do toga proci bar mjesec dana(ne ocekujes valjda da nas iznenada napadnu Albanija ili BiH?! ) tako da se mozemo fino svi obucit za to vrijeme(ne kazem da bi nam pomoglo ali eto mogli bi rec da smo probali)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

OutLook:
    U pravu si šta je država uradila za mene - zato treba možda da je rušimo ili ipak da je uređujemo da bude onakva kakve želimo - treba se odlučiti.
    Prijatelju, tebi je samo neko rusenje na pameti. Recimo da postoji mnogo mnogo nacina zemlju ucinjeti 'normalnom' (ili makar naizgled takvom) osim rusenjem, klanjem i ubijanjem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

OutLook:
    Ti neznaš šta hoćeš - ko misli da ruši državu, o čemu ti pričaš,

A ne očekujem da nas nikad niko napadne - to bi ja prije od tebe trebao da očekujem iz tvojih postova. By

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

nije čudno što u Crnoj Gori ima momaka koji se lože na vojsku, zar ne.
    To je vise ono platonski jer nesto nema guzve na konkursu za profi vojnike

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    To je vise ono platonski jer nesto nema guzve na konkursu za profi vojnike

Isključivo zbog niske plate, videćemo šta će biti kad se značajnije povećaju

Shvatam iz ovih postova forumaških kolega da je veliki deo odbojnosti prema vojsci nastao usled ratova, međutim vojnici i vojske nisu krivi za rat. Štaviše, moj argument je da su vojnici od svih ljudi najmanje za rat jer oni najbolje znaju šta je rat.

A ko je kriv? Zna se, neću sad o tome.
    Last edited by ssin; 09-08-07 at 23:16.

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Koliko shvatam, sebe si proglasio predodređenim za nešto, a nekog ko je spreman da prođe 6 meseci vojne obuke za debila?

Nema mnogo predodređenih za bilo šta, i ti uvek upišu fakultet koji žele bez obzira na sve. A sad mi reci - da si poslodavac, i da pred sobom imaš dvojicu sa sa istim znanjem i kvalifikacijama, da li bi se odlučio za onog ko je bio u vojsci ili za onog ko nije bio? Da sam ja poslodavac, ne bih razmišljao ni sekundu.

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,922
    Thanked in
    2,850 Posts

Pozdrav za Kotor! :!:
    Kada je bokeljska noć?
    To bi bilo 18tog.
    Sorry za oftopic.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Koliko shvatam, sebe si proglasio predodređenim za nešto, a nekog ko je spreman da prođe 6 meseci vojne obuke za debila?

Nema mnogo predodređenih za bilo šta, i ti uvek upišu fakultet koji žele bez obzira na sve. A sad mi reci - da si poslodavac, i da pred sobom imaš dvojicu sa sa istim znanjem i kvalifikacijama, da li bi se odlučio za onog ko je bio u vojsci ili za onog ko nije bio? Da sam ja poslodavac, ne bih razmišljao ni sekundu.
    Da drzim security firmu uzeo bih ovoga sto je bio u vojsci, u suprotnom ne bi mi bilo bitno uopste

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

c,c,c,
    31 i 32 su klasa KONI i nisu iy 1950 god vec iz sredine 70 ih

Page 9 of 130 FirstFirst ... 56789101112131959109 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)