Tako je, ovde bi mi se vise isplatilo biti vojnik/mornar/specialac, jer su plate mnogo vece od ovih ovde. U ovu zemlju bi mi plata (obicni vojnik) dosla oko skoro 2500 eura. A kad gledas plate dolje obicnog vojnika 300 eura, se neisplati. Naravno se nikome ne isplati igrati se svojim zivotom za toliko malo para. Neki mladici bi naravno sve cinjeli za te pare jer nemaju druge opcije. Ali kasnije je to veliki problem jer ta lika dobijaju posled rata teske pshyoloske probleme.
Vojnici nisu krivi za rat, barem ne ako sve po zakonu i proceduri rade. Vladari zemlje, i vojske trebaju da odgovoraju u ovakve slucaje. Ali dobro dosta o tome.
Ozbiljno si dobro rekao da nijedan vojnik ne voli i ne ceka rat, jer oni najbolje znaju sta je rat.
Da bi mu doslo do para bi se javio ne boj se.
Kakav CCC? CCC ovde nema. 31 i 32 su manje raketne fregate 32 je prodata Srbiji koja je upotrebila djelove za identicki brod Ratne Mornarice Libije a 31 jos ceka sudbinu. Stoji na prodaju ali onako nema inace interese. Pomocnik Ministarstva Odbrane Dragan Samardzic se skoro ovih dana bunio te nema interese oko Crnogorske vojne i mornarske opreme. Ali se uopste ne cudim, prodaju opremu itd koja uopste nije remontovana i koja je u vrlo slabo stanje.
RF-33 i RF-34 su Koni Class, kod nas klasa koja je poznata ispod imenu KOTOR.
RF-31 i RF-32 su nasa proizvodja, i uopste nisu Koni Class i vec kao sto kazes iz sredinu 1970 godina. Poznati ispod imena RTOP-401, 402, 403 i 404.
A imali smo i Riga Class serije (dvije fregate iz 1950 godina, proizvod iz Sovijet Unije), samo neznam gde su, kako su itd. I kome sada pripadaju.
Smeta mi to da nasa vojska uopste nije nikakvu imovine intervenisala, i publicirala tako da se zna koliko, sto, odakle itd...
Pozdrav,
MNT

Reply With Quote
Ponekad se pitam da li su oni u vladu ozbiljno oliko $^(%*% ili se samo tako prave.

Bookmarks