Krenuo bounty hunt :)
https://www.pobjeda.me/clanak/ruski-...apsenje-putina
Sent from my Nord 2 using Tapatalk
Printable View
Krenuo bounty hunt :)
https://www.pobjeda.me/clanak/ruski-...apsenje-putina
Sent from my Nord 2 using Tapatalk
Ako se napadne Odesa u narednih 48 sati, onda je to ono sto predvidih na samom pocetku. Drzace Kijev pod opsadom zbog pregovora, dok ce uzeti crnomorsku obalu do Rumunije i odsjeci Ukrajinu sa juga. Povuci se na nove linije i pregovarati.
Samo se nadam da evropljani nece pristati na to, mada su umjeli da se pokazu kao splacine kroz istoriju. Ne djeluje mi da ce pristati na ovaj scenario sa ovom novom ujedinjenoscu, ali ostaje da vidimo i to
Ne bih ja to nista diro
Nacisti o Rusiji, sprema se nesto cim su generale promijenili
https://youtu.be/AnnWQO6R3I4
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
a kako znate to? pozadina ovog konflikta je malo komplikovanija od velikodržavnog projekta, a sve je počelo sa sovjetskim davanjem Krima Ukrajini i priličnoj strateškoj važnosti istog za Rusiju, ja mislim da nije baš realno bilo da Ukrajina vrati Krim (ili da uopšte pokuša da ga vrati) uz logističku pomoć zapada ali u Kremlju sjede ljudi koji zbog svoje profesionalne istorije imaju prilično paranoje pa očito misle drugačije, nije da im ni zapad nije pomogao u tome obzirom da su konstantno naoružavali i obučavali Ukrajince
Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je večeras da je kao šef države članice NATO informaciju da Rusija priprema invaziju na cijelu Ukrajiinu imao prije četiri mjeseca i da je datum početka promašen samo za tri dana.
"Prva potrvđena saznanja da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu, na cijelu teritoriju, mi što smo ovlašćeni da primamo te informacije preko NATO mehanizama, dobilo smo 5. novembra prošle godine. Prije četiri mjeseca", rekao je Pendarovski u intervjuu Televiziji Sitel.
Kako je istakao, ono što je zaprešaćujuće koja je NATO "sila, koja je to mašinerija, koliki su to resursi i u satelitima i na zemlji je bilo to da je u tom previđanju promašaj vremena napada bio samo za tri dana, dok nije bilo promašaja u obimu operacije i da će da se napadati baš u ova tri magistralna pravca".
"Moram da kažem da neki krupni obavještajni servisi u to vrijeme, da ne kažem do Nove godine, nisu vjerovali da je to tačno. Pa su provjeravali i na svoj način. Sada vidimo da se potvrdilo da je to bila 100 odsto tačna informacija", rekao je Pendarovski.
izvor: Beta
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ono bješe Srbija pravni nasljednik SRJ? Sjeća li se neko onog dokumenta iz aprila 1999. kojim je SRJ pristupila savezu Rusije i Bjelorusije? Važi li to još uvijek?
Izvini što si promašio termin za pet godina. Mada, moguće da je ovo scena iz serije kad je Zelenski bio glumac :).
Ne jednom sam napisao da izneseš neke teze koje piju vodu, ali da onda često promašiš fudbal sa netačnim informacijama. Usput, navedi đe sam stavlja slike bombardovanja Libije. No, da ne peglamo narod preganjanjima.
Poenta mi je bila da su Rusi izgleda izgubili propagandni rat. Slično kao i Srbi kad su navalili na Hrvatsku i kasnije Bosnu. Očigledno da se Rusi fokusiraju na lokalnu rusku publiku kako bi ih ubijedili da je sve OK. Ili možda pakuju narativ koji se sviđa autokerati i kliki oko njega, kao u Srbiji početkom 90-tih.
Malo mi je to sve to čudno imajući u vidu da Rusi nisu baš veverice kad je u pitanju manipulacija medijima, a posebno društvenim mrežama.
Rusi su se oslonili na Kinu i izgleda ih apsolutno ne zanima više kakav će rejting imati na zapadu, sad što će se tu najvjerovatnije zaebat to je druga priča, viđećemo.
Kinezi su pravi pandan za Borgove.
I dalje ne kapiram da su čečeni ludi za putinom, al ajd, evo izjave kadirova
Преносимо обраћање Рамзана Кадирова везано за дешавања у Украјини и дезинформације које се пласирају о чеченским борцима:
,,Пријатељи, дезинформације о хиљадама убијених Чечена су апсолутна лаж. Изјављујем, да су од почетка операције на територији Украјине погинула ДВА Чечена (службеници Министарства одбране Руске Федерације), а шесторо је повређено
Нема жртава чеченске националности у редовима Националне гарде.
Чеченски борци представљају ноћну мору за украјинске пропагандисте, јер су управо о Чеченима писали највише дезинформација.
Додаћу још следеће - ја сам константно на вези са нашим борцима. За наше борце је од изузетно велике важности да оставе позитиван утисак на локално становништво.
Такво наређење долази и од нашег врховног команданта. На терену то овако изгледа. Недавно су нашим момцима прилазиле жене са децом и тражиле помоћ око хране и смештаја. Њима се, наравно, помогло, и помагаћемо им док год буде било потребе. Сви цивили који су затражили нашу помоћ су топло обучени, нахрањени и на сигурном.
И тако је свуда. Лепо је чути од таквих људи речи захвалности и признања да су се преварили када су војнике Руске Федерације сматрали насилницима.
Понављам. Губици међу Чеченима, осим горе наведених, тренутно НЕМА. Цивилно становништво се може безбедно обратити нашим момцима за помоћ - они ће помоћи, нахранити, утоплити свакога.
Молите се за наше момке! Све ће бити добро, иншалах!"
Kadirov bi treba da ga poljubi u dupe svakog jutra kad se probudi...zahvaljujuci njemu ima recimo samo vozni park koji ni u Monacu ne moze da se vidi!
Evo javlja mi se "prijateljica" iz Moskve koja je u fazonu "sta je s vama, jeste li normalni da pruzate podrsku Rusiji?!" Ja od blama moram da objasnjavam da nisu Crnogorci na skupu, ali kasno, ode slika u svijet...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...753cef4f21.jpg
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Fitch spustio kreditni rejting Rusiji sa BBB na B.
Posledično od početka rata zarada na obveznice u EUR koje je izdala Rusija sa 3% porasla na na 22% godišnje.
Dva mrtva čečena? [emoji1782][emoji1782]
И док се , сада већ званично
, специјална операција РФ у Украјини одвија по систему питонског загрљаја избацујући ваздух из плућа украјинским јединицама , на форуму је присутна антируска хистерија која онемогућава конструктивну размјену мишљења.
Јављање је намјењено искључиво ради модератора asc(великим словима) који и даље , некако, уз сва ограничења држи узде у рукама иако дијаметрално супротстављеног мишљења .
Појединци који читав један народ , грдно пострадао у xx вијеку и историјски близак са руским народом, називају нацистима широм отварајући Овертонов прозор за сличне умоболије нису за коментар.
Тачније, јесу али то би, оправдано, повукло трајан бан.
Какво разочарање.
tripi,mogao bi odradit' jedan rusko cubanski kombo da malo izleras situaciju,ljubi te brat :*
@Tripleta upregni tu agenturu koju imaš u Moskvi, nek se rešavaju ovog starog jarca [emoji38]
Moj ruski plavi mačak Todor posle nuklearnih prijetnji Zelenskog i zabrane takmicenja za ruske mačke.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f5eba937f8.jpg
https://www.rts.rs/page/magazine/ci/...ije-macke.html
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ono, generalno mi se cini da iako sankcije sportistima imaju za cilj da naprave dodatni pritisak, vjerujem da nemaju previse efekta...
Takodje smatram, ukoliko je info tacan, da je jedan italijanski univerzitet privremeno uklonio Dostojevskog iz programa, ni to nije ispravan postupak...
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Nije uklonjen Dostojevski. Imali su namjeru to da urade, ali se pobunili profesori i još gomila naroda pa se od toga odustalo.
nije antiruska histerija. sa Rusijom se nema problema. već sa političkim vrhom. koji je izvršio invaziju na drugu, nezavisnu državu. ubijanje civila i sada već bombardovanje gradova bez ikakvog reda ti nazivaš 'specijalnom operacijom'. to dovoljno govori
i da, Putin nije Rusija. pogotovo ne sad. Rusija je ona starica koja je preživjela toliko toga a hapsi je Putinova policija
Putin je Ukrajince nazvao nepostojećim narodom, neonacistima i banditima. tu si ti nešto pomiješao
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Ma to je glupost sa svakog aspekta. Sa aspekta obogaćivanja života kulturnim sadržajima, jer ruska književnost, muzika, balet (tih par ljudi koji ga vole) i njihova uloga u kulturi čovječanstva ne može biti izostavljena, ali i sa aspekta propagande, pošto je to uvijek aktuelno, jer se na taj način podržava teza da Putin nije isto što i Rusija i Rusi. Čak bih namjerno naglašavao ruski doprinos svjetskoj kulturnoj baštini i stavljao ga naspram Putinovih "dostignuća". Da se vidi razlika.
Ipak, izgleda, odluka povučna...
https://www.wantedinmilan.com/news/u...niversity.html
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Nego, kako se kod ovakvih civilizacijskih događaja nađu vrli eksperti, umotani u pravični šal apolgetizma i naoruzani selektivnim pamćenjem..
Kad se god dođe do ogoljavanja istine, ma kakva ona bila, odma počne koprcanje (taman ono kao kad se kornjača prevrne na leđa) i pominjanje primjera koji osim rata (ako je to kakva referentna tačka) nema nikakve veze sa ovim šta se dešava na istoku Evrope..
A Ameri? Da li je potrebno dalje razlaganje ko su i šta su istorijski radili kako na svojoj teritoriji tako i po svijetu? Da li je to zaista potrebno obrazlagati ili pravdati?
Izgleda da da u glavama koje vide samo jednu stranu i obično su uvijek u pravu, u svojim glavama..
Zaboravlja se globalna igra dobro poznatog para - ŠSA I wonna be SSSR, Rusije..
Za naše koncepte i pojimanje, čitavi svijet je istorijski njihovo igralište, bilo to gušenje pobune u Kini od strane Amera, bilo to Rusko-Japanski rat, prvi i drugi svjetski rat, Koreja, Vijetnam, Avganistan, Irak, Iran, Sirija, Venezuela itd..
Sve je to fakat i nabrojati ali tražiti neko opravdanje u tome? I postavljati kao referentna tačka i ultimativna "ali" karta u diskusiji na ovom topiku?
Prvi rat u Groznom, pa i drugi, su isključivo ratovi koji je Rusija vodila u sopstvenom dvorištu, bez ikakvog upliva zapadnog svijeta i miješanja u isti.. Kako ih je izvojevala se lako može izguglati kao i broj generala/oficira koji su vodili taj rat a nagrađeni su sa 9.27mm u leđa ili potiljak od strane Kremlja..
Gruziju da ne pominjem..
Paralela za te ratove koje je jedna strana vodila u onome što smatra svojim dvorištem, možemo naći u rovarenju Američke CIA-e (bez snajke) po Panami ili Južnoj Americi generalno..
To su neke interesne sfere gorepomenutih zemalja koje ih smatraju za ekskluzivno - svojim.. Da li je to tako ili ne, predmet je rasprave..
E sad, da se prešaltamo u blisku prošlost i osvrnemo na Venecuelu, kad je de fakto moderni Če umro a naslijedio ga vozač autobusa (vs. komičar, vidite paralelu) i tu počinje rovarenje CIE kako bi se instalirao režim koji bi Ameriku gledao na big bradera.. Ali ne lezi vraže! Da li je to ptica, da li je to avion? Ne to je odred ruskog SPECNAZ-a i bratija iz GRU-a.. Koji su upali u vakum i osigurali ostanak bus drivera, i relativno bliskih veza sa istočnim big braderom..
Legitiman potez, ne?
Da se prešaltamo na Siriju, đe je praktično isti recept pokušan, ne ulazeći u čojstvo i junaštvo Asada, đe je cilj bio praktično isti kao u Venecueli, nafta..
Pa se nakon raznih vratolomija došlo do saveza Turske i Rusije a Asad je ostao na vlasti..
2:0 za Putina, rekli bi ste a i bili bi ste upravu..
Dolazimo do S. Arabija i njen krvavi rat sa Jemenom.. Na čelu SŠA je veliki Tramp koji je dosta mekog srca bio na Putina i koji nije prećerano mario za odnose sa zemljom koja mu arterije države pumpa sa crnom krvlju.. Na zahtjev S. Arabije da im se isporuče novi F-35, naišli su na zid ćutanja i smijeha od strane Amera.. I opet, ko ulijeće u ekskluzivni dil sa paketom humanitarne pomoći čuj mene naoružanjem? Putin.. A ako nekog čudi uzdržanost juče S. Arabije na ovu rezoluciju UN-a, eto vi..
3:0 za Putina vs zadriglih imperijalista? [emoji322] Yup.
Između toga i ovoga što se dešava sad su ispali mnogi konflikti u samom dvorišutu Rusije: Nagorno-Karabah, protesti u Bjelorusiji, gušenje bune u Kazahstanu.. Uz standardnu priču o ubačenim elemenatima i sličnim floskulama bez solidnih dokaza, jer da ih imaju, mislite da ih ne bi pokazali kao ultimativno "evo mi smo vam rekli"?
4:0? Zamalo..
U međuvremenu, dok se sve to dešava, Ameri su ušli u Urkajinu na talasu antiruskih emocija, izazvanih teškim porazima na istoku i čupanja Krima.. Pomoć u vidu obuke, ulaganja u vojne kapacitete, dodatnoj promociji kao prodavca demokratije i imamo reagovanje Rusa, jer ko su Ameri da nam rovare po interesnoj zoni/dvorištu? (pročitati sve ovo iznad*)
Te se sastavlja manifest o denacifikaciji, manifest o nuklearnom oružju kako bi se zamaskirala najhumanija operacija u EU još od guešenja ustanaka u Mađarskoj i Čehoslovačkoj a paralelno se poklapa sa ciljem o spajanju Krima sa kopnom i zatvaranjem Ukrajine od mora..
Genijalno neko će reći? Isključenje sa globalnog marketa, praćeno kidanjem svih veza sa Eu i ostatkom svijeta, mi i ne djeluje toliko genijalno?
"Ali Putin je na to računao!" Pa bio bi lud da nije, jer ne možeš toliku operaciju da izvedeš i da očekuješ da će sve to proći bez posledica? Ali sigurno, čak štaviše ovaj snimak razgovora Putina sa obavještajcem ide u prilog tome da nije očekivao ovakvu reakciju i ovoliko jedinstvo prije svega Evrope, koja je uvijek izigravala salonskog oficira..
Kao iz čuvenog filma:
https://youtu.be/1B8VjX3RaGs
Što bi moglo da važi i za jednu i drugu "interest party" u ovom sukobu..
Čudno izgleda ovo oslobođenje.
https://twitter.com/nexta_tv/status/1499320023420129285
PR zajebancija. Evo mi smo htjeli i molili ih, nisu dosli....
Sad ce da se kaze, jbga, mi smo pokusali...
Ne bih ja to nista diro