tripi,mogao bi odradit' jedan rusko cubanski kombo da malo izleras situaciju,ljubi te brat :*
@Tripleta upregni tu agenturu koju imaš u Moskvi, nek se rešavaju ovog starog jarca![]()
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Moj ruski plavi mačak Todor posle nuklearnih prijetnji Zelenskog i zabrane takmicenja za ruske mačke.
https://www.rts.rs/page/magazine/ci/...ije-macke.html
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Caesar; 03-03-22 at 09:12.
γνῶθι σαὐτόν
Ono, generalno mi se cini da iako sankcije sportistima imaju za cilj da naprave dodatni pritisak, vjerujem da nemaju previse efekta...
Takodje smatram, ukoliko je info tacan, da je jedan italijanski univerzitet privremeno uklonio Dostojevskog iz programa, ni to nije ispravan postupak...
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Nije uklonjen Dostojevski. Imali su namjeru to da urade, ali se pobunili profesori i još gomila naroda pa se od toga odustalo.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
nije antiruska histerija. sa Rusijom se nema problema. već sa političkim vrhom. koji je izvršio invaziju na drugu, nezavisnu državu. ubijanje civila i sada već bombardovanje gradova bez ikakvog reda ti nazivaš 'specijalnom operacijom'. to dovoljno govori
i da, Putin nije Rusija. pogotovo ne sad. Rusija je ona starica koja je preživjela toliko toga a hapsi je Putinova policija
Putin je Ukrajince nazvao nepostojećim narodom, neonacistima i banditima. tu si ti nešto pomiješao
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ma to je glupost sa svakog aspekta. Sa aspekta obogaćivanja života kulturnim sadržajima, jer ruska književnost, muzika, balet (tih par ljudi koji ga vole) i njihova uloga u kulturi čovječanstva ne može biti izostavljena, ali i sa aspekta propagande, pošto je to uvijek aktuelno, jer se na taj način podržava teza da Putin nije isto što i Rusija i Rusi. Čak bih namjerno naglašavao ruski doprinos svjetskoj kulturnoj baštini i stavljao ga naspram Putinovih "dostignuća". Da se vidi razlika.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ipak, izgleda, odluka povučna...
https://www.wantedinmilan.com/news/u...niversity.html
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Nego, kako se kod ovakvih civilizacijskih događaja nađu vrli eksperti, umotani u pravični šal apolgetizma i naoruzani selektivnim pamćenjem..
Kad se god dođe do ogoljavanja istine, ma kakva ona bila, odma počne koprcanje (taman ono kao kad se kornjača prevrne na leđa) i pominjanje primjera koji osim rata (ako je to kakva referentna tačka) nema nikakve veze sa ovim šta se dešava na istoku Evrope..
A Ameri? Da li je potrebno dalje razlaganje ko su i šta su istorijski radili kako na svojoj teritoriji tako i po svijetu? Da li je to zaista potrebno obrazlagati ili pravdati?
Izgleda da da u glavama koje vide samo jednu stranu i obično su uvijek u pravu, u svojim glavama..
Zaboravlja se globalna igra dobro poznatog para - ŠSA I wonna be SSSR, Rusije..
Za naše koncepte i pojimanje, čitavi svijet je istorijski njihovo igralište, bilo to gušenje pobune u Kini od strane Amera, bilo to Rusko-Japanski rat, prvi i drugi svjetski rat, Koreja, Vijetnam, Avganistan, Irak, Iran, Sirija, Venezuela itd..
Sve je to fakat i nabrojati ali tražiti neko opravdanje u tome? I postavljati kao referentna tačka i ultimativna "ali" karta u diskusiji na ovom topiku?
Prvi rat u Groznom, pa i drugi, su isključivo ratovi koji je Rusija vodila u sopstvenom dvorištu, bez ikakvog upliva zapadnog svijeta i miješanja u isti.. Kako ih je izvojevala se lako može izguglati kao i broj generala/oficira koji su vodili taj rat a nagrađeni su sa 9.27mm u leđa ili potiljak od strane Kremlja..
Gruziju da ne pominjem..
Paralela za te ratove koje je jedna strana vodila u onome što smatra svojim dvorištem, možemo naći u rovarenju Američke CIA-e (bez snajke) po Panami ili Južnoj Americi generalno..
To su neke interesne sfere gorepomenutih zemalja koje ih smatraju za ekskluzivno - svojim.. Da li je to tako ili ne, predmet je rasprave..
E sad, da se prešaltamo u blisku prošlost i osvrnemo na Venecuelu, kad je de fakto moderni Če umro a naslijedio ga vozač autobusa (vs. komičar, vidite paralelu) i tu počinje rovarenje CIE kako bi se instalirao režim koji bi Ameriku gledao na big bradera.. Ali ne lezi vraže! Da li je to ptica, da li je to avion? Ne to je odred ruskog SPECNAZ-a i bratija iz GRU-a.. Koji su upali u vakum i osigurali ostanak bus drivera, i relativno bliskih veza sa istočnim big braderom..
Legitiman potez, ne?
Da se prešaltamo na Siriju, đe je praktično isti recept pokušan, ne ulazeći u čojstvo i junaštvo Asada, đe je cilj bio praktično isti kao u Venecueli, nafta..
Pa se nakon raznih vratolomija došlo do saveza Turske i Rusije a Asad je ostao na vlasti..
2:0 za Putina, rekli bi ste a i bili bi ste upravu..
Dolazimo do S. Arabija i njen krvavi rat sa Jemenom.. Na čelu SŠA je veliki Tramp koji je dosta mekog srca bio na Putina i koji nije prećerano mario za odnose sa zemljom koja mu arterije države pumpa sa crnom krvlju.. Na zahtjev S. Arabije da im se isporuče novi F-35, naišli su na zid ćutanja i smijeha od strane Amera.. I opet, ko ulijeće u ekskluzivni dil sa paketom humanitarne pomoći čuj mene naoružanjem? Putin.. A ako nekog čudi uzdržanost juče S. Arabije na ovu rezoluciju UN-a, eto vi..
3:0 za Putina vs zadriglih imperijalista?Yup.
Između toga i ovoga što se dešava sad su ispali mnogi konflikti u samom dvorišutu Rusije: Nagorno-Karabah, protesti u Bjelorusiji, gušenje bune u Kazahstanu.. Uz standardnu priču o ubačenim elemenatima i sličnim floskulama bez solidnih dokaza, jer da ih imaju, mislite da ih ne bi pokazali kao ultimativno "evo mi smo vam rekli"?
4:0? Zamalo..
U međuvremenu, dok se sve to dešava, Ameri su ušli u Urkajinu na talasu antiruskih emocija, izazvanih teškim porazima na istoku i čupanja Krima.. Pomoć u vidu obuke, ulaganja u vojne kapacitete, dodatnoj promociji kao prodavca demokratije i imamo reagovanje Rusa, jer ko su Ameri da nam rovare po interesnoj zoni/dvorištu? (pročitati sve ovo iznad*)
Te se sastavlja manifest o denacifikaciji, manifest o nuklearnom oružju kako bi se zamaskirala najhumanija operacija u EU još od guešenja ustanaka u Mađarskoj i Čehoslovačkoj a paralelno se poklapa sa ciljem o spajanju Krima sa kopnom i zatvaranjem Ukrajine od mora..
Genijalno neko će reći? Isključenje sa globalnog marketa, praćeno kidanjem svih veza sa Eu i ostatkom svijeta, mi i ne djeluje toliko genijalno?
"Ali Putin je na to računao!" Pa bio bi lud da nije, jer ne možeš toliku operaciju da izvedeš i da očekuješ da će sve to proći bez posledica? Ali sigurno, čak štaviše ovaj snimak razgovora Putina sa obavještajcem ide u prilog tome da nije očekivao ovakvu reakciju i ovoliko jedinstvo prije svega Evrope, koja je uvijek izigravala salonskog oficira..
Kao iz čuvenog filma:
Što bi moglo da važi i za jednu i drugu "interest party" u ovom sukobu..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Last edited by VanjaTheMan; 03-03-22 at 10:53.
Look upon my works ye mighty and this pear...
PR zajebancija. Evo mi smo htjeli i molili ih, nisu dosli....
Sad ce da se kaze, jbga, mi smo pokusali...
Ne bih ja to nista diro
Vjerovatno. Kao i sve i ovo boluje od logistike. Imas gomilu naoruzanja u Poljskoj, ali je treba prebaciti. Nato ce je mozda, ali mozda dobaciti do granice. Uci svojim transportima nece sigurno.
Tako da je ovo pretpostavljam odrzavanje morala jedinica.
Ukoliko se ne organizuju u kratkom roku, sve UKR jedinice iza Dnjepra ce crlo brzo ostati bez municije
Ne bih ja to nista diro
Zapad UKR je skroz otvoren, u kopnenom smislu makar, jedino je ključni faktor vrijeme.. Mada, svako par dana im se to oružje i dostavi makar do samog fronta i tu im ta blaga prednost leži reklo bi se..
Ako se sjetimo one izjave obavještajaca koju treba uzeti sa dozom rezerve, Rusi isto ne mogu da priušte duži rat trenutno jer su razvučeni sve više sa ključnom greškom - bez drugog i trećeg talasa..
Dalje, US obavještajci tvrde da je ona kolona stala jer je ostala bez goriva.. Što i ne čudi s obzirom da ko je iole bio u vojsci zna koliko te mašine troše goriva.. Ako im je orginal motor u Zil kamionima, 1l na 1km..
Da, samo transport ne ide bas tako lako. Ukrajinci moraju da dodju po to oruzije, jer se vojno Zapad ne mijesa.
Teska glupoat, ali se kao vodi racuna o tome da oni ne ucestvuju. Prelazak vojnih kamiona i aviona bi znacilo da ucestvuju u operacijama. Ista fora kao sa onim SU27 koji su razoruzali pa vratili nazad.
Nedje nikakve veze, ali eto...
Ne bih ja to nista diro
https://twitter.com/AlexKokcharov/st...1YDukQkbg&s=09
Pogledam babušku, koja je preživjela napad na Lenjingrad, kako je privode zbog protesta u Rusiji, u onda se sjetim onih naših nesreća...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks