Page 92 of 494 FirstFirst ... 4282888990919293949596102142192 ... LastLast
Results 2,276 to 2,300 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

French president: "European defense must cross the next step" following Russian invasion of Ukraine
    From CNN's Pierre Meilhan in Atlanta

French President Emmanuel Macron said Wednesday that Europeans “cannot depend on others to defend ourselves."

He added, “European defense must cross the next step,” following Russia invasion of Ukraine.

“Europe has entered a new era,” Macron said during a televised address from the Elysee Palace as he announced a summit of European heads of state and government that will take place in Versailles on March 10 and 11 to discuss these topics.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    935
    Thanks Thanks Received 
    108
    Thanked in
    78 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Bilo je samo pitanje na koju će stranu novčić da padne prvih 48 sati, i kako će Ukrajinci da prime inicijalni šok.
    Odluka mudovišta Zelenskog da ostane u Kijevu dok mu Amerikanci predviđaju pad grada za 72-96 sati i nude vladu u egzilu ide u udžbenike, kako god ovo da se završi.
    Kako glavni mediji kreiraju sliku. Sto ti je psihologija!

I jedan i drugi su ista fela. Narod ce ispastati najvise.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    957
    Thanked in
    550 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Kako dobrih reportaza ima na youtube sajt Navaljnoga. Odgledah jedan o Lavrovu - covjek ima dvije familije bukvalno, druga zena kazu sve kontrolise u ministarstvo. Otpusta, zaposljava. Pa pare, stanovi, vile, dache, jahte. Autopark samo takav. Ma nema sto nema. Putovao godinama avionom Deripaskinim. Spominjali i vizitu u Cernogoryu 2015te.
    Quote Originally Posted by Illuminated View Post
    Gledao sam i ja to. Odgledaj i Putinovu palatu. Odosmo u off
    A kakvo je tek Deripaskino imanje iznad Ploča.
    Tridesetak radnika ga održava.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    1,845
    Thanks Thanks Received 
    5,383
    Thanked in
    2,072 Posts

Quote Originally Posted by pegasus View Post
    Kako glavni mediji kreiraju sliku. Sto ti je psihologija!

I jedan i drugi su ista fela. Narod ce ispastati najvise.
    Jebe mi se za medije.
    Čovjek je ostao u gradu pod napadom.

Nije on izveo invaziju na tuđu državu nego Putin.
    To da su ista fela prodaji nekom srednjičarskom idiotu. Ne meni.

Last edited by ASC; 03-03-22 at 01:50.

Thanks Thanks Given 
    6,122
    Thanks Thanks Received 
    5,771
    Thanked in
    3,332 Posts

Fala Milu Djukanovicu i Vladavini DPS sto ukinuse vojsku pa sad generacije od 80 pa na dalje ne umiju ni pistolj repetirati...imati vojsku penzionera za odbranu cudo...
    Sto je NATO ostavi te bez Vojske tvoje placas 450 000 clanarinu to je onaj start paket kod kablovske pa sve dodatno zestoko se naplacuje a tebi se samo ugovor produzava....
    Drage kolege ne budite glupani ako imate zamrzivace napravite zaliha osnovnih namirnica ne vjerujte vladi da ce biti sve ok oni su napunili magacine .
    Zbog ove paljevine amerikanaca sto napalise EU i Ukrajinu osjetice se veoma ekonomski a opet ako bude rata UK i USA su relativno odvojene zemlje nece biti na njihovoj teritoriji

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,152
    Thanks Thanks Received 
    13,576
    Thanked in
    5,143 Posts

Krenuo bounty hunt

https://www.pobjeda.me/clanak/ruski-...apsenje-putina

Sent from my Nord 2 using Tapatalk

7. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    https://edition.cnn.com/europe/live-...6f31108fe6463f

Sad ce konvoj da se mozda okrene u rikverc ili cemo gledat veeeeliku pizdariju.

2 hr 25 min agoUS delivered hundreds of Stinger anti-aircraft missiles to Ukraine this week, sources say
    Ako se napadne Odesa u narednih 48 sati, onda je to ono sto predvidih na samom pocetku. Drzace Kijev pod opsadom zbog pregovora, dok ce uzeti crnomorsku obalu do Rumunije i odsjeci Ukrajinu sa juga. Povuci se na nove linije i pregovarati.
    Samo se nadam da evropljani nece pristati na to, mada su umjeli da se pokazu kao splacine kroz istoriju. Ne djeluje mi da ce pristati na ovaj scenario sa ovom novom ujedinjenoscu, ali ostaje da vidimo i to

Ne bih ja to nista diro
    Last edited by Hell Raiser; 03-03-22 at 06:26.

Thanks Thanks Given 
    6,122
    Thanks Thanks Received 
    5,771
    Thanked in
    3,332 Posts

Nacisti o Rusiji, sprema se nesto cim su generale promijenili

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

10. The Following 2 Users Say Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Zasto opet lazi postavljas? Invazija na Ukrajinu nema APSOLUTNO NIKAKVE VEZE sa sirenjem NATO-a. Vec znamo da je Ukrajina dio Putinovog velikodrzavnog projekta.
    a kako znate to? pozadina ovog konflikta je malo komplikovanija od velikodržavnog projekta, a sve je počelo sa sovjetskim davanjem Krima Ukrajini i priličnoj strateškoj važnosti istog za Rusiju, ja mislim da nije baš realno bilo da Ukrajina vrati Krim (ili da uopšte pokuša da ga vrati) uz logističku pomoć zapada ali u Kremlju sjede ljudi koji zbog svoje profesionalne istorije imaju prilično paranoje pa očito misle drugačije, nije da im ni zapad nije pomogao u tome obzirom da su konstantno naoružavali i obučavali Ukrajince
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,207
    Thanked in
    2,890 Posts

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je večeras da je kao šef države članice NATO informaciju da Rusija priprema invaziju na cijelu Ukrajiinu imao prije četiri mjeseca i da je datum početka promašen samo za tri dana.

"Prva potrvđena saznanja da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu, na cijelu teritoriju, mi što smo ovlašćeni da primamo te informacije preko NATO mehanizama, dobilo smo 5. novembra prošle godine. Prije četiri mjeseca", rekao je Pendarovski u intervjuu Televiziji Sitel.

Kako je istakao, ono što je zaprešaćujuće koja je NATO "sila, koja je to mašinerija, koliki su to resursi i u satelitima i na zemlji je bilo to da je u tom previđanju promašaj vremena napada bio samo za tri dana, dok nije bilo promašaja u obimu operacije i da će da se napadati baš u ova tri magistralna pravca".

"Moram da kažem da neki krupni obavještajni servisi u to vrijeme, da ne kažem do Nove godine, nisu vjerovali da je to tačno. Pa su provjeravali i na svoj način. Sada vidimo da se potvrdilo da je to bila 100 odsto tačna informacija", rekao je Pendarovski.

izvor: Beta

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    a kako znate to? pozadina ovog konflikta je malo komplikovanija od velikodržavnog projekta, a sve je počelo sa sovjetskim davanjem Krima Ukrajini i priličnoj strateškoj važnosti istog za Rusiju, ja mislim da nije baš realno bilo da Ukrajina vrati Krim (ili da uopšte pokuša da ga vrati) uz logističku pomoć zapada ali u Kremlju sjede ljudi koji zbog svoje profesionalne istorije imaju prilično paranoje pa očito misle drugačije, nije da im ni zapad nije pomogao u tome obzirom da su konstantno naoružavali i obučavali Ukrajince
    Krim sigurno vise ne mogu da vrate. Ali to ne znaci da treba da daju i ostatak drzave. Ova invazija je upravo pokusaj da se napravi sledeci korak ka tom cilju.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,616
    Thanked in
    3,811 Posts

Ono bješe Srbija pravni nasljednik SRJ? Sjeća li se neko onog dokumenta iz aprila 1999. kojim je SRJ pristupila savezu Rusije i Bjelorusije? Važi li to još uvijek?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

15. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Krim sigurno vise ne mogu da vrate. Ali to ne znaci da treba da daju i ostatak drzave. Ova invazija je upravo pokusaj da se napravi sledeci korak ka tom cilju.
    ne mogu, ali su mogli da pokušaju...zapad ih je sve više i više naoružavao, balistiku imaju, kao i znanje i materijal da naprave nuklearne bojeve glave što je nesrećni Zelenski i najavio

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Bas vala, posebno od tebe.
    Poznat kao pouzdan izvor informacija.
    Vidi da nema nekakva slika bombardovanja libije ili jemena da okacis, pa da se iscudjavas.

Ne bih ja to nista diro
    Izvini što si promašio termin za pet godina. Mada, moguće da je ovo scena iz serije kad je Zelenski bio glumac .
    Ne jednom sam napisao da izneseš neke teze koje piju vodu, ali da onda često promašiš fudbal sa netačnim informacijama. Usput, navedi đe sam stavlja slike bombardovanja Libije. No, da ne peglamo narod preganjanjima.

Poenta mi je bila da su Rusi izgleda izgubili propagandni rat. Slično kao i Srbi kad su navalili na Hrvatsku i kasnije Bosnu. Očigledno da se Rusi fokusiraju na lokalnu rusku publiku kako bi ih ubijedili da je sve OK. Ili možda pakuju narativ koji se sviđa autokerati i kliki oko njega, kao u Srbiji početkom 90-tih.
    Malo mi je to sve to čudno imajući u vidu da Rusi nisu baš veverice kad je u pitanju manipulacija medijima, a posebno društvenim mrežama.
    Tko leti, vrijedi...

18. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

Rusi su se oslonili na Kinu i izgleda ih apsolutno ne zanima više kakav će rejting imati na zapadu, sad što će se tu najvjerovatnije zaebat to je druga priča, viđećemo.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,616
    Thanked in
    3,811 Posts

Kinezi su pravi pandan za Borgove.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

I dalje ne kapiram da su čečeni ludi za putinom, al ajd, evo izjave kadirova

Преносимо обраћање Рамзана Кадирова везано за дешавања у Украјини и дезинформације које се пласирају о чеченским борцима:

,,Пријатељи, дезинформације о хиљадама убијених Чечена су апсолутна лаж. Изјављујем, да су од почетка операције на територији Украјине погинула ДВА Чечена (службеници Министарства одбране Руске Федерације), а шесторо је повређено

Нема жртава чеченске националности у редовима Националне гарде.

Чеченски борци представљају ноћну мору за украјинске пропагандисте, јер су управо о Чеченима писали највише дезинформација.

Додаћу још следеће - ја сам константно на вези са нашим борцима. За наше борце је од изузетно велике важности да оставе позитиван утисак на локално становништво.

Такво наређење долази и од нашег врховног команданта. На терену то овако изгледа. Недавно су нашим момцима прилазиле жене са децом и тражиле помоћ око хране и смештаја. Њима се, наравно, помогло, и помагаћемо им док год буде било потребе. Сви цивили који су затражили нашу помоћ су топло обучени, нахрањени и на сигурном.

И тако је свуда. Лепо је чути од таквих људи речи захвалности и признања да су се преварили када су војнике Руске Федерације сматрали насилницима.

Понављам. Губици међу Чеченима, осим горе наведених, тренутно НЕМА. Цивилно становништво се може безбедно обратити нашим момцима за помоћ - они ће помоћи, нахранити, утоплити свакога.

Молите се за наше момке! Све ће бити добро, иншалах!"
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    8,547
    Thanks Thanks Received 
    3,814
    Thanked in
    2,265 Posts

Kadirov bi treba da ga poljubi u dupe svakog jutra kad se probudi...zahvaljujuci njemu ima recimo samo vozni park koji ni u Monacu ne moze da se vidi!
    ...

Thanks Thanks Given 
    1,670
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Evo javlja mi se "prijateljica" iz Moskve koja je u fazonu "sta je s vama, jeste li normalni da pruzate podrsku Rusiji?!" Ja od blama moram da objasnjavam da nisu Crnogorci na skupu, ali kasno, ode slika u svijet...

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    1,845
    Thanks Thanks Received 
    5,383
    Thanked in
    2,072 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Ovo sad dobija novu dimenziju.
    Čovjek je znao u šta ulaze i nije mogao da se sabere.

I što je najjače, Putin se sprda sa njim, pita treba li da pregovaramo, a invazija već dobila zeleno svjetlo...
    Last edited by ASC; 03-03-22 at 08:27.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Evo javlja mi se "prijateljica" iz Moskve koja je u fazonu "sta je s vama, jeste li normalni da pruzate podrsku Rusiji?!" Ja od blama moram da objasnjavam da nisu Crnogorci na skupu, ali kasno, ode slika u svijet...

26. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Fitch spustio kreditni rejting Rusiji sa BBB na B.
    Posledično od početka rata zarada na obveznice u EUR koje je izdala Rusija sa 3% porasla na na 22% godišnje.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,670
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Nemojte mene, ja sam Crnogorac, ali tako je. No je kasno, mediji nas ocrnise

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Dva mrtva čečena?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

И док се , сада већ званично
    , специјална операција РФ у Украјини одвија по систему питонског загрљаја избацујући ваздух из плућа украјинским јединицама , на форуму је присутна антируска хистерија која онемогућава конструктивну размјену мишљења.

Јављање је намјењено искључиво ради модератора asc(великим словима) који и даље , некако, уз сва ограничења држи узде у рукама иако дијаметрално супротстављеног мишљења .

Појединци који читав један народ , грдно пострадао у xx вијеку и историјски близак са руским народом, називају нацистима широм отварајући Овертонов прозор за сличне умоболије нису за коментар.

Тачније, јесу али то би, оправдано, повукло трајан бан.

Какво разочарање.
    Last edited by Geralt of Rivia; 03-03-22 at 08:43.

Page 92 of 494 FirstFirst ... 4282888990919293949596102142192 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)