imas i one bachene na cemovsko...odradice posa..
uzmi gumu da valja..
continental toyo michelin ili tako nesto
Printable View
imas i one bachene na cemovsko...odradice posa..
uzmi gumu da valja..
continental toyo michelin ili tako nesto
ja u kastelanu, raspitujem se za gume... rekoh koje imate.. i poce:
..imas ove od 120e, imas od 115 ovo su neke japanske dobre, ima 125, 60...
-Molim?
60e (uz facu koja je licila kao da je ugledao zenu sa 4 noge)
rekoh: "sto je to, kinesko jel?"
-mmm, (nesto gleda gleda), jeste, kineska..
upola jeftinija ladno
Nokian su dobre a jeftine gume
http://www.oponeo.pl/gfx/articles/za...0tyres%207.jpg
Istina.
brao, brao..
Attachment 64051
meni je ovo sasvim dovoljno za relaciju dinosa-tuzi-pg (ljeto primorje). :D
45 eura, svakako bolje no 65 no odje narod ima para za bacanje..
*****ti, ti si najgluplji momak na ovom svijetu.
Zasto stedis na gume?
ja ne volim nesto da pretjerano stedim na gume...i do sad su mi uglavnom bile na autu, cintinetal, dunlop ili nokian...sad bas nisam pri parama za neke skuplje gume 180+ eur po komadu, zato pitah za ovu savu ili goodrich....ali sve su prilike da ce ici toyo...
Imam Toyo gume i zadovoljan sam sa njima i nisu preskupe
volvo s40 2.0D 2005.god. sto mislite o ovom vozilu?
Pitanje: Da li zna neko ovdje kad se vozi Glava Zete a kad Kotor ove godine?
glava zete sjutra ja mislim
moze li mi neko napisat kompletan dan sa psom, jer se rasprabvljam s drugom a je pas ka clan familije...
1. Koliko kosta krpljenje gume?
2.Dize mi temperaturu nenormalno , jes da je ljeto i vrucine ali do 90 stigne za 2 minuta voznje. Otvorio sam cep gdje je voda i voda je bas nekako zagadjena i naradzansta ,auto nisam vozio 5 mjeseci pa je li moguce da je zacepljenje nedje?
3. Ima li Opel Astra F 95' ventil za ispustanje vode na jedno mjesto ili moram da micem selne na dva mjesta?
Hvala
1: oko 3e
2: kad dodje na 90, jel ide preko ili odrzava 90?
3: Vidi ispod hladnjaka, tu bi trebalo da bude odgovor tvom pitanju, koje ujedno nisam ni razumio
krpl;jenje na chep ti nije skupo 5 eura max :)
opel ima visokur adnu temeperturu raste li ti posle 2 miuta jos? i do koliko raste?
kako to mislis opel ima visoku radnu temperaturu?
Nije bas za 2minuta ,preuvelicao sam,ali otprilike za 4-5 minuta, a ode na jos jednu crticu, kao 95 stepeni,preko toga ne,mada ja voznjom ne mucim motor i znam da ga osvjezavam :p
Gorostas ocu da ispustim svu vodu i antifriz od prije i da stavim destilovanu do zime
opel ima visoku radnu...recimo ako fiat ide radna na 85 opel ide na 100 ili nije vazno... uglavnom ima povisenu radnu temperaturu...posebno starija vozila... uzmi auto zagrij ga pa ga gazi malo da vidis dokle se krece temperatura...
kd budes ispusta vodu ostavi auto da iskulira...ako vec kazes da jem utan voda nek se slegne sve pa ispusti da ti ne ostaju cestice po celijama...
opel nema povisenu radnu temperaturu, ima istu kao druge marke auta (90), tako da si se nesto zesce istripovao ;)
to treba da je uredu, cim ne prelazi 95 znaci da hladjenje sistema radi, termostat otvara... uredu ti je temperatura sve je to ok, zimi ce malo teze ici tj doci ce ti na "normalno" po tvom sadasnjem razmisljanju...
Kod hladnjaka dolje u cosak vidi trebalo bi da bude sto ja kazem "cesma" :) ili ti ventil za ispustanje antifriza, mislim da treba i sa vrha hladnjaka da se nesto ocepi ili samo ostavi cep od rezervoara otvoren da bi voda mogla da potece...
posle 7 8 godina voznje pogledaj pa mi reci jesam li u pravu!
a temperaturu brze postize...
to je do termoelementa koji pali ventilator,pa kod opela ima i na 95 stepeni da pali,kao i termostat koji kasnije otvara,mozda si to mislio da kazes
a ima ih i koji na 100 stepeni otvaraju
On je rekao da opeli imaju vecu radnu temperaturu... mozda je on vozio neke sa zakocenim termostatom, ali 90 je radna na moju astru, 90 je i na bratovog golfa, i na drugovu kiu, i na majkinu korsu, i na ...
ja velim motor radi na 9-95 stepeni svaki...ali motor star 10 godina i nov motor nije isto...druga stvar novi motori imaju visu radnu temperaturu...
kod tojote termostat otvara na 83 stepena a ventilator se pali na 95, a kod opela termostaat otvara tek na 90 stepeni a ventilator se pali na 95...
sto se antifriza tice voda s antifrizom ne moze da prokljuca ni na 110-115 stepeni...sama voda moze...naravno na 100 pa pocinje da isparava...
na stare opele po 20 godina termostat otvara na 95 a ventilator na 100...
bmw 1.9 radi na 100...
ja ti garantujem da stari opeli imaju povisenu radnu temperaturu...
http://www.youtube.com/watch?v=6Lm36P9OMBs&feature=related
inace na tvoju promijeni vodu ako je puna mulja kad lakse postize temperaturu jer se i cestice griju...
na opela ce temperatura skocit na 90 prije no na jeepa, ili mercedesa...posebno ako su veliki motori...
inace ako je sve u redu sam pritisak u sistemu ne da vodi da prokljuca jer se krece...
iance problem moze da ti bude rashladna tecnost, termostat, elektromotor ventilatora...
ENGINE: [SIZE=2]Currently, the Astra is powered by the fuel-injected (MPFI) version of the 16NZR engine. When it was launched back in '96, it used the 16LZ2 engine. This single-point injection unit was known to resonate whenever the AC was switched on with even the passengers getting a feel of what the chassis was experiencing. Some other problems associated with this engine was ignition coil failure - in some cases the coil having to be replaced on three occasions! The cooling coil was also known to fail at times, leading to a reduction in air con performance. Fuel pump problems also seemed to plague this engine.
The introduction of the 16NZR engine took care of the vibrations. Initially this unit also came with single- point fuel-injection, which was later upgraded to multi-point injection with a view to reduce emissions and increase performance. This switch has pumped up the output to 95bhp, up 19bhp from the older single-point. Like most European cars, the Astra too runs at a high operating temperature, so there is no cause for alarm if the needle hovers around the three-digit mark.
[/SIZE]
ja sam htio da kazem da su termoelemenat i termostat ti koji diktiraju do koje ce temperature da ide,da nije njih svako bi vozilo prokuvalo :)
znam da ima termoelemenata i termostata koji rade na 100 stepeni,antifriz kljuca na 115,ali ja nikad ne bih stavio preko 85-90
jel na neka auta regulise ECU kad ce da se upali vent. ??? kod mene sigurno preko 100c tek pali vent na prvu brzinu...
Zna li neko kako se zove dio na Opel Astra F koji se kaci na viljusku , na slici je to ovaj gornji dio...
Attachment 64112
na novijim vozilima je sve preko Power Control Modul-a, ECT sensor salje signal u ECU a preko can-a za tablu i automatsku klimu i sl BSI,BCM, ventilator je na novim vozilima preko PMW signa procentualno radi od 5-95%,
preporucujem staviti antifriz G11-G12, jer voda,korozija i kamenac ucine svoje,naime moj slucaj kupio sam auto u pg nikad nije vidio antifriza vec voda i kamenac zacepio celije hladnjaka i nije mi voda kruzila ka unutrasnjem hladnjaku-grijacu tako da sam zimu docekao lose bez grijanja...
sto je razlog sto se otkacila jesi nedje udario tockom ili sta ???
nebi smjeo tako voziti , em sto nije ni malo sigurno em sto mozes da napravish josh vecu stetu ...
Ja sam osjetio da neke cudne zvukove kad skrecem udesno ali sam mislio da je lezaj, i danas se sagnem vidim otkacila se, a nisam nigdje udarao,ne znam zbog cega ccc
Ja ga vidjoh malo prije, mislim da je uzeo Proxes (nisam mogao da vidim gumu sa strane, samo saru).
da da...proxes...bila i prije pa je uzeh opet...