znaci to je to...extra :D
xvala brate ;) bolje da pitam nego nesto da uprskam da se ne pozdravim s paypalom :)
Printable View
znaci to je to...extra :D
xvala brate ;) bolje da pitam nego nesto da uprskam da se ne pozdravim s paypalom :)
a sto ovo uradih
The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.
Koje banke ti je kartica? NLB?
visa electron iz ckb..jutros sam je podigao
Hmm, jbg, postoji mogucnost da ne moze kartica da prodje... Ja sam 2 naloga registrovao sa kombinacijom CKB + Slovenija, a i masu drugih ljudi... Vidji da jos kod neke banke otvoris racun, npr Atlas Mont, pa probaj opet sa drugim PayPal nalogom... Npr Atlas + Hrvatska... Jednostavno desava se da nekima ne uspije iz prvog puta, nema tu pravila...
Billing address: Slovenija
Podgorica,Slovenija / Montenegro81000
a ima li veze sto sam kucao ove adrese i grad...moze li zbog toga biti...i sad nema sansi vise s ovom karticom da mogu bilo sto vise uciniti na paypal
Nisi morao stavljati ovo: "Slovenija / " u region, dovoljno je bilo samo "Montenegro"... Medjutim, mislim da to nema neke veze... Meni je npr sve prava adresa u Crnoj Gori, samo kao zemlja je Slovenija...
Ako si bas zagrijan za online kupovinu, odnosno ako bi cesto nesto kupovao, onda ti se isplati da uzmes karticu kod neke druge banke, samo nemoj NLB... Ako ti se sad nesto svidjelo, a ne planiras nesto cesto kupovati, onda vidi da ti to poruci neko od ovih momaka sto se bave online kupovinom, npr nick webmaster, itd...
oky..xvala ti...a zagrijan sam za vise stvari a i merak mi je bio da sam odradim to :D al evo nije mi se dalo ovaj put :)
Kupih jednu majcu iz amerike jos sedmog i poslah poruku prodavcu da mi salje na ebay adresu medjutim on niti mi je odgovorio niti poslao majcu, sto je jos gore...Sto da radim? :| Da nije umro? :eek:
Kao prvo dvije stvari si pogrijesio:
1. PayPal ti u ovom slucaju nece blokirati nalog, nego ce ti se pare normalno vratiti direktno na karticu, u roku od nekoliko dana od kada ti ih prodavac posalje. Ovo sam radio nekoliko puta, i svaki put je proteklo bez problema.
2. PayPal ti ni u kojem slucaju ne moze blokirati karticu, kao ni sredstva na njoj. Kartica je eksterni funding source, i PayPal jedino moze blokirati tvoj PayPal nalog, na kome naravno nemas sredstava (izuzev onih inicijalnih 1,5 euro).
Nista, sacekaj najvise 30 dana, i onda otvori eBay case (Resolution Center), i tamo stavi da ti nije stiglo i da se prodavac nije javljao, i trazi refund. Medjutim cesto se desi da oni ne odgovaraju na mailove, al da ti regularno posalju majicu a da te ni ne obavijeste o tome.
pomagajte!
narucim ja neke stvari sa asosa, vrijednost 40e, i to mi ne stigne kad je trebalo, ja im pisem i oni mi se izvinu, sve super i posalju opet, kaze, na brzi nacin...uh, kako se ne sjetih sta bi to moglo da znaci. inace na asosu nikad nema shipping-a, nije mi prvi put da narucujem. i budi me jutros neki tip i kaze da mi je stigla posiljka i da je kod njih i da treba da platim to glupo oslobadjanje od carine 37 eura!!!! to je nekakav UPS. do sada sam imala samo komunikaciju sa fedex-om i dhlo-om i nikad nije bila ovolika suma novca.
ima li odje spasa?
Ima, plati ili zovi drugara speditera. Treca opcija je da ne platis i zaboravis na taj paket.
PayPal sada vrsi jacu kontrolu nego ranijih mjeseci. Provjeravaju dje je kartica izdata, i ako se ne slaze sa zemljom koju si naveo, karticu ne mozes da verifikujes. Sada jedina situacija je da se otvori virtuelna kartica na - https://www.entropay.com/
Na UPS se plaća carina a na USPS ne?Ili je ista firma u pitanju?
UPS je United Parcel Service, tj privatni kurir, koji svoje usluge (carinski pregled, itd itd) naplacuje papreno (20-30 eura), slicno kao i ostali kuriri (DHL, FedEx, ...).
USPS je The United States Postal Service (U.S. Postal Service), dakle ameriska posta, i preko nje posiljke podlijezu carini samo ako prelaze 150 eura vrijednosti. Postoje situacije kad ti u carinskoj posti otvore paket, i onda ti to naplate 4 eura... Kuriri to otvaranje, i ostalu papirologiju naplacuju nekoliko puta skuplje...
Zakljucak: Izbjegavajte kurirske sluzbe, osim ako ne kupujete nesto preko 300-400 eura vrijednosti, da vrijedi platiti malo vise na brzinu i sigurnost. U svim ostalim slucajevima, obicna posta.
Moguce da su uveli veci stepen sigurnosti, jer su poznati kao jedan od najsigurnijih nacina placanja, i trude se da odrze tu reputaciju.
Ukoliko svi ljudi koji sada otvaraju PayPal nalog budu imali problema, tj ne bude vise postojao nacin da se zezne PayPal, onda nam jedino ostaju varijante poput EntroPay-a...
Da nije trgovao ko iz turske nesto? Interesuje me za koliko otprilike stize njihova posta?
Ja sam danas prvi put imao slucaj da mi se prodavac ne javi niti posalje proizvod... Otvorio sam prije 10 dana Case, i kako on za tih 10 dana nije odgovorio, proslijedio sam slucaj eBay-u, koji je u roku od minut presudio u moju korist i poslao mi full refund... Jos jedna stvar koja potvrdjuje da ste prilicno sigurni kod kombinacije eBay + PayPal... :)
mene su izgleda zajebali i pokrali ko ce ga znat, ne odgovaraju ovi iz ove firme, moram povuc proceduru sa money back i prijaviti fraud nemam druge ;)
nije preko ebaya odradjeno ;0
heeheheeheh i to se sredi , fraud i money back i zavrsena prica ;) pusticu ih jos par dana i povuc proceduru preko banke
Ok, pa nam javi kakav je ishod i koliko treba cekati dok ti legnu pare nazad na karticu, da imamo i tu informaciju...
Sto se tice eBay-a, od trenutka kada pokrenete Case protiv prodavca, u najgorem slucaju za 2 sedmice cete imati novac nazad na kartici (10 dana poslednji rok da se prodavac javi + 3-4 dana dok medjunarodna transakcija prodje nazad na karticu).
U najboljem slucaju to je vec par dana nakon sto otvorite Case, ako prodavac prihvati vase zahtjeve iz Case-a... Ja sam imao i jednih i drugih slucajeva, tako da iz iskustva govorim...
Pozz. Koliko je carina i pdv za satelitski resiver? Posta tacnije njihov carinik je stavio da treba da platim oko 75 eura - a vrijednost paketa je 300 eura.
Toliko i moraš platit pa koliko je da je :D.17% je porez mislim(to je oko 50e) i plus carina.Još si izgleda i jeftino proša ;)
Mislim da se risiveri ne računaju u istu kategoriju ka računarska oprema.
Eo me jopet. Carina za risiver ti se obračunava na sledeći način: Prvo 5% carine na fakturu od risivera (vjerovatno ti je faktura zbirna risiver + troskovi plaćanja +shiping) i onda na tu zbirnu novu vrijednost, 17% PDV-a. I na kraju da sve bude kako treba, platićeš 4€ za ''troškove otvaranja paketa''. Sad možeš i sam izračunati jesu li se za**bali, ali znajući ih, ne vjerujem.
Ka što sam i ja reka,tačno mu to toliko ispada.
A meni ne prodje Paypal verifikaciju danas izvadjena i na bankomat aktivna Atlas Mondo kartica. Izgleda da ima nesto u prici o povecanoj kontroli kartica.