Dawude, krivovjernik nije dijagnoza. Ti nisi dijagnostičar.
;)
Printable View
Dawude, krivovjernik nije dijagnoza. Ti nisi dijagnostičar.
;)
hahaha
tu samo pominješ Aišu za koju APSOLUTNO SVI znaju koliko je godina imala kada su je vjenčali za muhameda (sa 6 kaparisana sa 9 vjenčana sa 10 konzumirana jer se u Islamu ženom računa svaka koja krvari)
čak sam i naveo nekoliko referenci kako sa Wikipedije tako i sa islamskih stranica CITURAJUĆI AJETE
nigdje ne pominješ
NEKROFILIJU!!!!!!!!!!!!
"Ja Muhamed sam je pokrio svojom košuljom da bi bila odjevena na nebu i vodio ljubav da joj olakšam pritisak groba jer je bila najljepše Allahovo stvorenje"
(iz knjige "Kanz Al Umal" pisane od strane Al-Mutaki Al-Hindi i bazirana je na Hadetu u svetoj knjizi “Al-Jami Al-Saghir”)
PEDIJASTRIJU (NIŠTA naspram nekrofilije)
u Ajetu Sunan Bayhaqi koji vodi porijeklo od jednog od 6 svetih Hadeta, Sunan Abu Dawud-a(!!!!) : "Muhamed je zadigao svoje haljine da bi ga čovjek ljubio" !!!!!(looks like BJ to me:eek:)
BONDAGE:
u knjigi molitvi(Kitab Al-Salat) 4:2127 : "Muhamed je jedne noći zatvorio Aišu u kovčeg jer je izašla iz kuće bez njegove dozvole "zaključao me je u kovčeg,što mi je zadalo veliki bol" kaže Aiša"
PEDOFILIJU neću obrađivati po 100-ti put pošto psolutno svaki forumaš zna koliko je Aiša imala godina(sa 6 kaparisana,sa 9 vjenčana i sa 10 konzumirana) samo ću postaviti linkove ka tvojim Svetim knjigama
OVO SU SVE STROGO ISLAMSKI LINKOVI!!!!!!!!(da nebi prozvao wikipediju antiislamskom)
http://sa.promo.web.id/does-quran-sa...-she-was-9.com
Knjiga Vjenčanja 8-3319
Knjiga Vjenčanja 8-3310
Knjiga vjenčanja 8-3311
Ansaar Bukhari 58-234 piše Aišinim riječima da su je bukvalno skinuli sa ljuljaške
MUHAMED JE UMRO OD STAROSTI KAD JE IMALA 18 GODINA
i pored toga što je Islam napredovao od tad (Hvala allahu na tome)Ipak se neki muslimani drže strikno Svetih knjiga i žive identično kao što je opisano tamo
Fotografija iz zemlje Hamasa
http://greathindu.com/wp-content/upl...d_brides_2.jpg
A pridodaću i INCEST ali tek kada nađem kvalitetne islamske reference
SVE OVO FORUMAŠI MOGU NAĆI NA ISLAMSKIM SAJTOVIMA TAKO DA PIŠE U TVOJIM KNJIGAMA - NIJE IZMIŠLJOTINA "KRIVOVJERNIKA"
Klevetnici i krivokletnici pokušavaju da utrnu Allahovo svjetlo, ali Allahovog svjetla će uvijek biti -U središtu kritike islama na Zapadu nalazi se brak Muhammeda saws i Aise r.a. dok je ova bila jos prilicno mlada. Na zalost u ovo neo-kolonijalno vrijeme pametnih bombi, MTV-ja, CNN-a i Big Mac-a, i sami muslimani su se pridruzili ovim kriticarima. Mnogi muslimani koji se suocavaju sa tzv. "univerzalnim" zapadnjackim vrijednostima a koja prodiru u svaku poru njihovog zivota, stidljivo izbjegavaju rasprave o ovim "nemogucim" islamskim temama. AbdurRahman R. Squires Uocljivo je da, iako su evropske sile povukle svoje kolonijalne vojske iz muslimanskih zemalja i otpustili ih u "nezavisnost", da se nastavlja jedna jos gora posast. Ova bolest je "kolonijalizacija uma" i opasnija je jer se odigrava u podsvijesti. Ovaj ce clanak insaAllah doprinijeti da kako muslimani tako i nemuslimani sagledaju ovaj brak u svjetlu kako Islama tako i zivota u "modernom" svijetu. Na zalost, mi koji pokusavamo da sirimo istinu islama na Zapadu, cesto se moramo sloziti sa orijentalistom W. Montgomery Wattom, kada kaze da "od svih velikana ljudske historije, ni jedan nije tako omalovazavan kao Muhammed" ( 1 ). Ali kod njegove zenidbe sa Aisom se radi o autenticnom djelu islamske povijesti, ne o izmisljenim dogadjajima koji su izdignuti na stepen vjerodostojnosti, ka tzy. "satanski stihovi". Cinjenica da jedan muskarac u svojim pedesetim godinama ozeni mladu djevojcicu – pogotovo ako je on uzor bogobojaznog nacina zivota – na samo da nije lahko za "moderne" Zapadnjake da shvate, nego je prouzrokovalo i odvratne optuzbe o "seksualnom zlostavljanju". Suoceni sa ovakvim optuzbama muslimani nisu uvjek ispravno reagovali. U proslom stoljecu, mnogi su muslimani bili zarazeni zapadnjackim nacinom razmisljanja i bili spremni da bez pogovora oponasuju Evropljane u svakoj pori njihovog zivota. Ovi muslimani su jednostavno odbacivali izvore koji navode ovaj "neugodni problem". Za muslimanske "moderniste" koji govore da je SAMO Kuran izvor islamskog prava, rjesenje je bilo jos lakse; oni su jednostavno negirali i stavljali su u pitanje izvore koji govore o braku. Na srecu po muslimane ove su muslimanske izdajice ostale samo periferne pojava u ummetu. Ali jos uvijek postoji mnogo muslimana koji svim silama pokusavaju da "ublaze" ovu temu koju oni smatraju problemom, ne obaziruci se time na vjerodostojne islamske izvore i u isto vrijeme tvrdeci da pripadaju Ehlul Sunni. ( za one koji nisu upoznati sa islamskom terminologijom ovo podrazumjeva "ortdokosne sunijske muslimane" ). Vjerovatno mnogo drugih muslimana se pita da li su hadisi vjerodostojni i ako jesu kako ih razumjeti. Islamska argumentacija po pitanju Aisine dobi. Zahvaljujuci rasirenoj neupucenosti mnogih muslimana, vjerovatno zbog citanja "moderne" literature, kao sto je ona gore spomenuta, bacimo pogled na ono sta vjerodostojni islamski izvori kazu o Aisinoj starosnoj dobi prilikom udaje. Prije nego ovo uradimo moramo znati sta su uopste znace "vjerodostojni izvori". Ovdje se mora spomenuti da sa islamske tacke gledista, potpuno je besmisleno argumentovati da Aisine godine "nisu spomenute u Kuranu. Islamski izvor pored Kurana je i sunnet – i o ovome nam govori Kuran. Za one koji hoce da vise saznaju o mjestu sunneta u Islamu, neka procitaju knjige koje govore o ovom. Sada kada smo se slozili na tome sta su islamski izvori, moze biti da ce neki "moderni" i "kulturni" muslimani biti razocarani da cuju da se u Sahih Buhariju nalaze cetiri i u Sahih Muslimu tri hadisa, koji jasno govore o tome da je Aisa r.a. prilikom njezine udaje za Poslanika saws bila "devet godina stara." Ovi hadisu sa neznatnim varijacijama kazu: Aisa, neka je Allah njome zadovoljan, rekla je da je imala 6 godina, kada je zarucena ( nikah ) za Poslanika i da ju je on ozenio ( zavadz ) kada joj je bilo 9 godina, i ona je ostala kod njega 9 godina. ( Sahih Buhari 9. tom, knjiga 62, hadis broj 64 ) Uz ovo hadis sa slicnim metnom ( tekstom ) se prenosi u Ebu Davudovom sunenu. Nije potrebno posebno spominjati da dokazi – gledano sa islamske strane – ne ostavljaju nikakvu sumnju. Zbog ovoga muslimani ih mogu negirati samo po cijenu vlastite iskrenosti, cistoce svoje vjere ili obe stvari. Nakon ovoga, ne postoji nikakav prostor za raspravu o Aisinim godinama medju muslimanima koji se drze svoje vjere. Dok neko ne dokaze da "devet godina" u arapskom jeziku znaci nesto drugo osim "devet godina", onda trebamo biti cvrsti u svom ubjedjenju da joj je u istinu bilo "devet godina" ( kao da postoji razlog da se vjeruje u suprotno ?! ) Uprkos ovim dokazima, i dalje postoje muslimani koji na sve nacine pokusavaju da podignu Aisine godine prilike njezine udaje govoreci da joj je bilo "14 ili 15 godina". Ne iznenadjuje da niko od njih ne donosi nikakve dokaze za svoje tvrdnje. Ovo se moze reci sa potpunom sigurnosccu jer niko nije u stanju iznijeti bolji dokaz od hadisa iz Buharijine i Muslimove zbirke. Analiza poslanikovih zenidbi Da bi se sve ovo sagledalo, prva stvar koju treba imati u vidu, je da je Aisa bila treca Poslanikova supruga a ne prva. Prije toga, Poslanikova prva i jedina supruga tokom 24 godine bila je Hatidza bint al-Huvejlid, 19 godina starija od njega. Hati|u je ozenio kada je imala 40 a on 21 godinu, takoreci u naponu snage i ostao ozenjen njome do njene smrti. Poslije Hatidzine smrti. Sa 46 godina, poslanik je ozenio svoju drugu suprugu Sevdu bint Zam'ah. Nakon toga Poslanik se zarucio s Aisom, neka je Allah s njom zadovoljan. Ona je bila kcerka Ebu Bekra, jednog od najblizih Poslanikovih ashaba i odanih sljedbenika. Ebu Bekr, neka je Allah s njim zadovoljan, bio je medju prvima koji su primili Islam i nadao se ucvrstiti ljubav izmedju njega i Poslanika ujedinjenjem njihovih porodica ovom zenidbom. Zaruke su obavljene 11. godine Muhamedova poslanstva, godinu dana nakon njegove zenidbe sa Sevdom i prije njegove hidzre u Medinu. Brak sa Aisom je konzumiran sedam mjeseci nakon Poslanikove hidzre. U vrijeme zenidbe s Aisom Poslanik je imao preko 50 godina. Treba napomenuti da je brak s Aisom bio izuzetno sretan, {to potvrdjuje hadiska literatura). Aisa, neka je Allah zadovoljan njome, bila je njegova najdraza supruga i jedina djevojka, koju je ikad ozenio. Muhamed, savs, je ozenio ukupno 15 zena. Svaka od ovih zenidbi bila je: iz politickih razloga, zbog jacanja plemenskih veza ili pomoci zeni u nevolji. Neke od supruga bile su udovice, starije ili odbacene, te u potrebi za domom. Ista zbirka hadisa, koja kazuje da je Aisa imala 9 godina u vrijeme udaje, kazuje i da je taj brak bio Bozija odredba: Pricala je Aisa, neka je Allah s njom zadovoljan: "Boziji poslanik mi je rekao:"Ti si mi dvaput pokazana u snu. Neki covjek te donio u svilenoj tkanini i rekao mi :" Ovo je tvoja supruga." Ja sam to otkrio, a ispod si bila ti. Rekao sam sebi:"Ako je ovaj san od Allaha, On ce ga ostvariti." (Sahih Buhari, tom 7, knjiga 62, Broj 15) U tome je, kao i svemu sto je Poslanik radio, bila mudrost i pouka. Krajnja svrha takvih dogadjaja ukazuje na osnovni princip baziran na moralu i razoblicuje dvostruke standarde kriticara Islama. Analiza upucenih kritika Mi ne trebamo biti iznenadjeni zbog dvostrukih standarda (mjerila), koje koriste krscani u kritici Muhameda, savs, obzirom da smo to predugo slusali. Ateist, agnostik ili bilo tko, ko ne vjeruje da su moralni principi utemeljeni na Bozijoj objavi, a koji kritikuje nesto sto nije u skladu sa danasnjim moralnim standardima, nije nikakvo iznenadjenje. Takvi ce uvijek naci nesto za kritiku, buduci da oni odabiru uzrok za neslaganje s "religijom" opcenito. Sva ta prica u ime "apsolutnog morala" odvija se tako da se zabavljaju, zeleci to ismijati, diskreditirati i iskorijeniti. Krscanska kritika je drugaciji problem. Dok je istina da Krscani govore protiv "relativnog morala", koji je rasiren u danasnjem sekularnom drustvu, oni su istovremeno nesvjesne zrtve istog. Vecina Krscana preuzela je humanisticke vrijednosti Zapadne Evrope (ili su pod njihovim uticajem). Njihove vrijednosti NE DOLAZE pravo iz Biblije.Takvi Krscani nastoje danas sprovesti postivanje "slobode", "ljudskih prava", "demokracije" i "prava zena" u Evropi, a ni Amerika nije manje zanimljiv slucaj.Tako nesto moze impresionirati neobrazovane ljude u takozvanim zemljama Treceg svijeta, ali svako, ko je studirao historiju, zna kako su se ove stvari desile neovisno od crkve. Nacin na koji mnogi Krscani mijesaju nekrscanske vrijednosti sa (navodno) biblijskim uvijek me fascinirala. Zanimljiv primjer toga je kako su podrzani nacionalizam i patriotizam od vecine Evangelistickih protestanata i cak drugih Krscana u USA.U Americi dobri Krscani su oni, koji masu zastavama. Tek nekolicina od ovih vatrenih patriotskih umova shvata da je uskogrudi patriotizam sebican i neuniverzalan. Da patriotizam i Krscanstvo idu ruku pod ruku u umovima mnogih ljudi je samo primjer kako mozemo biti i nesvjesno uvuceni u "relativni moral".
Nikad nijesam shvatao kakav problem ljudi imaju sa ljudima koji imaju problem sa ljudima druge vjere. Ljudi koji imaju problem sa ljudima druge vjere tebe ne diraju. Ne znam zašto se obazireš na njih. Šta tebe briga šta ođe ljudi pišu? Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje o nečijoj vjeri, bilo ono ispravno ili ne.. njegova stvar! http://www.ajarnforum.net/vb/images/...stle-2kunp.gif
Dobro. Da pogledamo..
U knjizi "Ibn Kesirove Laži" autora X.Y. piše da je to izmišljotina. Ja ne znam kome da vjerujem.
Objasni mi kako knjiga Ibn Kesira ima primat nad hadisima? Čovjek je rođen 500 godina kasnije. Ima li još takvih knjiga?
Neka de. Ako je to apsolutni moral onda tu nema veze koji polozaj, cij polozaj i kakvo je vrijeme. Kakav je to apsolut koji nije za sve :D:D
Kako apsolutni kad kazes "u tom vremenu" Kakav je to apsolut koji je prolazan podlozan vremenu, uslovima....
Buahahahahaha, ti to sam sebe prozivaš neznalicom
pošto si napisao da samo neznalice mogu da kažu da je imala 14-15 god.
PONAVLJAM TVOJE RIJEČI:
ti si ovdje rekao da je imala 19 godina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UPS!! malo si se zanio moj Sinane ne vodeći računa o onome šta si napisao u predhodnom postu
A TO BIRKOLENJE KOJE ĆEŠ AJETE PRIZNATI(KOJI TI ODGOVARAJU) A KOJE NEĆEŠ JE DRUGA PRIČA
NE MOŽEŠ DA ISKOPAŠ MJESTO GDJE PIŠE MUHAMED VELIKI NEPOGREŠIV PROROK BOŽIJI I DA ZAOBIĐEŠ MUHAMED NEKROFIL,PEDOFIL,BONDAGE/SADISTA
NE MOŽE TAKO ILI SU TVOJE SVETE KNJIGE TAČNE ILI SVE ZAJEDNO MOŽE U KOŠ
ajde da uzmemo da je pedofilija u to vrijeme bila normalna
ročitao sam izjavu nekog Američkog hodže "old enough to bleed old enough to breed" (Kreten, ali bar zna da rimuje)
ALI NEKROFILIJA NI U KOM SLUČAJU,NI U KOM VREMENU,NI KOD JEDNE VRSTE(PA NI JEDNOĆELIJSKE)!!!!!!!!!!!!!!
Dawude , zaboravio na tebe , ti znas odgovor.
Ako bog stvorio covjeka (po vjernicima) i instalirao mu jezik (ne znam koji) onda bi svi mi cijelo covjecanstvo bi trebalo komunicirati pomocu jednog jedinog jezika, nego je u svijetu stotine i stotine jezika.???!!! (Objasnite vjernici znastvenici). Postavlja se pitanje sta je bio Adam ili Adem ili.... sta sve drugo, sta je bio bijelac , crnac, zut , crven ???!!! Ovi kazu da je bio bijelac (jer im godi), znaci crnci, kinezi nisu odavde ako je tako!!! Znaci oni su van bozijeg domasaja, ljudi pustite iluzije i vratite se realnosti.
I pouči On Adema nazivima svih stvari,... (el-Bekare, 31.)
u Kuranu se spominje, kako je Allah podučio Adema a.s. Nazivima, to jeste jeziku. Taj jezik kao fenomen je kasnije odredio čovjekovu suštinu. Prema jednoj od definicija, čovjek je „životinja koja govori“, bit ljudskoga govora dijeli ga od ostalih živih stvorova. I Bog, kod Kojeg je jedan od osnovnih Atributa i Kelām (Govor), samo Njemu svojstven, objavljuje se i kroz govor kojeg poznaju ljudi. Tako su ljudima, kroz jezik, dostavljene i sve četiri velike objavljenje Kitāba(Knjige), Riječ Božija. Da li osnove jezikā proizlaze iz Božije instrukcije ili su ljudi sami utvrdili i definisali jezik? Koje su to stvari kojima je Allah, Uzvišeni, podučio našeg praoca Adema? U komentarima Kur’ana (tefsīrima) pronalazimo različita tumačenja. Prema onim izvanjskim od Jevreja i hrišćana, to su bile stvari iz našeg svakodnevnog okruženja, dok se prema onim unutarnjim iz hadisa Božijeg poslanika Muhameda a.s., radije smjera na nazive meleka i Božanska Imena. No kojim jezikom je govorio prvi čovjek? Ako Adem, a.s., jeste prvi čovjek, onda je i jezik bio samo jedan. Kako je došlo do nastanka toliko različitih jezika? Izvjesno je kako su Božiji poslanici živjeli u različitim epohama i na različitim mjestima, pa tako su i govorili različitim jezicima, tim više ako znamo kako je svaki narod imao svoga vjerovjesnika. Da li je po tome uopšte moguće govoriti o svetim i nesvetim jezicima? Ustvari, da li neki jezik uopšte može biti svet, ili je prikladnije upotrijebiti izraz mubārek (blagoslovljeni)? Za mnoge Božije poslanike može se sa sigurnošću pretpostaviti da su bili poliglote, koji su govorili više jezika, pored svoga maternjeg. To možemo pretpostaviti npr. za Ibrahima, Jusufa, Musa’a, i druge poslanike,alejhimusselam. Sporednih i manjih jezičkih familija ima 95. Za nas, ovdje, posebno značajni jesu jezici Bliskog istoka, iz prostog razloga što je na tom području djelovala većina Božijih poslanika spomenutih u Kur’anu, prostoru najstarijih svjetskih civilizacija. Stoga u jezičkoj familiji toga prostora treba tražiti prvi jezik sa kojim je čovječanstvo govorilo...Okosnicu te afro-azijske familije jezika čine semitsko-hamitski jezici, gdje se za semitske narode uzima da vuku porijeklo od Nuhova, a.s., sina Sama. Danas jedini živi semitski jezici jesu arapski (južni semitski) i hebrejski (zapadni semitski), te donekle aramejski (neoaramejski) i sirski (neosirski) koji se svode na nekoliko izolovanih jezičkih otočića. Što se tiče drugog pitanja... Čovjek je po svetim knjigama stvoren od zemlje a postoji bijela, žuta, crna i crvena boja zemlje- što znači da postoje i takve vrste ljudi, kao i međuvrste. Uostalom nije ni bitno koje je boje bio Adam kada se zna da klimatski faktori na duže staze određuju ljudski ten...Arapski sociolog i polihistor Ibn Khaldun također se priklanjao okolinskom determinizmu. U svojem djelu Muqaddimah (1377.) objasnio je da crna koža nastaje zbog vruće klime subsaharske Afrike a ne zbog njezina porijekla...
ne govorim samo o tome sto ovdje pise... iznositi misljenje je jedna stvar, a ubjedjivanje da su pripadnici druge vjere u zabludi, tj, da bog u kojeg oni vjeruju ne postoji je druga stvar... a kako bi bilo da tebe stalno neko crnjaci o tome u koga vjerujes..
pusti covjeka neka misli kako hoce, ocigledno ima razlog da vjeriju u svog boga i ako zna to sto mu vi pricate... aooo
Nisam baš tolika budala da sve znam...:confused: https://forum.cdm.me/images/icons/icon13.gifAli pored butine imaju veliki mišić...https://forum.cdm.me/images/icons/icon12.gifhttps://forum.cdm.me/images/icons/icon13.gif
Zbilja ovaj Dawud ima pokvarenu mastu, a svi znaju da su crnci odlicni trkaci, a slabi u plivanju :)
Jes jes, a i ljubomoran je isto, vidji mu thumbs down kad pominje misic pored butine ;)
Valja li se bit ljubomoran dawude, ne, pa zasto jesi?
razlika je zapravo u većini mišića a na samo u butini
mišićna vlakna kod crnaca u centralnoj i južnoj africi su upletena efikasnije nekgo kod ostalih rasa i zato su najbolji usportovima koji zahtjevaju izdržljivost(Maraton)
Plus zapadnoafrički crnci plus ovog efikasnijeg uplitanja mišićnih vlakana imaju masivnije mišiće i zato su tako dobri u svim sportovima gdje je potrebna snaga,brzina i sve ostalo (tj. u svim sportovima koji ih interesuju).
http://www.newstatesman.com/200009180009
http://wiki.answers.com/Q/Why_is_the...om_other_races
to je glavni razlog zbog kojeg su crnci najbolje Atlete
sve u svemu fizički gledano Crnci su superiorna rasa
Crna Arijevci
što se plivanja tiče Američki Crnci se na bave time iz prostog razloga što su uglavnom siromašni i idu na sportove koji su jeftiniji za treniranje,koji su bolje plaćeni,zahvaljujući kojima ih im daju dobre ocjene u školama i sa kojima profesionalnu karijeru mogu početi mlađi.
A što se Afričkih Crnaca tiče ne plivaju zbog onoga animalnog u sebi INSTIKTA ZA PREŽIVLJAVANJE dosta je zajebano plivati u Africi gdje svaka lokva sadrži nešto smrtonosno
I oko afrike plivaju ajkule
nama ostaje samo zimski sportovi,streljaštvo,bilijar, i sportovi koje Crnci ne smatraju interesantnima (Sestre Williams su se zainteresovale za Tenis pa nam i to uzeše)
Ali mi nije jasan Tiger Woods
BLACK POWER!!!!!!!
I jedna informacija za lokalnog genija
Darwude za tvoju informaciju to što si ti nazvao mišićem je u stvari spužvasto tkivo. I ostavi ga se više,ovo ti je 100-ti put da ga pominješ.Ti si opterećen njeme
Ili ti je on tema kojom zaobilaziš odgovore na pitanja koja ti ne odgovaraju??
Šta bi Sinane sa onim tvojim prostovima
Aiša kad se udala kad je imala 21 godinu
Aiša se udala kad je imala 9 godina
Aiša se udala kad je imala 19 godina
šta bi sa odbacivanjem 5 ajeta na tu temu ?
šta bi sa onim ajetima gdje se pominje Muhamedova Pedofilija,Nekrofilija,*****astija i Incest? (5-6 ajeta koje si odbacio)ili da to prebacimo iz "Religija i Filosofija" u "Sex i Erotika"
Da ne bi bilo da vrijeđam i iznosim laži ovo nisu izmišljanja krivovjernika,Engleza,Masona,Iluminata,SPC,CPC ili nekog desetog ovo su stvari zapisane u tvojim Ajetima
neću ovo više pomenuti AKO SE OVDJE IZVINIŠ PRAVOSLAVCIMA (I JA SAM IZ PRAVOSLAVNE PORODICE) NA OVIM NIČIM IZAZVANIM RIJEČIMA:
A što se tiče Pravoslavlja/Hrišćanstva
za Isusa nigdje nije zapisano kao za Muhameda da je bio Nekrofil
nigdje ne piše da je kresnuo Lazara prije nego što ga je digao iz mrtvih
Kada ga crnac donese bijelkinji može nastati dijete. Međutim kad ga crnac donese kravi ili bizon ženi ne može se roditi nikakvo stvorenje. Naravoučenije, crnac je vrsta čovjeka isto kao što je pudlica vrsta psa. I među bijelcima ima ljudi tamnije puti, kao i onih toliko bijelih kao sjenički sir, koji nikada boju ne mogu dobiti. Ili si možda čuo za slučaj da otac i majka imaju crnu kosu, pa im se rodi dijete plavušan?
Boli me boli doktore mraaaaak...
Šta to pišeš genije? U svakom sportu su potrebne snaga i brzina, pa nešto ne vidim da su crnci toliko superiorni. Osim toga ima slučajeva kod bijelaca da imaju bolji nervno mišićni sistem. Među bijelcima takođe ima, kao što rekoh bijelih kao sir, kao i tamnoputih, gotovo kao što su crnci.
Evo kako su nastale različite boje ljudi po zemaljskoj kugli:
http://www.hoax-slayer.com/images/bl...ite-twins3.jpg
Sve zavisi kakvu kosu ima komsija. Vjeruj da dijete moze liciti na ujaka u Australiji a ne da ne moze na prvoga komsiju.
Ah, kornjačin vrač je sad stručnjak i za genetiku.
Mabuse, reci nam, kako se to ispoljavaju recesivne osobine kod roditelja koji nisu nosioci (i to oba)?
I ima li pigmentacija kože veze sa lokacijama po Zemlji na kojima žive ljudi?
Nemoj tako Dzo.
to bi već bila Evolucija a tako nešto ne postoji
nadovezao bih se da uz boju kože ide i debljina kože
bio je jedan slučaj u Americi kada je muž ubio ženu kada je rodila crnče. Kasnije se ispostavilo da mu je prava praprababa crnkinja(velikoposjednik ga napravio crnkinji koja mu je bila rob i sa obzirom da je dijete bilo bijele puti,a žena dotičnog feudalca nije mogla da ima djecu usvojio je polutana)
Mislim da je ipak u pitanju pokusaj Rakuna da izazove u tebi bar malo poniznosti. Znas to bi trebala da bude vrlina vjernika. Ti je nemas. A pogrijesio si u svemu sto si do sad rekao i nisi odgovorio na ono sto ti se ne svidja nego kad nemas odgovor jednostavno skrenes sa teme. Ajde sad, daj odgovor na one ajete koje je iznio Rakun.
faca ga odaje da nije bas prepametan(otac)a to sto ne vidis da su crnci superiorni,ili si slijep ili jednostavno ne pratis sport.i nisu svudje potrebni snaga i brzina,u takvim sportovima su uglavnom bijelci dominantni.I sto htjedoh rec,navede primjer hrvatskog jezika,stari mi se i dan danas razumijemo sa hrvatima ali stotine drugih jezika nemaju ni jednu rijec zajednicku sa arapskim.
To nisu ajeti Kurana nego rivajeti ili hadisi koje je Buhari napisao sretajući ljude, koji su mu prenosili hadise. Susreo se sa preko 1000 prenosilaca i naučio napamet oko 600.000 hadisa (vjerodostojnih i ostalih) sa lancem prenosilaca i stepenima autentičnosti, što ga je učinilo najpoznatijim Muhadisom tog vremena. Nakon skoro 16 godina na tom putu sakupljanja hadisa, nakon povratka u Buharu, napisao je svoje kapitalno djelo „El Džami el Sahih“ (Zbirka Sahih hadisa) koja je zbirka od 7.275 provjerenih izreka Poslanika Muhammeda s.a.v.s..Imam Buhari (810-870), je poznati islamski učenjak iz Buhare (Uzbekistan), poznat po svome kapitalnom djelu zbrike hadisa „Sahih Buhari", kolekcija hadisa. A advokatu Rakunov, ja sam dao već odgovor za hz. Aišu koja je pred Hidžru imala 19.god. I ako se Poslanik a.s oženio hz. Aišom r.a tada, zajednički život su počeli druge godine po Hidžri, tj. kada je hz. Aiša r.a. imala 21 godinu.Jedan od dokaza o starosti hz. Aiše r.a, u trenutku stupanja u brak sa Poslanikom a.s, nalazimo u knjizi od Imama Taberija pod nazivom “Tahir El –Umam”. U toj knjizi se tvrdi da su sva djeca hz. Ebu Bekra r.a rođena prije Objave. Na osnovu dokaza, znamo da je hz. Aiša r.a pred Hidžru imala 19 god, a Poslanik a.s, nakon primanja prve objave, provodi u Meki 13 godina, što znači da je hz. Aiša r.a na početku Poslanstva imala 6 god (19-13=6).Dokazi za ovo se nalaze u velikom broju hadisa u kojima hz. Aiša r.a prenosi mnoge događaje u kojima je ona bila svjedok prvog perioda Poslanstva, konkretnije 4. i 5. godine po Poslanstvu.Većina tih hadisa govori o vrijeđanju i maltretiranju muslimana od strane nevjernika, o životu hz. Ebu Bekra r.a, o posjetama Poslanika a.s porodici Ebu-Bekra r.a, o postupcima Pejgambera a.s prema muslimanima i njegovom odnosu prema nevjernicima.Većina ovih hadisa se nalazi u Buharijinom Sahihu, kao npr. u prvom tomu, na str.181, hadis br.464. Zatim, u drugom tomu iste zbirke, hadis na str. 804. Također, i u Musnedu Imama Ahmeda, u šestom tomu, na str.198. itd…Čitajući ove hadise iz gore navedenih izvora, možemo zaključiti: Da bi nam mogla prenijeti ovako važne događaje, hz. Aiša je morala imati minimalno 6 godina, prilikom objave Poslanstva. Jer, nemoguće je da ovako bitne stvari zapazi i prenese dijete tih godina i mlađe. Takođe, vezano za tradiciju arapskog naroda, u praksi nije postojalo to da supružnici stupaju u brak u tako ranim godinama. Sve gore navedeno je minimum od velikog broja dokaza, koji pobijaju netačnu tvrdnju da se Poslanik a.s. oženio hz. Aišom kada je imala 9 godina, ali zbog malog prostora, nemoguće je sve iznijeti. Svi koji žele da dobiju više informacija o ovoj temi, neka čitaju djela od Šejh Demal El-Bena Islam El-Bahir na engleskom jeziku (Shanavas(Ilaam.net), a također imaju dostupnu stranicu www.ha-mim.net i [email protected]. P.S.Za sve koji traže odgovore isključivo u Buharijinoj zbirci (Sahih El-Buhari) i zbirkama hadisa, neka imaju na umu da to ne znači da su te zbirke nepogrješive i da su Allahove Objave. Treba da se zna da mnogo ugledne uleme, kao što su: Imam Taberani, Šejh Muhammed El-Gazali, Abas El-Akad i mnogi drugi uglednici, nisu prihvatili neke hadise koje su prenijeli Buharija i Muslim.
Znači bio je najpoznatiji Muhadis(tumač svetih adeta)
Ali i pored toga što je najpoznatiji tumač svetih adeta ipak njegova pisanja o Muhamedovim seksualnim sklonostima nisu tačna ?
KAŽEŠ TI!!! Ali se tvoje svete knjige ne slažu sa tobom
Vidim dodao si i Muslim-a pošto si vidio da je I ON PISAO ono što Buhari
Slušaš li ti sebe ??