Page 83 of 108 FirstFirst ... 337379808182838485868793 ... LastLast
Results 2,051 to 2,075 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kako apsolutni kad kazes "u tom vremenu" Kakav je to apsolut koji je prolazan podlozan vremenu, uslovima....

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by dawud View Post
    uprkos ovim dokazima, i dalje postoje muslimani koji na sve nacine pokusavaju da podignu aisine godine prilike njezine udaje govoreci da joj je bilo "14 ili 15 godina". Ne iznenadjuje da niko od njih ne donosi nikakve dokaze za svoje tvrdnje.
    Buahahahahaha, ti to sam sebe prozivaš neznalicom
    pošto si napisao da samo neznalice mogu da kažu da je imala 14-15 god.

PONAVLJAM TVOJE RIJEČI:
    Quote Originally Posted by dawud View Post
    na osnovu ovih priloženih dokaza, da se zaključiti da je hz. Aiša r.a prilikom stupanja u brak sa poslanikom a.s imala 19, a ne 9 godina.
    ti si ovdje rekao da je imala 19 godina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UPS!! malo si se zanio moj Sinane ne vodeći računa o onome šta si napisao u predhodnom postu

A TO BIRKOLENJE KOJE ĆEŠ AJETE PRIZNATI(KOJI TI ODGOVARAJU) A KOJE NEĆEŠ JE DRUGA PRIČA
    NE MOŽEŠ DA ISKOPAŠ MJESTO GDJE PIŠE MUHAMED VELIKI NEPOGREŠIV PROROK BOŽIJI I DA ZAOBIĐEŠ MUHAMED NEKROFIL,PEDOFIL,BONDAGE/SADISTA

NE MOŽE TAKO ILI SU TVOJE SVETE KNJIGE TAČNE ILI SVE ZAJEDNO MOŽE U KOŠ

ajde da uzmemo da je pedofilija u to vrijeme bila normalna
    ročitao sam izjavu nekog Američkog hodže "old enough to bleed old enough to breed" (Kreten, ali bar zna da rimuje)
    ALI NEKROFILIJA NI U KOM SLUČAJU,NI U KOM VREMENU,NI KOD JEDNE VRSTE(PA NI JEDNOĆELIJSKE)!!!!!!!!!!!!!!
    Last edited by Rakun; 27-10-10 at 23:53.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Postom 2036...
    Dawude , zaboravio na tebe , ti znas odgovor.

Ako bog stvorio covjeka (po vjernicima) i instalirao mu jezik (ne znam koji) onda bi svi mi cijelo covjecanstvo bi trebalo komunicirati pomocu jednog jedinog jezika, nego je u svijetu stotine i stotine jezika.???!!! (Objasnite vjernici znastvenici). Postavlja se pitanje sta je bio Adam ili Adem ili.... sta sve drugo, sta je bio bijelac , crnac, zut , crven ???!!! Ovi kazu da je bio bijelac (jer im godi), znaci crnci, kinezi nisu odavde ako je tako!!! Znaci oni su van bozijeg domasaja, ljudi pustite iluzije i vratite se realnosti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bonnob1 View Post

Ako bog stvorio covjeka (po vjernicima) i instalirao mu jezik (ne znam koji) onda bi svi mi cijelo covjecanstvo bi trebalo komunicirati pomocu jednog jedinog jezika, nego je u svijetu stotine i stotine jezika.???!!! (Objasnite vjernici znastvenici). Postavlja se pitanje sta je bio Adam ili Adem ili.... sta sve drugo, sta je bio bijelac , crnac, zut , crven ???!!! Ovi kazu da je bio bijelac (jer im godi), znaci crnci, kinezi nisu odavde ako je tako!!! Znaci oni su van bozijeg domasaja, ljudi pustite iluzije i vratite se realnosti.
    I pouči On Adema nazivima svih stvari,... (el-Bekare, 31.)
    u Kuranu se spominje, kako je Allah podučio Adema a.s. Nazivima, to jeste jeziku. Taj jezik kao fenomen je kasnije odredio čovjekovu suštinu. Prema jednoj od definicija, čovjek je „životinja koja govori“, bit ljudskoga govora dijeli ga od ostalih živih stvorova. I Bog, kod Kojeg je jedan od osnovnih Atributa i Kelām (Govor), samo Njemu svojstven, objavljuje se i kroz govor kojeg poznaju ljudi. Tako su ljudima, kroz jezik, dostavljene i sve četiri velike objavljenje Kitāba(Knjige), Riječ Božija. Da li osnove jezikā proizlaze iz Božije instrukcije ili su ljudi sami utvrdili i definisali jezik? Koje su to stvari kojima je Allah, Uzvišeni, podučio našeg praoca Adema? U komentarima Kur’ana (tefsīrima) pronalazimo različita tumačenja. Prema onim izvanjskim od Jevreja i hrišćana, to su bile stvari iz našeg svakodnevnog okruženja, dok se prema onim unutarnjim iz hadisa Božijeg poslanika Muhameda a.s., radije smjera na nazive meleka i Božanska Imena. No kojim jezikom je govorio prvi čovjek? Ako Adem, a.s., jeste prvi čovjek, onda je i jezik bio samo jedan. Kako je došlo do nastanka toliko različitih jezika? Izvjesno je kako su Božiji poslanici živjeli u različitim epohama i na različitim mjestima, pa tako su i govorili različitim jezicima, tim više ako znamo kako je svaki narod imao svoga vjerovjesnika. Da li je po tome uopšte moguće govoriti o svetim i nesvetim jezicima? Ustvari, da li neki jezik uopšte može biti svet, ili je prikladnije upotrijebiti izraz mubārek (blagoslovljeni)? Za mnoge Božije poslanike može se sa sigurnošću pretpostaviti da su bili poliglote, koji su govorili više jezika, pored svoga maternjeg. To možemo pretpostaviti npr. za Ibrahima, Jusufa, Musa’a, i druge poslanike,alejhimusselam. Sporednih i manjih jezičkih familija ima 95. Za nas, ovdje, posebno značajni jesu jezici Bliskog istoka, iz prostog razloga što je na tom području djelovala većina Božijih poslanika spomenutih u Kur’anu, prostoru najstarijih svjetskih civilizacija. Stoga u jezičkoj familiji toga prostora treba tražiti prvi jezik sa kojim je čovječanstvo govorilo...Okosnicu te afro-azijske familije jezika čine semitsko-hamitski jezici, gdje se za semitske narode uzima da vuku porijeklo od Nuhova, a.s., sina Sama. Danas jedini živi semitski jezici jesu arapski (južni semitski) i hebrejski (zapadni semitski), te donekle aramejski (neoaramejski) i sirski (neosirski) koji se svode na nekoliko izolovanih jezičkih otočića. Što se tiče drugog pitanja... Čovjek je po svetim knjigama stvoren od zemlje a postoji bijela, žuta, crna i crvena boja zemlje- što znači da postoje i takve vrste ljudi, kao i međuvrste. Uostalom nije ni bitno koje je boje bio Adam kada se zna da klimatski faktori na duže staze određuju ljudski ten...Arapski sociolog i polihistor Ibn Khaldun također se priklanjao okolinskom determinizmu. U svojem djelu Muqaddimah (1377.) objasnio je da crna koža nastaje zbog vruće klime subsaharske Afrike a ne zbog njezina porijekla...
    Last edited by Dawud; 28-10-10 at 21:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Nikad nijesam shvatao kakav problem ljudi imaju sa ljudima koji imaju problem sa ljudima druge vjere. Ljudi koji imaju problem sa ljudima druge vjere tebe ne diraju. Ne znam zašto se obazireš na njih. Šta tebe briga šta ođe ljudi pišu? Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje o nečijoj vjeri, bilo ono ispravno ili ne.. njegova stvar!

ne govorim samo o tome sto ovdje pise... iznositi misljenje je jedna stvar, a ubjedjivanje da su pripadnici druge vjere u zabludi, tj, da bog u kojeg oni vjeruju ne postoji je druga stvar... a kako bi bilo da tebe stalno neko crnjaci o tome u koga vjerujes..
    pusti covjeka neka misli kako hoce, ocigledno ima razlog da vjeriju u svog boga i ako zna to sto mu vi pricate... aooo
    Pesma od Queen-a 'Best friend'

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

I pouči On Adema nazivima svih stvari,... (el-Bekare, 31.)
    u Kuranu se spominje, kako je Allah podučio Adema a.s. Nazivima, to jeste jeziku. Taj jezik kao fenomen je kasnije odredio čovjekovu suštinu. Prema jednoj od definicija, čovjek je „životinja koja govori“, bit ljudskoga govora dijeli ga od ostalih živih stvorova. I Bog, kod Kojeg je jedan od osnovnih Atributa i Kelām (Govor), samo Njemu svojstven, objavljuje se i kroz govor kojeg poznaju ljudi. Tako su ljudima, kroz jezik, dostavljene i sve četiri velike objavljenje Kitāba(Knjige), Riječ Božija. Da li osnove jezikā proizlaze iz Božije instrukcije ili su ljudi sami utvrdili i definisali jezik? Koje su to stvari kojima je Allah, Uzvišeni, podučio našeg praoca Adema? U komentarima Kur’ana (tefsīrima) pronalazimo različita tumačenja. Prema onim izvanjskim, to su bile stvari iz našeg svakodnevnog okruženja, dok se prema onim unutarnjim, radije smjera na Božanska Imena. No kojim jezikom je govorio prvi čovjek? Ako Adem, a.s., jeste prvi čovjek, onda je i jezik bio samo jedan. Kako je došlo do nastanka toliko različitih jezika? Izvjesno je kako su Božiji poslanici živjeli u različitim epohama i na različitim mjestima, pa tako su i govorili različitim jezicima, tim više ako znamo kako je svaki narod imao svoga vjerovjesnika. Da li je po tome uopšte moguće govoriti o svetim i nesvetim jezicima? Ustvari, da li neki jezik uopšte može biti svet, ili je prikladnije upotrijebiti izraz mubārek (blagoslovljeni)? Za mnoge Božije poslanike može se sa sigurnošću pretpostaviti da su bili poliglote, koji su govorili više jezika, pored svoga maternjeg. To možemo pretpostaviti npr. za Ibrahima, Jusufa, Musa’a, i druge poslanike,alejhimusselam. Sporednih i manjih jezičkih familija ima 95. Za nas, ovdje, posebno značajni jesu jezici Bliskog istoka, iz prostog razloga što je na tom području djelovala većina Božijih poslanika spomenutih u Kur’anu, prostoru najstarijih svjetskih civilizacija. Stoga u jezičkoj familiji toga prostora treba tražiti prvi jezik sa kojim je čovječanstvo govorilo...Okosnicu te afro-azijske familije jezika čine semitsko-hamitski jezici, gdje se za semitske narode uzima da vuku porijeklo od Nuhova, a.s., sina Sama. Danas jedini živi semitski jezici jesu arapski (južni semitski) i hebrejski (zapadni semitski), te donekle aramejski (neoaramejski) i sirski (neosirski) koji se svode na nekoliko izolovanih jezičkih otočića. Što se tiče drugog pitanja... Čovjek je po svetim knjigama stvoren od zemlje a postoji bijela, žuta, crna i crvena boja zemlje- što znači da postoje i takve vrste ljudi, kao i međuvrste. Uostalom nije ni bitno koje je boje bio Adam kada se zna da klimatski faktori na duže staze određuju ljudski ten...Arapski sociolog i polihistor Ibn Khaldun također se priklanjao okolinskom determinizmu. U svojem djelu Muqaddimah (1377.) objasnio je da crna koža nastaje zbog vruće klime subsaharske Afrike a ne zbog njezina porijekla...
    Da li ta ista klima utice i na raspored misica? Posto je poznato da crnci imaju drugaciji raspored misica
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Da li ta ista klima utice i na raspored misica? Posto je poznato da crnci imaju drugaciji raspored misica
    Kojeg mišića Kvarni...?:bart:

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Kojeg mišića Kvarni...?:bart:
    A nama nesto pricas o sejtanima, dawude dawude

Konkretno misica butine
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thumbs down

Konkretno misica butine
    Nisam baš tolika budala da sve znam... Ali pored butine imaju veliki mišić...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zbilja ovaj Dawud ima pokvarenu mastu, a svi znaju da su crnci odlicni trkaci, a slabi u plivanju

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Jes jes, a i ljubomoran je isto, vidji mu thumbs down kad pominje misic pored butine

Valja li se bit ljubomoran dawude, ne, pa zasto jesi?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Zbilja ovaj Dawud ima pokvarenu mastu, a svi znaju da su crnci odlicni trkaci, a slabi u plivanju
    Hahahahaha kako to čudno zvuči kada ga Hari kaže...:lolblue::lolblue::lolblue:

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Hahahahaha kako to čudno zvuči kada ga Hari kaže...:lolblue::lolblue::lolblue:
    Cudno ili ne, ali on pogodi ka misicem u onu stvar

A reci mi ovo, ovi malo obdarniji, dobijaju li oni djevice ili razradjene, jer ipak bi to trebalo da bude raj, da se ne pate te djevice
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jes jes, a i ljubomoran je isto, vidji mu thumbs down kad pominje misic pored butine

Valja li se bit ljubomoran dawude, ne, pa zasto jesi?
    Kvari omladinu totalno. Moram mu naći neki ajet a ako nastavi dalje i trknuti po neki zapis.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Konkretno misica butine
    razlika je zapravo u većini mišića a na samo u butini
    mišićna vlakna kod crnaca u centralnoj i južnoj africi su upletena efikasnije nekgo kod ostalih rasa i zato su najbolji usportovima koji zahtjevaju izdržljivost(Maraton)
    Plus zapadnoafrički crnci plus ovog efikasnijeg uplitanja mišićnih vlakana imaju masivnije mišiće i zato su tako dobri u svim sportovima gdje je potrebna snaga,brzina i sve ostalo (tj. u svim sportovima koji ih interesuju).
    http://www.newstatesman.com/200009180009
    http://wiki.answers.com/Q/Why_is_the...om_other_races

to je glavni razlog zbog kojeg su crnci najbolje Atlete

sve u svemu fizički gledano Crnci su superiorna rasa

Crna Arijevci

što se plivanja tiče Američki Crnci se na bave time iz prostog razloga što su uglavnom siromašni i idu na sportove koji su jeftiniji za treniranje,koji su bolje plaćeni,zahvaljujući kojima ih im daju dobre ocjene u školama i sa kojima profesionalnu karijeru mogu početi mlađi.
    A što se Afričkih Crnaca tiče ne plivaju zbog onoga animalnog u sebi INSTIKTA ZA PREŽIVLJAVANJE dosta je zajebano plivati u Africi gdje svaka lokva sadrži nešto smrtonosno
    I oko afrike plivaju ajkule
    nama ostaje samo zimski sportovi,streljaštvo,bilijar, i sportovi koje Crnci ne smatraju interesantnima (Sestre Williams su se zainteresovale za Tenis pa nam i to uzeše)
    Ali mi nije jasan Tiger Woods

BLACK POWER!!!!!!!

I jedna informacija za lokalnog genija
    Darwude za tvoju informaciju to što si ti nazvao mišićem je u stvari spužvasto tkivo. I ostavi ga se više,ovo ti je 100-ti put da ga pominješ.Ti si opterećen njeme
    Last edited by Rakun; 29-10-10 at 00:27.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ili ti je on tema kojom zaobilaziš odgovore na pitanja koja ti ne odgovaraju??

Šta bi Sinane sa onim tvojim prostovima
    Aiša kad se udala kad je imala 21 godinu
    Aiša se udala kad je imala 9 godina
    Aiša se udala kad je imala 19 godina
    šta bi sa odbacivanjem 5 ajeta na tu temu ?

šta bi sa onim ajetima gdje se pominje Muhamedova Pedofilija,Nekrofilija,*****astija i Incest? (5-6 ajeta koje si odbacio)ili da to prebacimo iz "Religija i Filosofija" u "Sex i Erotika"

Da ne bi bilo da vrijeđam i iznosim laži ovo nisu izmišljanja krivovjernika,Engleza,Masona,Iluminata,SPC,CPC ili nekog desetog ovo su stvari zapisane u tvojim Ajetima

neću ovo više pomenuti AKO SE OVDJE IZVINIŠ PRAVOSLAVCIMA (I JA SAM IZ PRAVOSLAVNE PORODICE) NA OVIM NIČIM IZAZVANIM RIJEČIMA:
    :blah: Molitva njihova pored Hrama svodi se samo na zviždanje ili pljesnje rukama, poneko zapali badnjak ili svijeću, a u najboljem slučaju bace po koju petardu ili dinamit...tako oni slave Boga...
    A što se tiče Pravoslavlja/Hrišćanstva
    za Isusa nigdje nije zapisano kao za Muhameda da je bio Nekrofil

nigdje ne piše da je kresnuo Lazara prije nego što ga je digao iz mrtvih
    Last edited by Rakun; 29-10-10 at 09:50.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bonnob1 View Post

Isto kao što hrvati promijeniše mnoge riječi u njihovom jeziku, tako su se vremenom i jezici mijenjali. :blah:
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kada ga crnac donese bijelkinji može nastati dijete. Međutim kad ga crnac donese kravi ili bizon ženi ne može se roditi nikakvo stvorenje. Naravoučenije, crnac je vrsta čovjeka isto kao što je pudlica vrsta psa. I među bijelcima ima ljudi tamnije puti, kao i onih toliko bijelih kao sjenički sir, koji nikada boju ne mogu dobiti. Ili si možda čuo za slučaj da otac i majka imaju crnu kosu, pa im se rodi dijete plavušan?
    Boli me boli doktore mraaaaak...
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    razlika je zapravo u većini mišića a na samo u butini
    mišićna vlakna kod crnaca u centralnoj i južnoj africi su upletena efikasnije nekgo kod ostalih rasa i zato su najbolji usportovima koji zahtjevaju izdržljivost(Maraton)
    Plus zapadnoafrički crnci plus ovog efikasnijeg uplitanja mišićnih vlakana imaju masivnije mišiće i zato su tako dobri u svim sportovima gdje je potrebna snaga,brzina i sve ostalo (tj. u svim sportovima koji ih interesuju).
    Šta to pišeš genije? U svakom sportu su potrebne snaga i brzina, pa nešto ne vidim da su crnci toliko superiorni. Osim toga ima slučajeva kod bijelaca da imaju bolji nervno mišićni sistem. Među bijelcima takođe ima, kao što rekoh bijelih kao sir, kao i tamnoputih, gotovo kao što su crnci.

Evo kako su nastale različite boje ljudi po zemaljskoj kugli:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sve zavisi kakvu kosu ima komsija. Vjeruj da dijete moze liciti na ujaka u Australiji a ne da ne moze na prvoga komsiju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve zavisi kakvu kosu ima komsija. Vjeruj da dijete moze liciti na ujaka u Australiji a ne da ne moze na prvoga komsiju.
    Problem je "ako su blizanci" tada je to nebitno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ah, kornjačin vrač je sad stručnjak i za genetiku.
    Mabuse, reci nam, kako se to ispoljavaju recesivne osobine kod roditelja koji nisu nosioci (i to oba)?
    I ima li pigmentacija kože veze sa lokacijama po Zemlji na kojima žive ljudi?
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Ah, kornjačin vrač je sad stručnjak i za genetiku.
    Mabuse, reci nam, kako se to ispoljavaju recesivne osobine kod roditelja koji nisu nosioci (i to oba)?
    I ima li pigmentacija kože veze sa lokacijama po Zemlji na kojima žive ljudi?
    Nemoj tako Dzo.
    to bi već bila Evolucija a tako nešto ne postoji
    nadovezao bih se da uz boju kože ide i debljina kože

bio je jedan slučaj u Americi kada je muž ubio ženu kada je rodila crnče. Kasnije se ispostavilo da mu je prava praprababa crnkinja(velikoposjednik ga napravio crnkinji koja mu je bila rob i sa obzirom da je dijete bilo bijele puti,a žena dotičnog feudalca nije mogla da ima djecu usvojio je polutana)
    Last edited by Rakun; 29-10-10 at 09:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    neću ovo više pomenuti AKO SE OVDJE IZVINIŠ PRAVOSLAVCIMA (I JA SAM IZ PRAVOSLAVNE PORODICE) NA OVIM NIČIM IZAZVANIM RIJEČMA
    Nevjernika i ateistu boli surova istina za vjeru u koju ne vjeruje Hahahahaaahaahaaahaaaahaaaa... Ovo je najgenijalniji post na forumu Hahahahaaahaaaha.:yipiiii:
    Last edited by Dawud; 29-10-10 at 13:34.

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Mislim da je ipak u pitanju pokusaj Rakuna da izazove u tebi bar malo poniznosti. Znas to bi trebala da bude vrlina vjernika. Ti je nemas. A pogrijesio si u svemu sto si do sad rekao i nisi odgovorio na ono sto ti se ne svidja nego kad nemas odgovor jednostavno skrenes sa teme. Ajde sad, daj odgovor na one ajete koje je iznio Rakun.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Page 83 of 108 FirstFirst ... 337379808182838485868793 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks