Ovo je recimo zbilja jezivo nisam znala da je do te mjere tzv ljevica otišla u Q.Čak nije ono ka istraži,no moje mišljenje ide i u neku zonu indoktrinacije bukvalno.
Printable View
Ovo je recimo zbilja jezivo nisam znala da je do te mjere tzv ljevica otišla u Q.Čak nije ono ka istraži,no moje mišljenje ide i u neku zonu indoktrinacije bukvalno.
Čuh nekud skoro čovjeka, koji kaže da: Vrijediš onoliko koliko imaš, da se ne lažemo...
I na to nema komentara,,
Onda,
Čujem dečkića koji govori tetki: Dobar je taj zet da udje u porodicu, samo ako ima para. Bez para ga ne dovodi..
Ima toga još,,,Vrijeme koje proizvodi debile..
I onda, kako bit pametan, roditi i vaspitati,,,danas, teško..
Kad djeca se takmiče ko koji iphon nosi :rolleyes:...
To je za mene budalaština i ne želim da mi sjutra dijete ima iskrivljeno razmišljanje o tome. Dosta stvari ima koje su došle sa zapada da su dobre, ali ta stvar je teško sr*nje. I nikad neću dozvoliti da se mojem đetetu to, ako ga budem ikad imao, dovodi na dnevni red
Ja bih volio da moje dijete sjutra ima onaj osjecaj koji sam ja imao … ne znam kako doci do toga jer koliko god razmisljam unazad ne znam sta je to sto je probudilo to u meni … a to je da sam vazda prazio sta radim i trudio se da budem normalan samo da ni jednom trenutku moja majka nebi dosla u situaciju da se stidi zbog mene ili da pati i nervira se …
Mislim naravno na neke vece i bitnije stvari , ne svakodnevne gluposti , ali drugim rijecima nisam se druzio sa lopovima , kriminalcima , narkomanima …. Jesam imao izleta u zivotu kao i svi u te lude godine i pjanio se i imao jedinica i bjezao sa casova al to su sve bile faze ali se dobro znalo u nase vrijeme sta je sramota i sta valja a sta ne valja
Opet da ponovim nisam vaspitan strahom i batinama nego samo pricom (a mozda je to i razlog) , dosta toga mi je bilo pruzeno al opet sam imao tog nekog obzira . Da mi sj moja djeca imaju to ja bih smatrao da sam uspio u vaspitanju
Vremena su cudna , ali mislim da danas generalno roditelji malo vremena imaju za svoju djecu , no je nekima milije na telefon zakucat ili na tv a ne provoditi vrijeme sa svojom djecom
Sent from my iPhone using Tapatalk
Krucijalno :D je to... s kim imaš đecu. 1. zbog genetike, ali postoji i 2., tj. da li je pravilno vaspitavana osoba sa kim imaš tu đecu. Mnogo toga se prenosi od svojih roditelja na opettt svoje dijete. "Stariji" su dobro znali što rade kad su "mjerili kuću" sa kojom se prijatelje. A danas genetiku vašeg đeteta PREDodređuje šarm, fizički izglid ili novac osobe koja vas je uspjela zaEbat :D
I onda kad se probudite... šakama u glavu.
Vaspitavanjem izmijeniti genetski naslijeđene sklonosti NIJE da nije moguće(zahvaljujući sticanju neophodnih navika), ali je potrebno bit pravi MAHER(psiholog).
Ljudi idu iz krajnosti u krajnost. Jedni ne kontrolišu đecu, dok ih drugi robotizuju.
Najbolje ih je ne dirat uopšte do neke osme-devete godine. Da im se nesmetano razvijaju moždane vijuge. A pravo vaspitavanje i počinje neđe baš od tih godina.
Dosta vremena sam razmišljao upravo o tome. Kako da vaspitam dijete? U svom tom silnom razmišljanju i lomljenju da li imati dijete ili ne, prolećeše godine. I to dosta njih. Na kraju se zapitaš jesi li napravio dobru stvar odlukom da nemaš djecu jer ih je (skoro svi kažu pa i mene ubijedili) teško vaspitavati i podizati u ovakvim vremenima. Shvatiš u nekom momentu da si samo sebičan i da ne želiš da se mučiš da budeš ono što roditelj i treba da bude, uzor i vodič svom djetetu. Na kraju se prelomiš (u prilično poslednem momentu ) i sad shvatam u kakvim zabludama sam živio. Teško jeste, ali se pitam je li teže bilo podizati mene 90tih? Ko je živio to vrijeme shvatiće. Svako vrijeme ima nešto svoje, ali isto tako mi smo tu đe jesmo jer smo uspijevali da se prilagođavamo svemu i svačemu što je univerzum bacao na nas u zadnjih par hiljada godina.
E cush tesko vrijeme za podizanje makse debilana od ljudi...
Samo su ratna vremena teska za podizanje djece ....!
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Svako vrijeme nosi neko svoje breme i mislim da nema tacke u vremenu i istoriji kad je bilo lako ih podizat, sto zbog ovoga, ili zbog onoga. :)
Kad sam imao 18, mislio sam da je to smisao zivota - dobar posao, zena i porodica. Dosta se promijenilo sad kad se blizi trideseta :) i definitivno mislim da covjek treba malo da izdusi, da se provodi, da putuje, a i da luduje - sto god to znacilo :)
Mislim da je najbitnije naci pravu osobu i partnera pored sebe pa porazgovarati o tom koraku i da li su obije strane spremne, mentalno i psiholoski, a naravno mora se vidjet finansijska i karijerna strana gdje su u zivotu i koliko se mogu pruzit, dje je jedno dijete, uglavnom bude i drugo a i trece haha :)
Postovanje i za sve roditelje, kao i za one koje se ne odluce za takav korak. Neki dosta rano udju, mastaju o tome pa do 25. vec imaju 2-3 djece, i onda narednih 10 godina ne ostane nista od njih, samo posao i porodica, nikakav hobi, strast, zanimacija, to ne mogu da shvatim zaista.
Rahmetli Jankovic Blazo prica da su tesko zivjeli u Brskut kao djeca , dok nisu stasali malo da cuvaju stoku... e onda su krenuli da kupuju popovska imanja.... a njih je bilo 7 ....
Blažo Janković kojeg ja znam preko 50g je živ i dalje,vuche jednog malog maltezera po Pejtonu...
Ponekad vuče i dva maltezera
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Najozbiljniji. I ne mislim samo na ovu ili nekolike zadnje godine nego na zadnjih 10 nek bude.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Stari konj ne moze u brazdu... mladi mogu sto oce...
Nije off i to je negdje vezano za podizanje djece.
Hoćeš da kažeš da se ovoliko hrane jelo, da se ovoliko pilo, da se ovoliko putovalo, da se ovoliko izlazilo, da su se vozila ovakva (ne bukvalno) auta, da se ljetovalo ovoliko (i to je dostima naše primorje ispod nivo nego se ide dalje) i još mnogo mnogo ovakvih stvari. Da li je možda život bio mirniji, sigurno jeste, ali u Crnoj Gori se nikad bolje živjelo nije. A tek da racionalizujemo troškove (nego ne znamo što ćemo od sebe i sa ovoliko) koliko bi nam lagodniji život bio. A da ne pričamo o sjeveru tu je tek razlika veća.
Razumijem ja i tebe i jesu to bile godine (iz priča) u kojima se dosta dobro živjelo, posebno ako se pogleda đe je narod prije toga živio i šta je radio, ali sa ovim sad se ne može porediti.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Auh,vidji,da me krivo ne shvatish,ovo shto si nabrojao moze nekih 10% naroda,a ostali sigurno ne...tako da ne idemo dalje.
Jer ce se tema razvuc,u nedogled,neko ce da tvrdi da sve ovo shto si naveo moze sa 1000€ a ajmo da uzmemo da je to neki prosjek kod nas,mada obojica znamo da nije no manji,zato bolje da ne idemo dalje.
A ovo doba koje sam pomenuo je bilo bolje u svakom smislu,pochni od fizichkog izgleda i mentalnih sklopova,sve ce ti biti jasnije.
Shvatam ja sto hoce extravaganca da kaze …
Mi smo se 90tih zadovoljavali sangajkama i jednim metalnim auticem … a danas je svima sve mnogo dostupnije i pruzenije . A da ne kazem da sam bar 5x cuo od nekoga da mu dijete trazi maxerice od 200e i da nece nista drugo da nosi sem da mu makserice kupi
Koliko se puta desilo dodju gosti donesu cokoladu i ti se odusevis pa pojedes red , dva i ostavis za sjutra da imas ili ti cak cuvaju slatkise kad dodju gosti da ima … a sad svaki dan u povratku iz vrtica kupis djetetu sok , kesu bombona , cokoladicu …
Mada bilo je i 90tih dosta ljudi koji su dobro zivjeli , no se bojim da je bilo mnogo vise koji nisu tako dobro zivjeli
Sent from my iPhone using Tapatalk