E, Nihil.
The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.
Printable View
Treba Peca dobro našpicat. Nije u Pecovu korist argument da je on poznati političar, pa ako se njemu to dešava, šta će se raditi običnim ljudima. Naprotiv. Mazga poziva običan narod na kršenje zakona. Ima onih koji su povodljivi koji će i pratiti njegov primjer. On, kao političar, mora da se bori da se izmijeni zakon, ako sam zakon ne valja. I poslije 15-20 godina u politici, on krši zakon, provocira državu i poziva ostale da to urade. Je li to ta zakonodavna funkcija parlamenta kojem je on pripadao? I Dedeićevo cijepanje Ustava?
Neka je tajming kakav je da je, šta je alternativa? Nikad ništa ne preduzeti? Koja je onda poenta samog zakona? Bilo kog zakona? Treba da je srećan što je pune dvije godine živio bez posljedica svog kršenja pravila. Častili su ga dvije godine.
Na stranu rečnik koji nije na mjestu, ali ovaj tvoj post sadrži i neistine.
Kad i gdje je Peco pozvao običan narod na kršenje zakona? Kad je pozvao ostale da to urade?
Naprotiv, rekavši šta je uradio, on je u parlamentu javno preporučio građanima Crne Gore da se ne povode za njim. Vjerujem da ima onih koji se sjećaju tog čina, a vjerujem da je i snimak negdje moguće naći.
Ne govoriš đetetu da ne valja da se puši dok sam izbijaš dim za dimom. Valjda se primjerom pokazuje nešto.
EDIT: Obratite pažnju na poentu posta, a ne na rječnik. Ili je važnije koga ja zovem mazgom od toga što taj kojeg ja zovem mazgom radi?
Primjerom se pokazuje da je neki zakon nakaradan, ali druge upozoravaš da ne idu tvojim putem. I nije valjda da punoljetne građane CG koje je Peco pozvao da ne slijede njegov primjer izjednačavaš sa đecom koja to, navodno, neće razumjeti.
Mislim da je jako korektno što je druge upozorio da ga ne oponašaju, a on je spreman da vodi i svoju i njihovu "bitku".
Evo jos jedan dokaz koliko novi premijer nije spreman za neke promjene nego dozvoljava ovakvi potezi da dolaze iz njegove vlade. Ovaj jeste prekrsio zakon i to stoji, ali ako su htjeli da slijede zakon trebali su mu jos prije oduzeti dokumenta, a ne sad. Ovo je samo jos jedan dokaz koliko je vlada ljigava i kakvim se metodama sluzi protiv gradjana. Samo neka je zdravo Luksic.
Princip je isti. Inače bi cijela politička postava davno bila đe i Peco - van parlamenta.
Dugo su čekali, ali ipak su obavili. I naravno, koga bismo podržali ako ne svoga!:D
:lolblue::lolblue::lolblue:biće jedan Srbin manje na popisu! Gluposti, zaboga, ni ja ne vidim nijedan razlog zašto bi neko ovo proglasio nekim posebno dobrim "tajmingom"...inače, juče, prekjuče je na svim televizijama Peco davao izjave povodom oduzimanja državljanstva i u jednom momentu je rekao parafraziram "...pozivam sve koji se osjećaju i pišu Srbima da hrabro izadjemo na popis...":lol::lol::lol:
Tako i treba, jesmo li ili nismo džamahirija?
Ne treba fatalisticki dramiti.. Gospodin Popovic ce dobiti CG drzavljanstvo ako ispostuje zakone CG s kojim se javno sprdao, a to, priznacete, nije bilo ni malo lijepo... Postoji procedura za dobijanje drzavljanstva koju treba ispostovati, i za nekoliko godina ce sve biti kako treba..
Hvala Lepo
p.s. Gospodine Jov, zasto "Uh"? Zar je po Vasem mishljenju dobar primjer posprdavati se zakonima CG i to iz razloga inata, fatalistichkog stava o nezavisnosti i usput josh i dobar primjer kako na pojedincima treba da zataji zakon? Molim Vas... Ne pretjerujte.
Moj narod je na chitavoj ovoj planeti, ali kako se svi igrate drzavnog interesno - nacionalistichkog monopola, postavljena su pravila igre... Zasto ne?
Hvala Lepo
Au, sto bi čovjek rekao - duša jedna kosmopolitska. Baš si slatka. Cmok.
Od koga da se štiti? Od državljana sigurno ne. Ako ima dovoljno državljana kojima je stalo do nezavisne CG ona će biti nezavisna. Navlačenje nezavisnosti zbog partijskih interesa kako je to odigrala DPSDP stvorilo je tijesnu većinu i obespravilo mnoge državljne, naročito one u dijaspori. Referendum nije bio o tome hoće li CG biti nezavisna već hoće li DPS i dalje da vlada? Da je bio za nezavisnost bilo bi mnogo više građana, samo da se sprovela civilizovana kampanja. No, šta je tu je, siguran sam da smjena DPSDP ekipe ne bi dovela do poništavanja nezavisnosti, već bi se ojačala nezavisnost. Siguran sam da ni SNP i PzP glasači, a oni čine barem pola Srba u CG ne bi više insistirali na zajedničkoj državi. To insistiranje na zajedničkoj državi motivisano je više strahom od samovolje vlasti, koja i na primjeru Popovića pokazuje koliko je antidržavna i partijska, pošto svojim državljanima oduzima državljanstvo zbog toga što posjeduju još neko.
Ko je Peco Popovic ???
Od stupanja na snagu Zakona o crnogorskom državljanstvu maja 2008. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenuto je 55 postupaka za oduzimanje državljanstva, a bez njega ostalo je 40 građana koji su imali i dokumenta drugih država.
U MUP-u je portalu CdM saopšteno da državljanstva nijesu oduzimana samo građanima koji imaju i dokumenta Srbije.
"Lica koja su u postupku po službenoj dužnosti izgubila crnogorsko državljanstvo, zadržala su državljanstvo drugih države - Bosne i Hercegovine, Rebublike Srbije, Republike Njemačke, Belgije, Norveške, Italije, Rusije i Luksemburga", objašnjeno je portalu.
----
Pa dje da se na Peca zaokruzi cifra? Moglo je bar da je 39-ti, 28-osmi, 43-ći.... ali oni bas smisljeno pa njega zaokruzili. Biće fraka kad sad i Luksemburg skoci dje bas sad pred popis da im drzavljane maltretiraU
hahahahaha... :D... Evo još jedan odlučio da nam pomrsi račune i spakuje kofere... Putuj igumane i ne brini za manastir! Idi tamo đe te toliko čekaju raširenih ruku...
Ja ne znam kako da se ovo razumije sem kao poziv drugim Srbima u Crnoj Gori da i oni krenu na put gubitka crnogorskog državljanstva... Pa može li vlast da poželi više od onog kako Peco i Rašo brane Srbe u Crnoj Gori??!... Vjerujem da će nakon ovog ova dvojica uputiti i poziv Srbima da izvrše ritualno masovno samoubistvo kao način da konačno ganu vlast i riješe problem svog statusa...
Samo ti Rašo poljubi koalicionog partnera i keep up the good work...
-----------------------------------------------------------------------
Portal Analitika: 25. mart 2011.
Kadić će tražiti u ponedjeljak srpsko državljanstvo
Predsjednik Demokratske srpske stranke (DSS) Ranko Kadić podnijeće u ponedjeljak zahtjev za dobijanje državljanstva Srbije, zbog, kako je saopšteno, „neprimjerenog pritiska vlasti na Srbe pred popis, koji je kulminirao oduzimanjem državljanstva i ličnih dokumenta predsjedniku Narodne stranke Predragu Popoviću“, javlja agencija MINA.
Kadić će taj zahtjev zvanično podnijeti u ambasadi Srbije.
“Ovim činom predsjednik DSS želi ne samo da se solidariše sa kolegom, predsjednikom opozicione stranke, već da poruči građanima da se, bez straha, slobodno izjasne na popisu ko su, kome narodu pripadaju i kojim jezikom govore jer će se tako najbolje zaštiti od pritisaka i ucjena vlasti, koja hoće da promijeni njihov identitet“, saopšteno je iz DSS-a.
U toj partiji ne razumiju ćutanje parlamentarne opozicije, povodom, kako navode, „državnog terora nad predsjednikom jedne političke stranke, koja predstavlja srpski narod“.
Oni su upitali šta još treba da uradi aktuelna vlast.“Možda da stignemo do žutih traka, hapšenja i progona za neposlušne i nepodobne pa da se parlamentarna opozicija napokon odluči da napusti parlament i prekine sa praznim floskulama o evropskim standardima i ljudskim pravima za koje navodno zajedno treba da se izbori sa ovakvom 'demokratskom' vlašću jer parlamentarna opozicija, ostajući u parlamentu i pored svega, daje legitimitet vlasti pred evropskim institucijama“, kazali su iz DSS-a.
Oni su pozvali šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Leopolda Maurera da se oglasi povodom tog, kako su naveli, „slučaja flagrantnog kršenja osnovnih ljudskih prava, gdje su Popović i mnogi drugi postali apatridi u sopstvenoj državi“.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo ga i ovaj... Ali Mandić kao pravi i autentični srpski heroj ne pomišlja da ga ikom pokaže...Baš junački i nadahnuto...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Portal Analitika: 26. mart 2011.
Mandić: I ja imam srpsko državljanstvo
„Ja sam bio jedan od prvih koji su uzeli to državljanstvo. Ima ga na hiljade građana Crne Gore. Hoću da pozovem svakog građanina Crne Gore koji je uzeo državljanstvo Srbije da taj odnos koji postoji između nas i države Srbije ne učini javnim, niti da ta dokumenta prosljeđuje bilo kome, pa ni Ministarstvu unutrašnjih poslova“, kazao je lider Nove Andrija Mandić, gostujući u emisiji TV IN „Živa istina“.
On je pozvao Vladu Igora Lukšića da „ne pravi ovo čudo po Crnoj Gori“ i da „ pod hitno vrati sva dokumenta predsjedniku Narodne stranke Predragu Popoviću“.
„On je iz porodice koja potiče iz stare Crne Gore, iz Crmnice, iz porodice koja je stvarala Crnu Goru. To je montirani politički proces i bilo bi dobro da ne zaoštravamo situaciju“, kazao je Mandić.
Rijetko kad se osionost i siledžijstvo, ma čim bilo zaogrnuto, dobrim vraća!
Stradivari, identifikuj nam odje siledzijstvo i osionost. Da li je postovanje slova zakona to ili nesto drugo?
Ne bih zelio da se neko nadje uvrijedjen, ali tvoje misljenje za razliku od ovih turbo, virtualnih parolasa, ima neku tezinu i postovanje, pa nam kazi sta iskreno mislis kakvo je bilo ponasanje Popovića i sta se trebalo ucinjeti?
Reći jednostavno tamo neki xx je bilo ko a Peco je van zakona?
Da, Hari. Ako je zakon suštinski usmjeren protiv jednog naroda onda je on siledžijski!
Zakon koji faktički omogućava građanima Crne Gore dvojno državljanstvo sa bilo kojom drugom državom osim sa Srbijom jeste siledžijstvo, a pozivanje na njega osionost.
Što se Popovića tiče, on je bio bahat i bilo je za očekivati, čak i nužno, da dobije po prstima. No, prekomjerna reakcija, iliti prekomjerna upotreba sile, makar i državne, seli grijeh na drugu stranu. Sjeti se samo šta je sve SM radio i u Srbiji i oko Srbije, a sve formalno zaogrnut zakonima.
Nema tu tog "sustinski usmjerenog" nidje jer u Zakonu ne pise da je usmjeren protiv Srba i Srbije niti bilo koga. Vidis da su oduzeti pasosi i naglim Njemcima, Luksemburzanima, Bosancima i Srbima....
Zamisli da sad onaj koji je imao drzavljanstvo Luksemburga postavi istu tezu da li sam povjerovao u to da je zakon protiv Luksemburga i nekog naseg Srbina, Crnogorca, Bosnjaka... (nemam pojma ko je taj sto mu oduzeto) koji oce da je drzavljani nama prijateljske drzave?
Kad je trebalo da se ide na Dubrovnik NS je bila udarnicka snaga, kad je trebalo popravit broj crnogoraca Novak je postao najveci crnogorac pokajnik, kad je trebalo postavit direktora Prve banke na to mjesto je dosao Drecun, kad je Mugiju falilo glasova Guberinic i ekipa su bili tu i naravno kad treba podgrijat popisnu atmosferu eto Peca showmana...
Prdnjava..
Hari,
Do 21.maja 2006. svaki državljanin Crne Gore je, ukoliko je htio i imao uslove, mogao steći, pored crnogorskog, i državljanstvo bilo koje druge države (USA, BiH, Hrvatske, Makedonije...). Naravno, nije mogao imati i državljanstvo Srbije jer smo živjeli u istoj državi, a sa državljanstvom jedne članice imao si sva prava i druge.
Iako svjestan toga, zakonodavac donosi propis, da je od 21.maja 2006. nemoguće steći dvojno državljanstvo. Dakle, ne može ni drugo (USA, BiH, Hrvatske, Makedonije...koje je do tog datuma bilo moguće dobiti), ali ni srpsko (koje ni ranije nije bilo moguće steći).
Da je država imala dobru namjeru, ostavila bi neki rok (moguće je to i sad uraditi) u okviru kojeg se dozvoljava, onima koji žele i mogu, da zakonski uzmu pored crnogorskog i srpsko državljanstvo.
Svu ona bahatost i silništvo koje su Srbi pokazivali početkom 90-ih sada je vrlo lako prepoznati kod nekih Crnogoraca. I kao što Srbi u velikom broju nisu to tada prepoznavali i priznavali, sada je slučaj sa Crnogorcima.
Stradivari, da je taj zakon poceo da se primjenjuje i juce nasao bi se neko da kaze "a sto ne i danas" i opet bi neko bio "ugrozen". Ti smatras da bi dobra namjera bila sad produzavati pa neka uzima drugo trece peto drzavljanstvo, a ja na primjer smatram da je je sramotan cin sto oni uopste rapravljaju o tome. Dobra namjera bi bila ko oće drugo drzavljanstvo sretno bilo crgonorsko ne moze i gotova rabota.
Sad ćemo se pregoniti sta se kome isplati i sta bi ko htio a moze ili ne moze ili bi htio ali mu se neće..... Nema śedjenja na dvije stolice i sve sto je pravo licnog izbora neka drzava ne regiluse jer cemo jos malo traziti i pravo na dvije zene ili muza i ljubavnika i ko zna sta.
Dakle Zakon nije (uslovno receno) ni po tvojoj ni mojoj volji ali je zakon jednak i za mene i tebe od trenutka kad je poceo vaziti. Ubijedjen sam da bi ja i ti jednako razgovarili i diskutovali da si ti Kinez a ja Eskim. Prije neki dan sam diskutovao sa jednim koji smatra da je sasvim normalno a ja tvrdim da je to nemoguce i ne vjerujem dok svojim ocima (a ne njegovim) ne procitam.
Naime, tvrdi da je u Ustavu BiH napisano da im preśednik moze biti samo neko ko je pripadnik jednog od tri naroda ( Srbin, Hrvat ili Bosnjak). Zamisli samo koja je je to bolesna odluka i politicka trgovina da ne moze preśednik biti pripadnik neke nacionalne manjine ili neko ko je iz mjesovitog braka?
Stradivari o srpskom nacionalizmu u prošlom vremenu. Tebi je Stradivari srpski nacionalizam prošlost a crnogorski sadašnjost? 1991 je isto kao 2011. pazite se narodnosti idu crnogorski ustaši da vi pokolju sve. izvodiš.
Da je zakon, kad je donešen (mislim 2008.), stupio na snagu sedam dana nakon objavljivanja u službenom listu, moglo bi se reći da nije bilo nikakve "zle" namjere. No, u njega je ugrađena norma da važi retroaktivno, od 21.6.2006, što znači da ne postoji ni teorijska mogućnostda se na zakonit način stekne dvojno državljanstvo Srbije.
Bila bi prihvatljiva priča da se na može na dvije stolice sjedjeti da u Crnoj Gori ne postoji na hiljade onih koji imaju dvojna državljanstva (SAD, Hrvatske, BiH, Albanije...).
---
Treba li nabrajati zakone ili djelove zakona koji se ne primjenjuju ili vrlo rijetko primjenjuju, da bih vam pokazao da se i zakonske norme mogu zloupotrebljavati?
---
Nabrajajući zakone koji se ne primjenjuju da bi se dobio neki argument je u sustini zalaganje da se jos jedan zakon ne primjenjuje. Tako bi neko trazio da se ne primjenjuje taj, a neko neki deseti i to bi vodilo na zli put.
Sto ima iljadu takvih kojih taj zakon nije zakacio ili nece zakaciti nije nista novo. Ima i iljadu lopova koji su na slobodi sto ne znaci da bi zakon trebalo ukinuti.
Teska srca slozicu se sa tobom,uz primjedbu da ni drugorangirani nije za zanemarit.
Inace sva ta rabota oko Peca je tragicna,prvo on koji mase srpskim pasoshem,ceri se,kao da ce zakinut i zajebat nekoga sa tom rabotom.
Iako je oduzimanje mozda ocekivana i realna reakcija drzave u ovom trenutku,ni najmanje nisam srecan zbog toga.
Dok god zitelji ove drzave uzimaju tudja dokumenta i kite se snjima iz raznih inata.
Otidji kod Osmana pa se njemu pofali jer nas je bas briga :)
A ko je taj? :D
Evo i vojvoda se prijavi da uzmu vozačku.
vojvoda je samo od drzanja neispravnih taxi vozila zaradio ohoho pa ga sad u Lincoln mogu vozat..
To je ovaj gospodin
http://portalanalitika.me/images/bib...11/subasic.jpg
Kazu da umjesto "dobar dan" kaze "samo po zakonu" ;)
Pa fino, je li mu imovina i žiro-račun po zakonu?