Originally Posted by
avet
Колико је моје искуство са традиционалним "brick and mortar" банкама у САД, свака има неколико чекинг/сејвингс варијанти и свака има своје fee/benefit structures. Свака има фрi чекинг ако je на рачуну $Х minimum average monthly balance. Имам личне и пословне рачуне у JP Morgan Chase, Bank of America, PNC Bank. Све је то малтене исто.
Прије пола године отворих рачун у једну онлајн онли банку - Аlly Bank, код које имам чекинг, сејвингс и инвестмент рачуне. No fees. И нормално онлајн платформа им је ракета кад упоредиш са овим другима. Једини минуси тренутно су да не можеш депоноват кеш (duh!), значи но но за малопродаје, и немају интернационалне трансфере. Оперишу у САД онли. Да немам дуготрајне односе са банкарима у овим другим банкама које ми још увијек вриједе све би пребачио код њих. Неће минут много година и свака ће бити онлајн онли. Колико манје људи ових дана уопште и уђе у банку годишње него и прије само пет година. Ја једино кад морам депоноват чекове које су изнад мобиле апп максимум лимит.