Page 306 of 408 FirstFirst ... 206256296302303304305306307308309310316356406 ... LastLast
Results 7,626 to 7,650 of 10178

Thread: Banke u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    6,112
    Thanks Thanks Received 
    5,764
    Thanked in
    3,328 Posts

I ja bi volio da grijesis jer ako privreda se preseli iz komercijalnih banaka u ovu tkz Razvojnu onda gradjani mogu da ocekuju pad kamata povoljnije nesto ...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Volio bi i ja da grijesi al sanse za to su mizerne. IRF je jedna obicna prevara kao sto Hercules napisa, mislim da je i Bugi nedje pisao o tome sta su mu trazili kao osiguranje za neki kredit (i to manji).

Iskoci meni tako reklama za 'povoljne' IRF kredite, udjem ja malo procackam i njima je povoljno da traze osiguranje za 100% kredita. I to jedna od mogucnosti je imovina koja je na tebe kao fizicko lice svaka cast onome ko uspije firmu u CG da osnuje sa malim kapitalom i od 0, na prste se mogu takvi izbrojati.

Thanks Thanks Given 
    1,236
    Thanks Thanks Received 
    686
    Thanked in
    539 Posts

Ovdje se biznis radi na monopolu i namjestanju poslova. Tekst je istinit u dijelu da postiji bankarski kartel. RBCG ne moze biti konkurent poslovnim bankama jer ce se sredstva davati razvojnim projektima a ne za uvoz.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Pa toj razvojnoj banci treba da bude jedina svrha da pomaze privredi i nista vise. Sta potencira ovaj tekst? Da ce ta banka da bude kao i ove privatne?

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,833
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Ovdje se biznis radi na monopolu i namjestanju poslova. Tekst je istinit u dijelu da postiji bankarski kartel. RBCG ne moze biti konkurent poslovnim bankama jer ce se sredstva davati razvojnim projektima a ne za uvoz.
    Da li stvarno vjeruješ da je 11 banaka i 12ta u najavi oformilo kartel? Ali stvarno te pitam da li vjeruješ u to.

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Pa toj razvojnoj banci treba da bude jedina svrha da pomaze privredi i nista vise. Sta potencira ovaj tekst? Da ce ta banka da bude kao i ove privatne?
    Pa da. To i jeste plan.
    Da ponude privredi i građanima jeftinije kredite.
    Za to trebaju jeftini izvori finansiranja - depoziti ili krediti kod evropskih banaka. Ok stići će od državnih firmi depoziti (EPCG, Monteput, CEDIS, CGES, Rudnik i ostale Opštine i sl).
    Treba i platni promet da imaš avista depozite. To ne ide bez filijala, elektronskog i mbankarstva.
    Onda svi ti krediti koje plasiraš treba da budu uredni sa plaćanjem jer to pritiska kapital Banke.
    Ovo je minimum minimuma. A ima još podosta stvari za vođenje Banke.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    33
    Thanks Thanks Received 
    192
    Thanked in
    98 Posts

Nista onda. Da pustimo banke neka povecavaju provizije i kamate i dalje. Neka dobit bude 200miliona ove godine i neka pola od toga iznesu vani. One postoje da ostvare sto veci profit i odlicno to rade. Nemoj da je ko pisnuo protiv njih.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

7. The Following User Says Thank You to emiretf For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,833
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by emiretf View Post
    Nista onda. Da pustimo banke neka povecavaju provizije i kamate i dalje. Neka dobit bude 200miliona ove godine i neka pola od toga iznesu vani. One postoje da ostvare sto veci profit i odlicno to rade. Nemoj da je ko pisnuo protiv njih.

Zaboravio si glavno - da nastave banke da ceraju ljude da uzmu kredit uz metode prisile i iznude. Jer su po tome prepoznate.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    559
    Thanked in
    402 Posts

Kako je ovo sada postalo komplikovano za plaćanje računa preko hipotekarne i ovim tokenima, po par puta moram da pokusam da bi prosla transakcija. Koji debilizam nevidjeni. Umjesto da bude olaksano sada sve teze i gore. Oce neku zastitu i opet ce vratiti da narod placa kao nekad na šalter.

Послато са 2312DRA50G помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    6,112
    Thanks Thanks Received 
    5,764
    Thanked in
    3,328 Posts

Ako ikad se napravi razvojna banka koja ce za privredu davati kamate do 4.4% pod normalnim uslovima bez uzorka krvi,100% pokrivenosti kredita , bez 3 hippoteke i ostalih njsra... onda postoji ogromna sansa ga gradjani dobiju od komercijalnih banaka jos povoljnije kamate i kredite....
    Ps uslovi za 50k kod irf
    Kao instrumente obezbjeđenja kredita IRF CG A.D. će prihvatati mjenice, hipoteke na nepokretnostima (procijenjena vrijednost nepokretnosti mora biti najmanje vrijedna koliko i iznos traženog kredita za kredite do 50.000,00 EUR), bankarske garancije, garancije jedinica lokalne samouprave, garancije Vlade Crne Gore, jemstva bonitetnih pravnih lica, zaloge potraživanja, administrativne zabrane na primanja minimum jednog bonitetnog žiranta (u zavisnosti od iznosa kredita i primanja žiranta) i druge uobičajene instrumente obezbjeđenja u bankarskom poslovanju u skladu sa aktima IRF CG A.D i odlukama nadležnih organa IRF CG AD.

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by straus View Post
    Kako je ovo sada postalo komplikovano za plaćanje računa preko hipotekarne i ovim tokenima, po par puta moram da pokusam da bi prosla transakcija. Koji debilizam nevidjeni. Umjesto da bude olaksano sada sve teze i gore. Oce neku zastitu i opet ce vratiti da narod placa kao nekad na šalter.

Послато са 2312DRA50G помоћу Тапатока
    A nije n'o sam ja hejter sto sam ovo pomenuo 100x do sad.

Svaki dan uvode nego novinu koja samo otezava i komplikuje placanje i koriscenje banke uopste.

I to zamisli kako je starijim ljudima kad je nama komplikovano.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    433
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    104 Posts

Je li po zakonu da u banci traze kopiju licne karte uz potpisivanje izjave da je mogu koristit u odredjene svrhe, kako se vec navodi u izjavi?
    Zar nije dovoljno sto unesu podatke u sistem nego im se mora ostaviti saglasnost uz kopiju licne. Sem ako nije nesto vezano za zakon o sprecavanju pranja novca ili slicno.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
    Last edited by CYBUG; 15-08-24 at 14:46.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Ako ikad se napravi razvojna banka koja ce za privredu davati kamate do 4.4% pod normalnim uslovima bez uzorka krvi,100% pokrivenosti kredita , bez 3 hippoteke i ostalih njsra... onda postoji ogromna sansa ga gradjani dobiju od komercijalnih banaka jos povoljnije kamate i kredite....
    Ps uslovi za 50k kod irf
    Kao instrumente obezbjeđenja kredita IRF CG A.D. će prihvatati mjenice, hipoteke na nepokretnostima (procijenjena vrijednost nepokretnosti mora biti najmanje vrijedna koliko i iznos traženog kredita za kredite do 50.000,00 EUR), bankarske garancije, garancije jedinica lokalne samouprave, garancije Vlade Crne Gore, jemstva bonitetnih pravnih lica, zaloge potraživanja, administrativne zabrane na primanja minimum jednog bonitetnog žiranta (u zavisnosti od iznosa kredita i primanja žiranta) i druge uobičajene instrumente obezbjeđenja u bankarskom poslovanju u skladu sa aktima IRF CG A.D i odlukama nadležnih organa IRF CG AD.

U HB su mi dali kredit na firmu (stvarno bilo je par hiljda u pitanju) samo na osnovu poslovanja tj. jer sam njihov korisnik odradili su njihovu procjenu rizika/boniteta i samo tako mi odobrili kredit. Ti naravno potpisujes ono da oni mogu da skinu sa racuna i tjt.

Kad sam bio u IRF (nadam se da nikad tamo vise necu krocit) vele mi, pa znate kako ukoliko imate auto ili kucu na svoje ime mozete to priloziti kao osiguranje. Srce moje ja imam DOO, cijela sustina je da ne garantujem svojom imovinom i pritom sam nova firma (stara god dana) i ti meni trazis takve gluposti zbog 7-8 hiljada. Odlican razvojni fond nema sta

Thanks Thanks Given 
    6,112
    Thanks Thanks Received 
    5,764
    Thanked in
    3,328 Posts

8% kamate meni je nudio CKB na osnovu boniteta kredit... nije nesto ka za fizicka lica al zauvar i kad se moze uzeti da se odradi trgovina

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    840
    Thanked in
    534 Posts

Quote Originally Posted by CYBUG View Post
    Je li po zakonu da u banci traze kopiju licne karte uz potpisivanje izjave da je mogu koristit u odredjene svrhe, kako se vec navodi u izjavi?
    Zar nije dovoljno sto unesu podatke u sistem nego im se mora ostaviti saglasnost uz kopiju licne. Sem ako nije nesto vezano za zakon o sprecavanju pranja novca ili slicno.

https://rtnk.me/drustvo/azlp-gradjan...licne-podatke/

A trazice ti kopiju po bankama, salterima, privatnim firmama i ambulantama. Odgovor je - ne dozvoljavam da mi kopirate licnu kartu. Dao sam je na uvid, identifikovali ste me, potpisi na papiru da ne dozvoljavas i cao.

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,833
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by CYBUG View Post

Jeste, po zakonu je. Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, član 22 stav 3 (boldovano).

Identifikacija fizičkog lica
    Član 22
    Identifikaciju klijenta koji je fizičko lice, preduzetnik ili fizičko lice koje obavlja djelatnost obveznik vrši u skladu sa članom 18 stav 1 tačka 1 i čl. 19 i 20 ovog zakona, uvidom u ličnu ispravu, uz njegovo prisustvo.
    Obveznik je dužan da u postupku identifikacije klijenta iz stava 1 ovog člana izvrši uvid u podatke iz lične isprave i provjeri da li podaci iz te isprave odgovaraju klijentu.
    Obveznik je dužan da u postupku identifikacije klijenta iz stava 1 ovog člana pribavi fotokopiju lične isprave i upiše datum, vrijeme i ime i prezime lica koje je izvršilo uvid u fotokopiju isprave i tu fotokopiju i prikupljene podatke čuva u skladu sa ovim zakonom.
    Prilikom identifikacije klijenta iz stava 1 ovog člana pribavljaju se podaci o klijentu, poslovnom odnosu i transakciji iz člana 117 stav 1 tač. 2, 3, 6 i 7 ovog zakona.
    Ako se iz lične isprave ne mogu pribaviti svi podaci iz stava 4 ovog člana, ti podaci se pribavljaju uvidom u original ili ovjerenu fotokopiju druge važeće javne isprave koju klijent podnese ili uvidom u odgovarajući javni registar.
    Ako zakonski zastupnik ili ovlašćeno lice klijenta iz stava 1 ovog člana zasniva poslovni odnos ili vrši transakciju u ime klijenta iz stava 1 ovog člana, obveznik je dužan da:
    - izvrši identifikaciju tog zakonskog zastupnika ili ovlašćenog lica u skladu sa st. 1 do 5 ovog člana i pribavi podatke o tom licu iz člana 117 stav 1 tačka 3 ovog zakona,
    - pribavi podatke o klijentu iz člana 117 stav 1 tačka 3 ovog zakona iz pisanog ovlašćenja u originalu ili ovjerenu fotokopiju tog ovlašćenja,
    - provjeri podatke o klijentu koje je pribavio u skladu sa alinejom 2 ovog stava.
    Ako obveznik, prilikom identifikacije klijenta iz stava 1 ovog člana, njegovog zakonskog zastupnika, odnosno ovlašćenog lica iz stava 6 ovog člana, posumnja u istinitost pribavljenih podataka ili vjerodostojnost isprava i druge dokumentacije iz koje su pribavljeni podaci, dužan je da traži pisanu izjavu tog klijenta, njegovog zakonskog zastupnika, odnosno ovlašćenog lica o istinitosti tih podataka.
    Obveznik može provjeriti podatke iz ličnih isprava klijenta iz stava 1 ovog člana, njegovog zakonskog zastupnika, odnosno ovlašćenog lica posredstvom finansijsko-obavještajne jedinice, uvidom u Centralni registar stanovništva (u daljem tekstu: CRS), evidenciju izdatih ličnih isprava i međunarodnu bazu ukradenih, izgubljenih i nevažećih dokumenata, elektronskim putem.
    Ako se prilikom provjere iz stava 8 ovog člana utvrdi da se podaci iz lične isprave razlikuju od podataka u CRS, obveznik ne smije uspostaviti poslovni odnos, odnosno izvršiti transakciju.
    Nakon izvršene identifikacije klijenta iz stava 1 ovog člana obveznik je dužan da u evidenciju iz člana 117 stav 1 ovog zakona unese podatak o načinu na koji je izvršena identifikacija.
    Način provjere podataka iz stava 8 ovog člana propisuje Ministarstvo.
    Akt iz stava 11 ovog člana označava se odgovarajućim stepenom tajnosti, u skladu sa zakonom kojim se uređuje tajnost podataka.
    Možeš da odbiješ naravno, a banka je obavezna da ti blokira račun.

Thanks Thanks Given 
    100
    Thanks Thanks Received 
    396
    Thanked in
    133 Posts

Najjace je sto odje ljudi ocekuju valjda da banke nemaju nikakve prihode, da ne naplacuju odrzavanje racuna, krediti budu beskamatni, a sve troskove stambenih ukljucuju i notara, po nekom stavu clanova forum.cdm ne bi trebao da plati gradjanin koji aplicira.

Pa valjda je u toj banci zaposlen neko nas ko prima platu od koje hrani porodicu. I jos par stotina ljudi. Ok, direktori ne vjerujem da su iz CG, ali blagajna, sefovi poslovnica, krediti i slicno sigurno jesu skoro svi nasi.

Kakav bi bio vas model po kom bi banka trebala u CG da radi, a da zadovoljava kriterijume forum zajednice
    Last edited by hercules; 16-08-24 at 12:51.
    COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
    navigare necesse est, vivere non est necesse

Thanks Thanks Given 
    433
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    104 Posts

@hercules Hvala kolega. Upravo tako kako pise i potvrdjeno od Agncije za zastiti licnih podataka.

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,154
    Thanked in
    3,116 Posts

Quote Originally Posted by branko.kotor View Post

Najjace je sto odje ljudi ocekuju valjda da banke nemaju nikakve prihode, da ne naplacuju odrzavanje racuna, krediti budu beskamatni, a sve troskove stambenih ukljucuju i notara, po nekom stavu clanova forum.cdm ne bi trebao da plati gradjanin koji aplicira.

Pa valjda je u toj banci zaposlen neko nas ko prima platu od koje hrani porodicu. I jos par stotina ljudi. Ok, direktori ne vjerujem da su iz CG, ali blagajna, sefovi poslovnica, krediti i slicno sigurno jesu skoro svi nasi.

Kakav bi bio vas model po kom bi banka trebala u CG da radi, a da zadovoljava kriterijume forum zajednice
    Imadoh racun u vise americkih i arapskih banaka u emirate...
    "Odrzavanje" ne postoji kao stavka.
    Provizija za podizanje para sa stranih bankomata u zemlji i inostranstvu do nekih 7-10k godisnje mi se nije naplacivalo, tj na kraju godine su mi refundirali to sto su mi naplatili, tih 200-300usd. Da ne pricamo o tome da nema 30-40c "naknade" za elektronska placanja.

Dobijao kreditne kartice, poene skupljao i koristio milje za avione i restorane, sigurno sam 3-4000 ustedio zbog toga...
    Ovo je samo za checking&savings racune... mnogo jos ima benefita za ljude koji koriste investicione racune koje ja nisam koristio...

I zamisli te banke imaju milijarde profita godisnje...

A nase banke ti vazduh naplate kad udjes u poslovnicu... da ne pricamo o nazadnim elektronskim rjesenjima... jer su nesposobne da naprave pare na medjunarodnim trzistima, onda profitiraju od 4-5e za odrzavanje racuna i 30-40c naknada za placanje...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
    Last edited by hercules; 16-08-24 at 12:52.

20. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,833
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Imadoh racun u vise americkih i arapskih banaka u emirate...
    "Odrzavanje" ne postoji kao stavka.
    Provizija za podizanje para sa stranih bankomata u zemlji i inostranstvu do nekih 7-10k godisnje mi se nije naplacivalo, tj na kraju godine su mi refundirali to sto su mi naplatili, tih 200-300usd. Da ne pricamo o tome da nema 30-40c "naknade" za elektronska placanja.

Dobijao kreditne kartice, poene skupljao i koristio milje za avione i restorane, sigurno sam 3-4000 ustedio zbog toga...
    Ovo je samo za checking&savings racune... mnogo jos ima benefita za ljude koji koriste investicione racune koje ja nisam koristio...

I zamisli te banke imaju milijarde profita godisnje...

A nase banke ti vazduh naplate kad udjes u poslovnicu... da ne pricamo o nazadnim elektronskim rjesenjima... jer su nesposobne da naprave pare na medjunarodnim trzistima, onda profitiraju od 4-5e za odrzavanje racuna i 30-40c naknada za placanje...

Ne vjerujem što čitam.
    Porediš sakupljanje milja i banke. Genijalno.
    Jes, jedva međunarodna tržišta čekaju da banke iz Crne Gore naprave dar mar i pospreme njihove banke u njihov lokal.
    Sigurno te banke koje si koristio, su te čašćavale i konverzije USD to EUR.
    Mada isto je poredit banke sa tržištem od 300 miliona stanovnika i 600 hiljada stanovnika.
    I naravno opet ista priča nema održavanja kod stranih banaka iako postavljah na ovaj isti topic linkove do banke Austrije gdje je cjenovnikom definisano skoro sve slične usluge kao kod nas.

Najgore kad čovjek laže sam sebe. Još gore kad neće da se pomuči na google da nešto potraži.
    Evo ta čuvena Amerika na koju se falite:

Checking Account Fees: How Much They Are And How To Avoid Them – Forbes Advisor

Monthly Service Fees
    A monthly service fee is a fee you pay each month to maintain your account, and many checking accounts charge them. These fees typically run between $5 and $15 per month. Premium checking accounts with more banking perks may cost $25 per month or more.

Many checking accounts allow account holders to waive monthly fees by meeting certain requirements. Waiver requirements might include maintaining a minimum balance, completing a certain number of debit card transactions per month or receiving a specified amount in qualifying direct deposits each statement period.

Here are a few examples of monthly fees, and requirements for waiving them, on popular checking accounts with five of the largest banks in the U.S.

Chase Total Checking®: $12 monthly service fee, waivable with $500 or more in electronic deposits per month, a minimum daily balance of $1,500, or an average combined balance of $5,000 across qualifying Chase accounts
    Bank of America Advantage SafeBalance Banking®: $4.95 monthly service fee, waivable for qualifying student account holders under 25 years old, all account holders under 18 and Preferred Rewards members
    Citi Regular Checking: $15 monthly service fee, waivable with $250 or more in Enhanced Direct Deposits, for Citi Savings or Citi Accelerate Savings accounts, or for Citigold Private Client, Citigold or Citi Priority customers
    Wells Fargo Everyday Checking: $10 monthly service fee, waivable with a $500 minimum daily balance, $500 or more in qualifying electronic deposits, and for account holders aged 17 to 24 or students with a linked Wells Fargo Campus ATM Card or Campus Debit Card
    U.S. Bank Smartly® Checking: $6.95 monthly service fee, waivable with $1,000 or more in direct deposits, a minimum daily balance of $1,500, for account holders over 65 or under 24, for military members, and for eligible U.S. Bank credit card holders or qualifying Smart Reward® tier members.
    Though a lot of bank accounts carry monthly fees, many banks and credit unions offer free checking accounts for everyone or dedicated free accounts for certain groups such as students or seniors.
    Last edited by hercules; 16-08-24 at 12:37.

22. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    33
    Thanks Thanks Received 
    192
    Thanked in
    98 Posts

Niko ne prica o tome da nista ne treba da naplacuju. Treba da naplacuju i treba da ostvaruju prihode i dobit. Ono sto je sporno sto previse zaradjuju. Zasto da to budu stotine miliona prihoda.
    Isto kao i trgovinski lanci. U redu je da zaradjuju ali ako dogovaraju cijene onda neposteno dolaze do zarade i to treba neko da sprijeci.

24. The Following 2 Users Say Thank You to emiretf For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,661
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

hercules, nema potrebe da toliko branis banke. A posebno da izmisljas da ne postoje racuni bez troskova i “odrzavanja” u svijetu.

Ne moramo da idemo dalje od iRacun RF u Srbiji.

A da ne pricamo o USA.

A tek o fintech kao Revolut. Jedva cekam da dodju u CG.

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,154
    Thanked in
    3,116 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ne vjerujem što čitam.
    Porediš sakupljanje milja i banke. Genijalno.
    Jes, jedva međunarodna tržišta čekaju da banke iz Crne Gore naprave dar mar i pospreme njihove banke u njihov lokal.
    Sigurno te banke koje si koristio, su te čašćavale i konverzije USD to EUR.
    Mada isto je poredit banke sa tržištem od 300 miliona stanovnika i 600 hiljada stanovnika.
    I naravno opet ista priča nema održavanja kod stranih banaka iako postavljah na ovaj isti topic linkove do banke Austrije gdje je cjenovnikom definisano skoro sve slične usluge kao kod nas.

Najgore kad čovjek laže sam sebe. Još gore kad neće da se pomuči na google da nešto potraži.
    Evo ta čuvena Amerika na koju se falite:

Checking Account Fees: How Much They Are And How To Avoid Them – Forbes Advisor
    Ne moras vjerovat.
    Ja ti kazem kako jes.
    A ti mos postavljat jos 1000 linkova, al jasno je dokazivo da nase banke su nesposobne da vode investicione cikluse i od toga prave pare.

Moze im se zato sto nemaju konkurenciju, ali nece ovako dovijeka.

Da ne pricamo o tome kakve sluzbenike imaju, i koliko se desava privrednog kriminala posredstvom banaka. CKB ne moze postizat da zataska sve lopovluke njihovih sluzbenika.

U lovcen bjese ona milion eura podigla na laznu licnu?

Hipo Alpe je morala da postane Adiko da bi se za zaboravilo sto je radila?

I ko zna sto se sve jos desava.
    Nekima od nas pamecenje seze duze od juce, i zivjeli smo van nase lipe i znamo kad nas pljackaju.

27. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,833
    Thanked in
    2,797 Posts

Niko ne prica o tome da nista ne treba da naplacuju. Treba da naplacuju i treba da ostvaruju prihode i dobit. Ono sto je sporno sto previse zaradjuju. Zasto da to budu stotine miliona prihoda.
    Isto kao i trgovinski lanci. U redu je da zaradjuju ali ako dogovaraju cijene onda neposteno dolaze do zarade i to treba neko da sprijeci.

Prica boga mi da ne treba da se naplacuje odrzavanje. Evo na ovaj isti topic ih je koliko oces.

Quote Originally Posted by Sale View Post
    hercules, nema potrebe da toliko branis banke. A posebno da izmisljas da ne postoje racuni bez troskova i “odrzavanja” u svijetu.

Ne moramo da idemo dalje od iRacun RF u Srbiji.

A da ne pricamo o USA.

A tek o fintech kao Revolut. Jedva cekam da dodju u CG.

Ne branim. Samo kazem da se placa i po svijetu. I ne znam zasto to percipirate kao odbranu banke kad vam samo kazem da se te uslige placaju i van CG pri tome na tvrdnje ponedinih ja istavljam linkove sa cjenovnikom usluga.

IRacun ima svojih ogranicenja, a otvaranje online i odrzavanje jeste 0.

A Revolut nije banka. A ti platni sistemi rade dok Visa i Mastercard imaju volje. Kad bi znali koliko fintecha godisnje kupe i ugase drugacije bi o svemu tome mislili. A neke gase da ih ne kupe, zbog sigurnosti npr.
    Mada bijase da payoneer i wirecard imase neki skandal za sobom i da su neke pare nestale bez traga.

Ne moras vjerovat.
    Ja ti kazem kako jes.
    A ti mos postavljat jos 1000 linkova, al jasno je dokazivo da nase banke su nesposobne da vode investicione cikluse i od toga prave pare.

Da ne pricamo o tome kakve sluzbenike imaju, i koliko se desava privrednog kriminala posredstvom banaka. CKB ne moze postizat da zataska sve lopovluke njihovih sluzbenika.

Nekima od nas pamecenje seze duze od juce, i zivjeli smo van nase lipe i znamo kad nas pljackaju.

Pa jes. Kao student se imao fee free racun. Kao sto pise na linku koji ostavih. Inace bi placao ako nemas daily balance 500 dolara odnosno ako sa 500 dolara ne finasiras banku.

Banke iz CG da zarade pare na medjunarodnom trzistu. Bas samo cekaju da dodju CG banke i naprave dar mar. Budi realan.

Svaki od klijenata je obestecen i u Lovcen i u CKB. Kad vec pominjes Hipo da ti srusim sneska u javim da su Danska kraljevska Banka kao i Dojce banka bile upletene u skanadale pranja para koje se mjere stotinama milijardi eura.

I jesi bio van lipe nase i za to ti skidam kapu. Ali da je neko vise proputovao a da ima ovakve poglede na drustvo i desavanja u istom nije se srijetalo. Mada i ja se obasnjavam sa likom kome je Dubrovnik selendra.
    Last edited by hercules; 16-08-24 at 20:47.

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Ne moras vjerovat.
    Ja ti kazem kako jes.

Mojsije,

nadam se da ne zadirem previše u tvoju privatnost, ali koliko sam skapirao tvoja profesija je hotelijerstvo.
    Pa me zanima mogu li u tvom hotelu da boravim po cijeni koja uključuje operativne troškove po gostu i da preko platim još 20% poštene marže?
    Naravno, sada u avgustu. Doveo bih svu porodicu.
    Tko leti, vrijedi...

30. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,154
    Thanked in
    3,116 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Prica boga mi da ne treba da se naplacuje odrzavanje. Evo na ovaj isti topic ih je koliko oces.

Ne branim. Samo kazem da se placa i po svijetu. I ne znam zasto to percipirate kao odbranu banke kad vam samo kazem da se te uslige placaju i van CG pri tome na tvrdnje ponedinih ja istavljam linkove sa cjenovnikom usluga.

IRacun ima svojih ogranicenja, a otvaranje online i odrzavanje jeste 0.

A Revolut nije banka. A ti platni sistemi rade dok Visa i Mastercard imaju volje. Kad bi znali koliko fintecha godisnje kupe i ugase drugacije bi o svemu tome mislili. A neke gase da ih ne kupe, zbog sigurnosti npr.
    Mada bijase da payoneer i wirecard imase neki skandal za sobom i da su neke pare nestale bez traga.

Pa jes. Kao student se imao fee free racun. Kao sto pise na linku koji ostavih. Inace bi placao ako nemas daily balance 500 dolara odnosno ako sa 500 dolara ne finasiras banku.

Banke iz CG da zarade pare na medjunarodnom trzistu. Bas samo cekaju da dodju CG banke i naprave dar mar. Budi realan.

Svaki od klijenata je obestecen i u Lovcen i u CKB. Kad vec pominjes Hipo da ti srusim sneska u javim da su Danska kraljevska Banka kao i Dojce banka bile upletene u skanadale pranja para koje se mjere stotinama milijardi eura.

I jesi bio van lipe nase i za to ti skidam kapu. Ali da je neko vise proputovao a da ima ovakve poglede na drustvo i desavanja u istom nije se srijetalo. Mada i ja se obasnjavam sa likom kome je Dubrovnik selendra.
    Bi li banke bankrotirale ako mi ne bi naplatile 60e godisnje odrzavanje i jedno 50-60e naknada za elektronsko placanje?

Znaci ako od mene i ostalih gradjana, koji drzimo 3 milijarde eura depozita, koliko bi se profit umanjio da od nas ne uzimaju tih 100e godisnje?

Page 306 of 408 FirstFirst ... 206256296302303304305306307308309310316356406 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)

1. SpellStealer