Jest tragedija zbog koje svi pocinioci trebaju odgovarati.
Ali ne trebas taj stvarno pojedinacni slucaj usporedjivati s pokusajem drzavnog udara.
Printable View
Oni lome njemu auto ejj uniformisani ljudi koji primaju platu od toga istoga covjeka kojega su prebili.
Ja sam samo u filmovima gledao da policija ovo radi,bilo je svacega i do sada ali da covjeka prebijaju 20 pandura i jos pride da mu polome auto to sam mislio da ce ostati samo na filmu.
@kurogane svaka cast.
Kakva sramota. Covjeka je tu bilo pola ljudi jer znaju da je CRNOGORAC,a oni takve mrze sli pod uniformom cute i trpe.
Sad bih izasao na ulicu da se bijem sa njima majku im ***** placenicku
"Opravdanje" nije riječ koju tražiš. Policija ne mora znati ništa da bi građanin imao prava koja su mu Ustavom garantovana. Posao policije nije razbijanje protesta, nego održavanje reda i mira i privođenje uzurpatora toga reda i mira. Neka hipotetička, idealna policija bi privela tih 20, 50, 100 uzurpatora i protest bi bio nastavljen. Protest sam po sebi nema nikakve veze sa neredima, osim što spomenuti uzurpatori imaju utočište u masi. Zato se masa razbija, a ne zato što 95% protestanata ima ikakve veze sa tim huliganima, jer realno nema.
Policija se može pohvaliti ako je spriječila smrtne slučajeve, paljenje zgrada ili neku ozbiljnu eskalaciju sukoba. Koliko su ovi homo sapiensi mogli "ugroziti državu" i koliko su policajci u tom smislu "heroji", ostavljam drugima, a ja bih bio zadovoljan i aplaudirao ako bih vidio u ovih 15ak dana pred sudom ljude koji su pravili i izazivali nerede, inače mi nije bitno jesu li ubačeni elementi ili ne.
Meni krici ovog Martinovica ne izlaze iz glave. Neka mi je jeza cijelo jutro...
Ta nemoc da se odbranis... Kad te krvnicki gaze... Da ovo nije snimano rekli bi da je bio naoruzan i da su primijenili razloznu silu
Ovim je vlast prepala narod za svake buduce proteste.
Bukvalno sa ovim sledeci put ce izaci samo najmladji i najmilitantniji. Umjereni narod, penzioneri, radnici, domacice nece. Jer znaju da ovo moze biti scenario za bilo koje sledece. Nece niko da prodje kao Mijo Martinovic, niti da jede suzavac.
Nema puno diktatura koje su smijenjene na miran nacin ili demokratskim izborima.
Chaushesku, Janukovich, Milosevic...
Ja cu ti nac sad 100 puta gorih batinjanja demonstranata nego ovo sinoc...je li bolje da ti bace suzavac i rasceraju ili da te biju palicama? Ovo za martinovica je izolovan slucaj i zaista je uzasno sto se desilo i prekomjerna je bila upotreba sile ( samo ne znamo jos sto je prethodilo tome).
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Znas kako obzirom da je bivsi bokser ne znam dje sam citao da se u tom slucaju i njegove ruke racunaju kao oruzje .U svakom slucaju daleko da opravdavam ovaj postupak Mija poznajem dugo vremena znam da nije konfliktna licnost i nadam se da ce se ovo oko njegovog slucaja izvesti na cistinu i oni koju su evenutalno prekoracili svoja ovlascenja odgovarati.
Direktor policije kaze da kamion organizatora bio pun kamenja, motika itd. To je valjda onaj kamion iza mjesta gdje su govorili. Ako je tacno nema onda govora o ubacenim elementima i sl. stvarima. Razlog zasto mislim da je tacno je sto se motike, palice lako primjete, tesko se sakriju, a ako organizatori zele mirne proteste takvima bi rekli da odloze ta sredstva.
Ne vjerujem da su bez razloga napali Mija, ali stvarno je uzasno gledati kako ga biju, mislim da su u tom slucaju prekoracili ovlascenja.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...76292740_o.jpg
Na kamionu su bili novinari i niko ni jednu sliku toga nije napravio
Da se zaletioo na policiju mislim da su obicne gluposti...postojao bi snimak sigurno jer nema sto nije zabiljezeno..
Ali ovakva tortura je nevidjena i nikako ama bas nikako se ne moze opravdati...Sve da je izvadio mitraljez na njih pa ga ne bi ovako tukli..oborili bi ga,savladali i vodi u maricu...a koliko njihov bezobrazluk ide daleko oni su covjeka odrali od batina na sred ulicee i nagrdili muu auto (sto je autoo kriv???to jos ne gledah nidje)...znaci oni se nisu mogli strpjeti da povedu covjeka u maricu i tamo ga oderu od batina nego su ga tukli a sred ulice...a mozete misliti sto onda tek ovamo rade...stoka neizvljena,cast izuzecima
Alo sta god da je uradio ovaj covjek,nije ovo zasluzio. Krici ovoga covjeka od 50+ godina su nesto sto nijednog normalnog covjeka u Crnoj Gori ne moze ostaviti ravnodusnim. Vjerujte da je uradio nesto strasno,odmah bi oni izasli sa 200 dokaza i obavjestenja.
Kamion je stojao kod novinara pored ograde
Upravo sam pogledao video snimak na kom grupa policajaca prebija ovog Martinovića, dok druga grupa policajaca demolira njegov auto. Najblaže rečeno, šokiran sam. Je li ovo srednji vijek, 40 udaraca bičem za kaznu? Policajac treba da je čestit čovjek, da štiti Ustavom garantovana prava svih građana bez obzira na njihov politički izbor. Ovi protestanti, bez obzira šta bilo ko mislio o njima, su građani ove države i protestovali su jer im Ustav i Zakoni to dozvoljavaju. Ali na ovom snimku ja ne vidim ni jednog čestitog čovjeka. Bez obzira na to šta je bio motiv što su čovjeka ovako zaustavili, izvukli iz vozila i isprebijali, za ovo ne postoji opravdanje. Ako je Martinović skrivio nešto protiv naših Zakona i države, postoji procedura po kojoj će da plati za to što je uradio. A ovo nije način. Treba li da nosimo oružje po ulicama i da od policije branimo svoja građanska prava? Da živimo u bojazni da bi nam policajac mogao nanijeti teške povrede ili uništiti imovinu zbog svoje samovolje, ma nebitno, iz bilo kog razloga? Kad će ljudi shvatiti da smo mi država, a ne bilo koja vlast? Da je vlast tu zbog nas a ne obrnuto?
Ako u ovoj državi ima i malo građanskog bića, ovaj postupak ovih uniformisanih huligana neće proći!
Pomenuh ja ranije, kad se krenulo sa trga sa skupstine, momak sa fantomkom je provorcirao kordon policije lociran u sporednoj ulici, kretao prema njima i divljao. Poceli ljudi iz mase da mu prilaze da ga obuzdavaju i dozovu pameti, on se otima, vice i jos agresivniji postaje. Vjerujem da je bilo jos slicnih situacija, a naravno niko od obicnih ljudi nece da rizikuje neki dublji sukob sa takvim idiotima. E sad, zasto za takve organizator nema organizovane redare ili policija ljude u civilu meni nikako ne moze biti jasno. Cak je bilo i neko obracanje sa bine, da se skinu fantomke/kapuljace sa glave.
Ali snimak đe biju Mija Martinovića, nadređeni pokušava da obuzda životinje ali ga ne je** ni 2%
Ове приче о државном удару су смијешне, јер да је неко то хтио неби само 10,20 момака рушило ограду него много много више.
Ču opravdano su ga isprangijali. Možda nije vezao pojas, ako nije opravdano su ga isprangijali, beale.
https://www.youtube.com/embed/C1e340IC4U0
Evo probijanje ograde iz drugog ugla, dje se vidi da nije baš da samo sa fantomkama to rade. Jel onaj sa srpskom zastavom ubačeni elemenat. I dje he krenuo kukavac
To jes kad bi bio on sam protiv dva goloruka gimnazijalca, ali ne i protiv 15 policajaca pod punom opremom.
Što je bilo 5 min prije toga je relevantno koliko i što je bilo prije 20 godina. Čovjek koji nije nikakva prijetnja nikome ima pravo da ne bude isprebijan od strane države, štogod da je prethodilo.