Vala Acs, da ti je iz kuće ne bi toliko branio neodbranjivo! Ja vozača ne napadam, neka samo odgovara po redu i zakonu, ali ako sam ja dobro razumjela, u Donju Goricu se desila nesreća...znaš li ti koliko je ograničenje brzine kroz DG? Ja sam popila jednom kaznu zbog 50 na sat, ja koja ne vozim brzo (to mi je jedina kazna) tako da cijenim da je 40kmH ali neka je i 50kmH...i ti i ja znamo da bi se taj momak zaustavio da je vozio 40 ili 50...ali ok, da zanemarimo i to, niti znamo detaje niti smo stručnjaci, barem ja nijesam, istraga će pokazati sve pa ne treba optuživati prije vremena, samo mi nemoj reći da ti je normalno, pričamo samo o normalnoj situaciji sa ljudskog aspekta i kao nešto što je DOSAD bila neka uobičajena procedura kod nas:
Prvo, da se nakon udesa sa teško ranjenim čovjekom kojemu se za život bore ne zadrži u pritvoru lice koje je direkt u njega udarilo?! Koliko si puta čuo da je pješak na crveno prelazio, pokosio ga neko ni kriv ni dužan i taj proveo u pritvoru noć... nakon 24h pušten? Nije ti to logično?
I drugo, meni najstrašnije, pod uslovom da je to istina, da porodici unesrećenog niko ne javi da im je član porodice stradao...pa da nije drugo, zvali bi rad krvi da mu se da?! Nije ti nelogično da policija nije obavijestila porodicu o nesreći i da im je otac muz i dijete u bolnici? Samo me ovo zanima?
Ok, ti to gledaš iz svog ugla ko zna kakvim motivima vodjen, možda si imao sličnu situaciju, možda ti ovaj mali dodje nešto, možda si bio tamo...ali budi iskren i reci da je sve "regularno" u situaciji gdje imamo udes za koji se saznaje prvi put da se dogodio nakon dva dan i smrti čovjeka tj nakon što je porodica kontaktirala novine...a svi znamo da svaki portal vrlo brzo, najkanije nekoliko sati nakon nekog udesa ima informacije iz UP o udesu...meni je to baš nelogično i nenormalno...ja sam sticajem okolnosti vidjela na ovoj temi postavljen post tu noć nakon udesa i ujutro kad sam ustala sam odmah pošla na portale i vidim nema nigdje vijesti.....iznenadila sam se mislila da je neki maleni udes, dok dva tri dana nakon udesa niejsam pročitala o smrti čovjeka i odmah se sjetila....e izvini, ne može to biti normalno ma koliko ti želio da to tako prikažeš iz kojih bilo razloga...