Eh Zvoncice. Takvo misljenje tj. pogresnu predstavu o Bogu s.w.t. ima ogromna vecina stanovnistva. Svaki za sebe misli da je dobar, da ne cini nista lose, pa i ako ucini nesto nepromisljeno, on opet ima opravdanje. I svi tako misle da su dobri i da ce na onom svijetu biti na dobrom mjestu ma kako se ono zvalo. Sve je to u stvari jedna velika sejtanska obmana. Kako neki imaju pogresan pogled na Boga najbolje se vidi na primjeru one pjevacice Tine Ivanovic. Pazi joj pjesme: "Pijem bambus i bas mi je fino... ima Boga ma znala sam da postoji, nema nikog vise pice da mi broji". Ona jadnica nije ni svjesna koliki je grijeh ovom pjesmom ucinila a opet da je pitas rekla bi da se nada boljem mjestu na onom svijetu. Dakle, hocu da kazem da ljudi imaju jednu potpuno pogresnu predstavu o Bogu. Prenosi se da je rekao Muhammed s.a.v.s. da je ljudima samo za culo vida koje im je Bog s.w.t. dao, potrebno da klanjaju 700 godina da bi ga oduzili. To bi znacilo i znaci da NIKO nece uci u Dzennet svojim djelima, vec SAMO Bozijom miloscu. U drugoj predaji ljudi su upitali Poslanika s.a.v.s. zar ni ti Boziji poslanice ne bi mogao u Dzennet svojim djelima? Rekao je: ni ja. Nakon svega ovoga postavlja se pitanje kako steci Boziju milost! Odgovor je SAMO u Kur'anu. Taj odgovor je prihvatanjem Islama, molitvama, udjeljivanjem i dobrocinstvom prema svojim bliznjim i prema sirotinji, izbjegavanjem grijeha itd. Evo i SEPTEMBAR je sa svojim komentarom takodje u zabludi. On misli da je dovoljno reci ja vjerujem i to je to. Kako se neko moze nadati Bozijoj s.w.t. milosti a sa Bogom se posprdavati, Njegova pravila ne prihvatati i protivno Njegovim pravilima raditi? Vas najveci problem na ovom forumu je taj sto imate pogresnu predstavu o Bogu s.w.t. Vi mislite ne znajuci koliki veliki grijeh cinite da se mozete saliti na Njegov racun, mislite da ce On to shvatiti. On to shvata naravno, a vi cete zbog tih neukusnih sala SIGURNO biti kaznjeni, osim ako se ne pokajete. Da li vi mislite da je Bog s.w.t. neko kao poput vaseg najboljeg prijatelja kojem kazete nesto ruzno kojemu je to zabavno? Da li vi mislite da Bog voli budale, duhovite po malo luckaste ljude koji zbijaju sale, pa i na Njegov s.w.t. racun? Kako krupne rijeci izlaze iz vasih usta. Neka je daleko Allah s.w.t. od onoga kako ga vi opisujete i neka je daleko od toga kakvim ga vi smatrate.