Originally Posted by
M.S.
Jeste,sjecam se da je donirao vise od mnogih svjetskih korporacija,a pogotovo mnogo vise od Holivudskih i muzickih zvijezda koje idu da se slikaju po Africi i za 10 dolara usvajaju djecu,pa ih posle sisaju i oblace kako hoce.
Inace,nije uplatio 10.000.000 EUR nego USD,sto takodje nije malo pogotovo ako se uzme u obzir da je kurs tada bio malo visocji u korist USD.
Evo i jednog citata koji sam nasao na netu,ovo je prvi od mnogih na koji sam naisao:
Michael Schumacher, already wellknown to be very generous towards helping others, tonight donated 7,5 million Euros (in a German TV aid-show) for the relief of the Tsunami victims in South East Asia.
Hats off for a true champion.
(His private donation is 7 times higher than the one of industry giant Daimler-Chrysler, and 15 times more than Europe´s no.1 supermarket-chain, Aldi, provided. Tonights German TV aid alone collected more than 35 million Euros.)
Inace barem 2 puta godisnje organizuje fudbalske utakmice gdje dovodi Alonsa,Massu,Trulija,Zidana,R.Carlosa i mnoge druge zvijezde koje i same doniraju odredjeni iznos,plus doniraju cjelokupan iznos od prodaje ulaznica.Bude tu otprilike 3-4 miliona sve ukupno.
Zadnji put kad sam gledao donacija je bila za ugrozenu djecu Avganistana.
Inace,njegovoj djeci je limit 1 euro dnevno jer moraju da nauce da cijene novac,i cinjenicu da za sve sto zeli-covjek mora da se trudi.
Zivi u selu na obali Zenevskog jezera i tokom penzije nije bio rijedak slucaj da on i njegov komsija Luc Beson igraju fudbal sa lokalnim djecacima na sred ulice.
Sin Mick na karting trkama nastupa pod majcinim prezimenom Betsch i ne nosi nikakvo crveno obiljezje jer Michael ne zeli da stvori olaksice sinu ni na koji nacin.
Je li normalno da je covjek tako skroman i sa obje noge na zemlji-pitam se...