Audi i BMW ne mogu da se porede . Bolji je Audi .
A8 je jednostavno "niza" klasa u odnosu na S i 7![]()
Audi i BMW ne mogu da se porede . Bolji je Audi .
Ti si frajer.
Sedmica je izasla 2002, A4 2004, S 2005 a LS 2006.
Sedmica je bila ispred konkurencije, i to daleko...dizajn je koma, slazem se.
Ja vozim A8 4.2 2005-o, i auto je, u odnosu na konkurenciju - VODA. Vozio sam sve iz te klase i znam....mozda ti znas bolje jer si ih vidio na parking.
TAKUMI
QQ pa kavi A4 pominjes
A8-osmica je predstavljena samo godinu dana nakon BMW 7sedmice 2002/3,a 2004 je A8-osmica dosla u USA kad je proglasena limuzinom godine ,a cini mi se da sam bas krajem 2002 gledao A8 na njemacke table u BD i to je bio ovaj sa obicnom maskom sprijeda tj iz 2 dijela
http://www.dieselstation.com/wallpap...udi-A8-001.jpg
Nakon predstavljanja Nuvolari koncepta u Audiju 2003 svi njegovi modeli su dobili jednodjelnu trapezoidnu masku pa je i 2003 i na A8 uradjeno isto
http://www.flickr.com/photos/26694233@N05/2504524833/
Pa imas i BMW 4x4. A necu pominjat da se po brzini audi i BMW ne mogu mjerit. RS6 iz 2002 je BMW tek sad uspio da postignr.Sad su iste brzine nedje RS6 iz 2002 i M5 iz 2007.
A sto se tice A8, on je predstavljen 1994 godine, pa mi nadjite auto koje je bilo i blizu njoj? Audi je masu napredniji od BMW-a.
A ako sam dobro razumio i si rekao da si bio za 2 mjeseca 5 puta u servis sa audijem. Ja ga vozim 2 godine i samo ga u servis vodim da mu zamijeni filtere i ulje i kad mu mijenjam gume i to je to. Nista mi crklo nije,a star je 12 godina
Last edited by Igor R; 07-08-08 at 00:31.
Audi >>> BMW :mrgreen:
~
Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.
Ja necu tvrditi koja je marka bolja koja gora,to sve zavisi od mnogo faktora,tehnologija svakim danom napreduje sve vise i vise,tako da i jedna godina pravi razliku
Bmw je u zadnje vrijeme izbacio vrlo uspjesne modele od najbolje limuzine na svijetu Serije 5/M5 pa serija 3 kojoj i Mercedes tesko moze da parira,zatim tu su X5/X6 Serija 6 itd.. tako da se nakon lose generacije 7 ipak ocekivalo malo vise,a po meni je ono lici na isto sra*nje drugo pakovanje... i kao sto rekoh S klasa i Audi ce jos dugo dugo da vladaju...
Znam ja da je ista "klasa", zato sam i napisao "niza", A8 kad je izashao vec je tu vladao zna se ko, uz pratnju serije 7, tad kad je A8 iskocio bio je "moodo" aluminijum i te fore(ali izuzetno bitno, dugo bez V12 mashine), ali je zato bio i do 20% jeftiniji od serije 7 a da ne spominjem Merca, jednostavno su se probijali na trzishte, odradili su odlican posao, ali S klasi nikad, ali "nikad za nikad" ne moze da "prismrdi" jednostavno olicenje visoke klase je "S"...
BMW se "posrao" u seriju 7 izbacanjem predposlenje generacije, grdna ali dobra, ali opet grdna.... ovu novu necu ni da komentarishe, jer lici na SsangYong....
Kad je Audi izbacio 8-icu na trziste Mercedes i BMW su vec zaposjeli sva drzavnicka mjesta u svijetu, lise Francuza (oni su iskljucivi po tom pitanju pa koriste Citroena i Renaulta). Prvi testovi su pokazali da Audi nema sta da trazi u toj klasi (ista kao S i 7-ica) tako da se postavljalo pitanje dali ce nastaviti sa proizvodnjom. Mnogo toga je uradio, ali mnogo jos ima da uradi kako bi se primakao vodecim. Malo procitaj kEDOWN pa onda komentarisi. Ako je i izabrana 8-ica za naj auto u USA to apsolutno nista ne znaci jer ameri ne znaju da naprave dobar auto, pa ga ne znaju ni izabrati. Kod njih je i Tuareg izabran jednom za naj dzip, hahaha...
Naravno da pokazatelj kvaliteta nije to sto je Audi A8 izabran limuzinom godine ali nije ni pokazatelj to kolko koja marka dal 7sedmica ili S ima drzavnickih mjesta Lol
Ja sam to samo tako naveo da bih Fabiji naveo da nova A8osmica nije izasla tada (2004) nego dvije godine ranije tj 2002 jer Usa trziste vazda kasni pa i kad je Merc izbacio W220 prethodnu S klasu 1998 ona je premijeru imala 2000 u USA
Dalje to sto je izabran limuzinom godine u Americi opet nesto znaci jer se vrsi usporedba sa ostalima iz klase i tu nije bitno znaju li oni (Ameri) napraviti auto ili ne jer se ne vrsi usporedba samo sa americkim nego i japanskim i njemackim i ostalim proizvodjacima/
Razlog sto je tada Audi izabran jer tada nije bilo S-a ili LS koji izlaze 2005 i 2006 pa tako Audi nije imao adekvatne protivnike.
Dalje u prilog Audiju ide to sto je A8osmica prvi put izasla 1994 a Mercedes S daleke 1954, znaci 40 godina,malo li je ? dok je sedmica izasla 1977
i kao sto rekoh S klasa i A8 ce nastaviti da vladaju jer sto se tice S klase ona ne moze da omane a kako je BMW nastavio tradiciju unazadjivanja 7sedmice a Audi unapredjivanje A8osmice mislim da matematika je jasna![]()
Moja greska, A8.
OK, dosao je 1324 godine i 2004 je izabran za limuzinu godine. I sto to znaci? Da je najbolji? Ili da je to ipak samo marketinski trik. Od 1990 Lexusu LS u USA niko nije mogao da prismrdi, ali jos nije dobio takvu titulu.
U EU Fiat 500 je pobijedio Audi R8. Jbg, ko bi uzeo R8 prije malog Fice.
TAKUMI
Znam ja sve to, A8 (Typ 4D) je naslednik Audija V8 koji je bio u qrcu. I tada ova limuzina nije imala serijski 4X4 vec prednji pogon!!!! Auto od 100 000 maraka i prednji pogon!!!! E majku im ebem.....
Druga serija se pojavila 2003-ce kao 2004 model.
Ti imas stari A6? Mislis prvi A6? I uporedjujes kvalitet Audija A8 2005 sa njim? Jaoj....
TAKUMI
Na forumu se sve oprasta. Ako si pogrijesio, naucices - ako znas, nauci druge. Rasprava moze da ide u nedogled, ali odje stvarno raspravi nema mjesta. Ko misli da je A8 bolji od S klase i 7-ice, taj ili radi za VW grupu (pa je majstorski obmannut) ili mu je poznavanje auto industrije periferna stvar. Da se ogradim, nisam nikakav strucnjak (a njih ni slucajno nemojte pitati za razliku kvaliteta ovih modela).
Daleko od toga da Audi radi losa auta, ali ponekada valja znati granicu do koje se mozes pruziti. Pozdrav svim ljubiteljima cetvorotockasa
A koliko kosta BMW 7 , pa je pogon na zadnje tockove !!!A koliko kosta ferrari pa je pogon na zadnje tockove. Imas masu kola koja masu kostaju pa nisu pogon na 4 tocka.
A jeste ja sam uporedjivao moj audi sa A8 2005, moj je bolji nikad ga ne bi dao za tu A8 (mnogo trosi))). Ada naravno da nisam uporedjivao ta dva auta, ne znam dje si ti to vidio. Ta dva auta se ne mogu uporedit nikako !!!
Zamisli ti....(nego nemas cime)....auto dugacak 5 metara, "pun" luksuza, tamo ispod haube 3.3 TDI ili 2.8 ili.....sto ja znam...neki motor sa 200-250 konja (a da budem realan, u Japan masine za ostrenje olovki imaju vise konja), price tag je tada bio oko 100 000 maraka a IMA PREDNJI POGON!
Je*e se meni za 4X4, ocu zadnji pogon, ocu motor iza prednje osovine, ocu dugme za iskljucenje ESPa ili ASC/ASR, ocu 350-400 konja...pricam o luksuznim limuzinama...
Dalje, rekao sam da sam bio u servis 5 puta...ti si mi rekao: kako to, pa ja vozim A6 evo 39 godina i jos nisam bio u servis...znaci uporedis auto koji ima 5 zica, dvije sijalice, radio AM/FM i sirenu sa....brrrrrrrrrrr....
TAKUMI
Prije svega samo bez vrijedjanja!!!
A moze li mozda ispod haube bit 4.2 motor??? Ili nisi mozda cuo da postoji taj motor u audija, a sad postoji i 6.0 w12 motor, ali mozda ni za to nisi cuo !!! Eto koliko ti znas, tebi je bolji zadnji pogon od 4x4, smijesno. A posto oces dugme ESP-a, audi to ima i ako ima pogon na 4 tocka. I samo me interesuje koji to BMW moze da parira audiju R8, ajde mi navedi jedan??
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks