Naslov Turizam-sta se to desava svakako poziva kriticare a ne pljuvace.
Na zalost Zvoncica izgleda takodje nemrda iz domovine jer ocigledno AI joj nije bas najjasniji.Sta CG-ski hoteli nude pod AI uslugom?Za UAI nema smisla da pitam.
stvarno mi nije jasno zasto se mi prepiremo oko necega sto je potpuno nepotrebno. Svaki covjek za svoj novac bira ono sto mu odgovara.
Niko ne tvrdi da je u CG sve med i mlijeko, i da nema ljepsega ljetovanja na svijetu (ja sam previse subjektivna, i stvarno ne vidim razloga da ljetujem idje pored CG) ali je vise nego smijesno registrovanje novih clanova koji su se samo pojavili da pljuju po crnogorskom primorju! (cast izuzecima)
Kome se ne svidja, ne treba da dodje, ko ne shvata da ne moze ista cijena smjestaja biti u turistickom mjestu i u Podgorici ili Mojkovcu ili Kragujevcu, ni on ne treba da dodje...vec sam jednom rekla da me puskom niko nece natjerati da ponovo podjem tamo gdje se nijesam lijepo osjecala, gdje tvrdim da me omalovazavajui, gdje tvrdim da me kradu...
Kad je ljetovanje po Egiptu i Turskoj u pitanju, to je stvar licnih afiniteta...kad bih morala u jednom ekskluzivnom hotelskom kompleksu da provedem 15 dana, bez mogucnosti da obidjem druge plaze, ili gradove koji se vrijede vidjeti ili za koje ja mislim da se vrijede vidjeti, bez odlazaka na kafu i sladoled ONDA KAD MI SE JEDE, a ne kad mi hotel propisuje da mogu koristiti tu all inclusive uslugu (od 5 do 7 bjese da mozete izjest bananu i polizat sladoled, jel?), rucati u drugom gradu, u drugom restoranu kad mi se ruca i sto mi se ruca, popiti sok tamo gdje mi se pije...ej, podjes na ljetovanje, dijete ti trazi sladoled a ti mu velis, nemoj sine sad, od 5 imamo besplatno...mis'im...
Hamlete, ne zavidim ti na tom ljetovanju, bez zelje da ti uskracujem pravo na tvoj odabir...ali ja bih se ucrvljala da 15 dana budem na jednom mjestu zato sto mi je sve all inclusive...posto kazes da si potrosio 100 eura za 15 dana, jasno je da nijesi ni sok popio u nekom drugom mjestu, ni mrdnuo iz toga kompleksa..ali, svako radi kako voli!
Inace, respekt za tvoj post o CG, prilicno realno i normalno gledanje.![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Naslov Turizam-sta se to desava svakako poziva kriticare a ne pljuvace.
Na zalost Zvoncica izgleda takodje nemrda iz domovine jer ocigledno AI joj nije bas najjasniji.Sta CG-ski hoteli nude pod AI uslugom?Za UAI nema smisla da pitam.
Meni se cini da nema vecih kriticara od nas iz CG kad je u pitanju sve sto se desava na crnogorskom primorju, samo sto ga mi ipak volimo, nase je pa da je najgore! Kriticari, pogotovo razumni i razlozni i treba da pisu, a pljuvaci nam ne trebaju.
Sto se tice mojih putovanja..bojim se da si malo vise omasio...pos'o mi takav...
Nemam nista protiv AI aranzmana, ali imam protiv koriscenja blagodeti te usluge do te mjere da ne izbivas odatle jer ti je sve AI...i to jos u odredjeno vrijeme, koliko procitah i shvatih iz posta uvazenog Hamleta.
Kao sto rekoh, tak'i mi pos'o, ja uvijek imam sve AI gdje god odem, ali nijesam zbog toga zalijepljena za to jedno mjesto, no malo prosetam i van toga dje mi je sve placeno![]()
Evo je meni bog pomalo dao da putujem vise nego ostali gradjani CG, tako da sam ove godine bio u Istru i Francusku, sad cu opet u FRA, pa u BUG...Kad je u pitanju usluga, sve je pitanje cijene i onoga sto ste spremni da platite..npr u lancima IBIS hotela u FRA je nocenje od 59 do 89 eura u vrlo malim sobama, u kojima je sve "na kasicicu"...1 peskir dnevno, 1 sapuncic i slicne gluposti. Cak nema dovoljno mjesta u ormaru ako cojek nosi vise stvari! O kvalitetu dorucka za koji je uobicajeno da se pojede jedan koroasan i casica djusa da ne pricam.
U Istri su najljubazniji domacini koje sam u zivotu vidio, ali i to zadovoljstvo kosta...vanpansionska ponuda je jedno 50% skuplja od one u CG, dok je najjeftinije nocenje i pun pansion u hotelu Medulin oko 110 eura...
Kad je CG u pitanju, mislim da ce ovu sezonu unistit nerealni apetiti ljudi koji izdaju sobe, povecanje cijena hotelskog smjestaja i okretanje turista iz region ka drugim destinacijama (Srbija, Kosovo, Bosna)...Razloge za to treba trazit u tome sto su svi napunili para prosle godine (posebno Sutomore, Petrovac, Budva, manja mjesta u Boki), i koji su ove godine ulozili dosta u pobaljsanje kvaliteta soba (uvodjenje klima, TV-a, posebna kupatila).
Evo jutros podatka da je prosjecna plata u CG 425 eura, u SRB je 374..u CG je nezaposljenost 11.2 u SRB 18 (inace se recimo domacice, studenti i poljoprivrednici ne racunaju u nezaposljenje, tako da odatle "nerazumijevanje" statisticke razlike)...investicije po glavi stnovnika su najvece u Evropi poslije Estonije....
Kad je zarada od turizma u pitanju evo jednog poredjenja...Grcka ce uziti ove godine oko 11.7 milijardi eura, CG oko 630 miliona po glavi stanovnika ce to bit skoro isto jer Grcka ima 11 miliona stanovnika, a CG 650.000....
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Cuti janko ne lupetaj. Nijesi nosa namolio u Crnu Goru pa znas sta nude hoteli. Odje si saznao da kroz tunel ide put i odma strucnjak za turizam![]()
Last edited by Hari Krisna; 18-07-08 at 13:24.
Koliko ljudi toliko ukusa. Trenutno mi odgovara ovakav nacin odmora dok deca ne odrastu. Kada nesto obilazim, onda idem bez dece, kao Pariz ove ili Firencu i Rim prosle godine. Tursku sam obisao (ono sto je vredno videti Istambul, Efes, Pamukale Kapadokiju) jos `96. I u Crnoj Gori sam se dobro zabavljao dok sam bio mladji. Sada sa decom trazim konfor uslugu i mir. Tacno je da nisam mrdnuo iz kompleksa, ali nisam osecao potrebu jer sam dosao na odmor sa porodicom a ne u provod i lumpovanje sa drustvom. Probao sam varijantu zena i deca avion a ja kolima u CG pa se stacioniramo na jednom a obilazimo druga mesta i plaze. Jeste lepo ali je yamorno, narocito za decu pored guzvi u saobracaju i plaza na kojima nema mesta staviti peskir a kamoli iznajmiti lezaljke sa suncobranom (uz pratece cerecenje pilica i lubenica od mojih zemljaka i vasih vikendasa). A i za doci od tacke A do tacke B izgubi se min. 2 sata dnevno. Uostalom videcu da li se nesto promenilo kada dovedem moje stare i decu krajem Avgusta na CG more. Za sada bez letovanja porodicno u CG, samo jedrenje sa drugarima van sezone.
BTW nisam smatrao da treba navoditi ceo menu po restoranima. Sladoled imas u glavnom restoranu sve vreme njegovog rada a to je 12 sati dnevno. Samo treba prosetati do njega 200 m od plaze, ali mi se nije mililo a i deca nesto nisu trazila.
U Srbiji svi privatnici imaju minimalne plate a na ruke se dobija mnogo vise ako shvatas sta ti pricam.Tako da ti to nije realan pokazatelj.Imas li jos neki valjan pokazatelj da bolje zivite od nas.
Naravno, ljetujes kako volis i kako djeca zahtijevaju. Guzve su nesto manje ove godine, manje je turista, medjutim, za moj ukus je i to previse guzve, ni ja nesto ne volim da se po vrucini vozam u kolonama po 2 debela sata. Svakako da mi je najljepse da provedem citavo ljeto u CG, sto zbog klime, sto zbog toga sto volim bas ono sto ovdje imam, sve mi je malo, sve mi je tu, sve mi je blizu, a zimu volim da koristim za neke druge destinacije...mora nijesam zeljna
![]()
Moja omiljena destinacija u CG je Herceg Novi - Igalo nizašta na svjetu nebi otišao na more u tursku (prije na glavu skočio) ili u lipu hrvatsku (prije se ubio). I ako vi navodite sve te mane oko plaža,ono,ovo meni se plaže čine baš čistim kako (mislim na one koje su pod privatnim vlašništvom). Nekako mi je u CG sve ljepše osjećam se kao kod kuće kamaru ljudi srećem iz Doboja. I Crnogorci one što znam u CG mnogo su gostoljubivi od ovi na forumu ,moj prvi post na ovom forumu i dobio sam AI prilog da sam kreten .
U CG je prosle godine prodato nekretnina na koje je naplaceno poreza za 1.400 miliona eura, mada je vjerovatno prodato oko 2.000 miliona (2 milijarde e)...Kad to podijelis na broj punoljetnih gradjana CG (manje od 500.000) to je oko 2000 eura po glavi stanovnika kesa, mada je normalno rasporedjeno na 40-50.000 ljudi, ali je cijela drzava od toga imala odredjene koristi...
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
E kako se slatko nasmijah, bas ti hvala na ovoj slici.A vidi se iza kamiona(Zastavinih) kese pune paradajza i ostalih zivotnih namjernica kako ispadaju).
Salu na stranu, jeli ovo onaj Janko sa kojim smo pred referendum "krvave ratove "vodili? Ma nije valjda, ako jes spremao se 2 godine da nam kaze da smo po njegovom misljenju svi isti narod(tj.Srbi).Boze kakve gluposti,kad ce se vise dozvat pameti. Ako ovako nastave ostace i bez ono malo nebeske zemlje koje imaju.
Ne vidim svrhu tvog dokazivanja gde se bolje zivi i ciji je BDP veci. Poslovno sam tamo i vamo a cesto i Bosni i RS, i svuda je za vecinu naroda isto, odnosno lose. Jedino ako zalis sto Srbija nema more, ali nema ni Svajcarska pa sta, a imaju ga Norvezani pa se u njemu ne kupaju jer je hladno nego dolaze u Igalo. Uci (uciti -uciti i samo uciti kako bi rekao drug Lenjin), radi pa zaradi i onda biraj gde ces na more prema svojim mogucnostima.
ja mislim da je ovo sve krivica losih kolaca u cg, sve su iskvarili
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Hamlete apsolutno ti je sve na mestu!
Svako zna za sebe kako zivi i gde ce letovati.
Meni je jako interesantan ovaj mentalitet neocrnogoraca koji prave od drzave baba-devojku.Stare-prave crnogorce izuzetno postujem,a podmladak videcemo jos.
Uzgred nije taj Janko koji vas je izgleda sekirao.
Janko 23 jesi li to ti obraza ti?![]()
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Naplaćuje se putarina na putnom pravcu Meljine - Petijevići. Naplaćuje ga beogradska firma koja ima koncesiju.
UGOVOR o izgradnji puta Meljine - Petijevići potpisan je u januaru prošle godine, između hercegnovske opštine i beogradskog konzorcijuma „Univerzal holding“ što je rezultiralo osnivanjem firme „Univerzal monte“ koja je preuzela upravljačka prava. Prvi put u Crnoj Gori tender je raspisan prema B.O.T. sistemu - izgradi, upravljaj i prenesi. Koncesija će trajati 20 godina. Prihode će investitor ubirati od putarine, dok će hercegnovska opština dobijati 3,5 odsto. Uz put će biti izgrađene benzinske pumpe, restorani, tržni centar, parkirališta.
Mislim da je cijena 3 eura za 12.5 km puta.
E da je vise ovakvih turista kao sto je HAMLET iz Srbije bilo bi bolje. Janko ja mislim da si napomenuo mrzne konobare. Vecina konobara su iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine tako da mi tu puno ne uticemo. Naravno da treba da se poradi na mnosto tome, ali morace svako da prizna da je sve bolje i bolje.
Tacno jeste sve bolje i bolje.A takve konobare odakle god dosli nebi trebalo zaposljavati.
Veruj ti meni da to zaista ostavlja utisak kao npr turci koji su bili napadni pa te vuku u radnje daju caj cenkaju se i nece da te puste satima,oni su doneli zakon kojim je uznemiravanje turista kaznjivo posle 2x zatvaraju mu radnju.
Vidis to je Turskoj davalo neki imidz i ljudi su je po takvim stvarima i prepoznavali pa ne znam bas da li ce svaki turista da bude zadovoljan sa tom odlukom.
e ovo je mec, evo ne izdrzah da ne napisem nesto dok gledam kako ga melje,
izgleda da je nas ministar nesto zbunjen, doduse ima nesto sto mora izgleda redaradi po partiskoj duznosti da servira ali mu darko ne daje da mrdne puno, e kako nas nafali...izgleda da cemo svi zivjeti od turizma, evo svima ce da se rijese plate samo da pustimo ovoga covjeka.........darko darko samo nastavi tako
ma ovo nije politicki ali nijsam znao da stavim dje ovo, ipak ga darko tako lijepo melje da je strasno, ocigledno da mu je nekako razbio koncepciju mnologa tako da nas dragi mistar nesto plete okolo cinjenica
darko imas podrsku ako citas ovaj forum, ma imas i ako ne citas
Volio bih da sam gledao emisiju jer je Šuković za mene uvjek bio režimski novinar!
Uvijek je postojala dozirana i kontrolisana kritika ali nikada nije smio ići do kraja!
Zato me izuzetno interesuje, što je bilo to večeras sa Nenezićem.
Ako ti nije teško kaži nam bar nekoliko najznačajnijih sekvanci iz emisije gdje je Nenezić bio inferioran!
Libertas
Saopštenje: Održan press brifing Nacionalne turističke organizacijeU Crnoj Gori na današnji dan (18.jul o.g.) boravi 86.558 turista, što je 2% manje u odnosu isti period prošle godine, odnosno oko 16.000 turista više u odnosu na prošlu sedmicu, saopštila je Danica Ćeranić, menadžer NTO CG, na redovnom press briefingu koji je danas održan u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore.
2% manje turista
Predlažem da svi nosimo naočare jer očigledno ne vidimo dobro.
Prijatelj mi se danas javio iz Dobrote kod Kotora i kazao da nema niđe nikog...
Dovoljno je prošetati starim gradom u noćnim satima...
Možeš fudbala igrati na Trgu od oružja!
Zašto ministar ne može reći istinu?
Zašto ne kaže da je sezona loše pripremljena ?
Zašto ne kaže da su do juče najbrojniji ,,gosti" bili kamioni, bageri...
Do prije neki dan građevinske mašine su po glavnim dionicama pravile havariju(Bečići-Rafailovići).
Ako se laže onda će laž i preći u naviku...
Za bolje sjutra Crne Gore...
Sledeće godine
1.Ne vršite građevinske radove u sred sezone
2.Voda da više ne bude pominjana kao problem
3.Uredite parkinge
4.Izmjestite fekalije i kanalizaciju(Slovenska plaža)
5.Spriječite nepodnošljivu buku i turbo ludake
6.Maksimalno minimizirajte leskovačke specijalitete jer je ovo Mediteran
7.Očistite i urbane i neurbane djelove opština
8.Postavite više kontejnera i korpi za otpatke
9.Kažnjavajte one koji bacaju otpatke pored korpi
10.Ne dozvolite da u toku izgradnje nekog objekta, isti nije pravilno ograđen a da ima i previše smeća u blizini
Organizujte našim ugostiteljima, hotelijerima,turističkim poslanicima da obiđu Grčku, Tursku, Bugarsku, Egipat, Tunis...
Da vide kako može biti i čisto i mirno i gostoprimljivo i ...
Da shvate kako su njihove cijene ogromne u odnosu na ono što nude...
Evo čisto za znatiželjne
Turska-12 dana autobusom-hotel 3 zvjezdice-10 polupansiona-215 eura!!!
Avionom nešto oko 345 eura!
Egipat(već sam pominjao)-početak septembra-10 punih pansiona-hotel Hilton - 5 zvjezdica-745 eura
Ajmo da uporedimo Egipat i hotel Hilton sa Splendidom i Crnom Gorom( znam da će mnogi reći da je ovo smiješna komparacija ali ...)
Koliko treba izdvojiti za 10 dana provedenih u Splendidu uz puni pansion ?
Prvi put za poslednjih 20 godina svo(bukvalno svo) moje društvo se odlučilo da ljetuje van Crne Gore!
Ljepše, bolje a jeftinije...
Pobogu zašto?
Zašto kada Crna Gora ima beskrajne prirodne ljepote-more,jezera, rijeke, kanjone,nacionalne parkove...
Zamislite da Japancima damo Crnu Goru?
Za 10-20 godina bila bi najbogatija država svijeta...
A zamislite da 600 hiljada Crnogoraca pođu u Japan
Napravili bi od Japana -Crnu Goru i to veoma brzo...
Libertas
Saopštenje: Održan press brifing Nacionalne turističke organizacijeU Crnoj Gori na današnji dan (18.jul o.g.) boravi 86.558 turista, što je 2% manje u odnosu isti period prošle godine, odnosno oko 16.000 turista više u odnosu na prošlu sedmicu, saopštila je Danica Ćeranić, menadžer NTO CG, na redovnom press briefingu koji je danas održan u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore.
2% manje turista
Predlažem da svi nosimo naočare jer očigledno ne vidimo dobro.
Prijatelj mi se danas javio iz Dobrote kod Kotora i kazao da nema niđe nikog...
Dovoljno je prošetati starim gradom u noćnim satima...
Možeš fudbala igrati na Trgu od oružja!
Zašto ministar ne može reći istinu?
Zašto ne kaže da je sezona loše pripremljena ?
Zašto ne kaže da su do juče najbrojniji ,,gosti" bili kamioni, bageri...
Do prije neki dan građevinske mašine su po glavnim dionicama pravile havariju(Bečići-Rafailovići).
Ako se laže onda će laž i preći u naviku...
Za bolje sjutra Crne Gore...
Sledeće godine
1.Ne vršite građevinske radove u sred sezone
2.Voda da više ne bude pominjana kao problem
3.Uredite parkinge
4.Izmjestite fekalije i kanalizaciju(Slovenska plaža)
5.Spriječite nepodnošljivu buku i turbo ludake
6.Maksimalno minimizirajte leskovačke specijalitete jer je ovo Mediteran
7.Očistite i urbane i neurbane djelove opština
8.Postavite više kontejnera i korpi za otpatke
9.Kažnjavajte one koji bacaju otpatke pored korpi
10.Ne dozvolite da u toku izgradnje nekog objekta, isti nije pravilno ograđen a da ima i previše smeća u blizini
Organizujte našim ugostiteljima, hotelijerima,turističkim poslanicima da obiđu Grčku, Tursku, Bugarsku, Egipat, Tunis...
Da vide kako može biti i čisto i mirno i gostoprimljivo i ...
Da shvate kako su njihove cijene ogromne u odnosu na ono što nude...
Evo čisto za znatiželjne
Turska-12 dana autobusom-hotel 3 zvjezdice-10 polupansiona-215 eura!!!
Avionom nešto oko 345 eura!
Egipat(već sam pominjao)-početak septembra-10 punih pansiona-hotel Hilton - 5 zvjezdica-745 eura
Ajmo da uporedimo Egipat i hotel Hilton sa Splendidom i Crnom Gorom( znam da će mnogi reći da je ovo smiješna komparacija ali ...)
Koliko treba izdvojiti za 10 dana provedenih u Splendidu uz puni pansion ?
Prvi put za poslednjih 20 godina svo(bukvalno svo) moje društvo se odlučilo da ljetuje van Crne Gore!
Ljepše, bolje a jeftinije...
Pobogu zašto?
Zašto kada Crna Gora ima beskrajne prirodne ljepote-more,jezera, rijeke, kanjone,nacionalne parkove...
Zamislite da Japancima damo Crnu Goru?
Za 10-20 godina bila bi najbogatija država svijeta...
A zamislite da 600 hiljada Crnogoraca pođu u Japan
Napravili bi od Japana -Crnu Goru i to veoma brzo...
Libertas
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks