Koliko ja znam elitni turizam ne donosi pare narodu vec nekolicini vlasnika (uglavnom stranaca) elitnih hotela. Elitni turista ne ljetuje po apartmanima gdje sam sprema hranu ili se hrani u restoranu udaljenom nekoliko stotina metara. Elitni turizam nije klima uredjaj, kablovska TV i mini bar. Elitni turizam predstavlja uslugu na mnogo vecem nivou koju mogu ponuditi iskljucivo hoteli slicni Splendidu a njima jedino ne odgovaraju guzve. Cijelo primorje zivi od izdavanja skromnih sobica i eventualno malo bolje opremnjenih apartmana a isto nema nikakve veze sa famoznim elitnim turizmom.
Jer elitni turizam ne znaci manje gostiju po mnogo visim cijenama za istu uslugu pa em manje radis em vise zaradjujes.
Uzmimo da covjek rijesi da otvori piljaru i podigne cijene kako kajsija tako i ostalih artikala 400% a pri tom ne ponudi kupcima nikakve posebne benefite isti piljar je osudjen na propast jer u blizini ima boljih ponuda.
Lako je po ovom forumu pisati neka ne dolaze, ne trebaju nam i slicno. Treba pitati one ljude koji zive od sezone sta oni misle.
Vjestacka inteligencija se ne moze suprostaviti prirodnoj gluposti.
Bilo kako bilo, mene je samo zao sto necu imat vrijemena ovog ljeta da dodjem dolje i uzivam - pa neka kosta koliko kosta!![]()
Da ne zaboravim, ovakvim cijenama se sa plaza tjera i 85% crnogorskih porodica jer jedan dan za cetvoroclanu porodicu u najbjednijem aranzmanu ne moze da kosta ispod 80 eura.
Vjestacka inteligencija se ne moze suprostaviti prirodnoj gluposti.
pa nego sta ce nego da propadne. jeftinije je u monte karlu
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
btw i u New Yorku....
ma nema veze.zar nije ljepo poc na kamenovo.od 50lezaljki slobodno 30.uzivas.ne smeta ti niko nema guzve...
f6
a i btw sef mi je bio u Dubai i rece jeftinije je tamo no u New York ... LoL
zašto je nekada tako teško ostaviti politiku sa strane i nepristrastno sadledati činjenice?
ja neću reći da je sezona propala, to mi nekako zvuči kao zemljotres ili cunami... ali je ove godine drastično manje turista nego prošle....
treba staviti prst na čelo i vidjeti zašto?
- zbog visokih cijena?
- zbog prljavštine, buke i bagera sa gradilišta koja i dalje rade po primorju uprkos zvaničnoj zabrani?
- zbog anticrnogorske propagande u srbiji?
- zbog antisrpskog raspoloženja u crnoj gori?
- zbog loših vremenskih prilika?
- zbog političke nestabilnosti, rata ili sankcija?
- zbog opšte besparice?
ja ne znam za vas ali meni se čini da su u pitanju ove prve dvije stavke!:idea:
Ja ne znam kome si ti odgovarao, ali ja sam samo rekao da nema sezone za koju primorci nisu rekli da je propala.Sto je tacno.
![]()
Ako ce vam lakse bit, evo, reci cu: PROPALO SE...![]()
:cry:
nije skroz, bilo je i gorih sezona...
nemoj tako:devil:
meraka ovog, mozes nac parking u 3 popodne, mozes sjes u lokal da t ene dize neko svaki cas, starim gradom setas normalno, a ne mm po mm, svaka bila ovakvae necu da pominjem cistocu plaza i normalnu popunjenost i sl, sve u svemu nikad mi nije ljepse bilo poc na more
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Bijah u nedjelju u Becice.
Onaj dio poslije crkve odmah iza brda. Cijene nijesu velike zbilja.
Parking 2 eura.
Pivo toceno 0.33 je 1,6 eura a 0.5 je 2 eura.
Dojch je 1,6 a epsreso 1,2 eura.
Suncobran je 2 eura. Lezaljke ne uzimah ali reche ovaj da je 2,5 eura jedna.
Na plazu nigdje nikoga. Becicka plaza jeste velika, ali je prosle godine bilo mnogoooo visheee ljudi.
E sad ne znam, moze bit da ima vishe gostiju nego ja to ne primijetih.
Mozda vishe registrovanih![]()
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
A sad su nasli da ih renoviraju
Pa sigurno su to renoviranje zaradili od prosle sezone, a i to renovoranje se radi jednom u 10 godina tako da...nece im nista bit ako jednu sezonu budu na pozitivnu nulu.
e pa ne mozemo ocekivat da silne kredite otplatimo iste sezone i budemo u plus da se kupi odma familiji po x5. ako ima kvaliteta klijentela ce doc kad tad,prepoznace narod to.a bilo koji biznis posebno ljetnji treba gledat da se ispalti i fino zivi na 3 4 sezone a ne iste stvarno.
mozda je bolje u 2godine zaradit po 10.000 nego jednu 15.000(na to sto si zajeba ljude) a sledecu 4.000
f6
Zasto bi tebe (ili nas) brinulo kako je onima sto su se uvalili u kredite da bi renovirali apartmane? Ne brine niko o stocharima i poljoprvrednicima sto muku muche godinama, sto ih pregazi uvoz konkurentne robe i ostalo gluposti o kojima nista ne znam... Da ne pominjem iste te "turisticke" radinke na $ever koje niko ne yebe 2%. Nije mi jasno kako je to NAS problem. Moj nije svakako, niti ce ikad bit. Ako si losh "biznismen", ne bavi se "biznisom". Kraj price.
I am the one who locks.
Super si ovo definisa i ako dozvoljavas da dodam da ti ljudi koji zive od izdavanja soba budjavih aparmana ili ti drze kafanice ciji inventar ne vrijedi jednu veceru, treba da ukapiraju ovu tvoju pricu i sami spuste cijene .
Ali oni su ograniceni i potpuno podrzavaju vlast i u skladu sa trendom koji ista propagira podigli su cijene i to visoko pa ce narednih dvije ili tri godine da ih zestoko spustaju.Jer ce morat bit konkurentni sa Turcima Bugarima i ostalim koji traze i slabije platezne turiste a mi ih inteligentnim potezom pocerasmo za godinu.Tj, pocera ih vlast jer im trenutno ne odgovara guzva koju pravi sirotinja i briga ih kako ce proc obicni ljudi koji su cupkali po malo .
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Bookmarks