Page 16 of 722 FirstFirst ... 61213141516171819202666116516 ... LastLast
Results 376 to 400 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DIDI View Post
    sinisa mozda su u sumi
    a da nisu u bunar

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by the_sorrow View Post
    Evo se jutos vratih iz Budve...
    Cini mi se da nema ni pola onoliko ljudi koliko je bilo prosle godine u ovo doba, gradi se dosta , i dalje je setaliste puno leskovackog rostilja i seljackih kafica... Cijena ima svakakvih , uglavnom je skuplje nego u Podgorici ali ne nesto precerano , mada ima i nerealno visokih . Ali to je i dalje neki period tranzicije i sve se da srediti ... Jedina prava zamjerka sa moje strane je sto se muzika gasi u 1 , i sto nema vise lokala dje se pusta neka druga muzika a ne Ceca , Aca i poneki house truli :burp: (osim Caspera koji je standardno dobar) I pored svega provod je odlican , mada mozda ne toliko dobar ka u Egiptu i Tunisu... :-)
    Eh da ne zaboravim, juce ja u prodavnici i ispred mene na kasi zena vristi na kasirku kako smo mi lopovska drzava i kako kilo kajsija kod nje u Sombor kosta 50 dinara a ovdje je 2 eura . I prosto mi je bilo zao kako nema vise takvih turista i kakvi smo gadovi sto ih ne pustamo da oni natovare svojeg paradajza , kajsija i kuvanih jaja u svoj jugo i dodju na letovanje.
    I da me neko ne svati pogresno nemam ja nista protiv turista iz Srbije , cak naprotiv mnogo su mi milije nego podgoricanke...
    Sto joj ne kupi dva kila kajsija?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nije bila neka ...
    Kreč, kolica i mešalica.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by the_sorrow View Post
    Evo se jutos vratih iz Budve...
    Cini mi se da nema ni pola onoliko ljudi koliko je bilo prosle godine u ovo doba, gradi se dosta , i dalje je setaliste puno leskovackog rostilja i seljackih kafica... Cijena ima svakakvih , uglavnom je skuplje nego u Podgorici ali ne nesto precerano , mada ima i nerealno visokih . Ali to je i dalje neki period tranzicije i sve se da srediti ... Jedina prava zamjerka sa moje strane je sto se muzika gasi u 1 , i sto nema vise lokala dje se pusta neka druga muzika a ne Ceca , Aca i poneki house truli :burp: (osim Caspera koji je standardno dobar) I pored svega provod je odlican , mada mozda ne toliko dobar ka u Egiptu i Tunisu... :-)
    Eh da ne zaboravim, juce ja u prodavnici i ispred mene na kasi zena vristi na kasirku kako smo mi lopovska drzava i kako kilo kajsija kod nje u Sombor kosta 50 dinara a ovdje je 2 eura . I prosto mi je bilo zao kako nema vise takvih turista i kakvi smo gadovi sto ih ne pustamo da oni natovare svojeg paradajza , kajsija i kuvanih jaja u svoj jugo i dodju na letovanje.
    I da me neko ne svati pogresno nemam ja nista protiv turista iz Srbije , cak naprotiv mnogo su mi milije nego podgoricanke...
    Jeb'o bi' joj mater da sam je chuo...
    Ko je ona da ocjenjuje kakva smo mi drzava!? Neka se vuche nazad u to selo...
    I kilo treshanja je 6 eura (u Kotor), pa shto?
    Nece ih niko kupit' i cao.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Jeb'o bi' joj mater da sam je chuo...
    Ko je ona da ocjenjuje kakva smo mi drzava!? Neka se vuche nazad u to selo...
    I kilo treshanja je 6 eura (u Kotor), pa shto?
    Nece ih niko kupit' i cao.
    sa takvim stavom sigurno ces je motivisati da ti dodje i dogodine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zar ne vidis da mu je to i cilj

Ja volim Sombor
    Kako Vaša bolest ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sopocanac View Post
    ajmo ovako
    u njen sombor je 1e kilo kajsija
    na more 4e kilo
    dje je ljepse jesti kajsije, na more dok si u plicak, u pijesak bla bla ili u sombor ????

dje je ljepse skuplje je to je tako jednostavno,

sopocanac pri pocetku ljeta kad su se pojavile tresnje/visnje u pg su bile 65e kg u bg 80e, pisale su i srbijanska i nasa stampa o tome, i sve je proslo, ovo pricam da ce svaka roba naci kupca, prije ili kasnije, ako je nekome skupo nece kupovati i sl
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Treba neko da sere po drzavi jer je neki seljak (ovo "seljak" nije pogrdno) podigao cijenu voca ili povrca???
    Svako zeli da zaradi...
    1986

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Ne mora uopshte da dolazi ako ce tako da se ponasha.
    Neke stvari jednostavno nemaju cijenu.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DIDI View Post
    ajmo ovako
    u njen sombor je 1e kilo kajsija
    na more 4e kilo
    dje je ljepse jesti kajsije, na more dok si u plicak, u pijesak bla bla ili u sombor ????

dje je ljepse skuplje je to je tako jednostavno,

sopocanac pri pocetku ljeta kad su se pojavile tresnje/visnje u pg su bile 65e kg u bg 80e, pisale su i srbijanska i nasa stampa o tome, i sve je proslo, ovo pricam da ce svaka roba naci kupca, prije ili kasnije, ako je nekome skupo nece kupovati i sl

nije tako prijatelju. ti vasi trgovci upale kamion i odu do srbije i kupe kajsije po 0.8E na veliko , zatim te iste doteraju u crnu goru pa prodaju po 4E . Aj ok turizam pa da zaradis i duplo od normalne cene kostanja, al da mi jedan proizvod koji si kupio od mene prodajes 4 puta skuplje , izvini to je pljacka a ja ne nameravam da budem opljackan i da me neko tretira kao budalu.

inace normalne trgovinske marze na uvozne proizvode su max 30% . to znaci da kajsije u cg ne bi trebale da kostaju vise od 1.3-1.5e . a one kostaju 4 . mislim to je bezobrazluk...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Nisam Ja... View Post
    Treba neko da sere po drzavi jer je neki seljak (ovo "seljak" nije pogrdno) podigao cijenu voca ili povrca???
    Svako zeli da zaradi...
    svako zeli da zaradi , tacno al zna se sta je normalna zarada a sta je pljacka i bezobrazluk.

sta bi ti recimo rekao da hoces da kupis audi a4 nov i nema prodavca audija recimo u crnoj gori nego u srbiji i prodavac u srbiji ti ga prodaje 4 puta skuplje od njegove cene u nemackoj? oterao bi ga u pm zar ne?

eto zato ja vise ne dolazim u crnu goru niti cu dolaziti dok ne naucite neke stvari .....

za mene je bezobrazluk prodavati tresnje 6e, traziti 10E za 2 lezaljke i suncobran i prodavati kajsije za 4E i ako one kostaju u srbiji 1 euro, i svi znamo da se maltene svo to povrce i voce doteruje iz srbije ili makedonije u crnu goru...

sta bi vi rekli recimo da dodjete u srbiju i kilo njeguskog prsuta kod vas kosta recimo 10E a da vam ga mi prodajemo za 50E?
    Last edited by Sopocanac; 13-07-08 at 12:59.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Ne mora uopshte da dolazi ako ce tako da se ponasha.
    Neke stvari jednostavno nemaju cijenu.
    Za sve ostalo platite Master Card-om .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nije tako prijatelju. ti vasi trgovci upale kamion i odu do srbije i kupe kajsije po 0.8E na veliko , zatim te iste doteraju u crnu goru pa prodaju po 4E . Aj ok turizam pa da zaradis i duplo od normalne cene kostanja, al da mi jedan proizvod koji si kupio od mene prodajes 4 puta skuplje , izvini to je pljacka a ja ne nameravam da budem opljackan i da me neko tretira kao budalu.

inace normalne trgovinske marze na uvozne proizvode su max 30% . to znaci da kajsije u cg ne bi trebale da kostaju vise od 1.3-1.5e . a one kostaju 4 . mislim to je bezobrazluk...
    nije pljacka nikako, ti biras oces li kupiti, isto ko sto si rekao za audi u srbiji ako nekome odgovara da ga kupi masu skuplje kupice ga i sl
    i odakle znas da su kajsije iz srbije mozda su odnekle drugo pa su zato i skuplje i sl, ima toga dosta sto formira cijenu, al meni je sasvim normalno da ti je nedje dje je uzivanje malo skuplje
    ne mozes jesti kajsije u sombor i na moru po istoj cijeni svako uzivanje se placa
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Sopocanac
    svako zeli da zaradi , tacno al zna se sta je normalna zarada a sta je pljacka i bezobrazluk.
    Normalna zarada je najveca moguca zarada. Ako neko zaradi vise prodajuci kajsije po 4 eura nego po euro, onda je savrseno normalno da cijena bude 4 eura, zar ne? Iduci u krajnost, ako neko zaradi vise i sa cijenom od 10 eura, sasvim sigurno se nece spustati na 4.

Ako se procijeni da su kajsije bile preskupe na 4 eura, spustice se na optimalnu cijenu, kolika god ona u ovom trenutku bila.

Koliko ja znam, tako funkcionise trziste. Kakva crna pljacka i bezobrazluk?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E u Somboru nije, nego zasijeda komisija i odlucuje: 7 dinara brezobrazluk bre, 6 dinara
    pljacka, 5 dinara mlogo bre, 4 dinara skoro pa normalno, 2 dinara normalno , ali nidje nema

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

srbija ima izuzetno visoke cene uvozne robe zbog monopola al kad vidim kako je kod vas u crnoj gori - utesim se...

vi imate monopol na prakticno sve . nemate nikakve konkurencije ni u kakvoj oblasti, i svu robu koja se uvozi uvoze odredjeni rezimski ljudi dok ostali ne mogu. zato su vam kajsije 4 eura, tresnje 6 - zbog monopola. a najtuznije od svega jeste sto vi to odobravate. drugi se bogate na vas racun a vi srecni.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ko je rekao da nema jeftinijih kajsija i sl?
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A neka sto vas sa cijenama klepamo , nego i u ovaj vaterpolo ...
    Kreč, kolica i mešalica.

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

sta bi ti recimo rekao da hoces da kupis audi a4 nov i nema prodavca audija recimo u crnoj gori nego u srbiji i prodavac u srbiji ti ga prodaje 4 puta skuplje od njegove cene u nemackoj? oterao bi ga u pm zar ne?
    Ne bih, nego bih posla u Njemacku da ga kupim? Je li ti palo to na pamet? A i mnogo bi me jeftinije kostalo...

eto zato ja vise ne dolazim u crnu goru niti cu dolaziti dok ne naucite neke stvari .....
    Najispravnije moguce rjesenje, ali ne dok mi naucimo, nego dok ti naucis neke stvari...Najbolje ti je da u Tursku kupujes kajsije tamo su jeftinije nego u Srbiju:joint:

za mene je bezobrazluk prodavati tresnje 6e, traziti 10E za 2 lezaljke i suncobran i prodavati kajsije za 4E i ako one kostaju u srbiji 1 euro, i svi znamo da se maltene svo to povrce i voce doteruje iz srbije ili makedonije u crnu goru...

sta bi vi rekli recimo da dodjete u srbiju i kilo njeguskog prsuta kod vas kosta recimo 10E a da vam ga mi prodajemo za 50E?
    Nemo da jedes tresnje ako su ti skupe!?
    A prsutu nikad ne bih kupila u Srbiji, kad je ovamo jeftinija...pa ne no jel'?:joint:
    Opusti se sopocanac...ti si srecan sto ides u Egipat, mi jos srecniji zbog tebe...koja je muka na tebe mili brate...bogomi ka da ti je krivo sto neces doci u CG?! Ponasas se ka ona lisica iz basne, kad joj je grozdje nedostupno, onda joj je kisjelo?!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nego, kad on planira da putuje ... prodje mu ljeto u prepisivanju na forumu
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Cujem da ce sjutra u Kotor bit masu turista.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Cujem da ce sjutra u Kotor bit masu turista.

Neka sjutra prebroje ,,turiste", pa će viđet da ih nema tako malo kao što se priča
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    1 Post

Plaža hotela Maestral u Pržnom.
    20 eura 1 ležaljka i suncobran. Plaža puna.
    Plaža se nalazi na jednom od ljepših lokacija na primorju, čista je, imaš uslugu na plaži, bar, obezbeđenje, toalete koji se čiste svakih pola sata, svaki gost dobije čak i peškir, stoni tenis, bilijar, stoni fudbal, pedaline, kanui na plaži, tuševi, kabine za presvlačenje, mogućnost da ostaviš dušeke i ostale stvari na naduvavanje na plaži da ne moraš sjutra opet da tegliš.

Eh da, ukoliko želiš da parkiraš auto na hotelskom parkingu (koji se obezbjeđuje 24h dnevno) to košta još dodatnih 15 eura.
    Kafa je 1,80, kisela 2, cijeđena pomorandža 4 eura, kugla sladoleda 1 euro.

Znači, ako dođeš s djevojkom/ženom/kumom/pobratimom, za dvoje treba da platiš:
    20 eura jedna ležaljka
    15 eura druga ležaljka (popust je ako se uzima komplet, uz to dođe i suncobran)
    15 eura parking
    20 eura da pojedete po sladoled od 2 kugle, popijete po kafu, vodu i sendvič s tunjevinom

Ukupno 70 eura.
    Vikendom oko 14.00h se stopira prodaja jer nema više mjesta na plaži a ista se ne prenatrpava.

Tako da vidite da se može, samo treba napraviti dobar proizvod.
    Da je sreće bilo bi još makar desetak sličnih plaža.

Protiv sam dizanja cijena po automatizmu (kok komšije je apartman 100 eura, zašto bi kod mene bio 80??), ali stvari koje valjaju trebaju i da koštaju.

90% ljudi se neće kupati tamo ovog ljeta, već na Kamenovo, Jaz, Bečiće đe parking košta 3 eura a ležaljka 5 eura. Ko ima para neka ide na Pržno, zašto bi ikome smetalo što je neđe skuplje, neđe jeftinije.
    Nije ni u Egiptu svuđe ista cijena kafe, koka kole ili ražnjića od kamile.

Zato neka svi idu đe im se sviđa i đe misle da dobiju najbolje za svoj novac.
    Stvarno više ne vidim čemu rasprava, i koga Sopoćanac pokušava da prestraši što neće da ljetuje u CG više.

Te iste kajsije su euro u Somboru, četiri u Budvi, deset u voćnoj salati na terasi Splendida. Pa ti biraj đe ćeš da ih jedeš ali nemoj da zavidiš onome što ih krka rashlađene sa šlagom i to debelo plaća a nemoj ni da potcjenjuješ onog što ih nosi kući, pere, drži u frižider pa onda krka u dnevnoj sobi. E da a poslije košpicve suši na Suncu da poslije i njih krcka i jede.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Pitaj primorku
    Nama je najbolje ovako kako je, nema parajz turista i kora od lubenica, cisto more bas dobro.
    C.Gorski sindikat,Svizajedno!!!
    mi smo nebeski narod,ali na zemlji za chuda znamo.******!!!opet mi je umro konj.. steta bejashe dobar,gazio je ;) pogana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

neznam kako nam je bolje ali je sezona propala...svi koje znam sa primorja su mi tako rekli...zasto?
    Viktorija Badza! um zu sehen,dich nacktauf dem Nordpol !

Page 16 of 722 FirstFirst ... 61213141516171819202666116516 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)