ja sam uložio u one koji ulažu u turizam, prodavao sam klima uređaje, televizore, šporete i frižidere za aprtmane i za mene je predsezona bila vrlo uspješna!
sad se izležavam na polupraznoj plaži jaz i ne sekiraju me krediti prve banke!
ja sam uložio u one koji ulažu u turizam, prodavao sam klima uređaje, televizore, šporete i frižidere za aprtmane i za mene je predsezona bila vrlo uspješna!
sad se izležavam na polupraznoj plaži jaz i ne sekiraju me krediti prve banke!
Uvjeravam te da nema nikakve potrebe da nam to vec 16. put stavljas do znanja.
Evo se jutos vratih iz Budve...
Cini mi se da nema ni pola onoliko ljudi koliko je bilo prosle godine u ovo doba, gradi se dosta , i dalje je setaliste puno leskovackog rostilja i seljackih kafica... Cijena ima svakakvih , uglavnom je skuplje nego u Podgorici ali ne nesto precerano , mada ima i nerealno visokih . Ali to je i dalje neki period tranzicije i sve se da srediti ... Jedina prava zamjerka sa moje strane je sto se muzika gasi u 1 , i sto nema vise lokala dje se pusta neka druga muzika a ne Ceca , Aca i poneki house truli :burp: (osim Caspera koji je standardno dobar) I pored svega provod je odlican , mada mozda ne toliko dobar ka u Egiptu i Tunisu... :-)
Eh da ne zaboravim, juce ja u prodavnici i ispred mene na kasi zena vristi na kasirku kako smo mi lopovska drzava i kako kilo kajsija kod nje u Sombor kosta 50 dinara a ovdje je 2 eura . I prosto mi je bilo zao kako nema vise takvih turista i kakvi smo gadovi sto ih ne pustamo da oni natovare svojeg paradajza , kajsija i kuvanih jaja u svoj jugo i dodju na letovanje.
I da me neko ne svati pogresno nemam ja nista protiv turista iz Srbije , cak naprotiv mnogo su mi milije nego podgoricanke...![]()
Kreč, kolica i mešalica.
Večeras sam se vratio iz Petrovca.
Danas je već 12.07.2008.!
Reći fijasko za ovu sezonu je preblaga riječ.Petrovac kao prošle godine ali na početku juna!!
Mjesta na plaži ima čak i u ,,Lučicama" što je bilo nezamislivo prošle godine( peškir nijesi mogao staviti u podne).
Auto se može takođe parkirati bez problema i to u hladu.
Ujutru kada sam putovao do Petrovca nije bilo gužvi, vraćanje samo malo više...
Znači definitivno najgora sezona(ako gledamo broj gostiju) u poslednjih 15 godina( čak je i za vrijeme ratnih godina bilo više ljudi)
Međutim ako je kvantitet zamjenio kvalitet , svaka čast!
Ako je u Crnoj Gori smanjen broj turista zbog elitnih gostiju to je pun pogodak!
Meni se čini da elite nema osim ako pod elitom ne podrazumjevamo novopečene biznismene i povremene ,,turiste" iz Italije.
Možda će navalica i poplava turista uskoro krenuti ali na današnji dan 12.07.2008. u odnosu na isti dan ranijih godina, Crna Gora nikada nije bila ovakva!
Hoteli i dalje poluprazni,kampovi, privatni smještaj nešto bolji nego prethodnih dana.
Ipak nije se dešavalo da u Budvi 11.07. možeš naći bez problema privatni smještaj...
Libertas
Nekima nikad po volji nece biti... Proshle su kukali shto ima previshe ljudi, ove premalo... Odluchite se vishe shta zhelite...![]()
#fakenews
Meni sigurno ne smeta (naprotiv), sa turizmom veze nemam niti ja niti bilo ko blizak meni, tako da... samo uporedjujem situaciju, neke ljude to ocigledno interesuje.![]()
Naprotiv, meni lično ova itekako odgovara, jer ne moram da mislim o parkingu, mjestu na plaži, smještaju...
A još ako ovo znači početak elitnog turizma kako kaže ministar Nenezić, onda je to super!
Eto, možda i to može biti novo pitanje za sve, pošto je jasno i pticama na grani da je ove godine posjeta u smislu masovnosti omanula totalno!
Znači:
Da li je ovo što se događa na primorju elitni turizam?![]()
Libertas
pa naravno, bolje je imati jednog turistu koji troši 100€ dnevno nego 10 turista koji troše po 10€
to je čista računica, manje ljudi, manja gužva, manje auta, manje kanalizacije u moru i smeća po ulicama...
ali još je bolje imati 7 turista koji troše po 100€ dnevno umjesto 10 koji troše po 10€
e to bi već bilo nešto...
i da ne dolaze uopšte kolima nego da se samo voze taksijem...
da uveče idu u klubove, pozorišta i kockarnice a ne na leskovački roštilj...
svaka čast leskovačkom roštilju ali poslije šetnje po budvi lice mi je kao da sam odžake čistio... mada kažu da je to zdravo za kožu...
u svakom slučaju, gužve su daleko manje nego prošle godine a na kraju sezone će se cifre sve sabrati pa će se vidjeti jesmo li ove godine zaradili manje, isto ili više nego prošle...
:devil:
koliku zaradu je najavio Nenezic ove godine?
mirisnih mi latica, biti ce very nice!
DOLJE VLADA!!!!
VRATITE NAM JAGNJECE BRIGADE!!!!
E evo vam pa ćitajte iz današnjih novina pa ćete viđet koliko ste neupućeni. Vi izgleda ništa ne vidite. To je valjda jer ste se navikli na gužvu pa vam se čini da je nema. A kad nađete parking i mjesto za peškir to samo znači da je CG proširila parking i peškirske kapacitete a nikako da nema turista. Pročitajte linak dolje pa ćete viđet da ih ima više no prošle godine
https://forum.cdm.me/showpost.php?p=...postcount=2385
Šlagom ja bih tebe nasapuno
Onda bih nosom napisao Bruno
alo neka, ceste su nam se prosirile ili vozimo uza kola no prosle godine![]()
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Nakon onog teksta u kojem se kaže da ima više turista nego prošle godine, uplašio sam se kao zec!
Pa ja ništa ne vidim!
Ili je ovo sve iluzija...
Bio sam juče na petrovačkoj plaži, našao bez problema mjesto a sada čujem da ima više gostiju nego lani!
Očigledno sam ležao na nekog turistu kojeg nijesam vidio i evo mnogo, mnogo se izvinjavam...
Crna Gora je super zemlja za vlast.
Mogu da ti saopštavaju što god hoće , mogu da te lažu koliko god hoće a ponovo narod ih obožava...
Kako se sprdaju sa nama , svaka im čast!
(Evo ipak da otkrijem jedan restoran u Petrovcu gdje cijene nijesu tako strašne.
Radi se o ,,Voda u kršu" koji se nalazi nedaleko od plaže.
Između 11-13 eura dnevni meni( doručak, ručak, večera).
Hrana super!)
Libertas
sinisa mozda su u sumi![]()
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Ja mislim da bi sjutra sinisa mogao do Novog, da gledas ovaj vaterpolo...
Kako Vaša bolest ?
A tome nešto fali? Ja evo u Novi odgledah cijelo prvenstvoDoduše finale ću u Kotor.
Eto da ne živim 30 godina na 200 metara od plaže, možda bi i povjerovala u ove laži i budalaštine iz ovoga teksta. Sezona 1999 godine, za vrijeme bombardovanja je bila bolja od ove. Sve je tako očigledno ali je pitanje zašto to neko ne vidi.
Meni je fenomenalno, jer ne zavisim od sezone ama baš nimalo i mogu se kupat dje me je volja, i mogu pit kafu dje oću, ne moram nidje uveče sto da čekam i sl. Ali to se ne gleda tako, jer ova država većim dijelom živi od turizma.
Još jedna stvar, što se tiče auta i broja gostiju, to bi trebalo biti obrnuto proporcionalno da bismo rekli da napredujemo. Dubrovnik koji je krcat turista, iam mjesta za parking koliko vam volja, nijesu gužve. Turisti stižu avionom i kruzerima
da navija za Srbiju![]()
Kako Vaša bolest ?
Ocemo elitni turizam ali elitni gosti nece nas, a ove tuirste sto su nam do sad punili dzepove rascerasmo jer nam nisu bili dovoljno elitni...al je meni najvaznije da je gostiju vise nego u isto doba prosle godine...bice da su svu rozaje posli u onaj novi hotel
Eh da Prije mjesec dana je bilo otvaranje onog podzemnog kompleksa hotela u Becicima i svi turisti su tamo.. ..Ne brinite ministarstvo turizma je upuceno u to iako je to strogo cuvajna tajna Crne Gore...
![]()
"Toliko je bilo stvari u zivotu kojih smo se bojali a nije trebalo, trebalo je zivjeti"
There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)
Bookmarks