Page 6 of 715 FirstFirst ... 23456789101656106506 ... LastLast
Results 126 to 150 of 17861

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

Quote Originally Posted by Nikollaki View Post
    Kako je krenulo ne bi me zacudilo da svi zlatiborski turisti zajedno potroshe koliko dva u BD
    hahahahhahaah kako je krenulo svi cemo mi na Zlatibor na ljetovanje...no je skupo!

Quote Originally Posted by e61 View Post
    Pa na Zlatiboru ti nude pravu uslugu, ako sednes u kafic, sluze te, ako spavas u hotelu menjaju ti posteljinu i peskire svakog dana a da ne pricam o tome da mozes da se tusiras u bilo koje doba. Malo li je?

Kako je krenulo, ne bi me zacudilo da na Zlatiboru budu vise turista nego u BD opstini....
    Posto svake godine prolazim pored Partizanskih voda i obavezno svrnem 2-3 sata da odmorim s fameljom, to nam je tacno na pola puta do naseg odredista (i isto tako na povratku) ...redovno rucamo tamo, sjednemo u kafice, ova djeca iznajme bicikla po uru dvije, voze se onom pedalinom po jezeru... i vjerujem da ostavimo vise novca nego prosjecan turista koji tamo ljetuje...Nema skupljega mjesta na planeti prijatelju, pocev od kajmaka zlatiborskoga koji je ravno 2 eura skuplji na Zlatiboru nego u Podgorici?! Neka, ja ga tamo kupim, kad sam avetna!
    Prosle godine je na primorju pljeskavica bila od 1.50 do 2 eura, a na Zlatiboru ravno od 200-250 dinara!
    Kafa crna je bila 80 dinara, dupla kakvu ja pijem 160 dinara...aloooo vise od 2 eura!
    Nema veze, raj je na zemlji i opet cu ove godine rucati tamo i kupit kajmak, i popit kafu i jesti sladoled i kolace...ali ne pricam i ne ponizavam to iako je PRESKUPO iako se ne moze podiciti uslugom kao sto velite...potpuno prosjecno i rekla bih "nasa posla"!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Sto pricaju ovi ajvani na vjesti da je sezona bolja no prosla. Ja juce u Budvu nidje nikog. U ovo doba prosle godine nije se moglo setalistem proc oko 9 navece. Sad je polu prazno, a vidim i kafici se nisu proslavili sa cijenama. Narod nema ni da svrati nedje da popije sto. Da nije tuzno, bilo bi smijesno. Ustvari meni i jeste smijesno, ja se razvalih
    Look upon my works ye mighty and this pear...

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Sad ispate da ljudima smeta nedostatak guzve. Svasta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    hahahahhahaah kako je krenulo svi cemo mi na Zlatibor na ljetovanje...no je skupo!

Posto svake godine prolazim pored Partizanskih voda i obavezno svrnem 2-3 sata da odmorim s fameljom, to nam je tacno na pola puta do naseg odredista (i isto tako na povratku) ...redovno rucamo tamo, sjednemo u kafice, ova djeca iznajme bicikla po uru dvije, voze se onom pedalinom po jezeru... i vjerujem da ostavimo vise novca nego prosjecan turista koji tamo ljetuje...Nema skupljega mjesta na planeti prijatelju, pocev od kajmaka zlatiborskoga koji je ravno 2 eura skuplji na Zlatiboru nego u Podgorici?! Neka, ja ga tamo kupim, kad sam avetna!
    Prosle godine je na primorju pljeskavica bila od 1.50 do 2 eura, a na Zlatiboru ravno od 200-250 dinara!
    Kafa crna je bila 80 dinara, dupla kakvu ja pijem 160 dinara...aloooo vise od 2 eura!
    Nema veze, raj je na zemlji i opet cu ove godine rucati tamo i kupit kajmak, i popit kafu i jesti sladoled i kolace...ali ne pricam i ne ponizavam to iako je PRESKUPO iako se ne moze podiciti uslugom kao sto velite...potpuno prosjecno i rekla bih "nasa posla"!
    Koliko sam ja izračunao ti si kao turista na Zlatiboru potrošila 7-8 evra, računajući tu preskupu kafu, pljeskavicu,kajmak itd.
    S druge strane zajedno sa ostalima ovde nabijaš na nos turistima iz Srbije kako malo troše kod vas na moru.

No , iako si na Zlatiboru popila jednu kafu i pojela jednu pljeskavicu sa priličnom samouverenošću procenjuješ i komentarišeš turističku ponudu Zlatibora kao preskupu i prosečnu.
    Neko ko spiska čitavih 7-8 evra na Zlatiboru bi mogao da bude malo umereniji u proceni turističke ponude jednog mesta.

Thanks Thanks Given 
    735
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

zvoncice, ti si natural born tourist! :-) zlatibor skuplji od cg? i onda se gospoda i gospodje preko granice cude kako je skupo odje! kolike su cijene na zabljak, kolasin? itd. . . btw kakav je ovo "ispad" e61 ?!! . . .

Thanks Thanks Given 
    735
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

maddog, sto ti je navika :-) . . kataklizma masovnog turizma u punom jeku. .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by dusanp View Post
    Koliko sam ja izračunao ti si kao turista na Zlatiboru potrošila 7-8 evra, računajući tu preskupu kafu, pljeskavicu,kajmak itd.
    S druge strane zajedno sa ostalima ovde nabijaš na nos turistima iz Srbije kako malo troše kod vas na moru.
    Pogresno, jer racunas bas kao oni paradajz turisti koji su nekad dolazili kod nas pa jedno pivo cijedili cijelu noc i dijelili u troje. Ona je morala tako skromno jer od svojih usta usta za djetica koji ne ustaje bez 3 pljeskavice, a odkad se zaljubio zamisli se pa 5-6 omunji
    E sve okrenulo naopako. Na Vimbldonu igraju crnkinje i kineskinja e61 ode za Albaniju na ljetovanje imaju domacu Spartu a oni idu za onu grcku

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Sad ispate da ljudima smeta nedostatak guzve. Svasta.
    Ne smeta to je super. Ali smeta kako mogu na oci da lazu narod. Ali to samo ovi sa RTCG1 i 2. Ostali kako kad. Nekad lazu nekad malo manje.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Pogresno, jer racunas bas kao oni paradajz turisti koji su nekad dolazili kod nas pa jedno pivo cijedili cijelu noc i dijelili u troje.
    Meni je drago ako je tako da ste se konačno rastosiljali tih paradajz turista, toliko ste kukali na njih.Potpuno je legitimna stvar što C.Gora pokušava da uspostavi barijere(takse,zabrana unošenja hrane itd.) za one turiste za koje je procenila da joj ne donose dovoljan profit.
    Svako treba da čuva svoje resurse od neracionalne upotrebe, pa i one turističke, jer se na kraju bilans ipak svodi na odnos prihodi/rashodi.

Mnogi u Srbiji ne shvataju ove mere na racionalan način, pa su na neki način revoltirani jer se njima naplaćuju neke takse u C.Gori i očekuju da imaju neki popust u C.Gori na letovanju jer po Srbiji vrlo povoljno "letuju" crnogorski "turisti" po našim "turističkim" kapacitetima-obrazovnim i zdravstvenim ustanovama.

No, to nije problem C.Gore već Srbije koja ne ume da zaštiti svoje resurse pa kada to čini C.Gora, onda se neko u Srbiji oseća pogođenim.

Kada se uspostavi odnos u kojem će svako i Srbija i C.Gora voditi računa o svojim resursima po principu "čist račun-duga ljubav", kada crnogorski državljani budu plaćali školarine kao i svi drugi stranci(što se već primenjuje u C.Gori za studente iz Srbije) i kada zdravstveni resursi Srbije budu dostupni svim strancima pod istim uslovima(bez favorizovanja stranaca iz C.Gore) , mnogi će u Srbiji racionalnije shvatati i mere C.Gore za zaštitu svojih turističkih resursa od "paradajz" turista.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sacuvaj me boze ovih dusebriznika , koji "izgorese" dal' ce sezona biti dobra ili nece ...

Samo se vi ne $ekirajte ... daako prezivimo i ovo ljeto nekako bez "turista" (iako nisam jos cuo nekoga da se zali, ali ajde, neka bude) ...
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Sacuvaj me boze ovih dusebriznika , koji "izgorese" dal' ce sezona biti dobra ili nece ...

Samo se vi ne $ekirajte ... daako prezivimo i ovo ljeto nekako bez "turista" (iako nisam jos cuo nekoga da se zali, ali ajde, neka bude) ...
    Pitaj primorku

Thanks Thanks Given 
    735
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

dusanp, nemoj da kontriras zvoncici koja je fotografskom preciznoscu :-) opisala zlatibor. . . btw al' su zabranili unosenje hrane? znaci nista od paradajz turista? :-)

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

No , iako si na Zlatiboru popila jednu kafu i pojela jednu pljeskavicu sa priličnom samouverenošću procenjuješ i komentarišeš turističku ponudu Zlatibora kao preskupu i prosečnu.
    Neko ko spiska čitavih 7-8 evra na Zlatiboru bi mogao da bude malo umereniji u proceni turističke ponude jednog mesta.
    vidim da ti je racunica slaba strana!
    Kao sto rekoh, na Zlatiboru provedem tacno 2 sata iz prvog navrata i 2 sata iz drugog navrata...aj jos jednom racunaj...kg kajmaka je na Zlatiboru prosle godine bilo 8 eura (u PG 6-6,5 eura)...ja pijem duplu kafu a ovi moji vole sokove, kapucino i sladoled...pa izracunaj koliko ce kostati bar 6 sokova, 2 kapucina (ili ais-caffe, kako kad) i 4 sladoled kupa ili porcije sladoleda...ako nijesi dobro shvatio da ti pojasnim...ja rucam na Zlatiboru...nijesam rekla da kupujem pljeskavice po prljavim standovima, samo sam setajuci primijetila koliko kostaju...sjednem ka celjade u restoran pa narucim sto volim...sto mislis koliko moze kostati rucak za 4 osobe u restoranu na Zlatiboru? Uvijek je preko 50 eura!
    Ajd sad ponovi racunanje, dobri moj Dusane, pa izracunaj koliko je ovaj PROLAZNIK potrosio za 2 sata kad idem u Srbiju, pa to pomnozi sa dva, jer istim putem se vracem i iste radnje preduzimam
    Kad bi vi svaki turista ostavio 150-200 eura za 4 sata boravka na Zlatiboru vi ne biste morali djaoljega turistickoga mjesta vise imat!
    I nemoj Dusane odmah skakat, prvo pazljivo procitaj sto pisem pa komentarisi!
    Ja ne bih posla na more i na odmor sa punim gepekom hrane (na 40 stepeni) kad nikad ne bih ni mora ni planine gledala...ako ne mozes na more sjedi kuci brate! Sa mnom putuje flasa vode, kutija cigareta i novcanik (kupim kesu cipsa i stapica u PG ali ako ti smeta kupicu je u Srbiji sledeci put:joint

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

Quote Originally Posted by dadic View Post
    dusanp, nemoj da kontriras zvoncici koja je fotografskom preciznoscu :-) opisala zlatibor. . . btw al' su zabranili unosenje hrane? znaci nista od paradajz turista? :-)
    ajde prosetaj na dan do Zlatibora pa me demantuj...za mjesec dana idem opet i reci cu ti kakvo je stanje ove godine...i pocetkom i krajem avgusta

Thanks Thanks Given 
    735
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    15 Posts

On the contrary, zvoncice. nemam razloga da ti ne vjerujem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

...pa izracunaj koliko ce kostati bar 6 sokova, 2 kapucina (ili ais-caffe, kako kad) i 4 sladoled kupa ili porcije sladoleda...ako nijesi dobro shvatio da ti pojasnim...ja rucam na Zlatiboru...nijesam rekla da kupujem pljeskavice po prljavim standovima, samo sam setajuci primijetila koliko kostaju...sjednem ka celjade u restoran pa narucim sto volim...sto mislis koliko moze kostati rucak za 4 osobe u restoranu na Zlatiboru? Uvijek je preko 50 eura!
    Ajd sad ponovi racunanje, dobri moj Dusane, pa izracunaj koliko je ovaj PROLAZNIK potrosio za 2 sata kad idem u Srbiju, pa to pomnozi sa dva, jer istim putem se vracem i iste radnje preduzimam
    Kad bi vi svaki turista ostavio 150-200 eura za 4 sata boravka na Zlatiboru vi ne biste morali djaoljega turistickoga mjesta vise imat!
    150-200 evra i nije neki trošak za Zlatibor.Kukaš kao ranjenik zbog ručka od 50 evra za 4 osobe(po meni to uopšte nije skupo), a ovamo se žališ na paradajz-turiste.

I dalje me zanima, kako si za 4 sata uspela da toliko pronikneš u sve aspekte turističke ponude Zlatibora, da možeš tako kategorično da je ocenjuješ kao prosečnu i preskupu?

.
    Ja ne bih posla na more i na odmor sa punim gepekom hrane (na 40 stepeni) kad nikad ne bih ni mora ni planine gledala...ako ne mozes na more sjedi kuci brate! Sa mnom putuje flasa vode, kutija cigareta i novcanik (kupim kesu cipsa i stapica u PG ali ako ti smeta kupicu je u Srbiji sledeci put:joint
    Slažem se.Nije nikakva sramota što C.Gora traži turiste sa većom platežnom moći od dela turista iz Srbije, i što ne želi da joj gosti nose hranu za sobom.To su potpuno normalne stvari.Takođe je potpuno legitimna stvar i naplata raznih eko-taksi i sličnih dažbina, a ko smatra da u C.Gori ekologija nije na pristojnom nivou, može tražiti drugu destinaciju za odmor.
    Sve je to legitiman put do povećanja zarade i pravilan način gazdovanja resursima(a svi resursi su oskudni po svojoj prirodi).

Mislim da iz ovakvog odnosa C.Gore prema svojim resursima može i Srbija da nešto nauči.Mi nemamo neki naročit turizam, ali Srbija propušta da dobro zaradi na svojim resursima koje obilato koriste stranci iz C.Gore.Na primer svaki student iz C.Gore koji želi da studira u Srbiji bi trebao da plaća školarinu kao svaki drugi stranac-eto uvećanog prihoda za prosvetu Srbije.Isto tako treba da bude i sa zdravstvenim ustanovama.Takođe bi i onih 200 000 državljana C.Gore koji imaju boravište u Srbiji mogli da plaćaju neku taksu za produženje svojeg boravka.Sve su to prilike da Srbija zaradi zbog svojih resursa za kojima očigledno postoji izvesni stepen tražnje među strancima iz C.Gore.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mislim da se nije zalila davala je samo primjer koliko ona para ostavi za 2-3 sata, a sa druge strane neki toliko u cg ne ostave ni za 7 dana

treba li kad srbija uvede taxe i sl, da onda mi udarimo neki extra porez svim onim srbima sto imaju nekretnine u cg
    samo bi da se inatite
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dusane, vidis kad se nas parajlija Zvoncica tamo zaputi oderete je zivu, a ovi tvoji zamljaci bi da oposle ljetovanje sa 3 kila paradajza. Drago mi je da ti pravilno shvatas ove nase turisticke strucnjake, a da nam spasavaju resurse jes jes. Tako im bog pomoga no eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DIDI View Post
    mislim da se nije zalila davala je samo primjer koliko ona para ostavi za 2-3 sata,
    Mene uopšte nije impresionirala sa tolikim troškom
    Quote Originally Posted by DIDI View Post
    treba li kad srbija uvede taxe i sl, da onda mi udarimo neki extra porez svim onim srbima sto imaju nekretnine u cg
    samo bi da se inatite
    Ja to ne posmatram kao neko inaćenje, nego smatram da Srbija može na nekim svojim resursima da fino zaradi na strancima iz C.Gore.Tražnja očigledno postoji a Srbija propušta profit.
    Vi možete da "udarate" ekstra porez samo državljanima Srbije koji imaju nepokretnosti u C.Gori a ne "onim Srbima".To bi bila potpuno legitimna stvar a ko ne može/neće da plaća porez prodaće nepokretnosti.

Thanks Thanks Given 
    2,540
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Dok na susjednom racunaru deinstaliram Adobe CS3, a to traje malo duze, iznijecu neka zapazanja i razmisljanja. Nisam neki poznavalac turizma kao nauke, nisam obisao cijeli svijet, ali svake godine 10-ak do 15 dana provedem na ljetovanju.
    Očito je da se ova sezona "razlikuje" od prethodne. Turista je manje nego lani, ali samo po sebi to ne mora biti znak za uzbunu.
    Ne vjerujem da ekološka taksa i zabrana unošenja hrane mogu biti razlog odustajanja od boravka u Crnoj Gori. Prije će biti da su razlog cijene koje nisu u skladu sa kvalitetom ponude. Daleko od toga da u Crnoj Gori ništa ne valja. Naprotiv, u mnogo čemu smo se primakli konkurentima, a ima segmenata u kojima smo ih i prestigli.
    U poslednjih 7-8 godina pored CG ljetovao sam na Malti, u Italiji, Tunisu i Grčkoj (sticajem okolnosti samo nekoliko dana). S obzirom da se radilo o hotelima iste kategorije hrana je u CG ubjedljivo najbolja. Na Malti se osjećaš najbezbjednije i najlakše je organizovati se i bez sopstvenog automobila. U Italiji (na Siciliji) ne smatraju turistu svetinjom, niti svoj ritam života i navike prilagođavaju gostu. Sa stranim jezicima su gori no mi.
    Grčka je (koliko sam uspio vidjeti za četiri dana) lutrija. Putevi ne bitno bolji od naših, signalizacija katastrofalna, a nije neobično ni da hoteli nemaju sadržaje koje nude. Iamo sam osjećaj da se ne nalazim u organizovanoj sredini već se sve rešava bez unaprijed smišljenog plana i procedure. Doduše, ja sam bio tamo ljeto pred olimpijadu pa su vjerovatno sve bili tome podredili. Tunis je, za moj ukus, van hotelske zone previše neuredan. Nervirala me izvještačena ljubaznost i sitne prevare.
    More je najgrđe u Tunisu, plaže na Malti, liše Paradise beach, a i to vam je plažica malo veća no što su Lučice kod Petrovca.
    Hoteli u Tunisu imaju najbolje bazene.
    U Italiji vam nece pomoci da ustanete ako ste pali sa stolice ukoliko to nije ukljuceno u cijenu, a kamoli da uz jelo dobijete i prilog koji se kod nas podrazumijeva. Zaboravite na bilo kakav shoping sredinom dana, tada odmaraju...
    Najkvalitetniji namještaj imaju naši hoteli. Najbrže problem rešavaju u našim hotelima. Najbolje internet veze imaju naši hoteli...Bazena kod nas ili nema ili su u stvari samo imitacija bazena.
    Smije li se na ovom mjestu preporuciti neki hotel ili ljetovalište?
    Last edited by Stradivari; 06-07-08 at 23:11.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hoces da kazes da je malo gradjana srbije sa vlasnistvom nepokretnosti u cg???? presmijesno
    inatite se inatite, nije te impresionirala sto je za 2 sata potrosila 150e? hahaha e dje nece tako svaki turista koji dodje u cg trosit, pa makar samo tih 150e dnevno
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

150-200 evra i nije neki trošak za Zlatibor.Kukaš kao ranjenik zbog ručka od 50 evra za 4 osobe(po meni to uopšte nije skupo), a ovamo se žališ na paradajz-turiste.

I dalje me zanima, kako si za 4 sata uspela da toliko pronikneš u sve aspekte turističke ponude Zlatibora, da možeš tako kategorično da je ocenjuješ kao prosečnu i preskupu?

evo, opet se svadjas! Kad sam se zalila? Samo konstatujem da je Zlatibor prelijep i da je preskup...da se zalim zaobilazila bih ga u sirokom luku, ali ja jedva cekam ponovo da vi ostavim koji dinar!
    Inace, odem ja ponekad i na docek Nove godine i na zimovanje tamo...nijesam neki skijash pa mi setnja i kajmak dobro dodju...ako tvrdis da je Zlatibor jeftiniji od mora (apartman dobar se ne moze naci ispod 70 eura, a bogami i malo vise...zavisi sto ces i dje ces, a ja ne volim da palim kola za svaku sitnicu pa vidji kako prodjem)onda nemamo sto da pricamo...
    Da se razumijemo, ja nemam primjedbu na cijene, jer da imam ne bih isla...usluga...kao i svuda na brdovitom Balkanu...samo mi nemoj reci da se tamo konobari klanjaju i ljube u obraz kad im nesto porucis...ada ka ovi na moru, isti ljudi rade i na Zlatiboru i na moru ili si zaboravio da su hiljade i hiljade tvojih sunarodnika nasli posao konobara i sankera po moru?
    Imam primjedbu sto ti branis svim silama ono sto je neodbranjivo a ovamo kritikujes isto to...samo ti ne smeta kad je u Srbiji tako...ako ce ti biti lakse ja tvrdim da je nase primorje skupo i ne smeta mi sto je tako, normalno je da su na nekoj turistickoj destinaciji cijene vece...da ti nece kafa na Ajfelovom tornju bit jeftinija nego u predgradju Pariza...ma neka... oce, kako da ne!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Dusane, vidis kad se nas parajlija Zvoncica tamo zaputi oderete je zivu, a ovi tvoji zamljaci bi da oposle ljetovanje sa 3 kila paradajza. Drago mi je da ti pravilno shvatas ove nase turisticke strucnjake, a da nam spasavaju resurse jes jes. Tako im bog pomoga no eto
    Neka se jednom završi ta priča o "paradajz" turistima da nam više to ne nabijate na nos.

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

Mene uopšte nije impresionirala sa tolikim troškom
    Dule, ja ovo nijesam pisala da bih tebe impresionirala nego zato sto je istina...takodje znam da je istina da turisti koji kod nas dodju ne potrose ni pola toga ( ako ne racunam smjestaj) za sedam dana.
    Kad smo kod smjestaja...svi rodjaci dolaze na more kod ljudi iz svog kraja koji imaju vikendice na moru...tamo, u Srbiji, im plate smjestaj (5-10 eura po krevetu), sa sobom donesu hranu i sokove...sve...kakvu korist ima nasa drzava od toga? I smjestaj i troskovi su u Srbiji placeni!
    E ove godine su dosli samo sa garderobom, parama u novcaniku i potrosili tih nekoliko stotina u nasim radnjama (opet su gore platili smjestaj no se nadam da nece ni to dugo bit, mora se porez placat)...tako je pravilno i normalno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nasi su sve naopako shvatili pa i tu jadnu frazu "elitni turizam" primjenjuju elitnim cijenama na malo elitnim mjestima i uslovima. U ono vrijeme kad smo mi imali Marksa, a drugi kapital bilo je isto elitnog turizma pa na Sveti Stefan, slava mu i milost, malo je ko moga priviriti bez debelog novcanika. To nije bio razlog da i ostali imaju takve cijene a sad bi se svi izravnali i jos se pitali sto imaju malo gostiju. Dobro je sto su privatnici pa ce se brzo opametiti samo da ne okrenu ka ono na pokeru "daj da se izvadim" pa sve gore i gore

Page 6 of 715 FirstFirst ... 23456789101656106506 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)