[SIZE=3]Samo Noletov loš dan ili još nešto? [/SIZE]
[SIZE=3]Novak Đoković poražen je u meču drugog kola Vimbldona. Njega je, sa 3:0 u setovima, pobedio nekadašnji prvi igrač sveta i trostruki osvajač Gren Slem turnira.
[/SIZE][SIZE=3]A, može i ovako:
Novak Đoković eliminisan je u drugom kolu Vimbldona. Njega je, sa 3:0 u setovima, pobedio 75. igrač na ATP listi, koji je poslednji turnir osvojio 2006. u Moskvi, a prethodno slavio u Haleu 2005. godine.
U oba "slučaja", reč je o Maratu Safinu.
Rusu svaka čast na prikazanoj igri i pobedi protiv trećeg tenisera sveta. Safin, najveći buntovnik među igračima ATP tura, godinama pokušava da, pre svega sebi, dokaže da i dalje ume da igra odličan tenis.
Pokazao je to u sredu popodne protiv jednog od najvećih talenata na svetu. Međutim, postavlja se pitanje zbog čega mu je to pošlo za rukom upravo protiv Đokovića i upravo sada?
Najčešće objašnjenje ovakvih i sličnih saplitanja u ranim fazama velikih takmičenja je - loš dan.
"Ovo je svakako bio veoma loš dan za mene. Nisam uradio ništa od onoga što je bilo potrebno, a on je bio solidan u svim segmentima", rekao je Đoković odmah posle poraza.
Dakle, loš dan.
Ali, da li je i kako Novak isprovocirao taj loš dan? Šta je uradio da nestabilni Safin deluje iritantno samouvereno?
Reklo bi se da jeste... Novak Đoković je nekim svojim izjavama uoči starta Vimbldona narušio sopstvenu karmu. Onoga, kome se obraćao, nije poremetio. Sebe jeste.
"Neke stvari se menjaju. Mislim da je Rodžer (Federer) uzdrman neuspehom u Parizu, a i inače nije bio mentalno stabilan tokom poslednjih nekoliko meseci. Normalno je da posle četiri godine dominacije dođe pad", rekao je nedavno Đoković, koji je pobedio Švajcarca u polufinalu Australijan Opena, a posle i osvojio prvi Gren Slem u sezoni.
"Dolaze nova imena, talentovani igrači, koji sve više veruju da mogu da ga pobede, a ja sam samo jedan od njih. Rodžer se odjednom unervozio", dodao je prilično samouvereno Đoković na račun petostrukog uzastopnog i aktuelnog šampiona Vimbldona.
I, nije to prvi put da Srbin ove godine "pecka" Federera.
"Ne možete uvek da imate privilegije, naravno ako niste Federer", našalio se Đoković pričajući na temu odlaganja mečeva zbog kiše i mraka.
Možda je Novak takvim izjavama, uz konstataciju "da oseća da ove sezone može da ide do kraja", želeo da rastereti sebe, time što će lopticu prebaciti na drugu stranu terena.
Pogodio je mrežu, verovatno i sam umoran od brojnih vanteniskih (čitaj: promo) aktivnosti, prijema, slikanja, intervjua, neimarskih poduhvata... To je sasvim normalno kada ste "svetska mega-zvezda", kako je jednom o Novaku govorio njegov otac, Srđan Đoković.
U pravu je Srđan, Đoković jeste svetska mega-zvezda.
Ali, evo jedne paralele, kako je o šansama Rodžera Federera da osvoji Vimbldon po šesti uzastopni put govorila još jedna svetska mega-zvezda Rafael Nadal, iako ga je Španac prosto razneo u finalu Rolan Garosa.
Na konstataciju umesto pitanja, da je Federer u krizi, Španac je rekao:
"Da, u velikoj!", ironično je počeo.
"On nije izgubio ni set u Haleu, 59 mečeva zaredom nije ga niko pobedio na travi. Ma, dajte...", odmahnuo je Rafa, osvajač Kvinsa, turnira na travi koji se igra paralelno sa Haleom.
Nadal verovatno privatno oseća da može da pobedi Federera na travi, ali bar u javnosti ne likuje nad podatkom da je prvi igrač sveta ove sezone osvojio samo turnire u Eštorilu i Haleu. Federer je i dalje jedan od najvećih sportista današnjice.
(MONDO)[/SIZE]
They used to call me tricky_kid, I lived the life they wish they did, I lived the life don't own a car, now they call me SUPERSTAR
Bookmarks