Vidis kako ti odma znas da je on izbrisao i stvoris super teze.![]()
Nista nije izbrisano vec sve prebaceno odje posto ima vrlo pedatnih forumasa koji skupljaju razne nebuloze i koriste kao priliku da pljunu po svemu crnogorskom i odma otvore bombastu temu koja ponekad i nema veze s mozgom. Masovnost obezbijede kad se par puta registruju i onda "se" podrzavaju sve u 16-te .
BrunoX ja znam ko suu mi prijatelji ko ne ,znasli ti ???? Ja volim svoje ,tudje necu i ne interesuje me ,ko to svati samnom nikat nece imat problema ! Zabolje me ****c sto se cini u serbiju ,njine nesrece nijesu moja sreca ,dosta njih mi je za sto zive u praistoriju ,pod bazdeljavom sljivovicom kagfanama guslima bajkama i pjesmicama ! Onome koga smatram normalnim pomoc cu u po doba u po dana ,a ovi ovamo serbi to dobro znadu ,jerbo imaju beneficije od toga ,na svoje su noge (zafaljujuci mene) postuju moje vole svoje i lako je imat PRIJATELJE ma koje vjere i nacije ,posebito kad se utuvi u lobanju da nije niko od nas NEBESKI NADRI NAROD rodjen da vlada svijetom i da niko nece trpljet dovijeka bilo ciji zulum !
Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!
Ajde prestani da mi brises postove, ako me neko prozove, valjda mogu i da odgovorim. A ti mi edituj poruku pa napisi objasnjenje zasto je brises.
Nema editovanja postova jer ces poslije slagati da si napisao "pomozi Boze" pa ti izbrisano ili prepravljeno. Ovako se sve vidi i bolje pocni pisati ka cojek bez uvreda jer te u suprotnom sleduje duzi odmor na sve nickove koje imas. Postajes naporan i trebalo bi da si svjestan toga.
Znas kako Hari, jedino sam zveka uvrijedio, ali mislim da on moze preko toga preci jer i on ima obicaj da vrijedja. DIDIju sam sasvim normalno odgovorio (cak 2 puta) ali od tvoje "demokratije" se ne moze disati.
A ti moji brojni nickovi-samo cu ti reci da ti postajes naporan.
Valjda je jasno da Kovac i Gymbrowsky moraju da dijele ovaj nick jer si ti banovao Gymbrowskog (mene) for life i to ne zato jer sam prekrsio pravila vec jer si ti umislio (tj siguran si u to) da su to dva moja nicka.
A izgleda da ti je najlakse banovati for life, nego da ti se neko suprotstavlja. Naravno bez objasnjenja.
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
evo se dan potrudio da prenese onu pricu sa onog sajta, naravno prenijeto je sve kako i treba, protiv crnogoraca, a srbi su stavljeni u polozaj zrtve, e da ima pravne drzave ne bi bez 2 puta izasli na kioske
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Reportaža
![]()
![]()
Evropske turističke agencije razradile su trgovačke ture do Amerike
Njujork je jeftiniji od Beograda
Autor: V. Tufegdžić | 15.06.2008 - 00:02
Evropske turističke agencije odavno su razradile šoping ture u Njujorku. Za Britance, Nemce, Skandinavce... odlazak do američke prestonice trgovine i najvećeg grada u SAD postao je uobičajeni način kupovine. Osim ogromne uštede novca, koja je zavidna i uz plaćenu povratnu avionsku kartu i noćenja u hotelu, šoping u Njujorku pruža i neizmerno zadovoljstvo boravka u najzavodljivijem gradu na planeti.
Kupcima sa evropske strane Atlantika u prilog ide i prilično slab odnos američke valute spram evra ili britanske funte, što potvrđuje i dinarska protivvrednost. Za 100 dolara je već neko vreme dovoljno izdvojiti oko 5.200 dinara. A za tih 100 dolara se u Njujorku može kupovati i puno i kvalitetno. Pod uslovom da se ne traži posebno firmirana roba koja košta kao i u Evropi.
Cene u Njujorku nesumnjivo će narušiti tvrdnju preškolovanih srbijanskih trgovaca da je logično, ekonomično i finansijski opravdano da, recimo, domaće mleko bude skuplje u našim prodavnicama nego u Nemačkoj, Italiji ili u Crnoj Gori. No, u najveći svetski trgovački centar se ne ide zbog mleka, već pre svega zbog kupovine tehničke robe, poslovne i svakodnevne odeće i obuće, čije su cene, ako ih nije ružno tako nazvati – bezobrazno niske. Pogotovo za nekoga iz Srbije, u kojoj se marže formiraju prema hiru zastupnika poznatih robnih marki.
Igračke i cipele
Na primer, jedna od prodavnica firme „Najk“, u Srbiji veoma tražene, skupe i mnogima nedostupne sportske opreme, nalazi se na samom Tajms skveru, a cene su, blago rečeno, zbunjujuće. Za sedam-osam i više hiljada dinara koliko u Beogradu košta jedan par „najk“ patika, u srcu Menhetna možete da kupite ravno četiri para. Od proseka odudara jedino poslednji model patika s neupadljivom oznakom „porše dizajn“, čime je dobro opisan i izgled ovog modela, ali je i on prihvatljiv - oko 90 dolara, odnosno nešto više od 4.500 dinara.
Teško je opredeliti se za poređenje cena muške i ženske garderobe. U najkraćem, u poznatim njujorškim robnim kućama i prodavnicama, kvalitetne ženske pamučne bluze koštaju, mimo sezonskih rasprodaja, između 12 i 50 dolara, odnosno 600 i 2.500 dinara, dok se muške pantalone, sakoi i odela kupuju za 20 do 150 dolara. Modeli cipela za svaki dan, kao i za potrebe poslovnog sveta, koji su i u Srbiji i širom Evrope veoma popularni, kreću se od nepunih 20 do 100 dolara, odnosno od 1.000 do 5200 dinara, koliko staje veoma kvalitetna kožna obuća. Poređenja radi, cene sličnih ili istovetnih cipela u beogradskim izlozima su tri do pet puta veće.
Najnovije mehaničke dečije igračke, poput “roboraptora” ili “roboreptila”, koje u Srbiji koštaju surovih 9.000 dinara, u najskupljoj njujorškoj dečijoj prodavnici, skockanoj na četiri sprata sa bezbroj besplatnih usluga, desetinama animatora i mađioničara, staju ravno 49 dolara. Ili u prevodu 2.500 dinara. “Simbolična” razlika od 6.500 dinara po samo jednoj igrački predstavlja čisto umeće ovdašnjih kreatora monopola da zagorčaju život i deci i roditeljima. Naravno, zbog potrošenih 49 dolara kupac stiče popust na narednu kupovinu, dobija mali poklon i učestvuje u dnevnoj nagradnoj igri prodavnice, čija premija znatno nadmašuje vrednost potrošenog novca.
Pazar u Harlemu
Posebno zanimljiv deo obilaska grada i kupovine jeste odlazak u Harlem, nekada ozloglašeni deo Menhetna, u kojem se odeća i obuća prodaju po dodatno nižim cenama. Najkvalitetnije pamučne majice u ovom delu grada koštaju oko dva dolara, odnosno neznatno više od 100 dinara, dok se cipele pazare za sedam do 15 dolara. S obzirom da se u delu grada koji naginje finansijskom Vol stritu obuća istog kvaliteta nudi za 20-25 dolara, cene u Harlemu nisu nimalo neuobičajene.
Ljubitelji tehničke robe jednostavno će se raspametiti od ponude i cena. Kamere, televizori, fotoaparati, mini dvd-plejeri, kompjuteri, mobilni telefoni... sve što je od tehnike uopšte proizvedeno u svetu, u Njujorku se prodaje po dva do četiri puta nižim cenama nego u Evropi. Za kupce iz Srbije to znači i do šest puta jeftinije. Ako se uzme u obzir da uz svaki kupljeni proizvod ide i sva postojeća prateća oprema, koja se u Srbiji obavezno prodaje posebno, onda je lako izračunati zbog čega Evropljani imaju računicu da prevale put od osam sati leta u jednom pravcu. I naravno, u brojnim radnjama moguće je cenjkati se s prodavcima. Ako je kupac vičan u tome, te ukoliko je nameran da pazari više stvari, onda je krajnju cenu kupljene robe po povratku kući sramno saopštiti. Banalan primer – sve popularniji mini dvd-plejeri prosečnog kvaliteta, koji se u Srbiji prodaju po ceni i od 200 evra, a u Nemačkoj, u zavisnosti od renomea proizvođača, koštaju od 50 do 150 evra, u Njujorku je moguće pronaći za 40 dolara!
Ručak za 20 dolara
Paničan šoping u koji zapadaju svi kojima je kupovina jedini cilj, podrazumeva i obavezan predah, ručak i osveženje u nekom od bezbrojnih restorana. Obrok i piće u standardno kvalitetnom restoranu koštaju po osobi između 20 i 30 dolara, odnosno u rasponu od 1.000 do 1.500 dinara. I taj primer svakako će dovesti u sumnju iskrenost vlasnika beogradskih restorana koji se kunu da su sa postojećim cenama na ivici rentabilnosti i smisla poslovanja.
Ma kako smelo zvučalo, šoping u Nujorku ni za potencijalne kupce iz Srbije nije ekstreman trošak. U poređenju s cenama standardnih aranžmana u zemljama koje su najčešća letnja odrednica, šoping u Njujorku je pre svega smislen, a potom i podnošljiv trošak. Povratna avionska karta iz Beograda do Njujorka je oko 550 evra, a trodnevno noćenje u hotelu 300 do 400 evra. Računajući da naši brojni turisti u kojekakvim letovalištima ostavljaju po 1000 evra, a da bar još 500 potroše na suvenire, lako je izračunati šta za preostalih 500 evra mogu da pazare u Njujorku, u koji vredi otići makar se kupac vratio samo s punim fotoaparatom.
Za rad boga crnoga oceli ni ovi "turisti" obrnut ledja zbog nezavisnosti pa obrnut za Bugarsku Grcku Tursku itd itd ??????
Prosjaci stigli u „tamu”
BUDVANSKA POLICIJA ZAUSTAVILA ORGANIZOVANU GRUPU IZ SRBIJE
Budva - Budvanski policajci juče su na Jadranskom putu, na Vidikovcu, u “tamu” niških registarskih oznaka, pronašli 22 osobe, od kojih je 19 maloljetnika, za koje policija sumnja da su u Crnu Goru došli radi prosjačenja.
Kamionom u kojem su pronađene ove osobe upravljao je Toplica Stanković i njegov suvozač Slaviša Stanković, obojica iz Aleksinca.
- Sumnjamo da su Stankovići organizovali i navodili osobe koje smo pronašli u kamionu na prosjačenje na području Budve - navodi se u saopštenju Uprave policije.
Stankovići su juče, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, privedeni Područnom organu za prekršaje, zbog osnovane sumnje da su i prekršili Zakon o javnom redu i miru “organizovanje prosjačenja i navođenje na prosjačenje”. Područni organ im je izrekao kaznu od po 300 eura, stoji u policijskom saopštenju.
Policija ističe da je u okviru koordinirane i kontinuirane akcije „Prosjak“, pojačala aktivnosti kako bi suzbila prosjačenja i organizovanja prosjačenja na teritoriji opštine Budva. U policiji navode da prosjačenje nije kažnjivo, ali da su i od “lica pronađenih u vozilu uzeti podaci i ona su evidentirana u registar akcije”.
- Akcija „Prosjak“ će se, i u narednom periodu, sprovoditi nesmanjenim intenzitetom - saopštili su u policiji.
A NIJE NO GA TROSE VAZDA GA IMALI ,MISIM OVIZI "TURISTI" IZ BRACKIJE NI OKOLNIJE DRZAVABOGOMI AKO OVAKO NASTAVE DA "TROSE" LOVU ( MISIM NASU ) OJDE NI TURIZAM U PM HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA !
Krali nakit i novac
BUDVANSKA POLICIJA UHAPSILA DVOJICU STRANACA
Budva - Službenici Područne jedinice Budva uhapsili su i zadržali srbijanskog državljanina Duška Beširovića iz Šapca, zbog sumnje da je počinio četiri teške krađe, kao i državljanina BiH Hamdiju Rahića iz Trešnje, osumnjičenog da je počinio tešku krađu.
- Sumnja se da je Beširović počinio krivična djela ušunjavajući se u kuće i stanove oštećenih osoba - saopšteno je juče iz Uprave policije.
Tako je, kako se sumnja, 21. juna, iz kuće Lj.J. iz Budve otuđio veću količinu zlatnog nakita – ogrlice, prstenje i lančiće.
- Istog dana, Beširović je, kako se sumnja, na drzak način, u kući M.R. u Budvi, dok je njegovo maloljetno dijete spavalo, iz ženske torbe otuđio 1.500 eura, koje je potrošio u kazinu „Paladium“ u Budvi - navodi se u saopštenju.
Sumnja se da je Beširović dan ranije, provalio u stan S.N. u Budvi i otuđio veću količinu zlatnog nakita i 400 australijskih dolara.
- Osumnjičeni je tog dana i iz kuće M.M. u Budvi otuđio 305 eura, koje je, sumnja se, takođe potrošio u tom kazinu - tvrde u policiji.
Sumnja se da je Rahić, na štetu A.J, poslovođe zlatare „Nuleši“, otuđio žensku zlatnu narukvicu, vrijednu 435 eura.
Beširović i Rahić su juče, uz krivičnu prijavu, predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Kotoru.
J.M.
Last edited by Zvek_Zivi; 25-06-08 at 06:50.
Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!
Studenti iz Srbije u CG plaćaju školarinu kao stranciStudenti iz Srbije od ove školske godine na fakultetima u Crnoj Gori moraće da plaćaju školarinu kao bilo koji strani studenti.
Odluku o tome ministarstvo prosvjete je dostavilo Univerzitetu Crne Gore, kad je počeo prijem dokumenata za upis brucoša. Ta odluka neprijatno je iznenadila studente iz Srbije, posebno na Medicinskom fakultetu na kome ima mjesta samo za studente koji su na budžetu, jer na tom fakultetu nema samofinansirajućih studenata.
Srpsko ministartvo prosvjete donijelo je 22. maja odluku po kojoj se "pripadnici srpske nacionalne manjine iz susjednih drzava mogu školovati pod istim uslovima kao građani Srbije, uključujući pravo na budzetsko finansiranje".
Kandidati svoju nacionalnu pripadnost potvrđuju pisanom izjavom.
Mogu li bar Crnogorci iz Srbije da studiraju kao domaći?
Libertas
haha princip - oko za oko zub za zub
ovo pravilo je u Srbiji vazilo i prosle godine
Kako Vaša bolest ?
Kako je ovo obecavajuce, Boze mili...pa ni manje ni vise nego 4 dana proveo u Montenegru...sa cijelom ekipom senatora....KOJE SU OVO SVE IGRE, NAJVISEGT NIVOA, KOJE IPAK PREMASUJU NASU ZEMLJU...Mekkejn, Stonsi, Rotsildi, svi ruski milijarderi, Madona-SVI OVDJE KOD NAS MALIH...Nikola je uspio sa cerkama, a kako je ovako nesto uspelo ovoj ekipi-Bog sam zna...a ja samo znam da je OVO PODVIG i da se ovo MNG -u nece nikad vise ponovit! Iako znam da ce se ipak nac onih koji ce pricat da je ipak bilo bolje da smo se mi drzali staroga nacina i starih turista..da se nekada mnogo bolje zivjelo.....i slicne price.... nezeleci da vide da se u ova nasa vremena VJEKOVI PRESKACU...i da po mnogo cemu nekadasnji *asshole of the World *, iz kojeg je svako ko ista valjao bjezao , nekdasnje nerazvijeno podrucje i odmaraliste radnicke klase ex YU i ceskih sekretarica-EVO POSTADE *BISER MEDITERANA*!
Mekkejn šalje američke investitore u Crnu Goru
Ukoliko postane prvi čovjek Sjedinjenih Američkih Država, senator iz Arizone Džon Mekkejn biće prvi predsjednik jedine svjetske super sile koji je ikada posjetio Crnu Goru.
Naime, republikanski senator Mekkejn je od 28.do 31.avgusta 2006. godine, predvodeći grupu senatora Kongresa SAD-a, boravio u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori i pritom se u Miločeru sreo sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem.
U američkoj delegaciji su, takođe, bili senator Sansbi Čemblis iz Džordžije, senator Mel Martines sa Floride, senator Lindzi Grejem iz Južne Karoline, senator Ričard Bur iz Sjeverne Karoline i senator Džon Sununu iz Nju Hempšira.
Predsjednički kandidat Mekkejn, kako tvrde sagovornici Republike, bio je oduševljen prirodnim ljepotama Crne Gore, a naročito izgledom primorja.
Opšte je poznata stvar da republikanski senatori prilikom posjete drugim državama otvoreno lobiraju za američke kompanije koje pokažu interes da ulažu u te destinacije.
Tako je neposredno nakon posjete Mekkejna Crnoj Gori, američki građevinski gigant Bechtel izrazio otvoreno interesovanje da gradi Jadransko-jonsku cestu na potezu od Božaja do Risna, a nedugo zatim američke kompanije su pokazale interes za valorizaciju Ade Bojane, ali nijesu poslale zvaničnu ponudu
Last edited by Old Bone; 03-07-08 at 03:51.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
ja ne kapiram cemu takvo odusevljenje sto je on bio u CG![]()
Kako Vaša bolest ?
Zato sto ja pamtim da sam putovao 3 dana i 2 noci vozom od BG do Zelenike...pocetkom 60-tih....a do prije malo vise od 100 g. od Evropljana posjecivali su nas samo
spijuni (Vijala de Somnije) ili idealisti i antropolozi (P.N. Rovinski).... i mnogo dobro se sjecam od cega se pocelo....(btw, vidjoh na TV juce dokumentarac i u njemu demonstrante iz 1988 u PG...tija faca....A TO JE BILA ALTERNATIVA-SVOJI, SIROMASNI,U GUDURAMA BALKANA ZABORAVLJENI,OD SVIH TOKOVA IZOLOVANI...ALI PONOSNI I GOSTOPRIMLJIVI U SVOJOJ BIJEDI....mrrrshh!.
A MA I POMISAO o tome da nas predsjednici Amerike (ili MNOGO OZBILJNI kandidati za to) posjecuju, hvale, odmaraju kod nas nekoliko dana- o tome nije moglo bit ni govora.....pa ni predsjednik Srbije NAS NIJE POSJECIVAO CESTO, a ne sto drugo.
Ali svakako najvazniji razlog moga pozitivnog stava i zadovoljstva tom posjetom je IZGRADNJA AUTOPUTA KOJA CE KONACNO I ZAUVJEK IZMJENITI BUDUCNOST MONTENEGRA, I KONACNO I ZAUVJEK SJEVER UKLJUCITI U EVROPU!!!
A takav cilj o kojem su MASTALE GENERACIJE ELITNIH CRNOGORACA (bezuspjesno, nazalost!) moze se ostvariti samo OGROMNIM KREDITOM, KOJI CE ODMAH, BUKVALNO ODMAH PODICI ZIVOTNI STANDARD ZA DUPLO! Jer gradnja autoputa je zamah cijele privrede....samo pogledaj Hrvatsku milicaaaaa.....njihov ogromi napredak direktna je posljedica autoputeva....ali NIJE BILO LAKO NAC ZAINTERESOVANE ZA KREDITIRANJE SVE DOK IH NEKAKO NE UBIJEDIMO DA CE MONTENEGRO ZAISTA POSTATI NOVI I LJEPSI MONAKO, a ova posjeta je dooobar znak da se u tom pravcu napreduje. A ako takvi investiraju veliki novac, oni ce dobro cuvat svoju investiciju, pa nece bit ni aspiracija na nasu zemlju (koje su konstanta , na moju veliku zalost) ni bilo kakve nesigurnosti, PA SAMIM TIM NI KONSTANTNOG *ODLIVA MOZGOVA*, KOJI NAS JE STOLJECIMA *PRIKUCAVAO* DOLJE, JER KAD NAJBOLJI ODLAZE I NEVRACAJU SE DO SMRTI (osim na par nedjelja)-TU NIJE MOGLO BIT VELIKOG PROGRESA NI SRECE!
Ja nisam *starac Focho*, ali ako pamtim da je put do Zelenike trajao 3 dana, a naredni put se pokvario jedan motor od DC 3 (onaj avion kao u *Kazablanci* je saobracao za *elitu*, a ostali 3 dana ojhaaa) te me put avionom imao kostat *mladoga zivota*- ZAISTA MI JE KONCERT MADONE U OKOLINI TE ZELENIKE RAVAN CHUDU....(ako gledas sa jednog aspekta-totalno nije momenet za takav dogadjaj....ali ako *promjenis vizuru*-mozda je bas sada NAJBOLJI MOMENAT da privucemo paznju na nas minijaturne....a JESMO PRIVUKLI, JER NIKO NEBI MOGAO VJEROVAT DA CE MADONA (koja mi je hiper odvratna...ali kcerka ide *po svaku cijenu*, a to je vaznije od moga ukusa, jer na mladjima...)-OTKAZAT KONCERTE U BEOGRADU I ZAGREBU RADI OVOGA U MONTENEGRU, NA KOJEM CE *PO DEFAULTU* PRISUSTVOVAT SVI POLONSKI, ABRAMOVICI, MISKOVICI, ROTSILDI I SLICNI, KOJI ODREDJUJU PRAVCE I SUDBINE ZEMALJA I NARODA!
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 02-07-08 at 15:10.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Srete li se kandidat za preśednika s Mandićem jer tek kad je on podrzao Busa izbori su se rijesili?
Chudo je vojvoda...![]()
^ haha zar ti nijesi protiv McCaina?
Ja ga ne volim nesto ali je svakako bolji od protiv kandidata.
Go Mekkejn![]()
rm -rf /
[SIZE=3]Boris Dežulović, Globus[/SIZE][SIZE=4]Hrvatski majmuni[/SIZE]4. jul 2008.Uz podršku većine zastupnika, Odbor za zaštitu okoliša španjolskog parlamenta odobrio je rezoluciju na temelju koje vlada priprema zakonski prijedlog, i već sljedeće godine u Španjolskoj će majmuni dobiti neka od osnovnih - ljudskih prava.
[SIZE=2]Svjetske novinske agencije prenijele su ovu vijest kao prvorazrednu senzaciju, hvaleći nevjerojatan napredak donedavno nazadne Španjolske, u kojoj je - valja podsjetiti - još 1980. godine i razvod braka bio zakonom zabranjen. Socijalistička vlada premijera Zapatera u kratko je vrijeme od Španjolske napravila Latinsku Skandinaviju, amputirala Crkvu od države, legalizirala homoseksualne brakove i naposljetku, eto, prihvatila inicijativu znanstvenika i filozofa okupljenih oko Great Apes Projecta da se čovjekovim najbližim evolucijskim rođacima osiguraju zaslužena ljudska prava.
Bez namjere da omalovažavam hvalevrijedne rezultate gospodina Zapatera, ne mogu ne primijetiti kako je čitav svijet - diveći se Španjolskoj kao prvoj zemlji u svijetu koja je životinjama dala ljudska prava - elegantno prešutio revolucionarne dosege Republike Hrvatske na tom planu. Dok se Španjolska, naime, slavi samo zato što se majmuni neće smjeti držati u neprikladnim kavezima i iskorištavati u cirkusima i na televiziji, u Hrvatskoj su neki od njih već zastupnici u parlamentu i visoki državni funkcioneri, a poznat je i slučaj jednog majmuna koji je dogurao do ministra.
Španjolski su majmuni tek dobili suvremene majmunske paviljone, a naši su već odavno izašli iz njih. Dvanaest je godina prošlo od onog povijesnog dana, sjetit ćete se, kad je gradonačelnica Marina Dropulić na svečanom otvaranju suvremenog majmunskog paviljona u zarebačkom zoološkom vrtu izjavila kako "uz ovakvu majmunaru slobodno možemo reći da smo ušli u Europu", a već danas majmuni praktički vladaju državom. Neka se ne uvrijede španjolski majmuni, ali naši su za njih cijelu jednu evolucijsku stepenicu daleko.
Majmuni danas u Hrvatskoj, recimo, vode državnu televiziju, upravljaju glavnim gradom, organiziraju koncerte na zagrebačkim trgovima, kontroliraju policiju, služe svete mise, stvari zapravo stoje tako da je ispravnije i svakako točnije reći kako je liberalna Hrvatska u poštivanju prava majmuna otišla toliko daleko da majmuni ljudima uređuju ljudska prava.
Evo, na primjer, te famozne istospolne zajednice. Kad su u Španjolskoj su legalizirani brakovi homoseksualaca, to je slavljeno kao velika pobjeda liberalnog, slobodoljubivog društva, nakon čega je sljedeći logičan korak bio davanje ljudskih prava majmunima. Hrvatska je, pak, toliko ispred Španjolske da ovdje o homoseksualizmu među ljudima raspravljaju - majmuni.
Pogledajte samo posljednje vijesti: majmuni u jednom hrvatskom tjedniku ekskluzivno otkrivaju kako je žena - koja se bori za skrbništvo nad sinom nakon što je u samoobrani ubila muža i odslužila zatvorsku kaznu - zapravo lezbijka. Majmuni u hrvatskom parlamentu ne dopuštaju istospolne zajednice, uobičajene u prirodi, s argumentom da ljudi nisu životinje. Majmuni u hrvatskoj Crkvi - jedina majmunska vrsta koja, iako heteroseksualna, dobrovoljno apstinira od prirodne reprodukcije - osuđuju Pride-paradu kao đavolsku rabotu i pozivaju na prirodnu reprodukciju. Nekoliko grupa majmuna na zagrebačkom je Prideu pretuklo pet hrvatskih gay-aktivista. Konačno, majmuni na Hrvatskoj televiziji zabranili su emitiranje spota kojim se osuđuje nasilje nad homoseksualcima.
Majmunima smo, sve u svemu, dali veća prava nego što ih u nekim razvikanim demokracijama imaju ljudi, ali nitko nas zbog toga neće pohvaliti, nitko neće reći: pogledajte Hrvatsku, u Europskoj Uniji niti žene ne mogu biti svećenici, a u Hrvatskoj je jedan majmun sâm nadbiskup.
Za to vrijeme, molim lijepo, španjolski su majmuni u zoološkim vrtovima dobili par kvadrata više, izborivši se za honorare u reklamama i pravo da ne moraju odijevati smiješne crvene prslučiće i izigravati majmune u cirkusima. U Španjolskoj se već sama pojava majmuna na televiziji smatra zlostavljanjem životinja, a u nas majmuni uređuju televizijski program! I onda je Španjolska tvrđava liberalizma, slobode, jednakosti i ljudskih prava, a Hrvatska nazadna, konzervativna i primitivna.
Stvar je zaista duboko nepravedna. Ali neka, mi pravedno društvo ionako gradimo zbog nas samih, a ne zbog Europe. Jednog dana i u Španjolskoj i u ostatku Europe majmuni će izaći iz kaveza i sjediti u parlamentu, jednog dana i europski će majmuni, kao i njihova braća u Hrvatskoj, šetati zoološkim vrtom, a ljudi će biti u kavezima.
Do tada, majmuni će u Hrvatskoj već donijeti zakon po kojemu će biti zabranjeno držanje ljudi u neprikladnim nastambama i njihovo zlostavljanje u televizijskim cirkusima. Jednoga dana, ljudi će u Hrvatskoj imati jednaka prava kao i majmuni.[/SIZE]
Zamislite da sličan tekst objavi neki novinar u Crnoj Gori.
Tražili bi od njega milione odštete ...
Čisto upoređenje dvije zemlje.
Jedne pred ulazak u EU a druge na početku tog puta.
U jednoj postoji slobodno novinarstvo koje su osvojili upravo novinari, sami bez ičije pomoći, a na drugoj tzv: kontrolisano novinarstvo ili autocenzura...
Prosto sam oduševljen načinom, duhovitošću kojim je napiosan ovaj tekst...
Praviti parodiju sa vlastima na ovaj način je za svaku pohvalu.
U nadi da ćemo i mi dočekati taj dan kada poistovjećivanje ministara i majmuna neće biti milionski kažnjivo, pročitajte pažljivo ovaj tekst i uživajte...
Libertas
Za svaku pohvalu? Elem, mozda i ima tu nekog viseg smisla kada se na kraju izvede zakljucak da majmuni obavljaju i novinarski posao.
Usput, tekst je u cjelini prilicno glup i nema prakticno nikakvu poentu osim besciljnog vrijedjanja. Da kazemo da cijenim smisao za humor (doduse neprikladan), ali i to je postalo dosadno nakon prvog pasusa kada se isto poredjenje vrti u nedogled.
Izvinjavam se ako nisam odusevljen ovakvim "slobodnim" "novinarstvom", i sto se mene tice - ne bi mi nimalo zasmetalo da tome uzornom novinaru ovo bude posljednji objavljeni tekst. Odsteta bi u svakom slucaju trebala biti poveca.
Ja sam samo na ovom forumu (a internet je mnogo otvoreniji medij nego stampa) vec cetiri godine, i ne sjecam se da mi je ikada bilo potrebno da nekoga nazovem majmunom da bih kazao ono sto mislim da kazem i ostavio kakav-takav utisak. A mogu reci da ih je dosta bilo koji se uklapaju u to poredjenje. I onda se nadje neki profesionalni novinar koji smatra da je njegova gradjanska duznost (valjda u duhu sirenja slobode, tolerancije, demokratije i raznoraznih ideala cije znacenje nisam siguran da razumije) da prosipa ovakve tekstove, i jos zaradjuje na pisanju istih.
Kad bolje razmislim, nije ni cudo sto se neki ljudi zale kako su ovdje moderatori prestrogi. Ovakav tekst sigurno ne bi opstao dugo.
Last edited by MadGod; 06-07-08 at 00:34.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks