Page 4 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 76 to 100 of 148

Thread: Strugar Zildzic II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Arion View Post
    A kakav k-1? kad strugar ne spada ni u jednu od dvije kategorije koje k-1 trenutno radi( do 70 kg i apsolutna), a ufc nije kickboxing.Strugar i Zildic su sigurno kvalitetni borci te kategorije, druga je stvar sto je to WAKO.Najbolji kickboxing mecevi van k-1 se rade u Holandiji a Holandija nije ni clanica WAKO. Spong bi ih sigurno dobio obojicu.
    edit: vidim da holandija ima predstavnika, ali nisam primjetio jer vece pare dobija u profi mecevima tamo.
    o tome pricam,jedino on,svi ostali bi bili autsajderi,U svemu se slazem

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

većina komentara se svodi da je ivan "naletio" na udarac, kao da je zildzić mlatio tepih i ovaj prošao baš tuda i popio udarac.
    niko ne reče da je jedan od jačih nokauta, makar što se ovog sporta tiče. iz razmjene udaraca salko ga je pogodio strašno i glupi su komentari da je ivan trebao da nastavi jer bi doživio nešto što nikad nije...
    mislim da strugar nikad (ili odavno) nije zadao onakav BUM svom protivniku.
    nadam se da će u moraču biti drugačije...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Podgorichanin View Post
    K1 su borci od 90 kila(manje uspjesni) a oni jachi su od 110 do 160.Postoji kategorija K1 max koja je oko 70,mozda malo vishe.Ivan tu nije mogao da upane bez ako nije zelio da bude prosjechni borac koji bi kat tad popio zestoki nokaut.
    A ako je tebi bitniji show(da ima vatrometa,ogromne sale,ko je publika) onda te razumijem,al ja pricham o njima kao borcima i prikazanom,kondicionoj spremi,eksplozivnoscu,iskustvom...
    Pratim K1 od malih noga i znam sta je dobar kick box,i malo je boraca koji su tehnicki potkovani kao Zildzic(Fejtoza,Bonjasky i pokojni andy hag),koji zna bukvalno svaki udarac,udara pravilno,iz tijela,sa pravilnim noznim kretanjem i rasporedjivanjem tezine.Skolski je potkovan maksimalno.Ivan je poznata prica,momak koncentrisan 100 % koji je malko izgubio onu svoju eksplozivnost,jer je ostario i vrijeme mu prolazi i treba ga na najbolji moguci nacin bodrit u Morachu da ode kao pravi shampion shto i jeste.
    Drugo mi smo siromashna sredina,i ne mzoem oda organizujemo borbe tipa one u Tokio domu,Las vegasu,Medison Skver Gardenu,Amsterdamu idt.Vise ova 2 borca na es yu prostore nema mnogo boraca koje bih pohvalio...

A poredit UF i KB je nemoguce jer su to dva razlicita sporta,kao fudbal i kosarka.Imalo je boraca koj isu se borili u oba ringa ali oni jednostavno moraju da se prilagode potpuno jednom novom sportu...
    Pa ne mozes uporedjivati fizicku pripremljenost i tehniku Feitose i Bonjaskog sa Zildzicem. K-1 je sto se tice stand up borbe najveca pozornica, tako da je to najveci san svih boraca (kao sto je nekad bila NBA za kosarku). Da je tako dobar pokusao bi da napravi nesto u K-1, ali on je svjestan svojih mogucnosti i zadovoljava se ulogom lokalnog heroja (bas kao i Strugar). Holandija je daleko najjaca zemlja u K-1, gotovo svi veliki sampioni su Holandjani.

Evo Filipovic je pokazao kako se moze iz K-1 preci u UF i to vrlo uspjesno (mada je on i tip borca koji ima predispozicije za UF, recimo Feitosa ili Bonjasky u UF nemaju sto traziti). Filipovic je bio svjetski sampion u tajlandskom boksu pa je posao u K-1 pa Pride pa UFC i sad Dream, on je takodje poceo od manjeg (tajlandski boks) pa pogledaj gdje je dogurao 30 000 ljudi u Tokiu gleda njegove meceve.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ali upravo i sam kazes,Fizicka konstitucija,nismo svi bogom dani,shto bi se reklo,odvaljeni od stijene.Kao u boksu,sam osto se u boksu prate sve kilaze,a u k1 samo apsolutna.ona k1 max i shockwave(ja mislim da se tako zove) dje su Spong i Shakota.
    Oni su jednostavno nisu fizicki za kategoriju apsolutnu...a njihova nije popularna(jedino kad bi taj K1 preuzeo malo vishe kategorija).Ali oni su odlicni borci,po prikazanom kick boxu.
    Mirko je legenda,ali on je fizicki druge konstitucije i bori se u mnogo atraktivnijem takmicenju(UF je najatraktivniji borilacki sport trenutno zbog stagnacije u boksu)
    Ali Mirko je takodje imao dosta poraza,i niko ga ne bi nazvao mishem,ili doveo u pitanje njegovo ime
    A meni tesko pada sto onakvi radnici,koji svoj cijeli zivot posvete treningu,borbama,pobijedjuju mnoge kvalitetne borce bivaju tako olako nipodostavani i ponizavani samo sto boze moj se ne takmice u nekom prestiznijem takmicenju(a realno,za njihovu kategoriju i nema nekog velikog takmicenja)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ovo fizicku pripremljenost Fejtoze i Bonjaskog sa Zildzicem ?
    Fejtoza ima nikakvu kondiciju,Bonjasky je uvijek dobro pripremljen,a bogome za onako eksplozivne udarce kakve u svoju kategoriju salje Zildzic,vjeruj mi,treba nenormalna sprema.
    A tehnixki kad bi njih troje uporedjivali Fejtoza bi bio na prvom mjestu,borac koji ima nevidjeno dobru noznu tehniku,jednostavno njegov stil vodjenja borbe je umjetnost.Salko takodje zna sve,mavashi,ushirogeri,majageri,onda onaj ne znam kako se zove kad nogu popne do glave pa je ka cekic gadje (sto je odlicno izvodio Andy Hag),takodje udara potpuno skolski rukama,ima odlican kroshe,izradjen odlicno.Vidjeli ste kako je skolski udario strugara,prvo lijevom nogom osigurao luk i tezinu udarca,a onda svom snakom iz tijela max eksplozivnoscu udario neopreznog Strugara pravo u bradu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima li dje snimka toga nokauta?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Rastafer View Post
    Ima li dje snimka toga nokauta?
    http://www.youtube.com/user/izgleda

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ljubo__hristo View Post
    Ovo je ziva istina. Da su tako dobri borci ne bi se borba odrzavala u Budvi i Tuzli.
    Ovo je apsolutna istina !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

brani titulu svjetskog prvaka,a neko rece lokalni heroj?!hm...
    šta vam to znači da su tako dobri borci nebi se održavalo u bd i tuzli?!hm...
    hoće neko da mi objasni zašto takvi komentari?
    zašto ste tako nastrojeni?
    svjetski prvak,ma nije to ništa.
    naša sredina obožava da negativno kritikuje,obožava,prosto obožava!
    jedna crnka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kod nas ko god trenira boks svjetski je prvak !!!

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Quote Originally Posted by oktagon View Post
    Kunem ti se

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by oktagon View Post
    ne zafrkavaj molim te!
    to su same gluposti...takmiči se momak,tako je izabrao,amater ili ne amater , jednostavno njegov je izbor....
    ti možeš da komentarišeš meč ili njegovu borbu,ali da omalovažiš njega kao borca,hm...to malo morgen,i uostalom nije u redu!za to je trebalo godine rada truda,odricanja,posebnog režima ishrane,ustajanja u 5h ujutru,po bilo kom vremenu.
    svjetski je prvak najcjenjenije amaterske organizacije.
    ne vidim u čemu je problem.
    jedna crnka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nijesam najveci strucnjak sto se tice borilackih vjestina, ali rekoh da i ja bacim komentar. Iskreno, malo me nerviraju komentari u kontekstu neke gotovo slucajne pobjede Zildzica, a tek da ne pricam o namjestaljkama itd. Strugar je godinama hvaljen kao nas najveci sportista (u i ne tako naivnoj konkurenciji ako smo objektivni). Ako je Zildzic mogao tako da prospe Strugara (koji je + u top formi, kako je i sam rekao), onda je ipak dokazao da je vrhunski borac na ovom nivou, kakav god taj nivo bio. Na kraju krajeva, meni su, kao laiku, nokauti ono pravo u boksu i kik boksu, te gledajuci duel Strugara i Zildzica kao dvomec, ne mogu da ne mislim da ga je Salko prosto razbio. Za Strugara bi bilo fino da istom mjerom uzvrati u Moraci.

p.s. E, interesuje me jedna stvar... kolike su zarade boraca u ovim mecevima? Znaci, konkretno, koliko su ova dvojica uzela za meceve u Becicima i Tuzli?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

imate sjutra u Vijestima txt o borbi ivana i ovog bosanca, bosanac me odusevio izjavom i iskrenoscu, al da vam ne otkrivam, i ivan je objasnio sto se desilo
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lee_sharpe11 View Post
    p.s. E, interesuje me jedna stvar... kolike su zarade boraca u ovim mecevima?
    Po vaucer obadvojica 8)
    "PO DANASNJEM SHVATANJU NORMALNOSTI ZDRAVO JE BITI NENORMALAN"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by QUEEN View Post
    ti možeš da komentarišeš meč ili njegovu borbu,ali da omalovažiš njega kao borca,hm...to malo morgen,i uostalom nije u redu!za to je trebalo godine rada truda,odricanja,posebnog režima ishrane,ustajanja u 5h ujutru,po bilo kom vremenu.
    svjetski je prvak najcjenjenije amaterske organizacije.
    ne vidim u čemu je problem.
    Problem je u tome sto se po medijima pricao njemu kao o najvecem borcu svih vremena jer je osvojio svjetsku titulu u 4 razlicite kategorije, pri tom navodeci da je Roj Dzons Junior osvojio titulu u tri razlicite kategorije - iz cega bi neko neupucen mogao pomisliti da je Strugar veci borac od Roja Dzonsa sto je ravno tvrdnji da je FK Graficar bolji od Reala jer je Graficar 40 puta bio prvak Konika, a Real samo 31 put prvak Spanije.
    Ja bih volio da neko realno sagleda njegove uspjehe (kao sto si ti uradio u svom postu) i skladno tome ga tretira u medijima, a ne prave od njega boga sunca licno. Ja sam mislio da je los borac u odnosu ono kakav tretman ima u nasim medijima, a ne da je apsolutno gledano los borac.
    Recimo nemoguce je reci da je Beciraj los fudbaler, ali praviti Ronalda od njega je previse. Beciraj je dobar za ovu nasu ligu i nivo profesionalizma koji vlada kod nas ali uporedjivati ga sa Ronaldom je smijesno. Tako je Strugar dobar borac za nas i nivo profesionalizma koji vlada kod nas, ali svjetsko ime je taman koliko i Beciraj u fudbalu.
    Last edited by ljubo__hristo; 11-05-08 at 01:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

p.s. E, interesuje me jedna stvar... kolike su zarade boraca u ovim mecevima? Znaci, konkretno, koliko su ova dvojica uzela za meceve u Becicima i Tuzli?
    Takodje jedan interesantan aspekt koji pokazuje na kom nivou je ovaj mec. U Tuzli je bilo oko 7 000 navijaca (vjerovatno manje) i neka je karta bila 5e to je zarada od 35 000e i jos loze neka je 40 000e. Kada se maknu troskovi organizacije, plate ucesnika, menadzera - zarada boraca je mizerna.
    Kada je recimo finalni turnir K-1 tu je 30 000 gledalaca, karte u krv skupe, televizijska prava milionska, zarada od reklama pa je i plata borcima astronomska.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

06:09 na prvom i 08:10 na drugom klipu. primjeri kako ovaj "decko" podnosi udarce... svaka mu cast... drugi slucaj je sami nokaut, dje je sve pocelo odlicnim Strugarevim direktom, al iz kojeg se lik vratio jos jaci, kao da mu je Strugar dao neki doping, a ne udarac.... a na prvom je Strugareva maestralna eskivaza i udarac kojim ga je presreo i zakovao nazad za cosak ringa, pa posle jos jednom... ali sve to ocigledno treba mnooogo snaznije za ovog "kamenka"...

p.s. ali mi NIKAKO ne ide u glavu kako je mogao onako naivno da spusti desnu ruku posle dobro zadatog lijevog direkta. uzdrma ga je dobro, a onda je tu lijevu ruku "zaboravio" iza njegove glave, a desnu SKROZ spustio. samo mu je jos treba rec: "kiss me" ne znam, ne ide mi uglavu ovakva naivnost.... cak i kad borca ponese zar, pa se zahukta da poveze udarce, posle odlicnog lijevog direkta ide i desni, a ne jebeno totalno spustanje desnice. uzas...
    Last edited by ovizionizi; 11-05-08 at 07:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odlican mec. Vidi se da Salko nije ni primac Strugaru sto se tice fizicke spreme i to bi Ivan morao da iskoristi u sljedecem mecu. Borba je bila maksimalno fer i postena. Svaka cast Salku, ali ipak mislim da ce ga Ivan pregazit u Podgorici.
    Io ci credo!

Welcome

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pitanje je i oce li bit revansa u pg,koliko sam mogao zakljuciti iz texta u novinama a razlog je Zildzicevo zdravlje..Inace sinoc je bio kratak izvjestaj na tv-u i zildzic je maximalno korektno izjavio da je mec bio tezak i da je imao srece pa je zavrsio ovako,i da je lako moglo biti i obrnuto ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Salko je odlican borac,ali mislim da je Ivan takodje dobar!!Po meni nijanse odlucuju!Ovog puta Salko je imao vise srece.Jedino mi smeta sto je Ivan onako "naivno"krenuo na Salka!Mislim da ga je prosto navukao na ono njegovo foliranje fizicke nepripremljenosti!!!Sada nista drugo ne preostaje nego da pozelimo srecu Ivanu,i da se brzo oporavio u svakom pogledu od ovog neugodnog nokauta!!!
    Majstore drzi se....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post

p.s. ali mi NIKAKO ne ide u glavu kako je mogao onako naivno da spusti desnu ruku posle dobro zadatog lijevog direkta. uzdrma ga je dobro, a onda je tu lijevu ruku "zaboravio" iza njegove glave, a desnu SKROZ spustio. samo mu je jos treba rec: "kiss me" ne znam, ne ide mi uglavu ovakva naivnost.... cak i kad borca ponese zar, pa se zahukta da poveze udarce, posle odlicnog lijevog direkta ide i desni, a ne jebeno totalno spustanje desnice. uzas...
    E ni meni ali aj, jos iskusan borac.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Desert Eagle View Post
    Odlican mec. Vidi se da Salko nije ni primac Strugaru sto se tice fizicke spreme i to bi Ivan morao da iskoristi u sljedecem mecu. Borba je bila maksimalno fer i postena. Svaka cast Salku, ali ipak mislim da ce ga Ivan pregazit u Podgorici.
    Mislis, pobijedice ponovo na bodove? Iskreno, ne dijelim misljenje da ce ga pregazit. U Splendidu ga bas nije gazio. Gazenje je upravo sto je Ivan dozivio u Tuzli...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislis, pobijedice ponovo na bodove? Iskreno, ne dijelim misljenje da ce ga pregazit. U Splendidu ga bas nije gazio. Gazenje je upravo sto je Ivan dozivio u Tuzli...
    bogami salko gleda to malo drugacije
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ljubo__hristo View Post
    Problem je u tome sto se po medijima pricao njemu kao o najvecem borcu svih vremena jer je osvojio svjetsku titulu u 4 razlicite kategorije, pri tom navodeci da je Roj Dzons Junior osvojio titulu u tri razlicite kategorije - iz cega bi neko neupucen mogao pomisliti da je Strugar veci borac od Roja Dzonsa sto je ravno tvrdnji da je FK Graficar bolji od Reala jer je Graficar 40 puta bio prvak Konika, a Real samo 31 put prvak Spanije.
    Ja bih volio da neko realno sagleda njegove uspjehe (kao sto si ti uradio u svom postu) i skladno tome ga tretira u medijima, a ne prave od njega boga sunca licno. Ja sam mislio da je los borac u odnosu ono kakav tretman ima u nasim medijima, a ne da je apsolutno gledano los borac.
    Recimo nemoguce je reci da je Beciraj los fudbaler, ali praviti Ronalda od njega je previse. Beciraj je dobar za ovu nasu ligu i nivo profesionalizma koji vlada kod nas ali uporedjivati ga sa Ronaldom je smijesno. Tako je Strugar dobar borac za nas i nivo profesionalizma koji vlada kod nas, ali svjetsko ime je taman koliko i Beciraj u fudbalu.
    U potpunosto tacno ! Prva runda odma sam prebacio na drugi kanal ,misim to ni u avliju djeca tako lose nebi se tukla Misim u nas svako jaje ima po 4 zumanca ito sva cetvrtasta Iljadusedamsto struki "SVJECKI" sampion i ni jenu kontru i prvu rundu do tri cetiri aperkata ito nepravilno uz drzanja glave protivniku ???? Misim straota ,udarci nebi moju babu osamutili a ne nekoga koji se sprema cipancijeli zivot !
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Page 4 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)