nisi treba pricat ovo za san..e ce te zvat buxovci ahahahahah![]()
Prije neku noc sanjam da je izashla nova verzija Raptora. Iduce jutro shvrljajuci po internetu naletih na vijest. Novi Raptor aka VelociRaptor kapaciteta 300mb vrti se na 10000 rpm, sata2, naspram sata1 koji se javljaju u prehodnim serijama i pazite ovo, disk nije formata 3,5 vec 2,5Samim tim ovaj disk je 35% brzi od prehodnika ( barem tako tvrde ljudi iz WD-a ) Prodaja krece u maju, i ako se sada vec eskluzivno ugradjuju u Alienwareove rachunare. Cijena oko 300$
Uzeti dva ova diska spojiti ih u raid ili uzeti neki osjetno skuplji ssd?
http://www.tomshardware.com/reviews/...ptor,1914.html
Last edited by Drug Tito; 25-04-08 at 17:46.
\\OFL•GIC
nisi treba pricat ovo za san..e ce te zvat buxovci ahahahahah![]()
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
trenutni SSD drajvovi nisu nesto puno brzi od obicnih, tako da se jos ne isplate. Treba cekati dok novije generacije izadju.
Znachi Raptor je i dalje najbolje reshenje za ljude koji zele brz hdd.
\\OFL•GIC
Ne razmishljam uopshte o kupovini nekih brzih hhdova ( i ako imam Raptor ) Htio sam samo podjeliti informaciju sa ljudima koje zanima high end hardware
Zastavniche!
:P
\\OFL•GIC
ma ako ti zastavnik da po guzici
Nego svi se pale na neke drajvove lijevo i desno a malo ko da prica o SCSI drajvovima koji su i dalje najbrzi. Skontaj da rade na 15.000 obrtaja. Problem je sto su skupi, griju se puno i treba ti dobar kontroler, mada to nesprijecava vecinu servera , koji i dan danas imaju SCSI drajvove.
Nego evo jedan dobar na newegg:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822116016
75gb na 15.000 obrtaja za $170. Haos za neki sistemski disk.
Average Seek Time 3.3ms Average Write Time 3.8ms Average Latency 2ms
uh
Upravo je problem naci dobar kontroler za zezanje sa scsi diskovima, pogotovo nama ovde s druge strane bare.
\\OFL•GIC
Uh procitao sam o njemu. Ako je brzi (a jeste) od dosadasnjih Raptora - onda je OK i + 300gb capacity. Iha ha - imacu bar jedan ja, a mozda i dva
![]()
ne znam, nemam, ne mogu, necu
O SSD ne razmisljaj return rate im je ogroman do 30% u nekim notebook serijama, inace to je prenaduvana prica, posebno u laptopovima, inace malo je ljudi znalo ili bilo informisano da sva prica oko toga da je brzi od vecine hdd-ova u laptopovima je zato sto vecina hdd u laptopu je na 5400rpm, inace novi raptor jeste brzi i manji je ali dolazi u externom heatsinku, inace jos nije u finalnoj proizvodnji jer imaju tzv termal junction rate ogroman bolje rec brzo se zagrijeva, prebrzo, cak sta vise na sql baze fast queries za koje se oni i najcesce koriste su pokazali da sucu toliko energije i toplote da je brooka ali da jesu brzi do 7% sto je veoma dobro ali trenutno trend je GREEN i to je najveci drawbackSCSI rule
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks