Page 320 of 652 FirstFirst ... 220270310316317318319320321322323324330370420 ... LastLast
Results 7,976 to 8,000 of 16299

Thread: Formula 1!

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Dopieta!!!!!
    Eto zasto je Ferrari u mom srcu, za njega i kad gubi i kad dobija .
    Massa konacno dobar. Bez greske.
    Kimi, sjajno obisao Kubicu, sve je ostalo bilo rutina. Ferrari dominantan.
    Kubica sve bolji i bolji.
    Hajdfeld takodje dobar. KOvalainen ce ubrzo postati prvi vozac McLarena.
    Sto bi sa Hamiltonom i Alonsom, zna li se ko je kriv? Mada meni se cini Hamilton.
    Nakajima i Sato bi se mogli nauciti postovati plave zastavice.

Forza Ferrari!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cus ko je kriv a da ono tele od hamiltona.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.formula1.com/results/seas...test_laps.html

Heikki se voli,Heikki se postuje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    KOvalainen ce ubrzo postati prvi vozac McLarena.

Istog dana bih volio da umrem.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

teška trka za mclaren...hamilton nije u formi....nikako da odvozi skoncentrisano cijelu trku.on je više grešaka napravio u ove dvije trke nego u prošlu cijelu sezonu...massa je odradio dobar posao,što me čudi,kimi odličan ,kao i kubica....hejki vozi odlično.... možda ubrzo i prva pobjeda njegova ,kao i BMW koji j eu rangu sa mclarenom trenutno....biće dobra sezona
    bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Opushteno,s obzirom kakva je konkurencija,favoriti ce pobjedjivati svaku trecu ili cetvrtu trku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Zasto? Vidis li da je coek u prve 3 trke u 2 imao najbolji krug? I to sa bolidom koji je primjetno slabiji od Ferrarija

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Kakva je ovo izjava?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Wink Sakhir

Quote Originally Posted by Rastafer View Post
    Zasto? Vidis li da je coek u prve 3 trke u 2 imao najbolji krug? I to sa bolidom koji je primjetno slabiji od Ferrarija
    Ne bih ništa da oduzimam od Heikkija, ali je ta dva NK-a odvozio u gotovo idealnim uslovima po njega. Tako je bilo i juče. Bio je samo na "splash and dash" u boxu, gume nove i praktično u drugom krugu po izlasku odvozio je NK. Nakon nekoliko krugova ritam mu je drastično opao. Mislio sam da će biti u prilici da skine nekoliko sekundi razlike u odnosu na Nicka, ali je to izostalo. Na kraju je bio skoro 20 sekundi za njim!

Hamilton je malo dekoncentrisan u zadnje vrijeme. Kao što sam ranije govorio "pati" kada je pod pritiskom, dok me je Massa iznenadio, jer je on bio pod još većim pritiskom, ali je krasno reagovao! Uglavnom 'oću da kažem da koliko god se vozači McLarena trudili i (ljudski je) griješili, najveći nedostatak im je ALONSO. Još prošle godine sam govorio da će im hvaliti iskusni vozač koji će im razvijati bolid kroz sezonu. To im je glavni MINUS.

Ipak, sezone radi nadam se da griješim i da će McLaren-Mercedes reagovati i to još u Barceloni.

BMW je dobar sada na ovakvim stazama. To me pomalo iznenađuje, ali kako reče dr. Mario vidjet' ćemo onda kakvi ćemo biti na "brzim" stazama...

O Ferrariju ne bih trošio riječi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nadam se da ce se vratiti u barseloni

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Talking Ferrari, BMW, McLaren.Mercedes...

Quote Originally Posted by Senna View Post
    nadam se da ce se vratiti u barseloni
    I ja isto.

Nego se bojim da se ne ostvari ona moja prognoza u kojoj sam se sprdao i rekao da će Massa da ponovi prošlu godinu (bar' što se tiče Sakhira, Barce i Istanbula). To bi bile tri za redom!! :dring::dring::dring:

Mada sam bio veoma ozbiljan kada sam rekao da će Ferrari biti pravi u Sepangu, iako su fanovi McLarena bili pretjerano euforični... Takođe, sam apostrofirao i Massu kao prvog pika za Bahrein, mada tu nisam 100% bio siguran. Dapače, daleko od toga...

I dalje tvrdim da BMW nije druga sila u šampionatu , već da ćemo na duže staze gledati isključivo duel iz prošle godine Ferrari-McLaren!
    Mada, ponavljam, trenutna forma "srebrnih" mi se ne sviđa...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Rastafer View Post

Ron njega voli kao sina, pa covjek je izbacio Alonsa zbog Hamiltona. Ron ne zeli da ima u tim vozaca koji ce bit bolji od crncuke.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eto trenutno ga ima Ako ne zeli boljeg vozaca moze da zovne Massu kad ga Ferrari sutne

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

A sve vas zaboravim pitat
    Sto su im svima oni monitori koje im drze ispred nosa na bolidu dok su u boxu. Samo nemojte nagadjat jer nagadjat mogu i ja, nego ako neko zna

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    A sve vas zaboravim pitat
    Sto su im svima oni monitori koje im drze ispred nosa na bolidu dok su u boxu. Samo nemojte nagadjat jer nagadjat mogu i ja, nego ako neko zna

Live timing, TV i telemetrija.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

E hvala, to je to.
    Na ovom clipu se lijepo vidi, a baš sam bila kuriozna

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

MILANO, 7 aprile 2008 - E' stato uno dei piloti piů forti visti in F.1, a detta di molti il piů forte di tutti, compresi Senna e Schumacher. Se n'č andato quarant'anni fa esatti, il 7 aprile 1968, durante una gara di F.2 sul circuito di Hockenheim. Ma il ricordo di Jim Clark, tra gli appassionati, č ancora vivissimo.
    CONQUISTE - Nato a Kilmany, Fife, in Scozia, il 4 marzo 1936, Jim disputň la sua prima corsa in automobile nel 1956 e quattro anni dopo era giŕ in F.1, notato dall'occhio lungimirante di Colin Chapman, patron della Lotus. L'esordio, nel GP d'Olanda 1960 concluso con un ritiro, segnň l'inizio di un legame con il team inglese interrotto solo dalla sua scomparsa. Insieme, Clark e la Lotus, conquistarono due Mondiali di F.1 (nel 1963 e 1965), 25 vittorie, 33 pole. In piů, impresa notevolissima per quegli anni, la 500 Miglia di Indianapolis edizione 1965.
    IMPRESE - Ma non sono solo i risultati a raccontare Clark. Perché a rendere indimenticabile lo scozzese sono stati il suo stile di guida, la sua classe e semplicitŕ fuori dall'abitacolo e certe imprese straordinarie come quella nel GP d'Italia 1967. Partito in pole, era in testa quando fu vittima di una fortatura. La sosta ai box gli fece perdere un giro e lui iniziň una rimonta incredibile che gli permise di recuperare il giro perso e andare addrittura al comando, prima di rimanere senza benzina all'inizio dell'ultimo giro. Fině terzo, ma il pubblico lo portň in trionfo come se avesse vinto.
    TRAGEDIA - Fu estremamente beffardo, per un asso del suo calibro, trovare la morte in una corsa per lui minore come quella in programma in Germania quel giorno. Al quinto giro, con la sua Lotus F.2 a metŕ gruppo, uscě di pista e fině tra gli alberi che costeggiavano il circuito morendo sul colpo. Non ci furono testimoni ma le cause puntarono subito a un guasto, della vettura o - piů probabilmente - di un pneumatico. Restň lo sgomento enorme, anche quello dei colleghi che credevano impossibile potesse capitare al piů bravo di tutti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

To i ja isto postavih, nego narod ne voli italijanski

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zanimljivo je kako čelnici Ferrarija i McLarena dijametralno suprotno gledaju na fenomen trenutno vodeće momčadi u ukupnom redoslijedu BMW-a. I dok šef Ferrarija Stefano Domenicali s velikim poštovanjem govori o uspjehu Nijemaca tvrdeći kako se konstruktorski dvoboj s pravom pretvara u troboj, Ron Dennis i Nobert Haug trude se svim silama podcijeniti napore ljudi iz BMW-ovog boksa. Pri tome McLarenov dvojac zaboravlja da je jedino njemačka momčad imala svojeg vozača na pobjedničkom postolju na sve tri utrke, a posebno zaboravlja da Lewis Hamilton i Heikki Kovalainen u Maleziji i Bahreinu nisu mogli pratiti tempo Roberta Kubice i Nicka Heidfelda niti u jednom kvalifikacijskom krugu, niti u utrci.
    'Ne, BMW ne može održati ovako visoku formu tijekom cijele sezone. Kada dođemo u Europu, onda će istraživanje, razvoj i brzina izrade početi donositi razliku', uvjeren je McLarenov šef Ron Dennis, na koga se u sličnom tonu nadovezao direktor Mercedesovog motorsport odjela Norbert Haug: 'BMW u Bahreinu uopće nije bio značajnije brži od nas. Uostalom, i Ferrari je otpisan nakon slabog starta u Australiji, pa je nakon toga zaredao s dvije pobjede.' U svakom slučaju, interesantno je pročitati i ovakvo razmišljanje čelnika McLarena čiji je najbolji vozač (petoplasirani Heikki Kovalainen) u Bahreinu zaostao više od 20 sekundi za najboljim vozačem BMW-a (trećeplasirani Robert Kubica).

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    341
    Thanked in
    206 Posts

Baš jutros mi se skinuo Jim Clark Tribute ESPN, staojao na 99.7 već 15 dana. Ima tu nešto...

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

E ovako malo o trci da prozborim ne mogah prijhe nikako
    Ferrari perfektan. Massa je pokazao da vozi kako treba samo kad je pod pritiskom svih
    Kimi nikako ne voli ovu stazu i na momente je djelovao jako nezainteresovano ali uspio je fenomenalno da pretekne odličnog Kubicu u BMW-u.
    BMW odličan, baš su me iznenadili i vozači i bolid. Imaju potencijala dosta, i dvoboj prelazi u troboj.
    Ferrari - dopieta. Ehhh srce mi je puno bilo Odličan bolid, sve je bilo bez greške. Massa se iskupio dobro, Kimi je prvi, Ferrari bod iza BMW-a.
    McLaren. Heikki ako se izuzme da je postavio najbrži krug jako loše, nije se trudio nikoga da preteče tokom cijele trke. Kao da je bio zadovoljan sa 5tim mjestom.
    Hamilton... Što bi onom momku te pade onako?? Zaspao je na start, njegova greška isključivo, slab start ili je promašio brzinu što me ne bi čudilo. Izlijećanje u prvim krivinama, i onda od prevelike želje pregorio je samog sebe. Htio je da zaobiđe Alonsa i na onako široku stazu on je naletio na njega i udario ga od pozadi. I zvaničnici trke ono nijesui razmatrali a trebali su. Veoma loše, očekivalo se više od njega, mnogooo više. Nije onaj od prošle godine, i kako koja trka odmiče sve je gori i gori. Još ima naklonost cijele ekipe. Loše loše.

Sve u svemu prezadovoljan sam. Ferrari
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Wink

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Sve u svemu prezadovoljan sam.
    A Miodrag Kotur?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

8000 postova!

Svi na cugu!
    TAKUMI

Page 320 of 652 FirstFirst ... 220270310316317318319320321322323324330370420 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks