Evo bi moga sa mnom ali ne vjerujem da možeš da me pratiš...:yipiiii:
Zajebavam se, ja uopšte ne idem tamo...
ko ono ide u fantastic ja pocinjem tamo, pa makar malo mozemo radit nesto zajedno ?
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Evo bi moga sa mnom ali ne vjerujem da možeš da me pratiš...:yipiiii:
Zajebavam se, ja uopšte ne idem tamo...
Eo da javim, prolazio sam danas pored sportskog i vidim reklamu Pansport Montenegro i onako malu prodavnicu u otvaranju. Zna li neko kad ce se to otvorit.
ja koliko sam ukapirao trebao bi to da otvori vukicevic sa ct,nisam siguran,pretpostavljam,posto kad sam ga zvao prije par dana reko je da otvara radnju u pg.
samo cu rec Bogu fala da je nasa sportska scena(sto se tice ishrane i suplemenata) ozivjela malo,do prije godinu dana nije se razlikovao protein i kreatin,kreatin i aminokiseline su se smatrale mracnom stranom bodibildinga haha,cast izuzecima
Last edited by <awesome>; 11-03-08 at 11:03.
N*A*S*M*E*J*A*N*I[*] A*N*A*N*A*S
Znam za tu prodavnicu nisam je ni navodio jer tamo je 1.5e/1kg, a uzgred je namrtvo oskudacija sa bilo kakvim tezinama tako da sto se tog asortimana tice tamo nema sto ni zalaziti, kao ni u "Hercules" (ili kako li se vec zove, pored stare vatrogasne). U igri ostaju, po mom misljenju, "Rubicon" i "Tempo".
Uzged da priupitam... U nekom od ranijih postova procitah nesto o mlijeku, jogurtu, ulju ili cemu li vec koje pomaze kod "trudnickih" stomaka! Interesuje me, ako nije problem, da neko postuje malo preciznije o tome.
izbaci slatkise,bijeli hleb,sokove i zasicene masti,sto manje mlijeka i jogurta,casa na dan je dovoljna,sto vise mesa,ribe,jaja,povrca.neka ti unos tjestenina,pirinca,krompira,zitarica bude bude u 1 obroku i obroku prije treninga.Posle treninga idealno whey protein+dekstroza.Ubacis ujutro na prazan stomak kardio trening i ode salce
Da, ali ja mislim da je on mislio na napumpan stomak, ono kao da je nadusen.
To moze biti 'unutrasnja' mast (ne znam kako se bas tacno zove, imas potkoznu mast - ova obicna- i tu 'unutrasnju' koja daje izgled nadusenog stomaka). Do izgleda nadusenog stomaka moze doci i zbog previse trbusnjaka, jer neki rade gomilu trbusnjaka misleci da ce tako skinuti salo a uz to i rade trbusnjake pogresno.
Trbusnjaci se rade kratkim pokretima, nikakve nakosene klupe itd
@Awesome Koliko kosta Chromium piccolinate? Koliko sam shvatio on poboljsava insulin sensitivity i dobro dodje za punjenje.
Last edited by ljubo__hristo; 12-03-08 at 01:27.
pa e, jos ako imas blagu distenziju (genetski ili od dosta cucnjeva i dedliftova) i jos ako radis trbusne s opterecenjem,moze doc do hipertrofije abdomena,sto nije cilj i jos ako imas malo masti eto ti stomak ko trudnica.Ja sam bio dobio blagu distenziju od silnih dedliftova i suvih cucnjeva,sad sam batalio iste,dedlift odradim samo za zadnju lozu varijantu,a cucnjeve na smith,trbusnjake samo 2x sedmicno i to 3x ciklus superserija podizanje nogu+obicni crunch na ravnu klupu+kontrakcije za gornje trbusne.
mozes ga naci u apoteci,natural wealth,mislim da je oko 12e.neznam koje pakovanje.A imas i universalov,cini mi se jeftiniji malo.U te svrhe mozes dodat i vanadijum sulfat,mislim cak i bolji od hroma,koristio ga je drug kad je radio keto dietu.U petak coek ima 85kg na kraj praznjenja,a do nedjelje uvece se napuni do 92kg,monstrum potpuno drugi coek.Znaci vanadium je dobar.U te svrhe sluzi dobro i magnezijum,takodje i alfa lipoicna kiselina.
Evo sam malo potrazio na netu, tacnije gledao sam neka istrazivanja na PubMed-u. I naletim na ovo istrazivanje hrom pinakolata
Beltsville Human Nutrition Research Center, USDA, Beltsville, MD 20705, USA.
Naturally-occurring compounds that have been shown to improve insulin sensitivity include Cr and polyphenols found in cinnamon (Cinnamomon cassia). These compounds also have similar effects on insulin signalling and glucose control. The signs of Cr deficiency are similar to those for the metabolic syndrome and supplemental Cr has been shown to improve all these signs in human subjects. In a double-blind placebo-controlled study it has been demonstrated that glucose, insulin, cholesterol and HbA1c are all improved in patients with type 2 diabetes following Cr supplementation. It has also been shown that cinnamon polyphenols improve insulin sensitivity in in vitro, animal and human studies. Cinnamon reduces mean fasting serum glucose (18-29%), TAG (23-30%), total cholesterol (12-26%) and LDL-cholesterol (7-27%) in subjects with type 2 diabetes after 40 d of daily consumption of 1-6 g cinnamon. Subjects with the metabolic syndrome who consume an aqueous extract of cinnamon have been shown to have improved fasting blood glucose, systolic blood pressure, percentage body fat and increased lean body mass compared with the placebo group. Studies utilizing an aqueous extract of cinnamon, high in type A polyphenols, have also demonstrated improvements in fasting glucose, glucose tolerance and insulin sensitivity in women with insulin resistance associated with the polycystic ovary syndrome. For both supplemental Cr and cinnamon not all studies have reported beneficial effects and the responses are related to the duration of the study, form of Cr or cinnamon used and the extent of obesity and glucose intolerance of the subjects.
cinnamon = cimet
I vidim da i cimet poboljsava IS.
I procitao sam ne drugom mjestu da hrom pinakolat moze ostetiti genetski materijal. Nisam bas strasljiv ali vazda volim da budem siguran. Jutros sam kupio 20 kesica cimeta i vjerovatno cu uzet vanadyl sulfat (o njemu nisam jos nista citao).
I ja sam na keto dijeti, na punjenje se popravim mozda 2kg.
Kod ovih istrazivanja me najvise nervira kada su kontradiktorna
http://www.berkeleywellness.com/html/ds/dsChromium.php - kontra hroma
Na PubMedu su istrazivanja malo drugacija
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1...ubmed_RVDocSum - nema ostecenja genetskog materijala
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1...ubmed_RVDocSum - takodje nema ostecenja, odnosno neko zanemarljivo
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1...ubmed_RVDocSum - ovo je vec zabrinjavajuce, ali nije zakljuceno da ne valja samo da se treba dalje istraziti
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1...ubmed_RVDocSum - e ovdje ne valja, ali ispitano na pacovima
Meni se cini da kod vecine ovih istrazivanja bude dokazano ono sto se zeli dokazati. Ovako ima dosta na PubMedu, vecinom se tvrdi da ne ostecuje genetski materijal. Poboljsanje IS je utvrdjeno u svim istrazivanjima, tako da je ovaj najgornji link glupost.
Last edited by ljubo__hristo; 12-03-08 at 10:18.
i sto rekoste ko ide u fantastico ?
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
ma ne treba samo pretjerivati sa hromom,dosta je 200-400mcg dnevno.
da li si siguran da se dovoljno ispraznis za tih 5dana?cime se punis? i koja kolicina?koliko kg imas?
Uglavnom se praznim 6 dana, sad sam smanjio na 5. Punim se jedan dan i to od ujutro do 6 popodne. Uzmem 700-800gr UH, masti sto uleti a uleti onako prilicno. Izvori UH na punjenju su plazma, razene pahuljice, zelene jabuke(ujutro i poslije treninga), kiki bomboni (ima dosta glukoze, pa uzmem poslije treninga), cokolino, cokoladica (ona milka 50gr sa bademima) i jedan vocni jogurt. Mislim da na punjenje ne moraju svi UH bit kvalitetni pa pustim sebi na volju pogotovo sa cokolinom, cokoladicom, vocnim jogurtom, a i ovo drugo nije bas kvalitetno ali taj dan se bas nauzivam.
Imam 85-86kg, bodyfat 10%-11% moja procjena ono vide se trbusnjaci ali nije to to. Imam i subler ali ne mogu bas izmjerit kozni nabor jer ne znam koliko treba pritisnut. Znas li ima li se gdje nabavit kaliper?
Last edited by ljubo__hristo; 12-03-08 at 13:17.
neka ti prvi dio dana uh budu slozeni,a kako dan odmice tako se preshaltaj na proste,bijeli hleb,dzem,plazma itd.uzmi vanadijum i eto taj cimet(ja ga ne podnosim) da ti bol;je ugradi tu glukozu
pa e, mozes da kupis i onaj THE Maltocarb, da ti lakse pane punjenje, i uzmi neki protein blend umjesto caseina, da taj dan lakse ispunis proteinsku normu, ipak nije lako pored 800g uh pojest mesa ili jaja.Gledaj da jedes na svaka 2sata, najbolje cak i na svakih sat ipo.Nego da u 5 obroka tovrljas toliku kolicinu uh.jer moze lako otic u salo cak i sa vanadijumom.
Ne vidjeh,ne treba ti 800g uh.za tvoju kilazu je dovoljno oko 600g carbsa(6-7g/kg).
Last edited by <awesome>; 12-03-08 at 23:01.
umalo da zaboravim da ti napomenem, obavezno na dan punjena izbaci sto vise masti mozes,jer znas da ce na taj dan picit dosta insulina,pa da ih ne uskladisti.Jedi sto manje masti.izbaci te cokolade i taj chokolino.ubaci maltocarb i dosta tjestenine
Moze li mi neko reci gdje u Podgorici ima da se kupi posni sir?Gledao sam u ove vece markete ali prodavacice nemaju pojma sto je posni sir i da ga nisu dobijali.
Budućnost
To i mene interesuje, vidim u Vijestima se reklamira Dukatov posni sir 500g, ali ja ga u nijednoj prodavnici nisam nasao.
Ne mogu da vjerujem da kod nas prodavacice ne znaju sto je posni sir, jbt to je svugdje osnovna stvar. U BG sam vidio Ella posni sir 120din 500gr 13gr proteina na 100gr - extra povoljno, jos kad bi ga bilo kod nas.
Greetings from the Gym in teh Konik
Ja treniram eo 2-3 godine,al sanse nema da mogu batalit slatkise,jogurt,mlijeko...Ima li mi spasa?..2 puta nedeljno radim kardio...a ako grane sunce onda i 3. put trckaram malo trim stazom.
Ako si zadovoljan izgledom posle 2-3 godine vjezbanja onda ok,a ako nisi onda mijenjaj ishranu iz korijena tj.batali slatkise i smanji malo to mlijeko.Obavezno ubaci meso,ribu,jaja u 5-6 obroka minimum.Sve zavisi kakvom cilju tezis,uglavnom ishrana ti je najvaznija.Procackaj malo,imas po forumu.
Nego ima li dje toga POSNOGA SIRA u ovi grad?!!
Budućnost
Taman htjedoh to da napisem sad..Ako je to taj posni, star jedan dan..
Njena muzika bila je batina kojom je svirepo zamahnula i udarila ga po glavi;
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks