Page 23 of 130 FirstFirst ... 131920212223242526273373123 ... LastLast
Results 551 to 575 of 3236

Thread: Vojska Crne Gore

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    a i ovaj novi nacelnik je pod nekom potjernicom....
    NE SMIJE UC U USA......KAKVA SLIKA....JADNA...
    Smije on uci i USA i izlaziti bez da mu Amerika i dlaku sa kose drne

Da li si zaboravio sporazum koji je prosle godine ili preprosle potpisat (Kondoleza i Vujanovic) u Ameriku za neizdavanje Americkih i Crnogorskih Drzavljana u te zemlje?

SJecam se jos da se Evropa protivila ovome sporazumu i da su nam jos prijetili da nam Akord Stabilizacije i Pridruzivanju EU u opasnosti moze doci.

A sta se tice zemalja Evropske Unije, eh to je vec druga pricatamo se moze hapsiti bilo gde. A i do Amerike nikada nece otputovati, jer direktni letovi za tu zemlju iz nase nema, bez nekog transfera iz naprimjer Engleske gde ga mogu hapsiti.

Pitam se, da li je ovaj chovjek optuzen za necem u Hrvatsku ili tako? Mozda da Vlada malo po-googla na internet, da se ne desi isto kao i sto se desilo Kapetanu Brcicu :joint:

Da jos i dodadnem:

Ranko Krivokapic je bio protiv imenovanja Samardzica, zbog njegovog ucesca u ratu nad Hrtavskom, ali Ranko nazalost nista nije imao da zahtijeva od ostale 3 gospodina ili da docekuje.

Nasa Vlada je trazila chovjeka (ili bolje receno novog Generala) koji bi im raspisivao Vojnu Imovinu po kako i sto oni hoce.

Toga chovjeka su nasli i to im je Samardzic. A njih vjerovatno ku*ac boli da im je sada novi General Vojske Crne Gore chovjek koji je ucestovao u ratu, kojeg zbog toga valjda drugi Drzavni Organi drugih Drzava traze, i sa ozbirom samog chovjeka.

Mislim da se oni ipak ne brinu zbog znanja da se moze Gen. Samardzic moze uhapsiti bilo gde u EU, samo dok se oni ne pohapse, i dok mogu da prodaju i pune dzepove.

Ipak sramota kako ovo sve ide kod nas, sigurno kada doznades da je Gen. Lakcevic smijenjen na necasni nacin, sto je neobicno za Drzavne Organe kao Vojsku bilo gde u svijetu. (Ako je Gen. Lakcevic nesto ucinjeo sto nije uredu je ova akcija nista vise nego korektna bila... ali u to ne vjerujem).

Zvanicni razlog za Gen. Lakcevicevo smijenjenje je da je imao nedje drugi njegovu duznost, i sporo ciscenje "nepozeljenog kadra". A nezvanican razlog je???

Quote Originally Posted by noodle View Post
    ako je iz 60-tih nije nuzno zastarijelo.naravno u odnosu na najmodernije jesu zastarijeli,ali niposto ti sistemi nisu bezopasni. Uostalom dovoljni su za vecinu danasnjih mornarica,a pogotovo susjednih (osim italijanske naravno)
    Quote Originally Posted by tamar View Post
    Ako su iz 60 to nuzno znaci da su zastareli.
    Ali zastarelo ne znaci i bezopasno.
    Pored italijanske i hrvatska mornarica je po svemu daleko iznad crnogorske ( doduse nemaju fregate, ali imaju veliku prednost u pr.brodskim raketama tako da cg fregate pogotovo bez protivraketnih sistema koji su neispravni ne bi imale sanse protiv napada hrvatskih topovnjaca sa RBS 15 raketama) i to kako po kvaliteti brodova tako i svega ostalog, npr. sistemi komandovanja, sluzba OSOJ, sistemi veze, obuka, infrastruktura (cg nema krstenu bazu), mogucnost dobijanja podrske iz vazduha i sl.
    Uglavno je to zastarjelo bolje nego sto ima naprimjer Albanija. Bolje zadrzati ovo, i ponedje remontovati gde moze, pa onda cekati na bolje, nego sve ukloniti i na kraju cekati na nesto sto nikada nece doci.

A da vas pitam; meni se cini da Italija ima neki mali nosac aviona???

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Mene su za 23 mjeseca NAUCHILI,
    da je MRZIM IZ DNA DUSHE, do ZADNJE URE, mojega ZIVOTA.
    Samo da te pitam Milovane... (Ima ovo moje pitanje nesto sa ovim topikom zato da mi ga ne klonite).

Da li si za ili protiv nezavisnost nasih komsija koji se Jugo-Istocno nalaze???

Quote Originally Posted by Zvek_Zivi View Post
    Bolje da onda kupimo jedno desetinu tih SU-34 ali onda Mornaricke Verzije, neku staru Krstaricu, pa je onda konvertovati u Nosac Borbenih Aviona pa onda te SU-34 na to stacionirati.

Nesto poput Admirala Kuznecova

E QQ mene s tobom hahahhahahahahhaha stoseciniodtebe ! Koji **** ce ni mornarica na te 12 km morske obale naske hahahahahahahahahahhaha ! Ada tu se nemoze obrnut jahta onoga gazde Celsea a kamoli nosaci avionahahahahahahahhaha !
    Ti si jedini koji nisi premjetio da je ovo sve bila sala sa moje strane...

ne postoji mornaricka verzija SU 34 ( tacnije za sada postoji svega 3 -4 tih aviona od kojih 1-2 prototipova)
    Znam, nego sam pogrijesio, mislio sam da recem SU-27 ili bolje Mornaricka Verzija SU-27 je SU-33, ali promasih cifre.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ovo je virtualni prostor,
    nije moj i tvoj,
    tvoje je da se borish za vojsku i ubijanje,
    moje je, da se borim protiv vojske i ubijanja,
    da vas izlazem ruglu i podsmijehu,
    KO BOLJE, SHIROKO MU POLJE.
    Ja sam za kupovinu GOVEDI I BRAVA, da unaprijedimo poljoprivrednu proizvodnju, da radimo ono shto znamo, umjesto podizanja NIKSHICA U ZRAK, zbog neznanja i nekulture smjeshtaja nepotrebnog oruzja i explozivnih naprava, nijesu te igrachke za "CHUKANE NEPISMENE", POLJOPRIVREDA JE ZA NASH NIVO ZNANJA IZMISHLJENA, jedino je opasno, AKO TE TELE NAGAZI NA BOSU NOGU.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo je virtualni prostor,
    nije moj i tvoj,
    moje je, da se borim protiv vojske i ubijanja,
    da vas izlazem ruglu i podsmijehu,
    KO BOLJE, SHIROKO MU POLJE.
    Ja sam za kupovinu GOVEDI I BRAVA, da unaprijedimo poljoprivrednu proizvodnju, da radimo ono shto znamo, umjesto podizanja NIKSHICA U ZRAK, zbog neznanja i nekulture smjeshtaja nepotrebnog oruzja i explozivnih naprava, nijesu te igrachke za "CHUKANE NEPISMENE", POLJOPRIVREDA JE ZA NASH NIVO ZNANJA IZMISHLJENA, jedino je opasno, AKO TE TELE NAGAZI NA BOSU NOGU.

Milovan je dete cveca.:joint:
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako ovaj moj interes za vojsku fino izvrnu.. e fala za te tvoje godine bi mogao lako malo bolje promosliti. Da li sam ikada spomenuo na forumu da sam za ubijanje i slicno??? Da zbog toga podrzavam vojsku??? Ponekad si ti ozbiljno gadan chovjek :burp:

A smijesno je ozbiljno vidjeti da mi nisi dao odgovor na moje piranje, ali je to sve vec docekivano.

Mi svi vise tvoj stav oko Kosmeta znamo, tako da i sa tim odma podrzajes vojne okupacije, intervencije, vojne sukobe i druge cinjenice koje su vrsene sa strane Amerima, NATO-a i nasih komsija... jer recimo... bez toga nije ni htjelo doci do te nezavisnost za koju toliko navijas :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

SU 33 je avion namjenjen za poletanje sa nosaca aviona, tako da prvo treba da se kupi nosac. Inace ni on nema smisla.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

SU 33 je avion namjenjen za poletanje sa nosaca aviona, tako da prvo treba da se kupi nosac. Inace ni on nema smisla.
    Pa Su-33 je Mornaricka Verzija Su-27. Ja sam samo ispravio ono na koje si me pomenuo, i do toga sam se salio.

Nijeste valjda vi svi mislili ozbiljno da bi ja voljeo da CG kupi nosac aviona??? :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Kupovina bilo kojeg SU aviona je glupost
    27 i sve njihove verzije su za vazdusnu dominaciju a to nama ne treba
    pored ekonomske neisplativosti tu je problem velicine nase zemlje, jer bi su vec poslije 1min polijetanja bio u granicnom prostoru druge zemlje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Veri View Post
    pored ekonomske neisplativosti tu je problem velicine nase zemlje, jer bi su vec poslije 1min polijetanja bio u granicnom prostoru druge zemlje

:lolblue::lolblue: Haha, ovo me podsjeti na onaj vic sa Slovenijom .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Brčić prebačen u vojni zatvor.

Podgorica (MINA) - Crnogorski oficir Ilija Brčić, koji je u novembru prošle godine uhapšen u Italiji, premješten je u vojni zatvor Santa Maria Kapua Vetere koji se nalazi kod Kazerte, kazao je portparol Ministarstva odbrane Vidak Latković.

Brčić, načelnik Odjeljenja za razvoj u Generalštabu Vojske Crne Gore, uhapšen je početkom novembra na aerodromu u Rimu na osnovu naloga hrvatskih vlasti i Interpolove potjernice koje ga terete za "ratne zločine u vrijeme dok je bio oficir Jugoslovenske narodne armije".

Latković je rekao agenciji MINA da je Ministarstvo odbrane o premještenju Brčića zvanično obavijestila uprava vojnog zatvora posredstvom crnogorske ambasade u Rimu.

Prema njegovim riječima, premještanjem u vojni zatvor Brčiću je priznat status oficira.

- U zatvoru Santa Maria Kapua Vetere smješteni su isključivo pripadnici vojske i policije, a režim boravka je mnogo liberalniji od drugih zatvora - rekao je Latković.

Brčić je do sada bio smješten u zatvoru Ređina Koeli.
    Crnogorski predsjednik Filip Vujanović zamolio je hrvatskog kolegu Stjepana Mesića da se obnovljeni postupak protiv Brčića osuđenog u Hrvatskoj za granatiranje Splita vodi u Crnoj Gori i da se brani sa slobode.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao prvo predpostavlkjam da pod SU podrazumjevas samo porodicu SU 27 i naslednike, posto Suhoj ima izuzetne jurisnike npr su 25 i lovce bombardere npr Su 24.
    Cak i ako mislis na porodicu Su 27 nisi u pravu pored vec pomenutog SU 34 koji je prvenstveno namjenjen napadu na ciljeve na zemlji/vodi Suhoj ima uspesne verzije SU 30 koji su vise namjennski avioni, dakle pored borbe u vazduhu prilagodjeni su i napadima na ciljeve na povrsini zemlje ili vode. I gotovo sve aktuelne modifikacije Su 27 su takodje visenamjenski avioni.
    Ali kupovina Su 27 je kao prvo nerealna pa ne se o tome moze pricati samo vica radi ( poput nosaca aviona) a i da CG ima para za njega opet bi biulko glupost. ( Ali ne iz opste prihvacenog stava tipa "on se kod nas ne moze ni okrenuti" jer je Su 27 najpokretljiviji avion na svjetu i svako ko je ikada gledao njegova ucesca na aeromitingu zna sta taj avion moze uraditi u zoni aerodroma).

MNT
    naravno da se salis i da to znamo, ali ipak volim da se avioni pravilno imenuju ( cisto da oni koji ne znaju ne budu u zabuni)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao prvo predpostavlkjam da pod SU podrazumjevas samo porodicu SU 27 i naslednike, posto Suhoj ima izuzetne jurisnike npr su 25 i lovce bombardere npr Su 24.
    Ma SU-27 i naslednicke Bomber-Fighter generacije Suhoja su za nas premocne. Ne bih nam bas trebali a i do toga jos uvijek vjerujem u tome, da bi imali pare, da bi nam se vise isplatio po koji Su-25 Frogfoot i Mi-24 Hind.

No eto, ugrabih da vidim Srpski Mi-8, pa se razocaras kad ga vidjeh od unutra, da ne pricam o kako sve spolja izgleda. Pitanje je, da li ce se nasi remontovati, ili da li ce mo za 4 nova Mi-171 i 4 KA-32.

MNT
    naravno da se salis i da to znamo, ali ipak volim da se avioni pravilno imenuju ( cisto da oni koji ne znaju ne budu u zabuni)
    Znam ja samo ti nastavi ovako dalje, bice jasnije za posjetioce ovoga topika. I jak cak ucim od tebe .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Cak i ako mislis na porodicu Su 27 nisi u pravu pored vec pomenutog SU 34 koji je prvenstveno namjenjen napadu na ciljeve na zemlji/vodi Suhoj ima uspesne verzije SU 30 koji su vise namjennski avioni, dakle pored borbe u vazduhu prilagodjeni su i napadima na ciljeve na povrsini zemlje ili vode. I gotovo sve aktuelne modifikacije Su 27 su takodje visenamjenski avioni.
    Ali kupovina Su 27 je kao prvo nerealna pa ne se o tome moze pricati samo vica radi ( poput nosaca aviona) a i da CG ima para za njega opet bi biulko glupost. ( Ali ne iz opste prihvacenog stava tipa "on se kod nas ne moze ni okrenuti" jer je Su 27 najpokretljiviji avion na svjetu i svako ko je ikada gledao njegova ucesca na aeromitingu zna sta taj avion moze uraditi u zoni aerodroma).
    Pa ne znam da li si gledao su27 uzivo ali to je ogroman avion kao i svi njegovi derivati
    njegove manevarske osobine su odlicne ali kako je i i istorija pokazala, u ratovima su bitne jos neke stvari, neki put i presudne(osmatranje, izvidjanje, elektronska i protivelektronska dejstva, lazni manervi, mamci,obucenost pilota.. itd)
    Su 25 je robusni avion koji se odlicno pokazao u avganistanu ali mu je avionika suvise zastarela i neupotrebiljiv je za vazdusnu borbu.
    I zasto kazem da je kupovina bilo kojeg SU aviona bespotrebna? Da nam treba vazduhoplovstvo, a ne treba nam (cak i da smo bogata zemlja), jedina opcija bi nam bilo gripen ili eventualno neka modernizovana varijanta f16 tj. neku od block verzija 50+

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

MNT
    Jeli to ovi strasni jes :
    a moze i bez tockova da sleti

eo malacko propagande dobar je dobar

i ovizi 35 ,no stoce to nama ??
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa ne znam da li si gledao su27 uzivo ali to je ogroman avion kao i svi njegovi derivati
    njegove manevarske osobine su odlicne ali kako je i i istorija pokazala, u ratovima su bitne jos neke stvari, neki put i presudne(osmatranje, izvidjanje, elektronska i protivelektronska dejstva, lazni manervi, mamci,obucenost pilota.. itd)
    Su 25 je robusni avion koji se odlicno pokazao u avganistanu ali mu je avionika suvise zastarela i neupotrebiljiv je za vazdusnu borbu.
    I zasto kazem da je kupovina bilo kojeg SU aviona bespotrebna? Da nam treba vazduhoplovstvo, a ne treba nam (cak i da smo bogata zemlja), jedina opcija bi nam bilo gripen ili eventualno neka modernizovana varijanta f16 tj. neku od block verzija 50+
    Pa zato sam i za SU-25, nije za vazdusnu borbu, ali jest za podnu, a onako kad nemamo neke tenkove i slicno mislim da je ipak bolje neka vazdusna-zemlja podrska uz pomoc ovakvih borbenih aviona. Isto vazi za Mi-24.

Ova dva tipa borbenih vozila su se inace dobro pokazali u sukobe u Albaniji 2001. godine.

Ovaj avion se ina danasnji dan upotrebljava, a toliko zastarel i nije, zadnja vezija je ona u obliku upgrade-a Su-25KM, naravno pod NATO standardima.

A ima i druge alternative kao KA-50 Black Shark ili Mi-28, koji ce i da bude standard napadni helikopter RV Rusije.

Sta se tice tih F-16 Block 50+ ica i Gripenova, o tome nista ne mogu reci, samo da se Hrvatska predomislja za jedno od dvoje...

Jeli to ovi strasni jes :
    a moze i bez tockova da sleti

eo malacko propagande dobar je dobar

i ovizi 35 ,no stoce to nama ??
    Kobra manever na treci snimak zaista dobro izgleda

Kako ti Zveve lupnemo ti jedan tip oruzija ili aviona i ti izdvojis fine snimke :mrgreen:
    Last edited by MNT; 12-02-08 at 23:28.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ocu ja to ocu ,no ja vi reko jedaman e za CG je najbolje raketni sistem po brda i planina (dace bog imamo ih dosta , za odbranu mora i previse da djaolji avijon ni ne treba ,samo raketne baterije ito masu njih i jaka pjesadija ! Tenkovi otpadaju jerbo mogu samo oko zete i mrcevijem poljem

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ocu ja to ocu ,no ja vi reko jedaman e za CG je najbolje raketni sistem po brda i planina (dace bog imamo ih dosta , za odbranu mora i previse da djaolji avijon ni ne treba ,samo raketne baterije ito masu njih i jaka pjesadija ! Tenkovi otpadaju jerbo mogu samo oko zete i mrcevijem poljem
    Da li je: Dat ce Bog da ih imamo dosta, ili da li govoris da ih vec imamo dosta?

Ako je prvo auuuu nemoj da te Milovan cuje psst, ali zvuci dobro te tvoje plane, ali ce nam bar trebati nekakvi helikopteri. Mozda po koji fini borbeni avion za podne akcije, za to se jos uvijek drzim :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Eljiopteri vazda posebito oni transportni i poneki laki onako brzi a ne ove te imamo sa dvije puske na nos M48 ,misim prackom bi ga obalili ! Avioni samo trosak dzabe jerbo oni polako moraju lecet a to znaci sa ramena ojde u skart odma . Rakete iamo ali su iz doba Konunga Nidza i to treba na skrut tj u staro gvozdje ,no nove skupe stinger tipa i protiv avionske baterije ali moderne ,dat koko treba love na to a ne bezveze na ****** !Zolje i one rakete s ramena te ih vojnik izpali protiv tenkovske i protiv avionske to nama treba !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gledao sam ga uzivo tacnije SU 30 doduse davno 1997 na Batajnici na aeromitingu.Pored pokretljivosti njegove aktuelne verzije ne zaostaju ni po ostalim kriterijumima ( ali naravno sve zavisi od kupca, pa su npr indijski SU 3o MKI znatno bolji od npr kineskih Su 30 MKK jednostavno jer Indija nije skrtarila na opremi.)
    Ako si pratio moje postove od ranije vidio si da ja nemislim da CG ima mogucnost da odrzava mlaznu borbenu avijaciju (makar ne kao upotrebljivu vojnu silu pa makar i malu silu, ali UPOTREBLJIVU) Samim time ako mislim i da je G4 za cg previse znas sta mislim o kupovini npr su 25 a o npr su 30 i da ne govorim.A i napisao sam da o kupovini Su 27 moze pricati samo vica radi i to upravu u postu koji si citirao.
    Su 25 se odlicno pokazao svuda gdje je upotrebljen, i u Ceceniji i u Makedoniji Tadjikistanu itd. Rusi trenutno modifikuju svoje Su 25 ( oni ih od milja zovu GRAČO) i opremaju ih sa modernom opremom (koja naravno košta pa ko voli...) sa modernom opremom on je još uvjek izuzetan avion za CAS (close air suport) ili po naški za blisku vazušnu podršku. Pogledaj uostalom i amerikance, i oni su krenuli da modernizuju svoje A10 (koji su pandan SU 25). Tačno je da to nisu avioni za vazusnu borbu, ali u svojim ulogama su nezamjenjivi uprkos tome što lete već preko 30 godina.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa ovako.....da i ja nesto ispisem....moje skromno misljenje u vezi ove teme.........Kako mi seve izgleda, cini mi se da nasa vlada zamislja vojsku, da ce da sluzi striktno za mirovne misije, vremenske nepogode.....podrska vatrogascima, ako ko treba da se hitno prebaci helihopterom ili polije vodom po glavi. Krenuli su sve zivo da praduju....to je OK jedino ako ce da se kupuje nesto bolje i novije....sto, cini mi se, nemaju u vidu. Ovako.....pjesadija - cini mi se da cemo u ovom rodu da najvise licimo na vojsku, sto je naravno finansijski i najlakse izvodljivo.......tu su specijalne jedinice....kako cujem spadaju medju boljima...da ne sirim...dalje...mornarica - koliko sam se informisao u zadnjih par dana ( ceprkao nesto po netu ) imamo svega jedan ili dva broda " da valja "...jedan brod koji su nam zabranili da ga prodamo ( NATO.....dobro je sto se mnogo ne pitamo.....fino je to kad nato mora da nam kaze sto ce nam trebat a sto ne ) + cetri topovnjace + 1-2 podmornice........e sad, jos niko nije iskometarisao sta od moranrice imaju skovenija i albanije ( italija je van nase lige ) sto se tice topovnjace koju hrvati imaju "kralj.........." sa 15 raketa.....mislim da je taj jedan brod dovoljan da porazi kompletnu nasu flotu....cini mi se da mornaricu treba samo dobro osmislt i za ne tako velik novac ( za te prilike ) mislim da se moze napravit dovoljno jaka flota da se bilo ko namuci da je porazi.....kako ja zamisljam jedan idealan ratni brod......sa dovoljno jakim defanzivnim ( protivpodmornicki napad, PVO, protivraketni napad ) i ofanzivnim opcijama ( raketni sistemi pod broj jedan..bez toga, cini me se nijedan brod danas nema sto da trazi u bitci, topeda i dubinske mine, + dovoljno topova )........a kako sam cuo na TV...nasa vojska tezi da se oslobodi raketnog naoruzanja.......potpuno. Oklopne jedinice......tu mislim da treba oformit neku jedinicu cisto da imamo to naoruzanje.......cisto da bi znali sta je tenk, transporter itd Avijacija - ee sad.....vidim da ste se dohvatili te teme.....ostati na galebovima cisto da bi znali sta je avion ili nabaviti savremenije avione.......pitanje je koje su nam potrebe i koje mogucnosti.....neko je rekao da treba da nabavljamo avione za ciljeve na zemlji....mislim da za to moze da se uzme par helihoptera, sa mocnim naoruzanjem ( cini mi se da je to jeftinija varijanta ) a sad, zbog cega bi nabavljali modernije avione....kontrola neba.......to mozemo i sa galebovima.......nesto ne vidim valjan razlog zbog kojeg bismo uzeli 3,4,5 suhoja, migova, fantoma...sa tim brojem aviona ne mozemo igrat iole primjetnu ulogu u bilo kakvoj organizaciji. Tu je najjrealnija situacija, saceat bolja vremena kad ce se moc uzet 15-20 tih igracaka.......nedje sam procitao da su japanci uradili sljedece....uzeli su stare fantome ( ne znam tacnu oznaku....u rangu mig-21 su ) ugradili u njih svoju vrhunsku tehnologiju i za male pare pare dobili odlicne avione. Nesto kad razmilsim...npr....ako uzmemo protivoklopne sisteme.....rakete...ono ovooo, ne jednoj strani i na drugoj rucne sisteme....sa ramena.......nesto su mi za nasu vojsku blizi i realniji ovi drugi....toliko.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ova dva tipa borbenih vozila su se inace dobro pokazali u sukobe u Albaniji 2001. godine.
    MNT
    Kakav sukob u Albaniji 2001.g.? Da nisi mislio na Makedoniju?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

MNT
    Kakav sukob u Albaniji 2001.g.? Da nisi mislio na Makedoniju?
    Da tacno, mislio sam na Makedoniju.

Uglavno znam da su njihovi Suhoji 25, kupljeni od Ukrajine, pa poslijed opet nazad prodati. Samo neznam da li su modernizovane verzije bile u pitanju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kupili su 4 SU 25 od kojih 1 dvosjed, nisu bili modernizovani, i nisam siguran da su ih prodali, stavili su ih na prodaju ali ne znam da li su prodati. Gruzija je bila pred kupovinom pa su Rusi pritisli Makedoniju i prodaja je otkazana.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

zavrsili su kod gruzijaca, preko ukrajine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zavrsili su kod gruzijaca, preko ukrajine
    Samo sam znao da su u ruke Ukrajine stigli, a za Gruziju nista nisam bio cuo. Ali ipak, kao sto Tamar kaze, valjda su bili ne-modernizovani pa su ipak dobro sluzili Makedonsku Vojsku.

EDIT ipak nasao info:
    http://www.aeroflight.co.uk/waf/fyrm/su25.htm#su-25

Inace, Mi-24 od JSO (tadasnje SRJ) su napadali sa ovim helikopterima rudnik sa Albanskim teroristama, fino ih sklonili, i objezbjedili teren.

Valja to Rusko valja
    Last edited by MNT; 16-02-08 at 17:29.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

A da je to bilo americko, nebi valjalo ? Dobri su i ruski i americki, ali ce mo mi sigurno uzimati vise ovo drugo.

Page 23 of 130 FirstFirst ... 131920212223242526273373123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)