Page 22 of 130 FirstFirst ... 121819202122232425263272122 ... LastLast
Results 526 to 550 of 3236

Thread: Vojska Crne Gore

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    To samo iz Srbije strucnjaci mogu da utvrde? Pa moguce, jer samo Srbija i mi zelimo da koristimo te avione, pa bolje malo da ih pohvale. Neka kupe 3 dobra aviona i to je to, a ne imaju 20 nekih super svraka ili kolko vec.
    Da samo strucnjaci iz Srbije

Dok ovi nasi ovuda rabotaju sa nicem, mogu Srbi u njihov vazduhoplovni opitni centar da nam dadnu kratku diagnosu oko kako i sto se sve moze sa ovim Galebima. To je inace vec poznato, jer ih Srbi ne bi za nista nazad trazili da ne bi avioni nista valjdali ili vrijedili.

Inace, ako budu krecali na remont, necemo ih mi remontovati nego Srbija. To ce vjerovatno slijediti kod Moma Stanojlovica na Batajnici, ako se dobro sjecam ce i tamo izraditi Srbi za sebe upgrade to Super Galeb G4 -M. Pitam se da li si ti ikad cuo od ovome???

Ti, da li se ti sprdas sta se tice kupovine 2/3 "dobra" aviona ???

Vidis da i ne mozemo da kupimo ono od cega su pricali i prosle godine a ne 2/3 "dobra aviona" ahahahaha. Avioni takvog tipa ti se ne kupuju i komada po 2/3 ahahaha to bi bilo preskupo sa kontraktima odrzavanjem, dijelove za remont itd ahahaha.

Samo da te pitam brate, na kakve si ti to 2/3 komada "dobrih" aviona pomislio da kupimo? Ozbiljno me interesuje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Manimo se mi strucnjaka iz Srbije, ti isti strucnjaci su govorili da su ti Galebovi ili Svrake kako se vec zovu, njihovi, i ako su crnogorski, tj. na teritorije Crne Gore. Crna Gora ce kupovati vojnu opremu, ali ne za sebe, nego za misije po Iraku i tim mjestma, tako da, sta bilo da kupe, tebi to ovdje vecina nece ni sluziti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

A to, koji avion? Pa sta znam, mozda Sukhoi Su-34?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

A zasto bi nama koristili tu avioni? za napade na zemlji,zraku ili oboje? na wikipediji pise da su-34 kosta 36 miliona. malo previse za nas zar ne? bolje nam je da te pare ulozimo u mornaricu,jer ipak nam je more vazniji resurs za braniti nego nebo...
    narodnjaci su soundtrack nase tranzicije....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Crna Gora ce kupovati vojnu opremu, ali ne za sebe, nego za misije po Iraku i tim mjestma, tako da, sta bilo da kupe, tebi to ovdje vecina nece ni sluziti.
    Ja neznam, ali se tebi bas nesto ide u Irak, Afganistan i slicne zemlje jel ne?

Cuj brate, na danasnji dan niko od NATO clanica nece da silje pojacanje u Afganistan (Khandar) da pomaze Kanadezima. Jos malo i dosadice svim clanicama da brane i kupe ono ***** koje je Amerika napravila.

Recite sta hocete, Ali je Rusija jaca od Amerike. Amerika ne bi do nicega stigla bez pomoci NATO clanica i Evropske Unije.

Da li ste vi ikada vidjeli situaciju u gde Rusija nateze na siljenje pomoci u njihove ratne territorije? Ja nisam, a kod Amerikanaca sam to cesto vidjeo, eo i cak sada natezu :lolblue:

A to, koji avion? Pa sta znam, mozda Sukhoi Su-34?
    Ahahaha ahahahaha ahahaha
    ahahahaha e qqq meni...

Quote Originally Posted by noodle View Post
    A zasto bi nama koristili tu avioni? za napade na zemlji,zraku ili oboje? na wikipediji pise da su-34 kosta 36 miliona. malo previse za nas zar ne? bolje nam je da te pare ulozimo u mornaricu,jer ipak nam je more vazniji resurs za braniti nego nebo...
    Ma pusti ga, on nas samo zajebaje :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne ide, da mi se ide, prijavio bi se u Vojsku, i cekao da me poslaju zar ne? Ali to ce da rade, jer CG oce da se uclani u NATO. Druge zemlje ne salju dodatno, ali svaka clanica ima baze tamo, a mi nemam nista, tako da cemo sigurno slati.

Da, skup avion, ali bolje taj 1, nego onih starih 9. Ali da, bolje u mornaricu da ulazemo, ali sta imamo i tu je, staro zeljezo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ali da, bolje u mornaricu da ulazemo, ali sta imamo i tu je, staro zeljezo.
    Fregate nisu zastarjele. A sta se ulaza u EU i NATO tice to jos moze trajati godinamaaaaaa, kad Hrtavska vec oliko pecka.

Ako budemo siljali vojnike onda ce biti to sve male jedinice a ne po 1000 vojnika iz jedan put. Ako ih budemo siljali onda ce se nasi vojnici vjerovatno pripojiti jedinicama i armijama drugih zemalja i tako isto u njihovu opremu sluziti i korisiti, a Crna Gora ce placati za to.

Tako isto Srbi sluze (bjese zaboravio gde) ali su Srbi, sluze u stranu zemlju, pod Swedskom Zastavom, Swedskom opremom i sa Swedskim vojnicima.

Da, skup avion, ali bolje taj 1, nego onih starih 9. Ali da, bolje u mornaricu da ulazemo, ali sta imamo i tu je, staro zeljezo.
    Aoo ti ozbiljno mislis da je ovo sve realno za Crnu Goru? Ni Srbija nemoze ovakvo cuda da nabavi da ne pricamo od sebe :lolblue:

Ali dobro ako vec tako fantaziras odlicno cu ti ja pomoci dalje:

Bolje da onda kupimo jedno desetinu tih SU-34 ali onda Mornaricke Verzije, neku staru Krstaricu, pa je onda konvertovati u Nosac Borbenih Aviona pa onda te SU-34 na to stacionirati.

Nesto poput Admirala Kuznecova :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Smjenjuju Lakčevića.

Podgorica - General-potpukovnik Jovan Lakčević biće smijenjen sa mjesta prvog čovjeka Generalštaba Vojske Crne Gore na sljedećoj sjednici Savjeta za bezbjednost i odbranu, potvrđeno je "Vijestima" u izvorima bliskim Savjetu.

Prema istim izvorima, Lakčevića formalno smjenjuju zbog toga što, navodno, "nije energičnije čistio vojsku od nepoželjnog kadra".

Jedan od razloga za uklanjanje Lakčevića sa mjesta načelnika Generlštaba, na koje je imenovan neposredno nakon referenduma i proglašenja nezavisnosti, mogao bi biti i činjenica da je bio prepreka za neke krupne transakcije sa vojnom imovinom, odnosno nije želio da da saglasnost da se neke atraktivne vojne lokacije proglase neperspektivnim za vojsku, a zatim i prodaju.

Lakčević je juče ujutro, prema istim izvorima, boravio u zgradi predsjednik Filipa Vujanovića, i pretpostavlja se da mu je upravo tada i saopšteno da će biti smijenjen.

Formalno, odluku o smjeni načelnika Generalštaba može donijeti samo Savjet za bezbjednost i odbranu, čiji su članovi predsjednici države, Skupštine i Vlade. Takođe, isto tijelo donosi odluku o imenovanju prvog čovjeka Vojske Crne Gore.

Izvori "Vijesti" tvrde da Lakčević možda neće biti penzionisan, već da mu je navodno ponuđeno mjesto vojnog atašea "u nekoj od značajnijih partnerskih država".

I tokom formiranja Ministarstva odbrane, krajem 2006. godine, bilo je nagovještaja da bi Lakčević mogao da bude pezionisan, za šta formalno i ima uslove, ali je navodno zbog zasluga za konstruktivnu ulogu vojske u referendumskom procesu ipak ostao na čelu Generalštaba još skoro dvije godine.

General Lakčević važi za poželjnog sagovornika zapadnih vojnih struktura u procesu NATO integracija, posebno lidera Alijanse, Sjedinjenih Američkih Država.

O tome svjedoči i izjava komadanta Združenih snaga NATO i Pomorskih snaga SAD u Evropi, admirala Hari Ulriha prošlog ljeta, kada je brod "Emory S. Land" iz američke Šeste flote boravio u Tivtu: "Crna Gora je srećna zemlja što ima generala Lakčevića".

DŠ.T.
    -----

“Strele” se gase u Borovim brdima.

Nikšić - Borova brda u Župi Nikšićkoj nova su lokacija za demontažu i uništavanje viška naoružanja vojske Crne Gore - otkrili su stanovnici Morakova, Dučica i drugih sela tog kraja, iznad čijih domova odjekuju prve detonacije.

Prema tehničkom sporazumu Ministarstva odbrane i američke ambasade, iz decembra prošle godine, u naredne dvije godine tu treba da bude uništeno više od 600.000 kilograma razne municije, više vrsta mina, ručnih bombi, raznih raketa, 1.500 "strela 2M", oko 1.000 "zolja M70", više od 18.000 mina "RB" i M-57. Biće uništene i ruske protivavionske rakete RZ-13H, "ose", "maljutke", oko 850 tona morskih mina i bombi, kao i vi?e od 108 tona avionskih bombi. Nakon što su ministar Boro Vučinić i ambasador Roderik Mur potpisali ugovor, Amerikanci su posao povjerili nikšićkoj firmi "Booster", u čijem vlasništvu su bili magacini na Viru, uništeni u strahovitoj eksploziji u julu 2006. godine, kada je srušeno ili oštećeno oko 3.000 kuća i drugih objekata.

Putem prema krateru, prije dvije godine napuštenog rudokopa Boksita, na par stotina metara od prvih kuća, u posljednje vrijeme prolaze neobična vozila, tvrde mještani.

- Niko nas o tom poslu nije blagovremeno obavijestio. Vidjeli smo kamione sa kontejnerima, hladnjače i neka specijalna vozila, a ubrzo saznali o čemu se radi. Odmah sam se obratio MUP-u, odakle je odgovoreno da Ministarstvo odbrane garantuje da je ta lokacija bezbjedna - rekao je "Vijestima" Nikola Rašković, predsjednik Mjesne zajednice.

On je kazao da stanovnici Župe strahuju od nemilih scena viđenih na Vidrovanu.

- Tamo namjeravaju da unište čitav magacin sa Brezovika od oko 6.000 tona municije. Firma, kako tvrde, ima sve dozvole od vojske, policije i Rudnika boksita. No, ostaje nejasno kako su Boksiti mogli da im daju tu lokaciju, ako se zna da su dužni da nakon napuštanja rudokopa teren dovedu u red - kazao je Rašković.

Borova brda su udaljena oko 20 kilometara od Nikšića, osam od centra mjesne zajednice, a nekoliko stotina metara vazdušne linije od prvih kuća.

- Ljetos je tamo uništeno nekoliko bombi iz Drugog svjetskog rata. Tada su se čule snažne eksplozije. Nije poznato koliko je sve to opasno, počev od detonacija pa do zračenja, niti to izgleda zanima ikoga osim nas mještana kazao je Rašković.

S.B
    -----

DANAS VANREDNA SJEDNICA SAVJETA MJESNE ZAJEDNICE.

Vanredna sjednica Savjeta mjesne zajednice Župa biće održana danas u 18 sati, u Domu MZ na Mačku.

Rašković je rekao da su na sastanak pozvani inženjeri "Boostera", predstavnici MUP-a i Boksita, ali ne i Vojske Crne Gore.

- Sa Vojskom nijesmo imali nikakav kontakt. Sve su isplanirali i započeli, bez ikakvog obavještenja građana. Moraćemo da dobijemo čvrste garancije i osiguranje, a ako sve garantuju onda ćemo razgovarati o nadoknadi stanovnicima kroz ulaganja u održavanje i gradnju infrastrukture - rekao je Rašković.

-----

Izvor: Vijesti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Update:

Lakcevic smijenjen, Samardzic imenovan.

Mora da je Vladi sada put cist i bjezbjedan za prodaju vojnih objekata

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MNT View Post
    Fregate nisu zastarjele. A sta se ulaza u EU i NATO tice to jos moze trajati godinamaaaaaa, kad Hrtavska vec oliko pecka.

Ako budemo siljali vojnike onda ce biti to sve male jedinice a ne po 1000 vojnika iz jedan put. Ako ih budemo siljali onda ce se nasi vojnici vjerovatno pripojiti jedinicama i armijama drugih zemalja i tako isto u njihovu opremu sluziti i korisiti, a Crna Gora ce placati za to.

Tako isto Srbi sluze (bjese zaboravio gde) ali su Srbi, sluze u stranu zemlju, pod Swedskom Zastavom, Swedskom opremom i sa Swedskim vojnicima.

Aoo ti ozbiljno mislis da je ovo sve realno za Crnu Goru? Ni Srbija nemoze ovakvo cuda da nabavi da ne pricamo od sebe :lolblue:

Ali dobro ako vec tako fantaziras odlicno cu ti ja pomoci dalje:

Bolje da onda kupimo jedno desetinu tih SU-34 ali onda Mornaricke Verzije, neku staru Krstaricu, pa je onda konvertovati u Nosac Borbenih Aviona pa onda te SU-34 na to stacionirati.

Nesto poput Admirala Kuznecova :lolblue:
    Lose si me svatio dobri covece . Hrvatska pecka zbog politike, jer ne vidim kako je Rumunija ili sl. naprednija po bilo cemu od Hrvatske. A po drugo, to nije nerealno, mada nije neka mudra investicija, najvise jer smo mi mala drzava i ne trebaju nam takvi avioni, ali pitao si me koji bolji , pa mi je taj pao na pamet.

I ne vjerujem da cemo slati vojnike po tudjim zastavama, jer poenta Vlade CG da pokaze da su i oni tobos nesto, kao Slovenci. Sto i nije lose, ako ce ta nasa vojska sta tamo pomoci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a i ovaj novi nacelnik je pod nekom potjernicom....
    NE SMIJE UC U USA......KAKVA SLIKA....JADNA...
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fregate su totalno yastarele, vecina naoruzanja npr protivbrodske rakete protivpodmornicki sistemi, artiljerija su oruzje iz 60 tih godina.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Da, zato treba uloziti, bar da budu neke korisne.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

ako je iz 60-tih nije nuzno zastarijelo.naravno u odnosu na najmodernije jesu zastarijeli,ali niposto ti sistemi nisu bezopasni. Uostalom dovoljni su za vecinu danasnjih mornarica,a pogotovo susjednih (osim italijanske naravno)
    narodnjaci su soundtrack nase tranzicije....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako su iz 60 to nuzno znaci da su zastareli.
    Ali zastarelo ne znaci i bezopasno.
    Pored italijanske i hrvatska mornarica je po svemu daleko iznad crnogorske ( doduse nemaju fregate, ali imaju veliku prednost u pr.brodskim raketama tako da cg fregate pogotovo bez protivraketnih sistema koji su neispravni ne bi imale sanse protiv napada hrvatskih topovnjaca sa RBS 15 raketama) i to kako po kvaliteti brodova tako i svega ostalog, npr. sistemi komandovanja, sluzba OSOJ, sistemi veze, obuka, infrastruktura (cg nema krstenu bazu), mogucnost dobijanja podrske iz vazduha i sl.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

E hebala VAS vojska i uniforme.

Zar nam nijesu dovoljno hebali chetiri majke majchine ZA VIJEKE VJEKOV,
    ne brani se drzava VOJSKOM I ORUZJEM,
    nego SVIJETLIM OBRAZOM I SRCEM,
    kako smo onu IZGUBILI, tako ce VOJSKA I OVU USRECIT,
    vec VAS FATAJU ZA ZLOCHINE PO JEVROPI.

Napravite DRZAVU, koju voli svaki GRADJANIN, SVIH KLASA I RASA,
    za koju je SPREMAN POGINUT, svaku SEKUNDU I SVAKI MINUT,
    a ne DRZAVU za koju UGRADJUJEMO BRISACHE NA TELEVIZOR,
    KAD SE POJAVE NJENI PRVACI IZ INSTITUCIJA, VOJNIH I CIVILNIH.

TO JE NAJBOLJA ODBRANA DRZAVE,
    NE LOPOVLUK,
    I SOCIJALNO UGOZENE, GLADNE I ZEDNE;
    I VASHI SAMALJOTI I VRTALJOTI, IZNAD GLAVA PUKE SIROTINJE, SRAM VAS BILA.
    Last edited by milovan; 09-02-08 at 14:59.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    E hebala VAS vojska i uniforme.

Zar nam nijesu dovoljno hebali chetiri majke majchine ZA VIJEKE VJEKOV,
    ne brani se drzava VOJSKOM I ORUZJEM,
    nego SVIJETLIM OBRAZOM I SRCEM,
    kako smo onu IZGUBILI, tako ce VOJSKA I OVU USRECIT,
    vec VAS FATAJU ZA ZLOCHINE PO JEVROPI.

Napravite DRZAVU, koju voli svaki GRADJANIN, SVIH KLASA I RASA,
    za koju je SPREMAN POGINUT, svaku SEKUNDU I SVAKI MINUT,
    a ne DRZAVU za koju UGRADJUJEMO BRISACHE NA TELEVIZOR,
    KAD SE POJAVE NJENI PRVACI IZ INSTITUCIJA, VOJNIH I CIVILNIH.

TO JE NAJBOLJA ODBRANA DRZAVE,
    NE LOPOVLUK,
    I SOCIJALNO UGOZENE, GLADNE I ZEDNE;
    I VASHI SAMALJOTI I VRTALJOTI, IZNAD GLAVA PUKE SIROTINJE, SRAM VAS BILA.
    Vojska treba gradjane da nauci kako se voli.. Makar one koje pendrek ne uspije. Kako stara veli - noz i kalas su iz raja izasli.
    ♩♬

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Mene su za 23 mjeseca NAUCHILI,
    da je MRZIM IZ DNA DUSHE, do ZADNJE URE, mojega ZIVOTA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam se izgleda naucen rodio, iako skromne pameti, jer se ne mogu $etit kad sam je volio. A citajuci tvoje, najmudrije na ovoj temi, uvjerim se da nijesam na stranputici.

Kako rece Martin Luter King - "Mrak ne može procerati mrak; samo svijetlo to može. Mržnja ne može procerati mržnju; samo ljubav to može."
    ♩♬

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Niko se bez MANE nije rodio,
    ne mogu da LAZINJAM, ali me stid zbog MRZNJE I PREDRASUDA prema UNIFORMAMA,
    da mi KUCA GORI,
    radje bih crijevom zadavio VATROGASCA,
    nego GASIO POZAR, sve zbog UNIFORME,
    takvog sam VUCHJAKA IMAO NA MAVRJANU iznad VALDANOSA, kad vidi PJESHADIJU, totalno poludi.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e pa mnogo godina kasnije sam i ja cuvao taj mavrijan,, doduse ovcari su bili totalno bjedni kao i sve ostalo u armiji ( ali kuvar je bio odlican)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by tamar View Post
    e pa mnogo godina kasnije sam i ja cuvao taj mavrijan,, doduse ovcari su bili totalno bjedni kao i sve ostalo u armiji ( ali kuvar je bio odlican)
    Mene su poslije 6 mjeseci, po kazni smjestili na Mljet,
    da "fatam" hobotnice dugu godinu dana.
    Fino smo sve "SACHUVALI",
    a koje MILIJARDE smo ulozili u te "MAZGOVE" I NJIHOVE IGRACHKE,
    koje nam o glavi slomishe.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nesto poput Admirala Kuznecova

E QQ mene s tobom hahahhahahahahhaha stoseciniodtebe ! Koji **** ce ni mornarica na te 12 km morske obale naske hahahahahahahahahahhaha ! Ada tu se nemoze obrnut jahta onoga gazde Celsea a kamoli nosaci avionahahahahahahahhaha !
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Bolje one prosjake sa SEMAFORA I MOSTOVA MILENIUM,
    smjestimo na KONIK u neke barake,
    nego SAMALJOTE I VRTALJOTE MILOVE ZA KOSHARKU NA ZABLJAKU.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne postoji mornaricka verzija SU 34 ( tacnije za sada postoji svega 3 -4 tih aviona od kojih 1-2 prototipova)

Page 22 of 130 FirstFirst ... 121819202122232425263272122 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)