Originally Posted by
Old Bone
Approved by Bone!
Ja se pitam da li si uopste shvatio ono sto sam htjeo da kazem, jer sve ne objasnjujem na dobar nacin.
Sto sam htjeo da kazem je bolje da ovo sto imamo (iako je zastarjelo) zadrzimo jer je ipak nesto imati bolje nego nista imati. Ovi Galebi se za male pare u letnom stanju mogu remontovati, tako da je ovo najjeftiniji put do stednje Vojnog i Drzavnog budzeta. Jer mi vec svi znamo da se prica o lijepoj kupovini Ka-31-ova i Mi-171-ova sve vise i vise gasi...
Na kraj krajeva, Amerika i druge Evropske zemlje ponudavaju na finansiranje uniscavanja zastarele opreme da se to sve bjezbjedi od terorista i drugih kriminalnih organa (naprimjer PVO Strele), da na kraju opet nemamo nista, pa trebamo njihovo zastarelo kupovati.
Onda nam je bolje drzati ono nase, jer mi je ipak radije nas shit nego njihov koji je jos 2x skuplji.

Originally Posted by
Rave92
Vala taman super svrake.. nista sa njima ne mozemo.
Mora da si ti neki Utva strucnjak iz Srbije do cim ovako sve znas sta se tice ovih aviona???
-----
Sudije još nemaju prevod sa Hrvatskog.
Od dopisnika "Vijesti"
Rim - Visoki oficir Vojske Crne Gore Ilija Brčić još se nalazi u rimskom zatvoru "Ređina Koeli", gdje je doveden nakon što je 4. novembra 2007. godine uhapšen na rimskom aerodromu Fjumicino, na osnovu međunarodne potjernice izdate od hrvatske vlade. Službeni zahtjev za premještanje iz sadašnjeg u zatvor za političke zatvorenike razmotrile su sudije Apelacionog suda i izjasnile se da nema nikavih zakonskih prepreka za premještaj, što je proslijeđeno Ministarstvu pravosuđa.
Sva dokumentacija predata je Ministarstvu pravosuđa. Dokumentacija o presudi koja je stigla iz Hrvatske još se prevodi. Čim bude prevedena, biće zakazano ročište. Takođe, zahtjev za premještanjem u zatvor za političke zatvorenike, na koji ima pravo, predali smo na vrijeme. Odluku o premještaju takođe izdaje Ministarstvo pravosuđa. Kako je rimski zatvor prepun, računamo da će se naći slobodno mjesto u "Santa Maria Kapua Vetere" u Kampanji. Vojni zatvori za političke zatvorenike u Italiji imaju specijalni status. Zatvorenici mogu slobodno da se kreću van zatvorskih ćelija u krugu ograđene zatvorske površine tokom dana, igraju fudbal i budu veći dio dana na otvorenom... Jedini problem je što su ti zatvori popunjeni i čeka se slobodno mjesto. Ostalo nam je da čekamo. Radi se samo o poznatoj sporosti italijanskog pravosuđa. U svakom slučaju, nakon što dokumentacija o presudi iz Hrvatske bude prevedena, Apelacioni sud treba da donese odluku u roku od tri mjeseca - kazao je "Vijestima" advokat Frančesko Romeo.
Jedino što do sada Apelacioni sud nije prihvatio bio je zahtjev advokata da Brčić na slobodi čeka odluku o ekstradiciji u Hrvatsku, koju je odbio na prvom saslušanju 14. novembra.
Hapšenje Brčića bilo je neočekivano i za njega samog. On je uhapšen kao član visoke vojne delegacije iz Crne Gore koja je stigla u Italiju na poziv NATO-a. Prema presudi, proslijeđenoj od hrvatskog pravosuđa rimskom Apelacionom sudu, Brčić je optužen da je u periodu od 14. septembra 1991. godine do januara 1992. godine "bez vojnog opravdanja naredio svojim podređenima da bombarduju Split, Kastele, otoke Brač, Hvar i Šoltu, prilikom čega je prouzrokovao mnogobrojne ljudske žrtve, kao i destrukciju kulturnih, industrijskih i civilnih objekata". Brčić je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina robije.
Na prvom ročištu Brčić je izjavio da se ne osjeća krivim i da navodi iz dobijene dokumentacije nijesu tačni. On se pozvao na brodski dnevnik, po kojem se jasno vidi da prvi datum, kada je navodno izvršeno prvo bombardovanje, vojni brod "Pula" na kojem je bio zapovjednik nije ni isplovio iz luke, jer je bio na remontu.
S.MIHALJINAC
Bookmarks