Page 21 of 130 FirstFirst ... 111718192021222324253171121 ... LastLast
Results 501 to 525 of 3236

Thread: Vojska Crne Gore

tamo na kraju mora, ispod planina, tamo je kuća moja, tamo je moj dom
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i sajt da poprave jer ovo je dno dna u pravom smislu riječi...
    pogledajte samo sajt VS i HV pa ćete viđet o čemu pričam
    ZA PRAVO, ČAST I SLOBODU CRNE GORE

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Web sajt je katastrofa, citave vlade, ja ne znam jesu li oni bolestni ili sta da onakve ruzne web sajtove im dizaniraju. Pogledajte web sajtove, jos uvijek pise Republika Crna Gora i tako kao da je pocetnik radio. PG web sajt isto mrceni, isto i sa VCG... treba da urade "reforme web sajt-ova"... :P.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by THE_KING View Post
    i sajt da poprave jer ovo je dno dna u pravom smislu riječi...
    pogledajte samo sajt VS i HV pa ćete viđet o čemu pričam
    Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Web sajt je katastrofa, citave vlade, ja ne znam jesu li oni bolestni ili sta da onakve ruzne web sajtove im dizaniraju. Pogledajte web sajtove, jos uvijek pise Republika Crna Gora i tako kao da je pocetnik radio. PG web sajt isto mrceni, isto i sa VCG... treba da urade "reforme web sajt-ova"... :P.
    Nijesmo jedini na svijetu sa ovakvim kreacijama, mozemo se dobro naci medju Kenijom, Zambijom, Zimbabwe itd... :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ma moze i Zimbawa napravi ljepsi web sajtove nego sto ima USA, nije to do toga, nego neka angazuju nekog ko to malo profesionalnije rade, kao sto VS ili VH ima, neke animacije pa onda negdje da ovim vladinim web sajtovima da se ubaci EU zastava itd...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma moze i Zimbawa napravi ljepsi web sajtove nego sto ima USA, nije to do toga, nego neka angazuju nekog ko to malo profesionalnije rade, kao sto VS ili VH ima, neke animacije pa onda negdje da ovim vladinim web sajtovima da se ubaci EU zastava itd...
    Animacije nisu bas tako nesto profesionalne ako se govori o Drzavnim websajtovima. Nije ni sajt VS tako dobar kao sto bi trebao da je. Hrvati imaju po mojem misljenu dobar websajt, i moze sluziti kao primjer za nas.

Srbi imaju jos nekih design problema, i mogu tamo ovamo nesto popraviti, ali da priznadem su u svakom slucaju bolji od nas.

Svaka svecanost ili vjezba da dodje i prodje, bices garantovan da ces naci updates na website VS. To i vazi za vijesti okolo VS.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Da, onaj hrvatski bas izgleda odlicno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Tivat/Bar - Iz tivatskog Arsenala juče ujutro je za Bar otplovila raketna fregata 33 "Kotor" čime je Mornarica Crne Gore počela da iz dosadašnjeg vojnog brodogradilišta i svoje glavne baze u Tivtu, u novu bazu u Baru premješta svoje kapitalne brodove.
    Odlazak "Kotora" za Bar značajan je i zbog činjenice da je taj ratni brod tek izašao iz raspreme u koju je bio stavljen tokom 2006. kada je Ministarstvo odbrane Crne Gore namjeravalo da ga proda. Ta fregata je tek ljetos, nakon odustajanja od njene prodaje, ponovo zvanično vraćena u formaciju MCG od kada počinje njeno postepeno "vraćanje u život". Nakon čak tri godine provedene u potpunom mirovanju u vezu na operativnoj obali Arsenala, "Kotor" je juče sopstvenim pogonom otplovio do Bara što je veoma značajno imajući u vidu činjenicu da je brod tako dugo bio van redovne upotrebe.
    Fregatu je juče oko 8.30 iz akvatorijuma Arsenala u teglju izvukao remorker PR-41 "Orada" koji je "Kotoru" asistirao i četiri sata kasnije kada je fregata pristala u Bar, na dijelu operativne obale koji je do sada koristilo preduzeće OMC, odnosno marina "Sveti Nikola".
    Iz Tivta će danas za Bar isploviti i drugi kapitalni brod MCG - raketna fregata 34 "Pula", a na vez luke pod Volujicom već su trajno izmještene raketne topovnjače 410, 404, 405 i 406, te veliki pomoćni brodovi PO-91 i PN-27.
    Namjera je da se u narednom periodu iz tivatskog Arsenala za Kumbor i Bar izmjeste i svi preostali operativni i rashodovani ratni i pomoćni brodovi MCG, kako bi se ova lokacija oslobodila za nesmetanu izgradnju elitnog nautičko-turističkog centra "Porto Montenegro".
    Zbog dolaska nove flote, unutar lučkog akvatorijuma u Baru tokom posljednja dva dana došlo je i do premještanja ratnih brodova koji su tu odranije bili bazirani.
    Raketne topovnjače su tako juče bile vezane na lučki gat ispred Putničkog terminala, na koji pristaje feribot, a došlo je i do izmještanja mega-jahti iz marine "Sveti Nikola" koju vodi preduzeće OMC.

S.L.-R.P.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Tivat/Bar - Iz tivatskog Arsenala juče ujutro je za Bar otplovila raketna fregata 33 "Kotor"
    Ovu su vijest napisali kao da je otplovila u najmanju ruku za Njujork...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tivat/Bar - Iz tivatskog Arsenala juče ujutro je za Bar otplovila raketna fregata 33 "Kotor" čime je Mornarica Crne Gore počela da iz dosadašnjeg vojnog brodogradilišta i svoje glavne baze u Tivtu, u novu bazu u Baru premješta svoje kapitalne brodove.
    Odlazak "Kotora" za Bar značajan je i zbog činjenice da je taj ratni brod tek izašao iz raspreme u koju je bio stavljen tokom 2006. kada je Ministarstvo odbrane Crne Gore namjeravalo da ga proda. Ta fregata je tek ljetos, nakon odustajanja od njene prodaje, ponovo zvanično vraćena u formaciju MCG od kada počinje njeno postepeno "vraćanje u život". Nakon čak tri godine provedene u potpunom mirovanju u vezu na operativnoj obali Arsenala, "Kotor" je juče sopstvenim pogonom otplovio do Bara što je veoma značajno imajući u vidu činjenicu da je brod tako dugo bio van redovne upotrebe.
    Fregatu je juče oko 8.30 iz akvatorijuma Arsenala u teglju izvukao remorker PR-41 "Orada" koji je "Kotoru" asistirao i četiri sata kasnije kada je fregata pristala u Bar, na dijelu operativne obale koji je do sada koristilo preduzeće OMC, odnosno marina "Sveti Nikola".
    Iz Tivta će danas za Bar isploviti i drugi kapitalni brod MCG - raketna fregata 34 "Pula", a na vez luke pod Volujicom već su trajno izmještene raketne topovnjače 410, 404, 405 i 406, te veliki pomoćni brodovi PO-91 i PN-27.
    Namjera je da se u narednom periodu iz tivatskog Arsenala za Kumbor i Bar izmjeste i svi preostali operativni i rashodovani ratni i pomoćni brodovi MCG, kako bi se ova lokacija oslobodila za nesmetanu izgradnju elitnog nautičko-turističkog centra "Porto Montenegro".
    Zbog dolaska nove flote, unutar lučkog akvatorijuma u Baru tokom posljednja dva dana došlo je i do premještanja ratnih brodova koji su tu odranije bili bazirani.
    Raketne topovnjače su tako juče bile vezane na lučki gat ispred Putničkog terminala, na koji pristaje feribot, a došlo je i do izmještanja mega-jahti iz marine "Sveti Nikola" koju vodi preduzeće OMC.

S.L.-R.P.
    Pitanje je koje ce da zadrze a koje ne.

Ovi nasi su ozbiljno toliko u stanje da nas malo vise obaveste na

http://www.vlada.cg.yu/odbrana ili http://www.vcg.cg.yu

:lolblue:

Vise se nezna sta ce da se desava. Kako se zove RF-34 (Ne drzi valjda vise ime Pula kao objavljeno kod Rave92-a, jer bi to bilo sramota), hoce li se kupovati KA-32, i Mi-171SH i dalje te obecane H&K oruzije???

Koji ce brodovi ici na prodaju a sta ce se desavati sa nasim Super Galebima G4 i ostala 2 Super Galeb G4 simulatora?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

A bice kad tad, treba neko da ide u Irak xD. Bas me interesuju oce li da posalju crnogorsku vojku na Kosovu? U okviru tog NATO programa? Galebi ostaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.vcg.cg.yu/frames/uniforme/uniforme.htm

Ovo izgleda jos gore nego ono sto je predlozeno

Da li ste zbilja vidjeli nove uniforme RUSKE VOJSKE?! Eh da kazem bas su fine, ma i cast za nosenje, i ponos za zemlju!...

Tako bi nesto i mi trebali imati...
    Last edited by MNT; 29-01-08 at 22:41.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Bas me interesuju oce li da posalju crnogorsku vojku na Kosovu? U okviru tog NATO programa?
    Oće. Tamo saljemo mornaricu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A bice kad tad, treba neko da ide u Irak xD. Bas me interesuju oce li da posalju crnogorsku vojku na Kosovu? U okviru tog NATO programa? Galebi ostaju.
    Odakle znas da Galebi ostaju? Svaki izvor nesto drugo govori???

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Oće. Tamo saljemo mornaricu.
    :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

SUPERgalebi hahahahah neneo super svrake hahahahah to ni albanija nece vise ,eventualno ruanda i somalija hahahahahahahahahahaha !
    No MNT mene zivo interesuje ,jesili ti serbalj a ??? Bili ti bolio da se vojska CG potcini serbaljskoj a ???
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Zvek_Zivi View Post
    SUPERgalebi hahahahah neneo super svrake hahahahah to ni albanija nece vise ,eventualno ruanda i somalija hahahahahahahahahahaha !
    No MNT mene zivo interesuje ,jesili ti serbalj a ??? Bili ti bolio da se vojska CG potcini serbaljskoj a ???
    Postovani drugare,

Super Galebi su odlicni avioni za skolovanje pilota, pa tako da ih Srbija iz tih razloga jos uvijek koristi.

Vjerovao me ili ne, ali ce Crnogorski pilot ovog vijeka biti ucen na ovakve Trainer-Fighter Aircrafts.

Crna Gora nema para za druge skoljske avione, a ovo je jeftini nacin, za skolovanje Crnogorskih pilota.

Simulatore vec imamo, a do toga ce se i vjerovatno remontovati nekoliko Galeba.

Vi ne zelite da pricate o vojnom budzetu Crne Gore, i ne zelite mnogo ulaganja u Vojsku, da tako i sprijecavate svoj stav.

Crna Gora muguce moze ustediti na zadrzavanje ovih aviona. Bolje je da nesto ostane nama sto je i nase nego da prodajemo sve kao sto smo se navikli (sad ne pricam od mene i tebe nego ovih Crnogorcina, Gradjana Crne Gore).

A da ti i na ostalo odgovorim: Nisam Srbin niti cu ikada biti, svako ima svoj stav i tako i ja (pa kakav da je, nemam problema sa tim ako se ne slazete). Da ne skrecemo previse off-topic, vise necu reagovati na ovakva pitanja sa tvoje strane.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

A koje to simulatore mi imamo?!
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    A koje to simulatore mi imamo?!
    Jedno dva Super Galeb G-4 simulatora, i jedno 12 do 17 komada Super Galeba G-4.

Jedno 6 do 12 se mogu vratiti u letnom stanju, a ostali ce se najvjerovatnije upotrebiti za rezervne dijelove za remont itd...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Spale View Post
    Haaha, dobro je ovo . Ako se nasi piloti nauce, ici cemo u pohod u Irak .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Spale View Post
    Hvala za dupunsku informaciju e waaaauwww, strasna dopuna... cudo...

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Znas li ti sto znaci simulator?! Nego koga ja pitam uopste...
    Znam ja odlicno sto je simulator nego ja mislim da ti nisi nikada ni vidjeo jedan :lolblue:

Ti pitas te koji se nalazu na ovaj topik, a ja sam ovde pa odgovaram.

Ovako ti je to nesto samo je ovo nase valjda mnogo manje advanced, ovo je F-16 Simulator:

http://www.af.mil/shared/media/photo...-1014W-155.jpg

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

a sto ce nama skolovani vojni piloti i "super" g4?
    Koje je to bacanje para. Oce li nam pomoci 5-6 aviona da se odbranimo ili nekoga da napadnemo
    Nekoliko zrakomlata, skupimo za jedan kanader i opusteno.
    Sve ostalo je glupost.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MNT View Post
    Postovani drugare,

Super Galebi su odlicni avioni za skolovanje pilota, pa tako da ih Srbija iz tih razloga jos uvijek koristi.

Vjerovao me ili ne, ali ce Crnogorski pilot ovog vijeka biti ucen na ovakve Trainer-Fighter Aircrafts.

Crna Gora nema para za druge skoljske avione, a ovo je jeftini nacin, za skolovanje Crnogorskih pilota.

Simulatore vec imamo, a do toga ce se i vjerovatno remontovati nekoliko Galeba.

Vi ne zelite da pricate o vojnom budzetu Crne Gore, i ne zelite mnogo ulaganja u Vojsku, da tako i sprijecavate svoj stav.

Crna Gora muguce moze ustediti na zadrzavanje ovih aviona. Bolje je da nesto ostane nama sto je i nase nego da prodajemo sve kao sto smo se navikli (sad ne pricam od mene i tebe nego ovih Crnogorcina, Gradjana Crne Gore).

A da ti i na ostalo odgovorim: Nisam Srbin niti cu ikada biti, svako ima svoj stav i tako i ja (pa kakav da je, nemam problema sa tim ako se ne slazete). Da ne skrecemo previse off-topic, vise necu reagovati na ovakva pitanja sa tvoje strane.
    Approved by Bone!
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Zvek_Zivi View Post
    Vala taman super svrake.. nista sa njima ne mozemo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Approved by Bone!
    Ja se pitam da li si uopste shvatio ono sto sam htjeo da kazem, jer sve ne objasnjujem na dobar nacin.

Sto sam htjeo da kazem je bolje da ovo sto imamo (iako je zastarjelo) zadrzimo jer je ipak nesto imati bolje nego nista imati. Ovi Galebi se za male pare u letnom stanju mogu remontovati, tako da je ovo najjeftiniji put do stednje Vojnog i Drzavnog budzeta. Jer mi vec svi znamo da se prica o lijepoj kupovini Ka-31-ova i Mi-171-ova sve vise i vise gasi...

Na kraj krajeva, Amerika i druge Evropske zemlje ponudavaju na finansiranje uniscavanja zastarele opreme da se to sve bjezbjedi od terorista i drugih kriminalnih organa (naprimjer PVO Strele), da na kraju opet nemamo nista, pa trebamo njihovo zastarelo kupovati.

Onda nam je bolje drzati ono nase, jer mi je ipak radije nas shit nego njihov koji je jos 2x skuplji.

Vala taman super svrake.. nista sa njima ne mozemo.
    Mora da si ti neki Utva strucnjak iz Srbije do cim ovako sve znas sta se tice ovih aviona???

-----

Sudije još nemaju prevod sa Hrvatskog.

Od dopisnika "Vijesti"

Rim - Visoki oficir Vojske Crne Gore Ilija Brčić još se nalazi u rimskom zatvoru "Ređina Koeli", gdje je doveden nakon što je 4. novembra 2007. godine uhapšen na rimskom aerodromu Fjumicino, na osnovu međunarodne potjernice izdate od hrvatske vlade. Službeni zahtjev za premještanje iz sadašnjeg u zatvor za političke zatvorenike razmotrile su sudije Apelacionog suda i izjasnile se da nema nikavih zakonskih prepreka za premještaj, što je proslijeđeno Ministarstvu pravosuđa.

Sva dokumentacija predata je Ministarstvu pravosuđa. Dokumentacija o presudi koja je stigla iz Hrvatske još se prevodi. Čim bude prevedena, biće zakazano ročište. Takođe, zahtjev za premještanjem u zatvor za političke zatvorenike, na koji ima pravo, predali smo na vrijeme. Odluku o premještaju takođe izdaje Ministarstvo pravosuđa. Kako je rimski zatvor prepun, računamo da će se naći slobodno mjesto u "Santa Maria Kapua Vetere" u Kampanji. Vojni zatvori za političke zatvorenike u Italiji imaju specijalni status. Zatvorenici mogu slobodno da se kreću van zatvorskih ćelija u krugu ograđene zatvorske površine tokom dana, igraju fudbal i budu veći dio dana na otvorenom... Jedini problem je što su ti zatvori popunjeni i čeka se slobodno mjesto. Ostalo nam je da čekamo. Radi se samo o poznatoj sporosti italijanskog pravosuđa. U svakom slučaju, nakon što dokumentacija o presudi iz Hrvatske bude prevedena, Apelacioni sud treba da donese odluku u roku od tri mjeseca - kazao je "Vijestima" advokat Frančesko Romeo.

Jedino što do sada Apelacioni sud nije prihvatio bio je zahtjev advokata da Brčić na slobodi čeka odluku o ekstradiciji u Hrvatsku, koju je odbio na prvom saslušanju 14. novembra.

Hapšenje Brčića bilo je neočekivano i za njega samog. On je uhapšen kao član visoke vojne delegacije iz Crne Gore koja je stigla u Italiju na poziv NATO-a. Prema presudi, proslijeđenoj od hrvatskog pravosuđa rimskom Apelacionom sudu, Brčić je optužen da je u periodu od 14. septembra 1991. godine do januara 1992. godine "bez vojnog opravdanja naredio svojim podređenima da bombarduju Split, Kastele, otoke Brač, Hvar i Šoltu, prilikom čega je prouzrokovao mnogobrojne ljudske žrtve, kao i destrukciju kulturnih, industrijskih i civilnih objekata". Brčić je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina robije.

Na prvom ročištu Brčić je izjavio da se ne osjeća krivim i da navodi iz dobijene dokumentacije nijesu tačni. On se pozvao na brodski dnevnik, po kojem se jasno vidi da prvi datum, kada je navodno izvršeno prvo bombardovanje, vojni brod "Pula" na kojem je bio zapovjednik nije ni isplovio iz luke, jer je bio na remontu.

S.MIHALJINAC

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

To samo iz Srbije strucnjaci mogu da utvrde? Pa moguce, jer samo Srbija i mi zelimo da koristimo te avione, pa bolje malo da ih pohvale. Neka kupe 3 dobra aviona i to je to, a ne imaju 20 nekih super svraka ili kolko vec.

Page 21 of 130 FirstFirst ... 111718192021222324253171121 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)