Kakav je, realno, kvalitet poljske košarke?
"Još nisu na visokom niovu, ali par vodećih klubova poslednjih godina ima odlične budžete, pa velika imena evropske košarke dolaze ovde da igraju. Znate kakve dvorane grade za Evropsko prvenstvo 2009? Bruka! Toliko ulažu da tvrdim da će za pet do deset godina biti treća liga u Evropi, posle Španije i Rusije".
Kad ćemo da vas vidimo u Beogradu?
"Teško pre juna, mada bih mnogo voleo da dodjem ranije i gledam neku Zvezdinu utakmicu u Pioniru. Želim im da uzmu titulu, a ja da navijam iz partera ili sa tribine. Gledam Zvezdine utakmice preko 'Total TV' i ponavljam sam sebi: Alo, čoveče, pa gde je bio ovaj Omar Kuk prošle sezone?! Da smo imali njega, ’ladno bismo bili šampioni, sto posto. Takav nam je falio... A kad sam mu ranije, na početku sezone, gledao statistiku preko interneta, pa vidim da stalno ima po 11 asistencija, sedam ukradenih lopti i ostalo, pitao sam se šta je to, da nije neka greška... Nema veze da li Zvezda igra protiv Dinama, Cibone, Fortituda ili Širokog, Kuk stalno ima iste brojke. Pa gde si, zemljače, bio prošle sezone..."
Kakvi su navijači Poljaci?
"U odnosu na naše, prilično smešni. Na naše utakmice dolaze mirni i kulturni ljudi sa decom. Zabavljaju se, aplaudiraju čak i protivniku kad uradi nešto dobro. Vole me, naučili su i da skandiraju 'Milan Gurovič', ali nije to to... Ko zna koliko sam puta otišao na sajt Delija i pogledao onu sliku sa severa protiv Rendžersa. I svaki put sam se ponovo naježio. Taj osećaj nema cenu! Zato i sanjam dan kad ću da se vratim u Crvenu zvezdu. Da završim još ovaj ugovor do kraja, pa dolazim na Kališ. Hoću da budem sportski direktor ili tako nešto. Ostao sam zvezdašima dužan titulu kao igrač, pa moram da je uzmem makar u odelu i cipelama!".
Bookmarks