Pravi potez resornog ministarstva.Tzv."CPC" je organizacija čije je delovanje u suprotnosti sa ustavom i zakonima Srbije.Tzv."CPC" je pokušala silom da preuzme tuđe verske objekte u C.Gori,i takvoj organizaciji ne treba dozvoliti upis u registar verskih organizacija u Srbiji.
Pored toga,tzv."CPC" nema ni vernika ni sveštenstva u Srbiji,imaju samo nekog "poverenika" koji nije svešteno lice.Taj "poverenik" je predsednik političkog udruženja iz Lovćenca čiji članovi odbijaju da uzmu državljanstvo Srbije,prema tome sami su se saglasili da oni nisu državljani Srbije i da su stranci koji ne mogu osnivati crkve po Srbiji.
Oće li mi reć neko u koju pravoslavnu crkvu u Srbiju, da idem da se Bogu molim? Nije mi dozvoljeno u moju, moja je crkva zabranjena, đe da idem?
U prvu koju vidis u nju uskoci![]()
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
Bjese li ti ono pravnik? Navedi nam taj clan jer mozda stvarno vi imate zakon i regulisane podobne crkve, kojom rukom se i koliko puta krsti....
Ako je ovo razlog:
Onda ste najsmjesnija drzava svijeta mada se samo lose informasani moze bilo cemu zacuditi u Srbiji."CPC" je pokušala silom da preuzme tuđe verske objekte u C.Gori,i takvoj organizaciji ne treba dozvoliti upis u registar verskih organizacija u Srbiji.
Odbijanje upisa u registar verskih organizacija ne znači i zabranu rada te verske organizacije.
Svako se može proglasiti verskim poglavarom,svoju kuću ili drugi objekat crkvom i vršiti obrede onako kako je on zamislio.
Niko ne brani ovom "povereniku"-druidu iz Lovćenca da vrši svoje obrede onako kako mu je drago,niti mu za to treba upis u registar verskih organizacija.
U registar se upisuju crkve i verske organizacije koje imaju tradiciju delovanja u Srbiji,a tzv."CPC" nema nikakvu tradiciju postojanja u Srbiji.
Što se tiče tzv."CPC",postoji neki Inicijativni Odbor(kao za pripremu nekog kongresa SKJ) i zavičajno udruženje ljudi-stranaca koji odbijaju da prihvate državljanstvo Republike Srbije(a očekuju neka prava od države Srbije a sa gađenjem se odriču državljanstva te iste države).
Nije mi poznato da imaju neki vernici još manje sveštenstvo tzv."CPC" u Srbiji.
Evo ako neko zna nekog monaha tzv."CPC" u Srbiji neka slobodno javi.
U Srbiji takođe ne postoje rumunska,grčka,bugarska,ruska i druge pomesne pravoslavne crkve.Takođe ne postoje eparhije SPC u Bugarskoj,Rumuniji,Grčkoj,Rusiji.Izgleda da nijedna pravoslavna crkva ni ruska ni bugarska ni rumunska nije nezadovoljna ovakvim rešenjem,a nije ni SPC nezadovoljna što nema eparhija u Bugarskoj,Grčkoj,Rumuniji.
Samo je jedna nekanonska versko-politička organizacija nezadovoljna zakonskom regulativom u Srbiji,i zbog nje treba menjati status i SPC,i grčke,ruske,rumunske ,ruske crkve,i status SPC u Bugarskoj,Rumuniji,Grčkoj,Rusiji itd.
A ta organizacija pretenduje da nosi naziv "pravoslavna" iako želi status različit od svih drugih pravoslavnih crkava.
dusanp,
ponavljam, u koju crkvu da idem da se molim Bogu, kad dodjem u Srbiju?
Moja je zabranjena tamo, u koju da idem?
Jedino bi pravo i posteno bilo da se sva SPC imovina vrati Crnogorskom narodu.
A to ce doci skoro. Ponistenjem Podgoricke skupstine.
Pitanje crkve će se riješiti onog momenta kada CPC bude imala veći legitimitet u narodu!
Ako se i dalje njena ,,težina" bude kretala kroz Cetinje i malo izvan njega(Katunska i Riječka nahija)u širem,državnom smislu ostaće po strani u zapećku,
Takodje,ako Milo i drugovi,osjete da se njena uloga u pravoslavlju Crne Gore izdigla iz uskolokalnog nivoa e onda...
Svi mi ljudi sa ovog foruma znamo!
Ne odlučuje ovdje ni kanon ni zakon nego većina i snaga!
Kao i na Kosovu:Čije ovce, njegova i planina!
Libertas
Ja ocekujem prije da ce se SPC konvertovati u CPC. I da ce oni koji ne dozivljavaju Boga ka crnogorskog da ce otici u srbiju. Posto znam da u okviru SPC postoji struja koja je za autokefalnu Crnogorsku Crkvu.
Ja ne znam sto se cudite, pa najvise legitimnosti SPC-u je davala Vlada Crne Gore. Finansirali su im nekoliko kapitalnih projekata i ukljucivali u glavna desavanja. Tu se posebno isticao Filip Vujanovic.
Da nije bilo tih "separatista" nebi Crna Gora gledala drzave ni 41. No bi Crnu Goru trebalo da bude stid sto ne ostavi pomena tim ljudima sto su dali glavu umjesto guzice. No doci ce generacija koja ce toga biti dostojna.
Last edited by Ego_and_his_own; 07-01-08 at 15:43.
[QUOTE=dusanp;828804]A što bi ti uopšte dolazio u Srbiju?
Sto ti uopste dolazis na Crnogorski forum a ??? Sto ne ides za serbiju i tamo mlatis i bavedas !
Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!
Morace kad tad ,ali vize im uskoro isticu !
Što se tiče tzv."CPC",postoji neki Inicijativni Odbor(kao za pripremu nekog kongresa SKJ) i zavičajno udruženje ljudi-stranaca koji odbijaju da prihvate državljanstvo Republike Srbije(a očekuju neka prava od države Srbije a sa gađenjem se odriču državljanstva te iste države).
Ovizi zakoni serbaljski ce vazit isto za serbalje u Suverenu Drzavu Crnu Goru ! Vojno imperijalna serbaljska tzv crkva je nanijela vise zla Crnogorcima i Crnoj Gori no svi neprijatelji zajedno . i zato treba da turimo tacku na njino paganstvo i udarimo jednaom za vazda K R A J !
Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks