Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 53

Thread: Crnogorska Onlina Enciklopedija

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Default Crnogorska Onlina Enciklopedija

Cipure i ostali sto ne postavite clanke na Crnogorskoj Online Enciklopediji?

Tamo se vec nalazi preko 1000 clanaka. Ako je potrebna pomoc slobodno se obratite.

Hajdemo da ucinimo da ovo bude godina razvoja Crnogorske Slobodne Enciklopedije.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Pravljenje novog clanka je vrlo jednostavno. Unesete temu na "stvori clanak" i pocnete da pisete tekst.

Ako zelite da clanak pripada nekoj kategoriji na kraju teksta stavite na primjer
    Code:
    [[Kategorija:Istorija]]
    ili bilo sto drugo. Ako spominjete Licnost ili Mjesto dovoljno je da ga Zagradite sa duplom ivicnom zagradom
    Code:
     [[Ime]]
    a ako spominjete u padezu koristite na primjer:
    Code:
      A kad je vojska dosla u [[Podgorica|Podgoricu]]
    gdje ce Enciklopedija pravilno pokazati link na grad Podgorica. Na ovaj naci citava enciklopedija sadrzi veliki broj medju veza u clancima i omogucava veoma brzo ucenje i istrazivanje.
    Za stvaranje sekcija teme i dijeljenje cjeline po atributima koristite oblik:
    Code:
     == Istorija Podgorice ==
    A pod sekciju:
    Code:
    ===Sedam reona Opštine Podgorica===
    Da bi mogli da postavljate slike potrebno je da ste ulogovani. Ako imate bilo kakav problem mozete kontaktirati Administratore ili ostaviti na Razgovor od Prve stranice.
    Last edited by Ego_and_his_own; 06-01-08 at 03:47.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thumbs down

doista vam je sjajan projekt.:lolblue:
    bolje da na wikipedia meta nešto radite za CG wikipediju nego da tu trošite vrijeme.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Ewan View Post
    doista vam je sjajan projekt.:lolblue:
    bolje da na wikipedia meta nešto radite za CG wikipediju nego da tu trošite vrijeme.
    A sto to evane? Nije ti nesto po taman?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    A zasto Cipure ne naipses stogod na Enciklopediju? Toliko si stvari kvalitetnih napisao sto ce otici u arhivu po foruma?
    Za Wikipediu treba malo ozbiljnije da napišem, dakle treba mi više vremena, moram da se pozovem na izvore, da pobrojim.
    I kad sve to napravim, da se borim sa nekim koji mi svaki dan mijenja tekst?

Inače, Google sasvim dobro čita ove moje priloge i na ovom pdf. Ko ukuca neki pojam iz CG istorije u Google, brzo naleti na neki moj prilog.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Za Wikipediu treba malo ozbiljnije da napišem, dakle treba mi više vremena, moram da se pozovem na izvore, da pobrojim.
    I kad sve to napravim, da se borim sa nekim koji mi svaki dan mijenja tekst?

Inače, Google sasvim dobro čita ove moje priloge i na ovom pdf. Ko ukuca neki pojam iz CG istorije u Google, brzo naleti na neki moj prilog.
    Google ne cita slike. I ovo nije wikipedija vec Crnogorska Enciklopedija, i ako imash izvore nemoze niko da izbrise bez razloga a da ne trpi konsekvence.

Drago mi je da si mi objasnio svoje razloge.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Josh jedna stvar za sve one koji zele da doprinesu, uopste nije potrebno da napiste kompletne tekstove. Cak su i pojedinacne informacije dovoljne. Priroda ovakvih enciklopedija je bash u tome da se stvori sto vise referenci i ljudi ce kasnije dopuniti ako vi nemate vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Google ne cita slike. I ovo nije wikipedija vec Crnogorska Enciklopedija, i ako imash izvore nemoze niko da izbrise bez razloga a da ne trpi konsekvence.

Drago mi je da si mi objasnio svoje razloge.
    Na forumima nekad nešto napišem, sagovornici se krevelje, pa onda jednom kad mi dune, sve pojasnim, kao što je bilo u slučaju ovog topica. :arrow: https://forum.cdm.me/showthread.php?t=30390
    I nema više kreveljenja, sve je pojašnjeno!

Na Wikipediji morao bih sve u jednom tekstu da pojasnim, ima vrlo komplikovanih istorijskih tema, jedan tekst bih radio nekoliko dana i poslije da mi ga svaki ostrašćeni lik mijenja svakodevno ?!! Ko će da popravlja tekst?

Može li tekst biti zaključan?
    I to sam gleao na Wiki!

Zatim, ovđe na forumu, sve prikažem, knjigu, ko je napisao, poglavlje, skenirano, dakle sve, ne ostavlja ni trunčice sumnje. Kako to da radim na Wikipediji?
    Da se pozovem na neki izvor, a link da dam prema CdM?!!
    Ili će mi čitaoci vjerovati da zaista postoji takav izvor, čisto će mi vjerovati?
    Last edited by Ćipur; 07-01-08 at 01:37.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

naravno da moze biti zakljucan. Postoji mjesto za razgovor. I arbitraza Administratora. Promjene se lako vracu, dovoljan je jedan klik ako je neko vandalisao tekst da se sve vrati kao sto je bilo.A slike mozesh i sam postaviti na Enciklopediji i u tekstu dodati [Slika:Ime slike.jpg]

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

naravno da moze biti zakljucan. Postoji mjesto za razgovor. I arbitraza Administratora. A slike mozesh i sam postaviti na Enciklopediji i u tekstu dodati [Slika:Ime slike.jpg]
    U svkom slučaju, tekst koji napišem i poduprem sa desetinama izvora i činjenica, ja ne mogu svaki dan popravljati, jer će tekst biti stalno napadan.

Moji tekstovi su vrlo otrovni. Nose otrovnu istinu, vidiš što mi mogu oponenti na ovom pdf? Ništa, apsolutno ništa.

Ja sam im 1000 puta napisao, to što su oni prvi put čuli neku istinu od mene, to uopšte ne utiče na tu istinu. To što je istina bila ukrivena od njih to ne mijenja činjenicu.
    Njihova ogromna ljutnja na mene jer sam im prikazao istinu, za razliku od bajki na kojima su vaspitani, bajki koje su im predstavljene kao istorija, ta njihova ogromna ljutnja na mene, opet ne mijenja činjenice.

Moji otrovno istiniti tekstovi, poduprti naravno desetinama izvora bili bi besomučno napadani.

Evo npr, jedan tekst.
    U zadnje vrijeme srpska propganada prosula je brdo laži kako je Petar I htio ujedinjenje sa Srbijom. To se stalno tvrdi, to tvrde DOKTORI NAUKA, AKADEMICI, VLADIKE?!!
    Naravno svi oni lažu, a JA kažem da je bilo suprotno, da PETAR I nije htio ujedinjenje sa Srbijom.
    Fino sam objasno ovđe :arrow: https://forum.cdm.me/showthread.php?t=26789

Ja sam to i fino dokazao i pokazao, naravno ovđe je odgovor muk, jer nema kontrargumenata, ali na Wiki bi ovakav tekst bio stalno napadan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Aj sad majčin sine postavi ovakav tekst :arrow: https://forum.cdm.me/showthread.php?t=26789 na Wiki, pročita ga neki Srbin iz Crne Gore kome je Amfiliohije ugradio srpsku/svetosavsku svijest, objašnjeno mu je da je Srbin pomoću par pjesmica i mitomanskih doskočica, pa on ima da prokuva od muke, stalno bi mi tekst bio vandalisan.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    28 Posts

Pa valjda admini mogu stavit da samo member's mogu da mijenjaju textove, a membere admini moraju approve-ovat, or something

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ipak bi trebao da pišeš, jer kao što Ego reče, tema se može zaključat, tako da je niko ne može "napadat" i sl.
    Super bi bilo da Crna Gora ima sve tekstove i dokumenta na jednom mjestu, a linkove i ostale stvari je čak i lakše postavit nego ovđe.
    Last edited by cpu; 07-01-08 at 02:33.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

dovoljan je jedan klik ako je neko vandalisao tekst da se sve vrati kao sto je bilo. A vandalisanje ce biti sankcionisano banovanjem.

Sto neznaci da nece moci i oni koji drugacije argumente imaju da postavljaju. Na taj nacin ce korisnici enciklopedije moci da podignu kvalitet argumentacije i samih clanaka. A ono sto je najbitnije iz toga da se napokon cuje istina o Crnoj Gori. Mi ni sami nismo svjesni svoje istorije, kulture i nacije. Zato smatram da je ovaj projekat vazan!

Neznam jeste li svjesni ali 99% clanaka i informacija o Crnoj Gori je fabrikovano i jedini koji cine nesto na tom pitanju su svega nekoiliko sajtova (montenet, montenegro.org,...)
    Last edited by Ego_and_his_own; 07-01-08 at 02:54.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo ja bih vrijedan pa postavih 2 nova clanka xD. Sad cu poceti da uredjujem drzave bivse YU.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sve sto je na ovom, a i na drugim forumina, moze se slobodno kopirati i prebaciti na enciklopediju samo je na nekom od urednika da to "obradi" i slozi da bi izgledalo kako treba.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Sve sto je na ovom, a i na drugim forumina, moze se slobodno kopirati i prebaciti na enciklopediju samo je na nekom od urednika da to "obradi" i slozi da bi izgledalo kako treba.
    Ovo je skroz OK, da neko sumira tekstove odavde i kopira na wikii, osim ako Ćipur i ostali koji pišu nemaju nešto protiv.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by cpu View Post
    Ovo je skroz OK, da neko sumira tekstove odavde i kopira na wikii, osim ako Ćipur i ostali koji pišu nemaju nešto protiv.
    Nemam baš ništa protiv, sve što postavim na net, totalno je javna stvar.
    Jedino što ja želim da što više Crnogoraca zna što bolje što su im preci radili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To je i razlog vise da se bas intenzivnije ukljucis u taj projekat, koji ce prije ili kasnije, ali sigurno prerasti u crnogorsku vikipediju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Još mi nije do detalja jasan sistem Wikipedia-e ali mislim da bi svakako morali nešto učinjeti tamo. To je već civilizacijski poduhvat, pa neće valjda o našoj istoriji i sdašnjosti pisati neko drugi. Oni i sad pišu i može se lako viđeti na koji način to čine. Ja sam se tamo prijavio prije više od godinu dana kad je bilo glasanje za ili protiv i milo mi je da sam svojim glasom doprinio njenom osnivanju. Zaista bi se trebalo i tamo nešto činjeti.

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    To je i razlog vise da se bas intenzivnije ukljucis u taj projekat, koji ce prije ili kasnije, ali sigurno prerasti u crnogorsku vikipediju.
    Evo čitam na meti. Bojim se da neće dobro izgledati onaj zaključak komiteta: neće više nijedna srpskohrvatska wikipedija biti stvorena.

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by FORMICA View Post
    Još mi nije do detalja jasan sistem Wikipedia-e ali mislim da bi svakako morali nešto učinjeti tamo. To je već civilizacijski poduhvat, pa neće valjda o našoj istoriji i sdašnjosti pisati neko drugi. Oni i sad pišu i može se lako viđeti na koji način to čine. Ja sam se tamo prijavio prije više od godinu dana kad je bilo glasanje za ili protiv i milo mi je da sam svojim glasom doprinio njenom osnivanju. Zaista bi se trebalo i tamo nešto činjeti.
    I ti brate? Meni su koliko se sjećam izbrisali glas. Koji si ti bio?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Quote Originally Posted by Hrko View Post
    I ti brate? Meni su koliko se sjećam izbrisali glas. Koji si ti bio?
    Isto Formica. ne mijenjam nik ko će se svaki put sjećati đe mi ke koje ime

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Hrko View Post
    Evo čitam na meti. Bojim se da neće dobro izgledati onaj zaključak komiteta: neće više nijedna srpskohrvatska wikipedija biti stvorena.
    Daj link da vidim sto g. strucnjak Gerard pise.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

I ko je administrator ovđe?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)