Page 17 of 132 FirstFirst ... 71314151617181920212767117 ... LastLast
Results 401 to 425 of 3294

Thread: Vojska Crne Gore

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Treba nam nekoliko F-16, posebno ako bi bili besplatni.
    Nema sile, necemo ih dobiti pa bili besplatni ili ne.

Mi nemamo dovoljno para za odrzavanje, remontovanje, i skolovanje pilota, tako da se F-16 slobodno moze izbrisati kao bilo koji borbeni avion te vrste (naprimjer MiG-29).

Ma da i kazem je dobra odluka te smo zadrzali ove Galebe, da su htjeli poci u prodaju, Crna Goru bi valjda placala Italiju i njihove F-16 lovce + crew da kontrolisu nebo nad CG, kao sto Italijani kod Slovenaca cine. Inace ne bih voljeo Italijane povise glave, kao da nam u WW2 nijsu vec dovoljno bili "na goste".

Zadrzavanje Galeba je nas nekoliko tona po kontrolu ustedilo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

KFOR je demantovao pad makedonskog helikoptera.
    MNT i ja sam vikao da nam ne treba avijacija, a i dalje to mislim, tacnije treba ali nemamo para za nju, e sad MI 17(1) je ipak druga prica i njih bi ako se moze priustiti uzeo.
    A sto se mornarice tice, bez ikakve uvrede lako je bilo tuci po gradovima koji nemaju nikakvu adekvatnu odbranu, i nicega u tome nema cime bi se mornarica mogla ponositi. Sada sa modernim brodovima( i jos vise modernim raketama rbs na hrvatskim brodovima) ja bi se ipak kladio na Kresimira i kompaniju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by tamar View Post
    KFOR je demantovao pad makedonskog helikoptera.
    MNT i ja sam vikao da nam ne treba avijacija, a i dalje to mislim, tacnije treba ali nemamo para za nju, e sad MI 17(1) je ipak druga prica i njih bi ako se moze priustiti uzeo.
    A sto se mornarice tice, bez ikakve uvrede lako je bilo tuci po gradovima koji nemaju nikakvu adekvatnu odbranu, i nicega u tome nema cime bi se mornarica mogla ponositi. Sada sa modernim brodovima( i jos vise modernim raketama rbs na hrvatskim brodovima) ja bi se ipak kladio na Kresimira i kompaniju.
    Pa dobro KFOR je raportirao UNMIKU koji su glavni za administrativnu granicu Kosmeta. Oni su to izveli vani.

Znam da nema na cemu da smo ponosni i siguno ne sta se tice Ratne Mornarice jer je ta napadala bez da je ikakve zaustavke za druge strane dobijala. Samo bih voljeo da ti opomenem da su nase komsije u Drugi Svijetski Rat sa druzima Njemcima i Italijancima svasta mogli da cine jer su bili u visini .

Znam i ja da na danasnji dan ne bih imali ikakve sanse protiv Hrvatske Vojske, VO-PVO i Hrvatske Ratne Mornarice. Ali u buduce se rezultati mogu izmijeniti. Crna Gora je mala zemlja i nakon prosle godine je samostalna i pocela da se razvija. Tacno pocetkom ove godine je pocela i da razvija vojsku, reformu koja jos nije zavrsena. Modifikacije, kupovine oprema, oruzija, upgradovanje itd sporo ide, ali ce se uglavno doci do toga.

Hrvatska je mnogo daleko od nas sta se tice prijepanja Evropske Unije i NATO-a, ali su i zato imali zadnjih 10 godina od 1995 stabilniju i mirniju sudbinu nego mi, koji smo lutali na Kosovo vojskom i dalje. Zato se i ne cudim da su im vojska i oprema mnogo bolje od nase.

Kod nas ce sve doci po stepenu uredu. RF fregate ce dobiti platformu, nove radare dok ce valjda neki RTOPVI dobiti moderniju AA opremu.

Samo da te pitam da li imas pojma da li ce mo zadrzati obe RF Kotor klase? Kako se zove RF-33 i kako RF-34. Prijed su imali imena. Da li nosu koja na danasnji dan ili ne?

A sta sa RTOPOVIMA? Imali smo ih 4, RTOP-401, 402, 403 i 404. Jedna od njih je zavrsila u Srbiju kod YUGOIMPORT SDPR. Ta ce da sluzi za rezervne djelove Libijskog RTOPA koji je identican i koji Srbija za Libiju remontuje. Jedan RTOP ce ostati u sastavu Ratne Mornarice, dok se od drugih sudbina dobro nezna. Vjerovatno stoju na prodaju kao old-scrap.

(Zasto je zbilja toliko nejasna informacija o vojsci VCG? Svaki izvor ima drugu informaciju. Kad ih poredis neznas vise sta da vjerujes. Na sajt Ministarstva Odbrane nisu nista objavili o uhapsenog Oficira dok cak i ne updajtuju na pravi websajt nase vojske).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da su informacije konfuzne zato sto jos ne postoji jasna ideja o ulogi i polozaju armije a pogotovo flote i vazduhoplovstva.
    Ja sam cuo price da ce mozda obe fregate ostati u sastavu mornarice, ali kao patrolni brodovi, skinuli bi im kompletno raketno naoruzanje, i protiv brodske i protiv avionske i protivpodmornicke rakete, top AK 726 sa pramca bi skinuli i umjesto njega stavili bofors 57mm koji bi skinuli sa krme topovnjaca(koje bi isto ostale bez raketa i samim tim bez onog raketne u nazivu) a dobili bi platformu(ali ne i hangar) za helikopter kao i brze camce i koristili bi se za sprecavanje sverca i migranata, naravno takvi brodovi bi imali gotovo nikakvu mogucnost prave borbe protiv bilo koje mornarice. Brodovi bi bili laksi trazili bi znatno manju posadu i bili jeftiniji ( a pored toga ionako su svi raketni sistemi ne samo zastareli vec i dotrajali pa bi trebale velike pare da se remontuju a o kupovini novih sistema nema ni govora). Sve ovo je moguce samo ako USA i/ili Italija daju pare.U tom slucaju mornarica bi dakle imala samo patrolnu ulogu bey raketnog naoruzanja i ovisila bi o tudjoj pomoci, ali koliko god lose zvucalo volio bi da se to ostvari.
    sto se imena tice nakon rata su brodovi dobili nova,ali mislim da nisu bila zvanicna( upisana u flotnu knjigu) vec su zvanicna imena bila samo brojevi i ime Veliki Patrolni Brodovi( dakle ne fregate) npr VPBR 33 koji je bio i ostao KOTOR 34 je bio Kopar a kasnije mislim Novi Sad a 31 je bio Split a kasnije mislim Podgorica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ono nije sajt Vojske, prije ce biti nekog CS klana u Crnoj Gori..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da su informacije konfuzne zato sto jos ne postoji jasna ideja o ulogi i polozaju armije a pogotovo flote i vazduhoplovstva.
    Ja sam cuo price da ce mozda obe fregate ostati u sastavu mornarice, ali kao patrolni brodovi, skinuli bi im kompletno raketno naoruzanje, i protiv brodske i protiv avionske i protivpodmornicke rakete, top AK 726 sa pramca bi skinuli i umjesto njega stavili bofors 57mm koji bi skinuli sa krme topovnjaca(koje bi isto ostale bez raketa i samim tim bez onog raketne u nazivu) a dobili bi platformu(ali ne i hangar) za helikopter kao i brze camce i koristili bi se za sprecavanje sverca i migranata, naravno takvi brodovi bi imali gotovo nikakvu mogucnost prave borbe protiv bilo koje mornarice. Brodovi bi bili laksi trazili bi znatno manju posadu i bili jeftiniji ( a pored toga ionako su svi raketni sistemi ne samo zastareli vec i dotrajali pa bi trebale velike pare da se remontuju a o kupovini novih sistema nema ni govora). Sve ovo je moguce samo ako USA i/ili Italija daju pare.U tom slucaju mornarica bi dakle imala samo patrolnu ulogu bey raketnog naoruzanja i ovisila bi o tudjoj pomoci, ali koliko god lose zvucalo volio bi da se to ostvari.
    sto se imena tice nakon rata su brodovi dobili nova,ali mislim da nisu bila zvanicna( upisana u flotnu knjigu) vec su zvanicna imena bila samo brojevi i ime Veliki Patrolni Brodovi( dakle ne fregate) npr VPBR 33 koji je bio i ostao KOTOR 34 je bio Kopar a kasnije mislim Novi Sad a 31 je bio Split a kasnije mislim Podgorica.
    Kratko kazano Crna Gora i njena Vojska mnogo zavise od para inostranstva.

Zalosno, jer ce nam tako druge Drzave u Evropu u svijetu odredjivati kako ce mo i sto ce mo sa Vojskom. Sto ce se kupovati, sto ne, kakva strategrija ce se donositi, itd...

Tako nam Holandjani naprimjer "pomazu" unistavanje ostalog viska oruzja i druge vojne opreme, dok Amerikanci i Italijanci ceraju na zadrzavanje RF-33 i RF-34 za kontroliranje Jadrana protiv sverca, droge, mriganta itd zbog cega bi nase raketne fregate sa protivbrodskim sistemima, protiv podmorskim i protiv vazdusnim trebali da skidamo za druge gluposti kao helikoptere.

Ako se bude stavljala platforma kod jedno od tih RF-ova ce to najvjerovatnije biti za korist Bella-212. A sa strane se dobro zna da su Kamov helikopteri vise za more i mornaricu i da spasavanje i ostale stvari dobro bez ikakve platforme na brod mogu da sluze.

Nasi PVO i PB sistemi su zastareli, to jeste tako ali je RBU-6000 sistem (protiv podmornica) jos uvijek dobro u korist kod braca Rusa. (Voljeo bih da dodadnem da Libija i Egipat obozavaju Styx-ov, protiv brodske rakete i njihove lansere, tako da smo ih i njima ponesto prodali pocetkom ove godine. Kad njima voljaju vala bi trebalo biti i nama jel ne?).

Ako nam skidnu ovu opremu, a ne dodadnu drugo naoruzanje ce nasi brodovi kao sto kazes nazalost postati pravi patrulni brodovi koji i oznaku RF-XX vise i nece zasluziti.

Ako tako odredu bice tako, pa ce nam slika dolje biti i zadnja te vrste naoruzane

PS: Hoce li nas Italijani i Amerikanci i ostale zemlje placati za to patruliranje Jadrana? Plan je da dobijemo mandat da cijeli Jadran od nase do Italijanske obale kontrolisemo, sta sa Hrvatskim dijelom, nemam pojma.

Ono nije sajt Vojske, prije ce biti nekog CS klana u Crnoj Gori..
    Kad sam prvi put upoznao sajt, sam mislio: Da li se sprdaju? Da li formiraju vojsku ili CS clan!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pa da, ajde to.. nego ne updajtuju ga od kad je napravljen... Zar stvarno u CG nema boljih dizajnera i webmastera..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MNT View Post
    Nasi PVO i PB sistemi su zastareli, to jeste tako ali je RBU-6000 sistem (protiv podmornica) jos uvijek dobro u korist kod braca Rusa. (Voljeo bih da dodadnem da Libija i Egipat obozavaju Styx-ov, protiv brodske rakete i njihove lansere, tako da smo ih i njima ponesto prodali pocetkom ove godine. Kad njima voljaju vala bi trebalo biti i nama jel ne?).
    Pa Egipat ima mnogo, mnogo modernije brodove naoruzane Harpunima blok II a styx uzimaju kao ispomoc za udare na trgovacke brodove i kao oruzje kojima bi trebalo da dokusure brodove ostecene harpunima (styx je zastareo ali ima duplo jacu b/g od harpuna)A sumnjam da ce i Libija da ih obozava cim bude bila u prilici da kupi bilo sta modernije RBU 6000 se sve manje koristi i novi ruski projekti Steregusci i nova fregata 22380 ga nemaju vec koriste protivpodmornicke rakete medvedka i vodopad

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa Egipat ima mnogo, mnogo modernije brodove naoruzane Harpunima blok II a styx uzimaju kao ispomoc za udare na trgovacke brodove i kao oruzje kojima bi trebalo da dokusure brodove ostecene harpunima (styx je zastareo ali ima duplo jacu b/g od harpuna)A sumnjam da ce i Libija da ih obozava cim bude bila u prilici da kupi bilo sta modernije RBU 6000 se sve manje koristi i novi ruski projekti Steregusci i nova fregata 22380 ga nemaju vec koriste protivpodmornicke rakete medvedka i vodopad
    Dobro brate oni Bofors 57mm je NATO standard pa nekako korak naprijed. Protiv raketa i ostaloga jel ne? Koliko je domet ovog sistema?

Steta te smo mnogo zavisni od EU, NATO-a i SADA :mad:.

Pitam se sta ce se uaditi poslijed remontovanja sa skinutim starim sistemama? Necemo to valjda po volji NATO-a, SADA i EU unistiti? Ja bi to ranijo pa ako valjdne nesto za slucaj ili da se razvijaju neke modifikacije za te sisteme.

Da jos i pitam mi nemamo neke PVO instalacije kao NEVA (SAM 6-A) kao naprimjer Srbija. Jeste tako da su ti sistemi zastareli ali su ipak 1 F-16 srusili i "nevidljivi" (nevidljiv :lolblue: whahahahaha) F-117A.

Hoce li Crna Gora bez tih Igla i dalje jos narucivati neke ozbiljne mobilne PVO instalacije ili ne?

Sta ce biti sa nasim podmornicama? Nisu u dobro stanju, i cini mi se da su na prodaju Imamo li jos dvosjed podmornice koje su specialci podmorskog centra korsitcavali ili da li su ti u Srbiju?

Pozdrav,

MNT

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imamo li jos dvosjed podmornice koje su specialci podmorskog centra korsitcavali ili da li su ti u Srbiju?

U Srbiji su, u Moravi. U jednoj od njih trenutno boravi Ratko Mladic, a druga se renovira. Dozidjuje joj se terasa i mjenjaju cijevi za disanje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bofors je u skladu sa NATO standardina, u pitanju je visenamjenski top za borbu protiv ciljeva na kopnu, povrsini mora i vazduhu, ipak top je iy 70 tih godina i vec je napravljena nova generacija, topu je potrebno ugraditi moderne nisanske sisteme i sa nj9ima i modernom municijom bio bi koristan i u borbi protiv krstarecih raketa.
    Za podmornice nista ne znam ali tome se ni ne nadaj.
    Ne znam ni za diverzantske ronilice, mada one imaju mali domet pa bez neke podmornice koja bi ih skriveno dovukla u blizinu mete nisu od neke vajde.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Dobro brate oni Bofors 57mm je NATO standard pa nekako korak naprijed. Protiv raketa i ostaloga jel ne? Koliko je domet ovog sistema?

Steta te smo mnogo zavisni od EU, NATO-a i SADA :mad:.

Pitam se sta ce se uaditi poslijed remontovanja sa skinutim starim sistemama? Necemo to valjda po volji NATO-a, SADA i EU unistiti? Ja bi to ranijo pa ako valjdne nesto za slucaj ili da se razvijaju neke modifikacije za te sisteme.

Da jos i pitam mi nemamo neke PVO instalacije kao NEVA (SAM 6-A) kao naprimjer Srbija. Jeste tako da su ti sistemi zastareli ali su ipak 1 F-16 srusili i "nevidljivi" (nevidljiv :lolblue: whahahahaha) F-117A.

Hoce li Crna Gora bez tih Igla i dalje jos narucivati neke ozbiljne mobilne PVO instalacije ili ne?

Sta ce biti sa nasim podmornicama? Nisu u dobro stanju, i cini mi se da su na prodaju Imamo li jos dvosjed podmornice koje su specialci podmorskog centra korsitcavali ili da li su ti u Srbiju?

Pozdrav,

MNT
    Jesu li puno skupi ovi nevidljivi :

tamo na kraju mora, ispod planina, tamo je kuća moja, tamo je moj dom
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi mornarica nama treba za patrolu našim dijelom jadrana i za čuvanje otranskih vrata,dalje što se galebova tiče dobro je što su ih zadržali mada nama avijacija i mornarica služe samo za patroliranje.Ja smatram da imperativ u VCG treba dati KOV (za neupućene kopnena vojska).Naša KOv treba da bude dobro i moderno naoružana i opremljena što za nekih 1700 (nijesam baš sad siguran koliko ljudi u KOv ima) vojnika i nije baš teško nabavit.Dalje treba kupiti moderne džipove (mercedesove po mogućnosti nikako hummere) kamione i posebno desetak oklopnih vozila.Mislm da bi osnovne puške u vojsci CG trebale biti američke ili njemačke automatske puške.Za radne uniforme bih se ogrebao od Amerikanaca.Dok bi zaštitnu opremu mogli kupiti od mileta dragića.Što se tiče sredstava za komunikaciju i za noćno osmatranje njih treba nabavit iz zemalja EU ili USA.
    Oh zaboravio sam kamione njih treba pod hitno mijenjat jer ono je sramota.
    ZA PRAVO, ČAST I SLOBODU CRNE GORE

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by THE_KING View Post
    Ljudi mornarica nama treba za patrolu našim dijelom jadrana i za čuvanje otranskih vrata,dalje što se galebova tiče dobro je što su ih zadržali mada nama avijacija i mornarica služe samo za patroliranje.Ja smatram da imperativ u VCG treba dati KOV (za neupućene kopnena vojska).Naša KOv treba da bude dobro i moderno naoružana i opremljena što za nekih 1700 (nijesam baš sad siguran koliko ljudi u KOv ima) vojnika i nije baš teško nabavit.Dalje treba kupiti moderne džipove (mercedesove po mogućnosti nikako hummere) kamione i posebno desetak oklopnih vozila.Mislm da bi osnovne puške u vojsci CG trebale biti američke ili njemačke automatske puške.Za radne uniforme bih se ogrebao od Amerikanaca.Dok bi zaštitnu opremu mogli kupiti od mileta dragića.Što se tiče sredstava za komunikaciju i za noćno osmatranje njih treba nabavit iz zemalja EU ili USA.
    Oh zaboravio sam kamione njih treba pod hitno mijenjat jer ono je sramota.
    EU i SAD bi nasu vojsku da pretvore u kao neku brigadu za patrule od naseg vojnog budzeta jer oni sami ne bih da trose pare u brigade koje bi trebali da imaju za patrule.

Nasa RF-34 je ove godine na Liveks 2007 izvrsila vjezbe sa ostalim zemljama okolo Jadrana i pogodjivala je mete koje druge raketne fregate drugih zemlja nisu mogle da pogode. Konacmo smo vjezbali gadanje meta, a sto to vjezbanje na danasnji dan kad planiraju strane zemlje za nas sjutra da konvertuju raketne fregate u patrulne brodove?

Mi onda nikakvu vojsku necemo imati. KoV nije sve, u slaba vremena nam i treba podrska sa neba kao i sa mora. Privatne armije, dobrovoljacke garde, ili paramiliterne trupe imaju vec to kao 1700 vojnika koji u svakom slucaju i nisu ni tako bas lose obucene kad se gleda njihov materijal.

A da, trebaju nam doci nove puske, pistolji i ostalo, na danasnji dan koristimo Zastava Oruzije AK-47 kopiju, i CZ99 pistolj. Koliko mi se cini i specialne jedinice Crne Gore i taj pistolj koriste.

Nisam ljubitelj Americkih pusaka ili Njemackih vec Ruskih ili Kineskih. U svakom slucaju bi trebali gledati za Zastavu M21 koja je jos u razvoj ali koja vjerovatno nosi i kvalitet. Amerikanci kako kad, kad tad u Irak i A-stan upotrebljavaju M21.

Sta se radnih kamuflaznih uniforma tice bih voljeo da sami nekakav patern izvedemo, da ih sami produciramo. Zastitnu opremu bi kupovao iz Holandije jer tamo Amerikanci i vise zemalja narucuju i kupuju.

Sta se tice dzipova... zasto ne HMMWV? Srbija ima obicne Humvees konvertovani iz privatnih za specijalnu Srpsku jedenicu JSO (koja vise nepostoji). Skupi su pravi ali se moze kupiti private pa konvertovati. Malo kvalitetna zeljezara bi to vala mogla ucinjeti. Mercedes nabavljati u Njemacku moze ali su skupi, tako da se i mozda moze i gledati u Srbiju kod FAP. To isto vazi i za nasa transportna vozila kao kamijoni. Jer su ovi vala vise iz WWII :lolblue: (Sa ovim kamijonima je VCG u Maj ove godine mi se cini transportovala otvoreno Styxove iz Tivta do nedje drugo za Egipat koji su ih i kupili).

A da pitam hocemo li nabavljati neke pantzer howitzers kao Nora ili slicno? A kako i sta sa topovima? AA instalacije itd??
    Last edited by MNT; 14-11-07 at 20:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo ti The Kinge, potvrde za ove drugove na You Tube koji vjeruju da si prikazao Srpski SAJ na clipu, i koji kazuju da mi nemamo SAJ.

http://www.defenselink.mil/dodcmssha...-3715G-242.JPG

http://www.defenselink.mil/dodcmssha...-3715G-216.JPG

Dovoljno je pogledati vec samo rame da bih se vidjeo nas Grb SAJA sa Orlom i Lovcenom pa i na drugu sliku cak Grb Crne Gore.

Pozdrav,

MNT

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

EU i SAD bi nasu vojsku da pretvore u kao neku brigadu za patrule od naseg vojnog budzeta jer oni sami ne bih da trose pare u brigade koje bi trebali da imaju za patrule.

Nasa RF-34 je ove godine na Liveks 2007 izvrsila vjezbe sa ostalim zemljama okolo Jadrana i pogodjivala je mete koje druge raketne fregate drugih zemlja nisu mogle da pogode. Konacmo smo vjezbali gadanje meta, a sto to vjezbanje na danasnji dan kad planiraju strane zemlje za nas sjutra da konvertuju raketne fregate u patrulne brodove?

Mi onda nikakvu vojsku necemo imati. KoV nije sve, u slaba vremena nam i treba podrska sa neba kao i sa mora. Privatne armije, dobrovoljacke garde, ili paramiliterne trupe imaju vec to kao 1700 vojnika koji u svakom slucaju i nisu ni tako bas lose obucene kad se gleda njihov materijal.

A da, trebaju nam doci nove puske, pistolji i ostalo, na danasnji dan koristimo Zastava Oruzije AK-47 kopiju, i CZ99 pistolj. Koliko mi se cini i specialne jedinice Crne Gore i taj pistolj koriste.

Nisam ljubitelj Americkih pusaka ili Njemackih vec Ruskih ili Kineskih. U svakom slucaju bi trebali gledati za Zastavu M21 koja je jos u razvoj ali koja vjerovatno nosi i kvalitet. Amerikanci kako kad, kad tad u Irak i A-stan upotrebljavaju M21.

Sta se radnih kamuflaznih uniforma tice bih voljeo da sami nekakav patern izvedemo, da ih sami produciramo. Zastitnu opremu bi kupovao iz Holandije jer tamo Amerikanci i vise zemalja narucuju i kupuju.

Sta se tice dzipova... zasto ne HMMWV? Srbija ima obicne Humvees konvertovani iz privatnih za specijalnu Srpsku jedenicu JSO (koja vise nepostoji). Skupi su pravi ali se moze kupiti private pa konvertovati. Malo kvalitetna zeljezara bi to vala mogla ucinjeti. Mercedes nabavljati u Njemacku moze ali su skupi, tako da se i mozda moze i gledati u Srbiju kod FAP. To isto vazi i za nasa transportna vozila kao kamijoni. Jer su ovi vala vise iz WWII :lolblue: (Sa ovim kamijonima je VCG u Maj ove godine mi se cini transportovala otvoreno Styxove iz Tivta do nedje drugo za Egipat koji su ih i kupili).

A da pitam hocemo li nabavljati neke pantzer howitzers kao Nora ili slicno? A kako i sta sa topovima? AA instalacije itd??
    Ma daj molim te, Zastava.. sta mi imamo za naoruzanje, ako hocemo u NATO, sigurno cemo se orijentisati USA/EU oruzijem, sto mislim da bi i trebali. Ja bih uradio da je 60% ,50% - npr 60 iz EU/USA, a 50 iz RUS. Ali da se okrenemo samo Rusiji, ne dolazi u obzir, i prestanite vise pomnjat tu Srbiju, sta ste se uhvatili za tu drzavu to je ne moguce. To sto oni koriste neke dzipove starije(valjda?) da li to znaci da i mi to moramo? Uvijek li mi nadjemo na koga da ugledamo. Nego na koje Mercedese mislite? Mislim ima li neka slicica . VCG tablice ce biti zelene ako neko ne zna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja bih uradio da je 60% ,50% - npr 60 iz EU/USA, a 50 iz RUS.
    Tako bi bili naoruzani bas do zuba

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam ljubitelj Americkih pusaka ili Njemackih vec Ruskih ili Kineskih.
    Ovo podebljano ti je velika greska, bratac. Ja, npr. ne znam niti jednu jurisnu pusku koju je H&K konstruisao, a da nije ispunila sve, pa cak i one najzahtjevnije uslove. Preciznost, pouzdanost, ergonomija... sve do estetike. Tako da... švabe, molim te, nemoj da diras.
    Tu su, takodje, odmah i Belgijanci i njihova FN (Fabrique Nationale) sa fantasticnim komadima oruzja (F2000 - koju su, npr. uzeli Slovenci, ili SCAR, kao i PDW automat P90 - za trupe cija primarna aktivnost ne ukljucuje nosenje lakog naoruzanja, kao sto su tenkisti, artiljerci i sl). Pa Svajcarci, koji se vjecito drze formule: besprekorna preciznost + pouzdanost. Koju god SIG-ovu pusku ili karabinku da uzmemo, nema promasaja. Pa Austrijanci sa Steyr AUG-om, ili Francuzi sa FAMAS-om, koji se u Iraku i njegovom zlokobnom pijesku pokazao kao neunistiv, a izrazito precizan i praktican. Ne zaboravimo bracu Izraelce i njihov Galil i savremeni Tavor TAR-21...
    Kada je rijec o snajperkama, medju "repetirkama" su definitivno Finci (SAKO) i Britanci (AI - Accuracy International) u samom vrhu, dok bih od poluautomatskih snajpera opet zavirio u H&K i njegov MSG-90. Popularni PSG-1 jest' precizniji i kvalitetniji, ali je mnogo tezak za vojnika, tako da je vise za policijske namjene...
    Rusi i Kinezi, kazes? Hmmm... Bez uvrede, ali oni dolaze tek posle svega ovoga sto sam naveo. Ne govorim sad o ukusima, vec o provjerenim podacima i strucnim ocjenama oruzja razlicitih proizvodjaca. Moras da razumijes da su to nacije kojima je prvenstveno u interesu da naoruzaju svoju milionski brojnu vojsku. Znaci, njima je najbitnije (da ne kazem jedino bitno) da puska koju njihov vojnik bude nosio bude pouzdana i da ga nece izdati. A preciznost im nije prioritet. Sem toga, ergonomski njihove puske mnogo zaostaju za ovim gore navedenim. Medjutim, svaki komad iz ovog arsenala sto sam pobrojao je itekako skup. 'ebi ga, kvalitet ima svoju cijenu... Zato mislim da cemo se zadovoljiti taman sa Zastavinom M-21.
    Ono sto bi bilo poslednje na mojoj listi zelja je da nam Amerika za neku povoljnu cijenu uvali njihove jurisne M-16 i karabinke M4. Njihov sistem direktne pozajmice gasova samo nek mi je zdra'o. Eno im, jos od Vijetnama, i dan danas vojnici ginu zbog zaglavljivanja i "smrzavanja" njihovih pusaka u zlom momentu. Ako preskocis jedan dan da je detaljno ocistis, treba Boga da molis sjutra da te puska ne izda. Uzas...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Predpostavljam da se mislilo na mercedes G klase koji je i po meni mnogo bolji od hamera.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Bez dobre POZADINE,
    ove VOJVODE CRNOGORSKE, neka shjede doma i chuvaju ZENSKU CHELJAD, da ne idu kod Bonje na Zabjelo.

Roskoljnikov pokushava da opravda svoj zlochin,
    podjelom na ORDINARNE-OBICHNE LJUDE, koji drhte kao prut, pred NEOBICHNIM PRCOM OD METRA I CEVAP sa Korzike, koji gazi preko milion lesheva, i kroz potoke krvi.
    Poslije bitke OBICHNE KUKAVICE ili uzalud potroshena sperma,
    podize spomenike NEOBICHNIMA.

Sve je ovo neki pakleni plan,
    da se iz ovog kumbulja, nacija, klasa i rasa,
    napravi JEDAN NEOBICHNI, koji ce nas odvesti u obecani RAJ NA ZEMLJI.
    Evo prodjoshe dva vijeka, Hitler, Staljin, Zlobo i njima slichni, se uzalud napregoshe, da nam rijeshe problem, mozda su Henrijeve BANDERE jedina NADA.

Henri je LIK, sa drugog foruma,
    koji bi kao Staljin kad je delegacija zakasnila na kongres, povjeshao sve SLUZBENIKE UZDUZ PRUGE, vishe vozovi nikad nijesu KASNILI U RUSIJI.

ZATO SU BANDERE SPREMNE, DA DOCHEKAJU PRVE MUSHTERIJE.
    Last edited by milovan; 17-11-07 at 16:31.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma daj molim te, Zastava.. sta mi imamo za naoruzanje, ako hocemo u NATO, sigurno cemo se orijentisati USA/EU oruzijem, sto mislim da bi i trebali. Ja bih uradio da je 60% ,50% - npr 60 iz EU/USA, a 50 iz RUS. Ali da se okrenemo samo Rusiji, ne dolazi u obzir, i prestanite vise pomnjat tu Srbiju, sta ste se uhvatili za tu drzavu to je ne moguce. To sto oni koriste neke dzipove starije(valjda?) da li to znaci da i mi to moramo? Uvijek li mi nadjemo na koga da ugledamo. Nego na koje Mercedese mislite? Mislim ima li neka slicica . VCG tablice ce biti zelene ako neko ne zna.
    Daj molim te, ne budi tako anti-serb, oni su ljudi kao ja i ti. Da su neki u ime svakoga svasta cinjeli ne mora da znaci da je svako stojao izad te odluke.

Sto ce nam biti ako kupimo nesto oruzja iz Srbije ili opremu kao transport kamion ili slicno? A? Nece doci Srbi sa opremom da nas Srbuju vec ce mo mi samo uz postenju i biznes relacija komunicirati.

Mislim da je bolje birati ili za zapad ili za Istok. Sta mislis izbije novi hladni rat? A? Gledajuci nasu lokaciju na ovoj kugli bi pripali automatski Istoku, sto bi stvorilo problematiku sa Zapadom. (Rusiji itd.) Inace kao sto Flippy ovde dolje kaze za ovakvu oruzjnu opremu kao Hekler & Koch mi nemamo para tako da ce mo biti vise nego zadovoljni sa Zastavom M-21.

Quote Originally Posted by Flippy View Post
    Ovo podebljano ti je velika greska, bratac...
    Promasio sam za svaki slucaj bio Heckler & Koch, sta cu, priznajem. Ma ima i Beretta koja odlicne pistolje proizvoi (M9 naprimjer).

Za ostale marke nemam bas mnogo pojma ali sam bio cuo da krecu nekakvi problemi kod Americkih modela automatskih pusaka, i da zbog toga i zrtva medju Americkih vojnika pada.

Neznam da li znas onaj 50mm Kaliber Barret. Odlican kaliber, sve raznese, mali udar u rame (snaga paljenja, puska sama komprimira) i najbolje je sto je ovaj snajper laksi od drugih .50 kal.

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Text
    Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Text
    Moze li se malo bez ove puzije koja uopste nista nema sa ovim topikom ili ovim neozbiljnim postovima koji Bonja, Monitor i Milovan postavljaju?! A? Gde ste moderatori :mad:??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neznam da li znas onaj 50mm Kaliber Barret. Odlican kaliber, sve raznese, mali udar u rame (snaga paljenja, puska sama komprimira) i najbolje je sto je ovaj snajper laksi od drugih .50 kal.
    Skoro svaka Barretova snajperka je .50BMG. I to nije 50mm, već 0,5 inčа, što je 12,7mm.
    Ali, kada govorimo o tom kalibru, tipujem na švajcarski OM 50 Nemesis (repetirka) i engleski AI AS50 (poluautomatska). To su ti najkvalitetniji komadi. Evropljani su svijet izmislili, al' će ga i dokrajčit'.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Mi smo zaduzeni za "PUSHKE U SHOSHKE",
    za razoruzanje i da OFICIJERI paze ZENU I DHJECU doma,
    a ne da trche po KAMENJARU i bjeze od OBAVEZA, i strashe ptice.

A od tih PARA za TENKOVE I ORUZJE,
    podizemo JASLICE, OBDANISHTA, SHKOLE, FAKULTETE, UNIVERZITETE, STARACHKE DOMOVE i DOMOVE ZA SOCIJALNO UGROZENU DJECU.

Dosta je bilo KOCHOPERENJA GENERALA I ADMIRALA,
    naka se POKRIJU PONJAVOM, da ih ne gledam, jer se mene SMRKNE PRED OCHIMA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Daj molim te, ne budi tako anti-serb, oni su ljudi kao ja i ti. Da su neki u ime svakoga svasta cinjeli ne mora da znaci da je svako stojao izad te odluke.

Sto ce nam biti ako kupimo nesto oruzja iz Srbije ili opremu kao transport kamion ili slicno? A? Nece doci Srbi sa opremom da nas Srbuju vec ce mo mi samo uz postenju i biznes relacija komunicirati.

Mislim da je bolje birati ili za zapad ili za Istok. Sta mislis izbije novi hladni rat? A? Gledajuci nasu lokaciju na ovoj kugli bi pripali automatski Istoku, sto bi stvorilo problematiku sa Zapadom. (Rusiji itd.) Inace kao sto Flippy ovde dolje kaze za ovakvu oruzjnu opremu kao Hekler & Koch mi nemamo para tako da ce mo biti vise nego zadovoljni sa Zastavom M-21.

Promasio sam za svaki slucaj bio Heckler & Koch, sta cu, priznajem. Ma ima i Beretta koja odlicne pistolje proizvoi (M9 naprimjer).

Za ostale marke nemam bas mnogo pojma ali sam bio cuo da krecu nekakvi problemi kod Americkih modela automatskih pusaka, i da zbog toga i zrtva medju Americkih vojnika pada.

Moze li se malo bez ove puzije koja uopste nista nema sa ovim topikom ili ovim neozbiljnim postovima koji Bonja, Monitor i Milovan postavljaju?! A? Gde ste moderatori :mad:??
    Ma nisam Anti-Srb ali jbt... da nas Zastava naouruzava... meni je to smijesno... Najace da samo kupujemo AK-47 xD.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa vidi nova zastavina puska m 21 je vec u izvozu a znas da je koriste britanski placenici u Iraku. Osim toga kada je poceo rat u Cro i kada je cro pocela da nabavlja fensi zapadne puske svi su se otimali oko njih ali nakon par borbi svi su ponovo trazili Srbijanku ili Kragujevku ili Jovanku ili kako vec nisu sve zvali dobru staru M 70. (dakle govorim o hrvatskim vojnicima koji sigurno nisu trazili zastavine puske od ljubavi prema Srbiji).

Page 17 of 132 FirstFirst ... 71314151617181920212767117 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)