Page 16 of 130 FirstFirst ... 61213141516171819202666116 ... LastLast
Results 376 to 400 of 3236

Thread: Vojska Crne Gore

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    A Kotor
    Kotor, Herceg Novi i Perast imaju stare grbove. Naravno da su oni u redu ali trebalo bi načiniti grbove po savremenom standardu u tri ranga sa savremenim dizajnom bez promjene sadržaja grba.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Drago mi je da si shvatila ovo ozbiljno. Vidjeo sam na neke sajtove, grbovi opstina kao npr Ulcinj, Plav... Ali nijedan nema da se skine kao sto ima ovaj Podgoricki. Znam za VCG, ja sam ga postavio na englesku wikipediu . Mislim da ovo treba ozbiljnije shvatiti , jer je bruka da nemamo grbove za opstine i zastave. Nije bas uz temu, da li se zna kad ce da pokazu primjer novih dokumenata, jer se u Srbiji o tome mnogo vise pise, i prakticno gardjani znaju kako ce da im izgledaju dokumenta, dok se mi nita ne pitamo. Ako hoce te tablice da urade po "Slovenackom" uzoru, moraju imati te grbove do tada...
    Rave92 da nijesi možda obilazio
    http://www.heraldikasrbija.com/forum/
    Ja tamo učestvujem i mogu ti reći da su momci izvanredni. Ima tamo i iz vojne heraldike i veksilologije, a ima i ona tri grba koja sam pominjao i još mnogo toga. Baš smo danas pričali o "slovenačkom uzoru" za tablice.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ahaha voljeo bih da odluci Vlada CG kupovinu tih 4 Mil Mi-171 helikoptera + tih 4 Kamov Ka-32 helikoptera!

Za ove helikoptere posebna obuka nije potrebna jer su nasi piloti vec poznati sa bracama Mi-8 i Kamov Ka-25/ Ka-30!

Dobar predlog za te Mil Mi-171 helikoptere, jer se mogu upotrebljavati za borbu, spasavanje i gasenje pozara. Kamove bih mi za gasenje pozara, ali za modifikacijama (unazad) ih mozemo pripremiti i za misije na more protiv podmornica, i spasavanje na moru. Mozda da naprave neki platform na RF-33 za Kamov Ka-32 umjesto za Bella-212 (helikoptera) koje u sastavu Vazduhoplovnih Snaga VCG jos nemamo (jedino mozda Policija CG)??

Ali samo da kazem; ako dodje do kupovine, svi helikopteri ce sijati kao sunce na momentu izrucivanja To jer ako dodje do kupovine ce mo kupovati brand nova direktno iz fabrike :mrgreen:

Na jednu stranu je brand novo dobro, a na drugu opet mozda i nije. To zbog toga jer se fabrike u Rusiji vrlo sporo pokrecu u produkciju ovih helikoptera, i svakoj godini ne stignu veliki orgom produkcije. (Sa strane, Hrvatska je 10 komada Mil Mi-171 narucila brand novo!)

Sada da se molimo da nam 4 Mi-171 naruce i 4 Ka-32 :mrgreen:

(Ali dobro, ako ovo sve kupimo imamo vec uglavno bolju Mjesavitnu Vazduhoplovnu Jedinicu (VO i PVO) nego Srbija :mrgreen: :yipiiii: :lolblue:
    Last edited by MNT; 01-11-07 at 10:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Formica, pogresna tema ^^. Nego ovo je ok, ali sta je a ostalim? Oce li se neki tenkovi kupovati?

tamo na kraju mora, ispod planina, tamo je kuća moja, tamo je moj dom
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Formica, pogresna tema ^^. Nego ovo je ok, ali sta je a ostalim? Oce li se neki tenkovi kupovati?
    A što će ni tenkovi za dje.Nama trebaju dobri helikopteri dobri patrolni brodovi i dobra mehanizacija ( oklopna transportna vozila,kamioni,džipovi) i dobra i moderna NVO (naoružanje i vojna oprema).
    ZA PRAVO, ČAST I SLOBODU CRNE GORE

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ma neke lake, ona Finska proizvodnja npr.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by FORMICA View Post
    Rave92 da nijesi možda obilazio
    http://www.heraldikasrbija.com/forum/
    Ja tamo učestvujem i mogu ti reći da su momci izvanredni. Ima tamo i iz vojne heraldike i veksilologije, a ima i ona tri grba koja sam pominjao i još mnogo toga. Baš smo danas pričali o "slovenačkom uzoru" za tablice.
    Gdje je moja tema...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje su moderatori prije.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Moderatori nesto zeznuli... izgleda da su moju temu izbrisali? i ove postove prebacili u ovu temu...

Imamo li me bjese neke avione?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moderatori nesto zeznuli... izgleda da su moju temu izbrisali? i ove postove prebacili u ovu temu...

Imamo li me bjese neke avione?
    Desetak Super galeba G4 i po neku Lola Utvu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Gdje je moja tema...
    Evo adresa
    http://www.heraldikasrbija.com/forum...php?topic=11.0

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ma ne, mislim na moja tema na CDM.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nijesu nista zeznuli a ne mogu i prebaciti postove i izbrisati. Ovdje pisete o svim mogucim predlozima za grbove pa otvaranje posebnih tema za svaki rod vojske, policiju, vatrogasce... je nepotrebno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Ma ne, mislim na moja tema na CDM.
    A da da
    https://forum.cdm.me/showthread.php?t=17458

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Whoooo, neznam koliko Galeba G-4 mi imamo ali ce valjda od tih 13 ili 17 da ih remontuju nekoliko u Srbiju, (ostale za djelove) za Vojsku Crne Gore, pa ce opet leceti Galebi nad teritorije Crne Gore!

Fantasticna vijesti, bolje da ih drzimo nego da ih prodajemo Srbiji, ili da ih mi njima besplatno vratimo nazad jer ih trazu pod momom da si njihove letelice. Samo da nas sada ne sfrknu kod remontaze.

Imamo 2 Galeb G-4 simulatora i to je to

Pripremni smo, plana je bila napraviti malu funkcijonalnu vojsku, ali izgleda da ce se neke zelje ljubitelja vojske domovine ispuniti.

Mi-171, Ka-28, G-4, uff sta se ne cini.

Za Pravo Slobodu i Cast Crne Gore!

[ Ej, zbilja da li ste culi, Hrvati kazu da MVCG (Mornarica Vojske Crne Gore) sa opremom nije najjaca na Jadranu (kad jeste, RF-XX ce da se remontuje a RTOP-40X se vrace (ili vracaju u potrebu), nego njihova sa Petar Krecimir fegatom itd, a sa strane im jos uvijek zelja postoji za vracanje RF-34 Pule (koja se zove na danasnji dan Novi-Sad ili sta god drugo) sa RF-33 Kotor koji su po njihovim misljenjem od njih wuahahahaha). I za Jadran su tako pricali pa smo im ga bas dali.
    Last edited by MNT; 09-11-07 at 18:32.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Petar Kresimir nije Fregata nego raketna topovnjaca ( ili u najboljem slucaju korveta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Popili su Hrvati 91 od te iste mornarice, mogu i opet . CG kad hoce da je funkcionalna vojska, umije to, i ako je mala, uvijek je kad je to htjela, borila se. Nego da se uzmu mozda neki fancy avioni .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by tamar View Post
    Petar Kresimir nije Fregata nego raketna topovnjaca ( ili u najboljem slucaju korveta)
    Oprosti mijesam cesce RTOP i RF.

Popili su Hrvati 91 od te iste mornarice, mogu i opet . CG kad hoce da je funkcionalna vojska, umije to, i ako je mala, uvijek je kad je to htjela, borila se. Nego da se uzmu mozda neki fancy avioni .
    Sto su popil, ne shvatim te brate, formulisi drugacije ako mozes.

Bolje nasi home made Galebi, i nase home made RF nego nesto drugo.

Evo Hrvati ce mozda da dobiju F-16 scrap shit od Amerike :lolblue: Ako dobiju neka im je srecno odrzavanje :mrgreen:

Ma da i kazem tacno je kao sto ti kazujes Rave. Crna Gora moze biti Vojska kada hoce, i kako hoce, samo treba biti razloga i volje za to.

Okolina se ne plasi nama... ali ko ce znati kako i sto.

Na danasnji dan se nas narod sprda nasoj vojsci, nasim kadrovima, cinovima, i Oficirima i dalje (Ilija Brcic), nesvestan da ce nam ikada za odbranu nase zemlje trebati ovakvi kvalitativni Oficiri kao sto je Ilija Brcic.

Ne nego lupetaju bez glave da je ratni zlocin, zbog njegove proslosti, i vjeruju u Hrvatskom pravosudu koji svakoga ko nije Hrvat, a ko je ratio 1992-1995 u SFRJ proglasuju za zlocina.

On je radio sto je morao da radi od Beograda i JNA, i tako je to. Da ne pricam sa strane o sto sve Gotovina nosi na ramena i mnogobrojni Americkih Oficiri i drugih veliki u ovih danasnjih i proslih ratova.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MNT View Post
    Oprosti mijesam cesce RTOP i RF.

Sto su popil, ne shvatim te brate, formulisi drugacije ako mozes.

Bolje nasi home made Galebi, i nase home made RF nego nesto drugo.

Evo Hrvati ce mozda da dobiju F-16 scrap shit od Amerike :lolblue: Ako dobiju neka im je srecno odrzavanje :mrgreen:

Ma da i kazem tacno je kao sto ti kazujes Rave. Crna Gora moze biti Vojska kada hoce, i kako hoce, samo treba biti razloga i volje za to.

Okolina se ne plasi nama... ali ko ce znati kako i sto.

Na danasnji dan se nas narod sprda nasoj vojsci, nasim kadrovima, cinovima, i Oficirima i dalje (Ilija Brcic), nesvestan da ce nam ikada za odbranu nase zemlje trebati ovakvi kvalitativni Oficiri kao sto je Ilija Brcic.

Ne nego lupetaju bez glave da je ratni zlocin, zbog njegove proslosti, i vjeruju u Hrvatskom pravosudu koji svakoga ko nije Hrvat, a ko je ratio 1992-1995 u SFRJ proglasuju za zlocina.

On je radio sto je morao da radi od Beograda i JNA, i tako je to. Da ne pricam sa strane o sto sve Gotovina nosi na ramena i mnogobrojni Americkih Oficiri i drugih veliki u ovih danasnjih i proslih ratova.
    Popili.. mislim dobili, ono sto je bilo po Dubrovniku.

EDIT: Od kad je F-16 crap...
    Last edited by Rave92; 09-11-07 at 20:38.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Popili.. mislim dobili, ono sto je bilo po Dubrovniku.

EDIT: Od kad je F-16 crap...
    Dobili su 1992, ali dobro da ne pricamo o tome dalje da se ljudi ovde ne ljute.

F-16 nije crap, ako je nov iz fabrike kao sto su ih Poljaci ove godine dobili, ali Amerika bih besplatno da "pokloni" Hrvatima nekoliko komada F-16-ica.

Vjerovatno da bi zaustavili kupovinu Swedskih SAAB Gripena, i dovukli Hrvatski kao Zapadni partner.

Dobro bi ispalo dobiti F-16-ice i to jos dzabe, ali bi Hrvatskoj ispalo mnogo vise da place nego sto bi ispalo kod Gripena.

Hrvatska bi trebala da pravi ili da upgraduje postojece vojne aerodrome, do toga bi trebali siljati Hrvatske pilote u SAD da se skoluju na F-16, i na kraju bi gubila u buduce mnogo mnogo para, za odrzavanje, rezervne djelove i remontaze u SAD, jer bi im vjerovatno SAD dali slabo stajanje F-16 ice da bi na kraju tako opet para zaradili

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

E ajde mi sad da govorimo da cemo da kupujemo samo iz RUS, mozda i nama konacno nesto poklone :P.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E ajde mi sad da govorimo da cemo da kupujemo samo iz RUS, mozda i nama konacno nesto poklone :P.
    Ne daj boze ne bih zapadni materijal...

Nikad neznas sta sve cine sa tim prijed prodaje, i cesto je tako da samo prodaju ono sto je njima vec staro zbog zasto imaju vec novog (i treba im para preko toga).

Najbolje bi bilo da sami pocnemo produkciju altirerije... kao Zastava Oruzije ili YUGOIMPORT SDPR :joint:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

MA daj, to nebi ni nasta licilo.. mislim mogu da probaju, ali ne da to bude glavno oruzije.. a sto se tice toga, mislis da ovo sto npr das pare u Rusije ide u dobrotvorne svrhe ??Pa kad je vec na poklon, dobro je i staro ako valja. F-16 npr je odlican poklon, posebno ako ih ima nekoliko za poklon .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

MA daj, to nebi ni nasta licilo.. mislim mogu da probaju, ali ne da to bude glavno oruzije.. a sto se tice toga, mislis da ovo sto npr das pare u Rusije ide u dobrotvorne svrhe ??Pa kad je vec na poklon, dobro je i staro ako valja. F-16 npr je odlican poklon, posebno ako ih ima nekoliko za poklon .
    Nama nije F-16 potreban. Dovoljni su nam Galebi ili toliko slicni avion druge marke.

Mislim sada gde su Zveki i The_King koji su vikali meni sa krova na ovom topiku da nama ne treba borbeno-skoljski avioni za patrouilazu/kontrolisanje neba?? Ipak ispada drugacije nego sto su mislili.

A i ja sam i za kupovinu Mi-24 helikoptera... 2 do 4 komada i SU-25 2 do 4.

Dobar kvalitet, i sluze dobro misije i ostale dogadaje.

Eto su Makedonci kod hapsenja terorista juce (danas?) okolo Tetova upotrebljavali 2 njihova Mi-24 uz 2 Mi-17, sa kojim su dobro prosli akciju. Nema civilnih zrtva kao i sa strane Makedonske Vojske ili Policije

(REUTERS i UNMIK sa strane izjavljuju da je jedan helikopter Makedonske Policije u te dogadaje pogodjen i srusen i da se nezna o sudbini crew-a. Makedonsko Ministarstvo Odbrane suprutno izjavljuje, sto je sada jedno ili drugo ).
    Last edited by MNT; 09-11-07 at 21:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Treba nam nekoliko F-16, posebno ako bi bili besplatni.

Page 16 of 130 FirstFirst ... 61213141516171819202666116 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)