Nakon što je Fernando Alonso odlučio napustiti momčad, ondje je ostalo jedno mjesto slobodno.
De la Rosa je test vozač McLaren Mercedesa još od 2003. godine.
Ipak, prije nekoliko dana iz momčadi je poručeno kako nemaju namjeru forsirati odluku o objavi imena drugog vozača.
„U ovom trenutku momčad još ništa nije odlučila. Ono što je sigurno je da ću ja biti test vozač, a razlog je dvogodišnji ugovor,“ rekao je De la Rosa za El Pais.
„Ako momčad zatreba vozača na utrkama, ja sam ovdje, i rado ću preuzeti tu ulogu.“
De la Rosa je pohvalio Alonsa, no odbio je komentirati njegovu budućnost.
„Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa njime, jer je sjajan vozač. Fernando više nije dio moga tima, i bilo bi pogrešno da komentiram njegovu budućnost.“
Kanadski vozač Bruno Spengler, trenutni DTM vice prvak, spominje se kao ozbiljna zamjena za Fernanda Alonsa.
U svojoj kolumni za web stranicu Radio-Canada.ca, 23 – godišnjak priznao je kako očekuje nekakvu odluku.
„Bio bih presretan da u DTM-u budem i sljedeće sezone. Borit ću se za Naslov, no kao što sam već prije govorio, moj san je formula 1. Nadam se da ću primiti novost tijekom studenog.“
Spengler je povezivan sa Mercedesom, i spominje se kao zamjena za Fernanda Alonsa.
„Imamo listu sa nekoliko vozača, a sig

C c c

Bookmarks