Jes stvarno, zasto banovaste Another one? Jel zbog ovoga posta gore? Ne vidim nista strasno tu...
Another one popi ban ni kriv ni dužan. :lolblue:
Jes stvarno, zasto banovaste Another one? Jel zbog ovoga posta gore? Ne vidim nista strasno tu...
Koje je to slovo Žj (ne znam kako se tačno piše) i u kojoj se riječi koristi?Posto čuh sinoć na dnevnik da je to novo slovo.
crnogorski alfabet:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...e_alphabet.gif
Mislim da je crnogorski jezik jos jedna koska bacena nama psima od strane gospodara da se mi glozimo a da oni privatizuju i stvaraju jednu finu malu drzavicu za sebe i gledaju nas odozgo i kazu: bravo bravo. To i jos jedna stvar, lijecenje kompleksa nekih osrednjih intelektualaca, pri cemu ne mislim da je osrednjost nesto lose sve dok ne pocne da stvara ovoliko razdora i nevolja kao sto ova nasa osrednjost stvara. Oni su uveli novi jezik coce i svi sad moraju da pricaju po njemu i oni su veliki lingvisti. Jos jedno veliko divljenje za DPS.
kako je
A oce li mi ko objasnit, koja je razlika izmedju Z i 3 u ovom alfabetu gore?![]()
Just to slip the skin...
Okej, ovo sa novim slovima i glasovima je vec pretjerivanje.
Mislim da se ova trojka izgovara "tz" ili kako vec.
Samo jos ne mogu da se sjetim ni jedne rijeci u kojoj se taj glas pojavljuje.
Last edited by MadGod; 01-11-07 at 16:53.
3enga.....
Originally Posted by Nk-001
Walter 3enga?Ne, ozbiljno, postoji li neki spisak rijeci sa znacenjima ovih rijeci sa Zj i Dz?
![]()
Just to slip the skin...
jedva cekam da vidim kako ce ova az3uka da se implementira u obrazovnom sistemu...
Ljudi ovo sto su predlozili i sto ce da usvoje je narodni jezik,ako hocete seljacki.Smatram da je glupo unazadjivati se i govoriti kako se govorilo prije 100 i vise godina a ovamo se govori da hocemo u evropsku uniju i ako ni tamo ne znam sto cemo.
Ako cemo vec da se sprdamo daj da izmislimo jos koje slovo,tj. svako po jedno pa da budemo gori od brace kineza![]()
Poljaci imaju sva tri slova jos od kada postoji njihov jezik.. a viđi.. oni su u EU.
I Makedonci su uzeli za svoj jezik narodni jezik, pa sad nikome tamo ne pada na pamet da se deklarise kao Srbin.
Naša crnogororska elita je dobrovoljno posrbičila jezik Marka Miljanova, Njegoša, Stjepana Mitrova Ljubiše i sad imamo ljude u Crnoj Gori koji su ubjeđeni da su Srbi, ljude koji ništa ne znaju o svojim precima.
Velis ne mijesas mu se u pretke ali bi da zbori u svoju Drzavu jezikom "Zike Snicle" from Leskovac a ??? E zelja ce ve pusta minut tome ! U Suverenu Drzavu se zbori Crnogorskijem jezikom i tu je prica zavrsena !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!
Uvijek sam pricao srpskim, ne znam zasto bi se to sada mijenjaloNe ugrozavam nikoga, ali mi niko ne moze reci da ne znam svoje porijeklo i da ne znam ko sam.
Pa dobro zboris srpski, ali mi crnogorci zborimo Crnogorski ka i uvijek
"Kad slučajno zaželiš radit, śedi, pričekaj, viđećeš, proćiće te."
ne vidim da te ja ugrozavam na bilo koji nacin, pricaj, tj nazivaj svoj jezik kako god oces.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks