Budimo parlamentarno seriozni i egzemplarno koncizni. Ja nisam osporavao samu borbu, vec sam notifikovao licno neprepoznavanje motiva iste![]()
Ajde Bonja, coce. Bore, kako ne bore?![]()
- Ladan ko taština duša -
Budimo parlamentarno seriozni i egzemplarno koncizni. Ja nisam osporavao samu borbu, vec sam notifikovao licno neprepoznavanje motiva iste![]()
Vecina ljudi je zla
A, onda je u redu. :kamikaza:
- Ladan ko taština duša -
Satisfikovan sam sto dijelimo razumijevanje![]()
Vecina ljudi je zla
Ja sam spreman istog trenuka (uoliko to bude od mene zahtijevano) da oružjem branim ustav Crne Gore a siguran sam da bi još mnogi slijedili moj primjer.A vi sto ne postujete ustav samo se busajte al znajte ne možete ništa i niko ( čak ni Srbija zbog međunarodnog pritiska) nebi mogao da vam pomogne zato razmišljajte prije no što bačite klicu zla međ ovaj narod.
ZA PRAVO, ČAST I SLOBODU CRNE GORE
Ustav se zakonito donio u skupstini Crne Gore i mora se postovati!
Treba se donijeti zakon, koji ce sankcionisati one koji ne postuju ustav svoje drzave pa makar bili i protiv njega jer je to ustav drzave u kojoj zive.
Ako neko smatra da je ugrozen, neka iskoristi sve demokratske institucije a ako treba i Strazburg!
Cijepanje ustava bih ozbiljno kaznjavao.Jedino na taj nacin bi upristojili nasu drzavu i ucinili bi je bar malo pravnijom.
Libertas
U svakoj demokratskoj državi dozvoljeno je biti protiv ustava,pokazivati neslaganje sa njim i pozivati na njegovu promenu.Nije dozvoljeno pozivati na nasilno menjanje ustava.Demonstracija neslaganja sa ustavom kroz neki simbolički čin(cepanje ustava) je takođe nešto legitimno u demokratskim državama.
Na primer,ovde u Srbiji bezbroj puta su LDP,Čankovi seperatisti,tzv."NVO" govorile da je sadašnji ustav Srbije "klerofašistički","nacistički" i slično.
Mnogo je loše da se za promenu ustava postavljaju de facto nemogući uslovi (3/5 upisanih birača).
To neće sprečiti u budućnosti da neka nova vlast donese potpuno novi ustav.Dovoljno je da sazove ustavotvornu skupštinu,a ustavotvorna skupština nije ograničena postupkom revizije iz važećeg ustava.Tako neka nova politička elita neće poštovati postupak promene ustava.
Bolje je postaviti realne uslove za promenu ustava.
Bogomi mene se cini e ce uskoro morat da prosiruju Spuz !
Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!
Ponašanje dijela opozicije ne može ugroziti Ustav
Herceg Novi, 28. oktobra - “… Želim da ponovim zadovoljstvo da smo dobili Ustav, usvojili ga u Parlamentu i da je on iskazao ono što je građansko biće Crne Gore, uz maksimalno uvažavanje sloboda građana i manjina. Obezbijedili smo da taj Ustav poštuje ono što je dobra integraciona mogućnost Crne Gore, koje su njena potreba ”, kazao je crnogorski predsjednik Filip Vujanović, odgovarajući na konstataciju da pozicija ne poštuje usvojeni Ustav Crne Gore, pa ni u Herceg Novom, gdje se danas tokom proslave Praznika Opštine, NIJE OGLASILA DRZAVNA HIMNA !?
Bogomi ne samo ova dva no bi ja nacinio i Jusovacu Bogdanov Kraj i uste par da smjestimo nezahvalne izbjeglice koje se iztovarise u HN pa bi igrali Valcer uz intoniranje CG Himne !!!!
Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!
Da mi je znati u kojoj to demokratskoj drzavi je dozvoljeno biti protiv ustava???? Ustav sam po sebi je instrument da se ne bi radilo kako je kome cef vec da se ponasa po zakonima. Druga je stvar politicki raditi na tome da se promijeni neka tacka u Ustavu ali nepostovanje zakona Ustava kao najveceg zakonskog akta od strane gradjana te drzave vodi prema sankcionisanju tog istog gradjanina ili grupe u bilo kojoj demokratskoj drzavi,prema tome ovo tvoje pisanije nije bas na mjestu.
SImbolicki cin kako ti rece cijepanja ustava je dozvoljeno kazes u demokratskim zemljama Dodji u bilo koju Evropsku drzavu(demokratsku)pa uzmi da pocijepas ustav ,ne ustanes na himnu,itd,itd pa ces da vidis kako ce te demokratske drzave da reaguju.....
Last edited by Montenegrino-CT; 30-10-07 at 13:44.
............... yugo 45
Crnoj Gori jos samo malo treba da bude demokratska!
Malo da sudovi budu nezavisniji, malo da policija bude nepolitičnija, malo da zdravstvo bude nekorumpiranije, da bude manje državne gradjevinske mafije, da RTCG bude malo objektivniji,da se nasi visoki politicari(posto govore narodu da je KBC-vrhunska klinika) liječe u Podgorici.
Vukovic je srce lijecio u Milanu,Milo uvo u Švajcarskoj, a Mugi operisao bruh u Ljubljani!
E, ja pitam logički?
Mugi, zar najškolskiju medicinsku operaciju bruha, nijesi mogao uraditi u Podgorici??????????????
A nas obične ljude tjeras na silu i sramotu da to uradimo ovdje.
Demokratija ce doci u Crnu Goru, tek onda kada propagatori ,,Rata za Mir" , ;;mrzitelji šahovnice" ,ratni profiteri, ljudi koji su nakon napuštanja svojih funkcija gdje su sasvim skromno zaradjivali , sada kupuju akcije nekih banaka u milionskim iznosima!
E kada ti ljudi(a ne sitni mali trgovci cigaretama,preprodavci farmerica)budu u ZATVORU, Crna Gora ce krenuti naprijed!
Ili da budem potpuno jasan, sa veoma jasnim prozivanjem!
Dok nam biznismeni budu Milo,Sveto,Baro,Brko,Aco,Mugi, NEMA NAM SPASA!
jER ONI SU SVE SAMO NE BIZNISMENI U ZAPADNOM SMISLU!!!
Libertas
Interesatno je kad cujem manje korumpiraije i tako to, a kad je RTCG bas sinoc pitala ljude po ulici da li misle da ima korupcije , oni odgovore da, a kad ih pitaju, neko licno iskustvo, oni ne. Ali bukvalno niko nije dao ijedan primjer ni kome se to desilo. Znaci korumpisanost je na najvecem nivou sigurno, ali ne vjerujem bas da je po policiji i sl bas toliko kako ljudi to kazu. I ako kazu to, to je ono: rekla kazala...
Gde je to zabranjeno da se pocepa neki papir?Ne može niko da pocepa ustav,jer je ustav pravni akt,a ako je neko pocepao knjižicu koja sadrži tekst ustava to uopšte nije kažnjivo.
Ustajanje na himnu nije obavezno,to nije predviđeno kao neka obaveza.
Mnogi ljudi odbijaju da se klanjaju himni i državnim simbolima iz raznih razloga.
Moj lokalni paroh-pravoslavni Srbin je odbijao da pozdravlja zastavu Srbije u vojsci i da stoji mirno kada se svira himna "Bože pravde",jer smatra da se hrišćanin takvo poštovanje treba da iskazuje jedino Bogu i nije snosio nikakve sankcije.
Vecina ljudi je zla
Ja takođe smatram Ustav Srbije nenarodnim, nametnutim, lošim. I voleo bih da vidim ko će mi "uterivati poštovanje" prema njemu. To se ne događa, nikad se ne ustručavam da iznesem svoje političko mišljenje i ipak u Srbiji danas ima slobode više nego ranije, još je ima mnogo manje nego što bi moglo biti.
Ovaj Ustav CG nije uopšte loš po mom mišljenju, ali to nije suština. Suština je da navodno slobodoljubivi ljudi na brdovitom Balkanu u stvari vole tiranstvo i vazda su se naslađivali kad se nekom njihovom sugrađaninu, pa čak i bratu, uteruje lojalnost prema državi pendrekom.
Da li je ovde u stvari ikada bilo slobode, one prave? Da svako diše punim plućima i da svi imaju isti status pre zakonom? To se ne može samo tek tako propisati na komadiću papira. Nego ranije je narod bio pametniji, tačno je znao ko ga guši - kralj, car, lokalni feudalac, funkcioner, gazda itd, to i jeste bila prava svrha ustava - ograničenje samovolje i čuvanje individualnih prava i dostojanstva a sad ne - nego udri gologuzijo po gologuziji!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks