Page 282 of 652 FirstFirst ... 182232272278279280281282283284285286292332382 ... LastLast
Results 7,026 to 7,050 of 16299

Thread: Formula 1!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by desha View Post
    jeste alonso kriv sto hamilton nije osvojio titulu ali tebi i dalje NANDO stoji
    evo sam pisao DIDIJU da mi promijeni to
    bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Talking Whitmarsh!?

Quote Originally Posted by f1-nando View Post
    i dalje trvdim da je alonso najviše kriv što je lewis ostao bez titule....koju je zaslužio
    Nando, pita te moj drugar Ivo zašto je tj. u čemu je Alonsova krivica?

'Dje mu je to on zasmentao? O čemu se radi?

Ja bih prije upr'o prstom na MARTINA WHITMARSHA!! Prvo zbog egzibicije sa gumama na VN Kine, a onda o promjeni taktike na jučerašnjoj trci (sa dva pit-stopa, Hamiltona su "lansirali" na tri pit-stopa). Presmješno!! Ne, ne, bolje reći bljutave :burp: odluke sa njegove strane. Ja bih mu glavu otkinuo! On kao COO i glavni strateg McLarena ne smije da pravi dvije takve greške (i to na dvije uzastopne trke + u momentu kada se odlučuje o tituli)...

P.S. Neka McLaren prizna totalni poraz i TO JE TO!! Idemo dalje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Potpuno se sazem da je Alonso kriv i neka ide,proklet bio dan kad je dosao!
    kimi je zasluzio kao niko do sada,volio sam ga ludo dok je bio dio mclarena,ali taj dio je prodao za pare i ne mogu da ga volim!

p.s.Ovo je odlicno iskustvo za Hamiltona koji ce nadmasiti sve do sada,samo polako njemu je tek 22,imace vise titula nego i kimi i nando zajedno!!!
    On ima nesto Montoyino,a to je hrabro srce,pravi ludak za bolidom!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by analiza View Post
    Nando, pita te moj drugar Ivo zašto je tj. u čemu je Alonsova krivica?

'Dje mu je to on zasmentao? O čemu se radi?
    po meni u kvalifikacijama na onaj pit kad ga je zadrzao pa nudeci pare mehanicarima i sve to je imalo dodatno psihicko opterecenje jer kad od "kolege" dobija to sto je tek ocekivao od ostalih

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by apple_mac View Post
    kimi je zasluzio kao niko do sada,volio sam ga ludo dok je bio dio mclarena,ali taj dio je prodao za pare i ne mogu da ga volim!
    Prodao se za pare, a svi inače tamo voze za kesu kikirikija

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Šta fali preticanju Mase?

A nema se što čekat' jutro, brzo se sve razriješilo:
    http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/moto...ne/7055644.stm
    pa ajd, ne fali. Masa napravio prednost od 10ak sec, onda se "okliznuo" i posle pita izgubio prvo mjesto, a jos onda i zaostajao ohoho po krugu. Na kraju krajeva, Masa je sam najavio da ce odvoziti trku za tim, a ne za pobjedu
    Quote Originally Posted by brzi_pas View Post
    Ti si pomalo lud majke mi.....

O kakvom preticanju Mase ti pricash covjece???? Zar si mislio stvarno da moze bit da se danas zbog Mase izgubi titula???????????????????????????
    Inace ovo je NAJREGULARNIJE prolazenje klubskog druga u istoriji F1!!!!! Samo pogledaj ostala pushtanja pa ce ti sve bit jasno (ako vec nije)...

i na kraju "dok se dvoica svadjaju, treci koristi" Imam utisak da je onaj srad od alonsa srecan zbog luisa, taman koliko i kimi zbog titule(koliko je stetan ne bi me cudilo)
    Pustanje je pustanje

PS McLaren dobio konstruktorski trofej, crkniteeee :ass:
    http://f1.gpupdate.net/en/news/2007/...uctors-trophy/
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by verbalni_fajter View Post
    PS McLaren dobio konstruktorski trofej, crkniteeee :ass:
    http://f1.gpupdate.net/en/news/2007/...uctors-trophy/
    Hhahahah i ja sam napravila jedan trofej doma za Torro roso

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

pa ajd, ne fali. Masa napravio prednost od 10ak sec, onda se "okliznuo" i posle pita izgubio prvo mjesto, a jos onda i zaostajao ohoho po krugu. Na kraju krajeva, Masa je sam najavio da ce odvoziti trku za tim, a ne za pobjedu
    Imaš li ti dokaz da se to nije desilo slučajno tako?
    Losers-weepers, šta da kažem. Bar se nisu puštali na opkladu kao McLarenovci... takva arogancija još nije viđena, niti će biti. Trebalo im je tada doživotne obojici klepiti, ali sve u interesu sporta... (Coulthard i Hakkinen).
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by analiza View Post
    Nando, pita te moj drugar Ivo zašto je tj. u ?emu je Alonsova krivica?

'Dje mu je to on zasmentao? O ?emu se radi?

Ja bih prije upr'o prstom na MARTINA WHITMARSHA!! Prvo zbog egzibicije sa gumama na VN Kine, a onda o promjeni taktike na ju?erašnjoj trci (sa dva pit-stopa, Hamiltona su "lansirali" na tri pit-stopa). Presmješno!! Ne, ne, bolje re?i bljutave :burp: odluke sa njegove strane. Ja bih mu glavu otkinuo! On kao COO i glavni strateg McLarena ne smije da pravi dvije takve greške (i to na dvije uzastopne trke + u momentu kada se odlu?uje o tituli)...

P.S. Neka McLaren prizna totalni poraz i TO JE TO!! Idemo dalje...
    mislis da je lako voziti pod tolikim pritiskom od strane timskog kolege koji te bombarduje izjavama svaki dan...pa njegovo svjedocenje u aferi...sve je radio protiv lewisa...optuzivanje da ga zapostavljaju....
    a i taktika u zadnje dvije trke je uticala i to mnogoooooo

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

i dalje trvdim da je alonso najviše kriv što je lewis ostao bez titule....koju je zaslužio
    Alonso je kriv zato sto je razvio taj bolid i samim tim omogucio klincu da se bori za titulu, a ovaj mu je vratio kako mu je vratio. A i mali je uzimao telemetriju od njega do pola sezone i kupovao zanat. Da nije Alonso mozda trebao jos da uspori i da ga pusti pred kraj trke?!
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Imaš li ti dokaz da se to nije desilo slučajno tako?
    a evo nekoliko:

Massa willing to help Raikkonen
    27 September 2007

Ferrari driver Felipe Massa is willing to help Kimi Raikkonen win the drivers' championship if he could help. For Raikkonen the championship title is still a possibility but for Massa it will be nearly impossible to win the championship this season.

Even though Massa is willing to help he did insist he has not received any team orders to help Raikkonen. "I do my job for the team and if I have no chance (to win the title) I will of course help the team," Massa said. "I don't have any problems to help the team in whatever championship when I can."

text od 19og:
    The FIA will not allow any team orders, but obviously a slow pitstop or a little mistake could let Raikkonen slip by Massa when he would need the points to take the Formula 1 championship at Interlagos. But to do so the McLaren drivers will have to fail scoring a race win here at Interlagos. Felipe Massa realises things won't get easy for team-mate Raikkonen, but he will take it as things come and in the meantime fight for a race win.
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Alonso je kriv zato sto je razvio taj bolid i samim tim omogucio klincu da se bori za titulu, a ovaj mu je vratio kako mu je vratio. A i mali je uzimao telemetriju od njega do pola sezone i kupovao zanat. Da nije Alonso mozda trebao jos da uspori i da ga pusti pred kraj trke?!
    pa alonso je mogao da se parkira zbog nekog kao "kvar", Hami se nategne i uzme jos 1 bod, i eto mu titula :mrgreen: A Alonso bi opet bio treci! Steta sto u McLaren nema team orders :mrgreen:
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Chu prodo se za pare...On je te iste pare imo u Mclaren ili je mogo da ih ima,ali zna "Rajko" shta je Ferrari i bio je u pravu.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

pa alonso je mogao da se parkira zbog nekog kao "kvar", Hami se nategne i uzme jos 1 bod, i eto mu titula :mrgreen: A Alonso bi opet bio treci! Steta sto u McLaren nema team orders :mrgreen:
    Hami ce morati Dennisovu cerku dobro da nategne ako misli da iduce god. bude prvi vozac

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by apple_mac View Post

Brate, McLaren je PUSTIO Kimija da ide, i doveo "shampiona" za mnogo vece pare...tako da isto ka' sto ti pricash za kimija, moze se rec za McLaren...ono pustit onakvog vozaca....

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Default Nije bas sve gotovo!!!!!!

Mclaren je ulozio zalbu protiv Vilijamsa i BMW-a, zbog temperature goriva, ako bi se zavrsilo u korist Mclarena, Hamilton bi bio sampion!
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Default samo jos nesto..

Evo da ne bude da se Hamilton stvorio `od nikuda`, Mclaren pronasao novog talenta i uvrstio ga u `YOUNG DRIVER PROGRAMME`.
    http://www.mclaren.com/theteam/oliver_rowland.php

Buduci sampion definitivno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Resident Penistone

:mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Mclaren je ulozio zalbu protiv Vilijamsa i BMW-a, zbog temperature goriva, ako bi se zavrsilo u korist Mclarena, Hamilton bi bio sampion!
    ...a neće se završiti. Postoji presedan od ranije gdje nije preduzeto ništa protiv dva vozača jer nije imalo direktnog uticaja na trku (mislim da se radilo o Schumacheru i Coulthardu), a sad što bi McLaren tako da "osvoji" titulu najmanje je bitno. Ako dozvole, to bi bilo bruka... poslije dokazane špijunske afere i dovođenja u pitanje cijele sezone, McLaren bi morali da se pokriju ušima i spremaju za iduću sezonu, jer su lagano prošli.

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

evo sta je velicina:
    Hamilton keen to win 'fair' title

Lewis Hamilton has told the BBC he does not want to win an F1 title through disqualifications for other drivers.

Kimi Raikkonen's win in Brazil secured the world title for the Finn by one point from Hamilton but McLaren are to launch an appeal into the placings.

"To have the world title taken away is a bit cruel and probably not good for the sport," Hamilton told 5live Sport.

"It would feel weird after Kimi did such a fantastic job in the last two races and won on Sunday."
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

evo sta je velicina:

Respect indeed. Skidam momku kapu, ima više cojones nego cijela ekipa zajedno.

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

Default Dobro je ;)))

E ovako da i ja napisem koju
    Sve cestitke Kimiju na tituli.

Prije par nedjelja Masa je izjavio da c pomoci Kimiju oko titule. I poslije kvalifikacija sam mislio da trika nema da Kimi moze bit sampion. Odlican start je bio uvod za prelijepu trku. E sad Massa je mogao u ranim fazama trke da propusti Kimija nekom eventualnom greskom ili malim izlijecanjem ali nije. Ja sam mislio da ce poslije prvog pit stopa Kimi pretece Masu mada ni tu ga nije pustio. Drugi stint Kimija je bio duzi 3 kruga i tu je ocigledno progutao Masinu prednost. Sad ce vecina da trvdi da ga je Masa namjerno propustio, ali bogami da ova trka nije nista odlucivala pitanje je bi li Masa bio prvi inace. Sve u svemu jako je uvjerljivo bilo sa Kimijevim fantasticnim krugovima.
    E sad odlicna je bila i taktika Ferarria da drzi Masu ispred Kimija. Masa je postavljao ubitacan ritam i Kimi je morao da ga prati i drzi odstojanje koje nije prelazilo 5 sekundi. Kakav je ritam bio govori i podatak da su jednog trenutka imali 55 sec prednosti u odnosu na Alonsa!!! A nije da je Alonso bio nezainteresovan totalno. Jos jednom jako dobra odluka da se Masa zadrzi ispred Kimija 2/3 trke.
    Alonso - poslije svega moze bit zadovoljan, a zbog svega sto je radio, tesko bi mi palo da je njemu otisla titula. Odlican start i fenomenalno preticanje Hamiltona. Pokusao je da odrzi ritam, ali nije mogao, kasnije je i cuvao gume i nadao se greskama Mase i Kimija. Stari dobri Alonsko koji profitira na tudjim greskama.

Hamilton - posebna prica. Momak je stvarno odvozio fenomenalnu sezonu. A titulu je izgubio zbog neiskustva. Prosla trka VN Kine i odustajanje je licilo na nekog pocetnika. Kad je vec vidio da su gume nikakve i klizao se po cijeloj stazi, onako uc u box je stvarno nepromisljeno.
    Juce los start, i umjesto da brani poziciju od Alonsa od je napadao Kimija. Kasnije kad ga je Alonso pretekao on forsira da vrati poziciju i izlijece?!?!?! A i sa 4tom pozicijom je bio sampion. I ne bi me cudilo da je tim izlijetanjem malo i ostetio bolid ali ko ce to znat. Totalno nepromisljeno i nezrelo!!!
    Ono sto mu se desilo u 7 krugu, da ga mjenjac jednostavno nije slusao je jako tezak udarac. Ali sve je sastavni dio sporta. Titulu je izgubio zbog neiskustva.

Sjetite se prosle godine i Sumijeve trke. U kvalifikacijama zbog kvara bolida ne odvozi Q3. Onda je odlicno startovao i nizao vozace, pretece Fizikelu koji ga je malo zakacio sto je uzrokovalo pucanje gume. Onda fenomenalna voznja, ali to je znacilo da nece moc pobjedom da se oprosti od F1.

Sve u svemu, srecan sam zbog titule u obije konkurencije, iako su mi oni baxuzi kidali zivce (Kubica & Hajdfeld) sa svojim preticanjima i poigravanjima Ali dobro svaka cast Kimiju jos jednom.
    Ocajnicki potezi McLarena nece nista izmijenit.
    A velika sramota zbog cijele afere ce i dalje ostat

I dobro NSX rece, neka onda kazne Luisa za ono iza safety-cara kad su svi vozaci konstatovali da je kriv, il iza onu exurziju sa gumama
    A Alonso mu je pomogao davanjem svoje telemtrije i konstantnim razvojem bolida, tj poboljsavanjem Ferarria
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    a kad je vidio da klinac vozi brže od njega nastale su muke

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Exclamation

mislis da je lako voziti pod tolikim pritiskom od strane timskog kolege koji te bombarduje izjavama svaki dan...pa njegovo svjedocenje u aferi...sve je radio protiv lewisa...optuzivanje da ga zapostavljaju....
    a i taktika u zadnje dvije trke je uticala i to mnogoooooo
    Ako Hamilton toliko pati od konkurencije unutar samog tima, onda nikada neće biti ŠAMPION!!

A bilo je takvih primjera u prošlosti.
    Pokojni Clay Regazzoni je doveden u Ferrari kako bi im donio titulu. Bio je blizu toga 1974. godine, da bi ga naredne Niki Lauda "ubio" i glatko uzeo prvu titulu, iako nije bio prvi vozač tima! Nakon toga je Lauda, naravno, to i postao!
    Još bolji primjer je "vječiti drugi" Stirling Moss! To je čovjek koji je nakon tri uzastopne vice-šampionske titule, 1959. godine važio za glavnog favorita u F1, ali je problem što se u njegovom timu (CooperClimax) pojavio momak iz Australije, izvjesni Jack Barbham, koji ga je dva puta uzastopno tukao unutar tima i ujedno dva puta uzastopno uzimao naslov prvaka: 1959. i 1960. godine!
    U bližoj prošlosti imate primjer H.H.Frentzena koji je na ravnopravnoj osnovi ušao u Williams-Renault, ali ga je 1997. godine Jacques Villeneuve potukao do nogu i na kraju uzeo titulu...

Prema tome, Lewis Hamilton, ako je tačno to što ti tvrdiš treba da se navikne na svakakve smicalice, priče i podmetanja, koja su sasvatni dio F1. Inače... Nema mu spasa. Mada, ipak mislim da je još mlad i da ima vremena na pretek da se "ustoliči"!!

A što se taktike McLarena tiče, opet ponavljam, COO McLaren-Mercedesa MARTIN WHITMARSH :hammer: (trebalo bi ga macom...) je najodgovorniji za Lewisov sunovrat na posljednje dvije trke!!
    Last edited by analiza; 23-10-07 at 07:22. Reason: Error

Page 282 of 652 FirstFirst ... 182232272278279280281282283284285286292332382 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks