,tacno ce mu se ovo desit koliki je baxuz.Svejedno,vec sam naplatio opkladu.
ma vole shampiona :ass:
kako bi brzo McLaren diskvalifikovali da se ovo njima desilo, c c cThe FIA has said in a statement that both the Williams and BMW cars are found illegal after Sunday's Brazilian Grand Prix. The FIA has said that the fuel temperatures of their cars were outside regulations during the course of the race.
On Sunday evening the race stewards are still investigating whether or not a punishment is necessary. If both Williams and BMW cars are being found illegal and disqualified from Sunday's race it would mean Lewis Hamilton has won the 2007 Formula 1 championship title instead of Ferrari driver Kimi Raikkonen.
Spyker technical chief Mike Gascoyne has said the variation in fuel temperatures could have given the cars an advantage. He explained to our colleagues at autosport.com: "It can be five to ten horsepower easily. The car is producing a performance advantage during the race. If they dump fuel in that is below the limit, it is an illegal performance advantage. They should be excluded from the event, there is absolutely no doubt."Nista, cekamo jutro, a ova titula vam je sve manje i manje "cista ko suza". Prvo "preticanje" Mase, a sad ovo
![]()
(nečitko)
,tacno ce mu se ovo desit koliki je baxuz.Svejedno,vec sam naplatio opkladu.
Šta fali preticanju Mase?
A nema se što čekat' jutro, brzo se sve razriješilo:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/moto...ne/7055644.stm
Kimi Raikkonen has been confirmed as world champion following an inquiry into the cars of BMW Sauber and Williams at the Brazilian Grand Prix.
Race stewards investigated alleged irregularites with the cars' fuel, but decided to impose no penalty.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Ti si pomalo lud majke mi.....
O kakvom preticanju Mase ti pricash covjece???? Zar si mislio stvarno da moze bit da se danas zbog Mase izgubi titula???????????????????????????
Inace ovo je NAJREGULARNIJE prolazenje klubskog druga u istoriji F1!!!!! Samo pogledaj ostala pushtanja pa ce ti sve bit jasno (ako vec nije)...
i na kraju "dok se dvoica svadjaju, treci koristi"Imam utisak da je onaj srad od alonsa srecan zbog luisa, taman koliko i kimi zbog titule(koliko je stetan ne bi me cudilo)
Last edited by brzi_pas; 22-10-07 at 03:19.
oprosticete mi, ali ipak moram...
ovo su par citata sa nekog drugog mjesta....ipak smo mi odje na forumu, bar malo normalni i realni...
(ludak koji gleda previshe filmova.......ali preeevishe)
FIA (Ferrari Internationa Association) je поново умешао прсте и победио пре две трке иако је каснио 17 бодова знао сам да ће Рајконен да победи јер и без обзира што не поседује квалитет све ће бити намештено. Хамилтон је одустао прошлу трку јер га нису на време позвали у бокс јер су тако морали да поступе по налогу FIA-е је би у будућности сносили огромне косеквенце, а данас је Хамилтон ишао три пута у бокс а остали два пута, па онда је Алонсо каснио 40 секунди то је мало невероватно да је Мекларен толико спорији јер да је тако не би они имали толико победа. FIA-и (Ferrari Internationa Association) је толико сметало да дебитант буде шампион па су све договорили и наредили, прво афера Спајгејт или како се зваше? Формула није спорт већ "играчка" богаташа јер је у сваком спорту дозвољено шпијунирати противника да би сте видели како игра а забањено је да неког пустите да победи (ВН Аустрије Барикело - Михаел Шумахер) па данас Маса - Рајконен (зашто само Маси није мерено време које проведе у боксу а свим осталим јесте да се не би видело колико га више задржавају у боксу потпуно непотребно). Жалосно је што је онај Маса водоноша тога у Мекларену нема. Због свега овога Формула 1 није спорт већ забава за богате и због свега овога гледаност из дана у дан опада. На крају да ли мислите да су у Мекларену будула па да незнају кад треба да позову Хамилтону у бокс (да ли сте то још некад видели) предзадња трка? Па ово данас "имао проблема са мењачем" а касније их све газио, после му је функционисао мењач? Па 3 заустављања ма дајте то су приче за децу.
Кими је одвојио титулу још кад је потписао за Ферари а кад су видели да је враг (мали Британац) однео шалу прешли су на освајање титуле за зеленим столом јер су ту најбољи.
(rasista)
Znalo se da covek druge boje kože ne može da bude prvak.... Rasizam i dalje ostavlja svoj trag. Najžalosnije je što je to na sportu !
(jedan sa kojim se slazem)
konacno-kimi sampion
2003-sumaher mu krade titulu
2005-nepouzdanost mclarena
mislim da je doslo vreme da stvari dodju na svoje mesto
zao mi je zbog hamiltona
(meni najsipaticniji)
Pa Kimi, dal' mozes da verujes?!
Hvala najvise na svetu!
(:lolblue::lolblue::lolblue: )
onnittelut KIMI!
mada je i konkurencija bila bajna - baba alonso, deriste luis i potrcko felipe.
wrc rulez!
go gronholm!
(hmmmmmmm)
Cestitke najboljem vozacu danasnjice.
Apsolutna dominacija, 6 pobeda, 57 sekundi ispred Alonsa.
Ajmo sada javite se vi koji ste ga nazivali promasenom investicijom, nemojte da kopam po arhivi.
Iskidase mi zivce Rozberg, Kubica i Hajdfeld pred kraj trke.
Jos jednom, saka cast Kimi!
(hehehe)
A vi sto kazete da je imao srecu, pogledajte zadnje 3 sezone i zapitajte se na koj nacin je gubio titule. A nemogu da verujem da navijac Alonsa kaze da je Kimi imao srece.
(QQ)
vidi se da je trka prodata i da je titula poklonjena!
gde je bio taj kimi dosad?
(hehehe, od ovoga me je bilo najvishe stra')
Samo da nije sampion Alonso!
(balkanski spiJun?)
Evo sta ja mislim o ovome.
Sve je to vec unaprijed isplanirano i namjesteno dogovorom Ferrarija i Mclarena.Pored milijunske kazne Mclaren je morao predati i naslov u pojedinacnoj konkurenciji da citava afera bude zaboravljena a samim tim da Mclaren nastavi sa takmicenjem u narednoj sezoni.
Ali kako su ovo sve odglumili,prava KATASTROFA,od prvog kruga pa do zadnjeg. Cak se ni jadan Kimi nije snasao u svojoj ulozi najsrecnijeg dobitnika ove price.
Uzas i prevara vijeka!
(fabija jesi ovo ti???)
Nema Mihaela, nema strasti, nema radosti - ovo je obicno odradjivanje posla!!!!
(istina)
Volim F1. Stvarno najbrZi cirkus na svetu.
(reakcija na vijest o mogucem kaznjavanju one troice ispred Hamiltona-odlicno!)
Mora da se sale ?!
Ovo je neverovatno !!!
Pa zasto je Englez uopste dolazio da vozi trku i da se muci bez potrebe kad mogu lepo da mu poklone.
A da mozda pitaju Shumija da mu da ovu titulu cisto onako da mu se nadje kad resi da se hvali.
Last edited by brzi_pas; 22-10-07 at 04:28.
ne mogu da vjerujem što je desi hamiltonu....onako da mu ispane titula iz ruku...nevjerovatno...ok loše je startovao pao na 8 mjesto krenuo u preticanja....brzo bi prešao i alonsa jer je bio makar pola sek. brži po krugu....ali jbg...nema sreće....vozio je poslije toga extra pretekao svakog ko se našao ispred njega ,ali nije bilo vremena za više....
e sad kimi je šampion i treba kad već nije lewis...bio je moj omoljeni vozač dok nije otišao kod žabara...poslije svega što se desilo sa aferom bolje i on nego alonso
p.s. danas mijenjam nick
bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....
She is only here to annoy herself!
Svaka čast Ferrariju za ovu trku. Massa je odigra veoma bitnu ulogu na početku, i skoro bez greške su vozili do kraja, puno brze od cigoša na trećem. A i vakat je bio tome Kimmiju. Bolje on, no cigoš, ipak. Sretno mu bilo.
Žao mi je toga Hamiltona. Mada se on u Kinu sjeba. Eto, kako god .. viđećemo ko će doć sledeće godine u McLaren.
Mclaren podnio zalbu na odluku FIA:
Momčad McLaren Mercedesa žalit će se na najnoviju odluku FIA-e vezanu uz neregularnost goriva na bolidima BMW-a i Williamsa. Naime, nakon jučerašnje utrke otkriveno je da je gorivo u tim bolidima bilo prevelike temperaturne razlike u odnosu na temperaturu zraka, za više od dopuštenih 10 stupnjeva Celzijevih te je postojala realna mogućnost da momčadi budu kažnjene, bodovi oduzeti i na taj način oduzet i naslov Kimiju Raikkonenu jer bi se Lewis Hamilton pomaknuo na četvrto mjesto i osvojio pet bodova.
Suci su sinoć oko 22h po našem vremenu potvrdili da su momčadi krive i da će se razmatrati odluka o kažnjavanju, no kasnije je potvrđeno da neće biti poduzete nikakve akcije koje bi eventualno promijenile rezultat Velike Nagrade Brazila i na taj način omogućile Lewisu Hamiltonu da osvoji dodatna tri boda i postane najmlađi svjetski prvak u povijesti sporta.
Ovom McLarenovom odlukom ipak se nadvio oblak sumnje nad Kimijevim naslovom te ukoliko FIA prihvati McLarenovu žalbu odredit će se i datum saslušanja kada će se donijeti i konačna odluka.
p.s. Pomozi boze!!!
Last edited by apple_mac; 22-10-07 at 10:12.
Vazi neka kazne njih dvojicu i Hamiltona sto je mijenja gume i eto opet isto![]()
She is only here to annoy herself!
Ovo je bila moja pisanija sa "pokojnim" Ferraristom još početkom sezone. Mislim da je bilo u mjesecu martu! Dakle, mnogo ranije od: Spygate, Stepneygate, Ferrarijeve nepouzdanosti i konačnog McLarenovog posrnuća. :mrgreen:
Doduše, ovdje sam već uvidio da je Kimi favorit unutar tima Ferrari (tu je Todt ponovo dokazao da je profesor za međuljudske odnose).
Iskreno, TADA nisam očekivao da će McLaren-Mercedes biti toliko blizu (a dijelom i spred) "crvenih"! Naravno, kasnije smo svi vidjeli u čemu je ležala "prednost" McLaren-Mercedesa... :burp:
Last edited by analiza; 22-10-07 at 11:42.
Mislim da bi to bilo sramno, jer je svojevremeno McLaren trebao biti BOLJE kažnjen u Spygate aferi!!
A što se prednosti Williams-Toyote i BMW-a tiče to je stvarno smiješno. Evo ti kalkulacija koju donosi takozvani "hladniji" benzin motoru:
1.Pođi od pretpostavke da je današnja snaga motora u F1 nekih 740 KS.
2.Od ove snage prvo oduzmi 7% tj. nekih 52 KS koje motori gube zbog nadmorske visine od skoro 800 metara.
Dobićeš cifru od 688 KS.
3.POTHLAĐENI BEZIN u najidealnijim uslovima, koji dobrano prevazilaze izmjerene vrijednosti na stazi u Interlagosu, donosi dodatnih 0,33% do max. 0,67% izbačene snage motora.
4.Što kada opet izračunaš daje snagu od nekih 2,5 do 4,5KS. Ponavljam u IDEALNIM USLOVIMA, gdje bi benzin bio izuzetno ohlađen!!!
Iz ove jednostavne računice i sami Stewart-i FIA su vidjeli da se radi o banalnim stvarima i odustali od daljeg gonjenja BMW-a i Williamsa.
McLaren-Mercedes se uhvatio za slamčicu spasa, a ako im ovo prođe, usraće se u sport! Protivnik sam kazne (gore su i dokazi), kao što sam bio svojevremeno i protiv izbacivanja tima iz Wokinga iz šampionata i (ne daj Bože) oduzimanja bodova vozačima McLarena.
N'o vidjet' ćemo...
Last edited by analiza; 22-10-07 at 10:42. Reason: Error
Kimi sampion - bilo je vrijeme.
Licio mi je na Michaela, ne znam zasto ali navijao sam za njega. Valjda zato sto je Schumijev nasljednik.
Kakva trka, perfektna voznja Kimija (toliko emocija i samo jedna grska)...
Ili, komentator nije spomenuo da je ova trka bila cista repriza iz 1986, borba izmedju Mansella i Piqueta, i onda dodje Prost i uzima im titulu, a niko na njega nije racunao.
I onda sam dosao do zakljucka da Bog ne daje da sfercujes, sa McLarenom je sve bilo OK do zadnjih trka, ali kao sto smo vidjeli to je sve palo u vodu, ne moze, ne daje, no fucking chanse....
Sto su izgubili? 100 miliona, bodove, ugled, kontruktorski i vozacki...i to kako, juce su bili tu, znaci najmanji korak do naslova ali ne moze...
Malo sam se nasmijao kad sam vidio MAS +40 ALO.
P.S. od pocetka trke do kraja pressa moj telefon je bio zauzet, najmanje 20 ljudi su me zvali da mi cestitaju pobjedu (???) i min 100 poruka).
Treva da zahvalim i Massu koji je pomagao Kimiju, vidi se da kod njih jos zivi duh NAJVECEG!
Vozac dana - Hamilton
I onaj drugi vozac Williamsa (Nakazina jel) je vozio dobro.
Last edited by Fabia_Elegance!; 22-10-07 at 12:55.
TAKUMI
i dalje trvdim da je alonso najviše kriv što je lewis ostao bez titule....koju je zaslužio
bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....
I Senna je uzeo prvu titulu u 28oj,chini mi se.Kimi je zasluzhio,jer posjeduje to umijece i shteta bi bila da ne bude u Hall of Fame F1.
Navija li jos kod od Vas za McLaren?
TAKUMI
Ferraristi neka su nam srecne titule!
Konacno se i Kimiju srecna osmjehnula, sto je i zasluzio posle svih pehova koji su ga snalazili ove i proslih sezona.
Luis je, sto bi rekao onaj sa filma "kad porastem bicu kengur", platio danak neiskustvu, prije svega u kini dje je mogao da obezbijedi titulu, a onda i ova greska kad je pokusao da obidje alonsa. Ali ima vremena, mlad je i veoma dobar vozac, bice titula, ovo je odlican rezultat za debitantsku sezonu.
Alonso je (sto je i izjavio na konferenciji) cekao kix mase ili kimija, a i ja sam se pribojavao da bi se tako nesto moglo desit, a stvarno ne bih mogao podnijet da je ovaj glibo uzeo jos jednu titulu :roll:
Nadam se da ce sledeca sezona biti jos interesantnija i da ce se jos neki tim umijesati u borbu za titulu.
A ovo za bmw i vilijams je obicna prdnjavina!
Ne znam kako mclaren ima obraza da se buni posle svega...
Dont miks grendmas end frogs.
Ne mogu da vjerujem da je ona budala od kimija shampion
ps. fabia oli da ti promjenim nick u BMW![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks