Originally Posted by
Space Cowboy
jezik nije isti sobzirom da vi vas zovete crnogorski a mi nas srpski. Istorija nije ista sobzirom da je za vas 1918. godine nastala srpska okupacija a za Srbe u CG - oslobodjenje od austrougarske okupacije.
Takodje ni jezik kao ni gramatika nam nije ista jer po vasoj gramatici crnogorskog jezika koji je izdao Vojislav Nikcevic vi imate neka slova koja mi u srpskom nemamo.
Sve u svemu mi smo 2 bliska ali razlicita naroda. Nismo jedan kao sto ti hoces da kazes, jer da smo jedan narod izjasnjavali bi se svi ili kao Srbi ili kao Crnogorci, govorili bi jednim istim jezikom, molili bi se u istoj crkvi i tako dalje i tako blize.
Imaju i Srbi iz Crne Gore ta 3 glasa, a bogomi i koriste ih taman kolko i Crnogorci. Za razliku od Srba iz Crne Gore oni pravi Srbi (iz Srbije), koji su se vazda pisali ka Srbi, nemaju ta tri slova. Tako da si ti upravo dokaza (tvojom teorijom) da su Srbi iz Crne Gore i pravi Srbi dva razlicita naroda, jer ne koriste iste glasove.
Jos nesto, Srbi iz Narodne Stranke i Srbi iz Srpske Narodne Stranke su dvije razlicite nacije, po tvojoj logici, jer razlicito poimaju istoriju i razlicito se izjasnjavaju (ovi iz Narodne Stranke kazu da istorija nije podijelila Crnogorce na dva naroda, a ovi iz SNS-a kazu obratno i zahtijevaju prava nacionalne manjine ili nesto slicno tome).
Samo Sloga Srbina Spasava!
Last edited by Petar Mrvaljevic; 21-10-07 at 13:47.
"Postojaće Crna Gora dok je Lovćena i Durmitora, dok je mora pod Barom i Kotorom, dok je Sunca i dok je Grahovca!"
Bookmarks