Jedan slican vic(slicnog karatkera i modela) sam cuo vezan za crnce(baziran na rasnu diskriminaciju) u filmu Pogodi Ko? u glavnoj ulozi doticnog filma igraju Ashton Kutcher... u kojem on vidljivo i osjetno ugrozen u famliju buduce tazbine(crnaca) na sve moguce nacina pokusava da osvoji srce njegovog tasta i zatrazi ruku njegove divne cerke, ali uoci vecere njegov tast zeleci da izvuce par informacija o tome sta misli o crncima kao rasi ima na umu da od njega zatrazi da mu isprica jedan vic. Ashton neznajuci da ga tast testira, pricajuci jedan vic za drugim ushicen i uzbudjen od divne atmosfere za kuhinjskim stolom zadrzi se na vicu koji je po mnogim ukucanima izrazilo sukob misljenja i poznato sirenje mrznje izmedju bijelaca i crnaca. Vic ide ovako citiram"Koje su to tri stvari koje crnac ne moze da dobije(ima) u zivotu? Odgovor:"Masnica ispod oka, Debelu usnu i Posao." Kad sam cuo ovaj vic osmjeh je zalio moje lice, ne obaziruci se na realno znacenje vica (skriveno u igri rijeci). Civilizovani ljudi moraju da naprave distinkciju kad je u pitanju humor(sala) i uvreda. Dakle navedeni vicovi postovani od(Patriota) svakako nisu uvreda nego komedije izrazena kroz prizmu svakodnevne bezmislene averzije stanovnika Balkana koju ja vjerujem mnogi na ovom forumu nece shvatiti kao povredu religije, nacije, rase...nego samo jednu bezazlenu salu. Ozbiljne teme(politika, religija...) nece valjda da se postuju pod forum "Vicevi" nego sasvim druga programska shema predodredjena za specificnosti toga foruma.
Much ado about nothing
Last edited by KRECHIMIR; 20-10-07 at 07:29.
NOTHING IN LIFE IS CERTAIN BUT TAXES AND DEATH
Bookmarks