Taman potpisaše Ustav, i Dobrile ga pocijepa... sad ga više nemamo![]()
Ima li dje teksta predloga, integralno?
- Ladan ko taština duša -
Dobrile je magarac. Crna Gora je dobila ustav i neka je sa srećom.
Neka je sa srecom , bilo je vise i vrijeme. Sad jos da se izmrimo i ukinemo neke izmisljene narode.To je na redu a bi ce brgo.
U Crnu Goru zivi jedan narod, razlicitija vjera a ne mnogo izmisljenija naroda.
Nek nam je sa srecom!!
Kad vidim onog Dobrila i Strunjasa kako se keze,smuci mi se...
Ti si zadnji romantik na ovom svijetu,sto se sporo krece i ceka raj...
Srecan nam Ustav! Slazem se da je ovo mjera moguceg u datom trenutku, ali mislim da je trebala vise biti ukljucena strucna javnost. Crna Gora je usvajanjem najviseg pravnog akta pokazala da je zrela da donosi vazne odluke sa sto vecim konsenzusom, sto je veoma vazno zbog onog sto nas ceka u narednom periodu na putu ka punopravnom clanstvu u EU i drugim asocijacijama.
Super, sad imamo kriminalnu drzavu sa ustavom. Bas lijepo neka nam je sa srecom.
A, sto bi ti htio? Postenu drzavu bez ustava? Gdje toga ima?
ja ne znam od kojeg tacno kompleksa pate ovi koji se stalno pozivaju na kartele, kriminalnu/privatnu drzavu, i slicno.
sto se tice dobrila, nek cijepa sad kad je donesen ustav, sad se broji (krivicno je djelo mislim...).
Liberty and justice ∀
U UK naprimjer![]()
Ja bi postenu (normalnu tacnije), bez obzira na ustav. Jer vidis postoja je i prije ovoga, novo-pecenoga, neki ustav koji se nije postova. U svijetlu ustaljene prakse selektivne primjene zakona, sa ovim 'novim' ne ocekujem bas nista.
Dakle, neka vam je sve kako ocete, bice kako im volja bude.
uk mozda nema kodifikovan ustav ali svakako poznaje konstitucijalizam.
Liberty and justice ∀
sa srecom barco i sestre crnogorci:joint:
srbima ništa nije zakinuto, tuzima je dobro i ovako, nećemo stvarat dodatne republike, bošnjacima je fino, svako svoj jezik, zastava je ona koju je vijorila referendumska većina, (himnu su mogli skresat), i ne znam šta kome fali koji ku.ac. nek istupe oni koji kažu da je diskriminatorski i antisrpski ustav i nek objasne zbog čega to misle.
neka bude borba neprestana...
Ti jos ocekujes objasnjenje :P, pa srpski narod je stvarao ovu drzavu, gdje li je bio taj srpski narod na proslim popisima xD.
Srbi i Albanci se slozili oko Ustava!!
Srbi su ostali u skupstini i bili protiv a Albanci bojkotovali Ustav.Naravno razlozi su bili drugaciji!
Albanci su protestovali jer vladajuca koalicija nije htjela da poptpise sporazum sa albanskim strankama oko prava na lokalnu samoupravu opstine Tuzi!!
Meni, nije jasno zasto DPS i SDP izbjegavaju da daju Albancima opstinu Tuzi kada za to imaju vece pravo nego mnoge sadasnje opstine!
Da li vi smatrate da je opstina Tuzi opasnost za Crnu Goru?
Meni , sve osim opstine Tuzi je sramota za vladajucu koaliciju!
Izgleda da postoji bojazan Mugose i Dps da bi davanjem opstine Tuzi izgubio Podgoricu!
Naravno da je to tacno jer na proslim izborima Dps bi izgubio Podgoricu da su Tuzi odvojena opstina!
Zar je toliko vazna vlast da se krse osnovna ljudska prava jedne autohtone manjine u Crnoj Gori-pravo na lokalnu samoupravu!
Libertas
Albance treba pozitivno diskriminisat (jer su istinska jezicka manjina), ali ih ne treba geografski zaokruzivat. Zamisli sad kad bi Amerikanci crncima davali neke geografske autonomije umjesto sto im daju neke privilegije za upis na fakultete i zaposljavanje ka sto je sad slucaj. To ne bi vodilo brzoj integraciji Albanaca u crnogorsko drustvo, vec u brzu dezintegraciji po teritorijalnom principu.
Last edited by Kod Pera na Bukovicu; 20-10-07 at 15:12.
Ajmo onda: Njegushi opstina !!!
Njegusi imaju veci priohod po glavi stanovnika no PG ili BD. Aha, sto cete sad?
@sinisam
Mislim da uvidjas cemu bi to vodilo?
Last edited by Don_Sharky; 20-10-07 at 15:24.
Mislim da sinisam kaze da opstine treba da se daju po nacionalnom osnovu, sto je nedospustivo. Opstine se nikad ne smiju davat po nacionalnom osnovu - to vodi dezintegraciji drzave.
Ako je odredjenima milija opstina od drzave, onda oni ne zasluzuju da kroce u Parlament, a kamoli da traze sto.
Last edited by Kod Pera na Bukovicu; 20-10-07 at 15:54.
Hvala SUNCU & MJESECU,
sad nema odmora, dok traje OBNOVA.
Neka ovo sluzi za bolje FIZICHKO I PSIHICHKO ZDRAVLJE GRADANA, i dobro nashim sinovima i shcerima, i budite TOLERANTNI prema GUBITNICIMA,
neka malo IZDUSHE, CGa se STABILIZOVALA POLITICHKI, i svako cijepanje USTAVA I SJEDNIK NA GUZICE GOSPODE POSLANIKA, PROTIVNIKA CRNE GORE, samo vishe ARMIRA I CEMENTIRA NJENE TEMELJE,
NEK JE VJECHNA CRNA GORA.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Neka je srecan Ustav svima nama!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks