Results 1 to 25 of 545

Thread: Qur'an istinita Bozija uputa

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Djoks, vidiš ja sa sigurnošću kažem da je moja vjera jedina prava vjera. To kažem jer jedino moja vjera ima dokaze da je prava. Moja Knjiga je jedina Knjiga koja ne posjeduje apsolutno ništa što bi se kosilo sa naukom.
    Radi se vise o tumacenju nego o naucnoj potvrdjenosti. Vidio sam negdje ranije tvoje tumacenje Qur'ana u vezi sa crnim rupama (cini mi se, ne mogu traziti sad=, na primjer. Radilo se u tekstu koji, zaista, u odredjenoj interpretaciji moze imati NEKIH podudarnosti sa teorijom crnih rupa, ali takodje moze znaciti i milion drugih stvari koje nemaju nikakve veze sa kosmologijom niti naukom.

Na kraju krajeva, sam pojam inteligentnog, besmrtnog i svemocnog tvroca se kosi sa naukom, jer je teorija postanka u grubim crtama vec poznata. Dovoljno poznata da moze sa sigurnoscu tvrditi ta 'tvorac' ne moze postojati, jer je nemoguce postojati prije postanka vremena, i samim tim nemoguce je stvoriti vrijeme. Onda su tu i principi relativnosti, i jos mnogo stvari koje ne ostavljaju nimalo mjesta za inteligentno, mitolosko bice koje bi bilo tvorac.

Naravno, 'tvorac' moze biti nesto sasvim drugo, ali to bi sada bile samo spekulacije.
    Last edited by MadGod; 18-10-07 at 20:05.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)