Results 1 to 25 of 545

Thread: Qur'an istinita Bozija uputa

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ukoliko bi oženio muslimanku to u stvari i nije muslimanka kad je sebi dopustila da je uzme MR. Edgar. Ona je i prije tvoje ženidbe od Islama nosila samo svoje ime po kojemu se prepoznavala i sebe u zabludi nazivala muslimankom. To zato jer da je bila muslimanka ne bi se udala za tebe. Da je bila muslimanka poštovala bi ono što piše u Quranu.
    Zveku ja ne znam u kojem vijeku ti živiš, ali znam da što vrijeme sve više odmiče tako se i ljudi približavaju sve više đavolskim rabotama. Reći 21 vijek i na taj način izvlačiti neko opravdanje je za mene glupost a naročito ako se uzmu o obzir trajna načela moralnih principa od generacije do generacije. Sa religijske tačke stanovišta 21 vijek ne označava ama baš ništa, osim samo još veća iskušenja kojima su ljudi podložni gledajući ono što je zabranjeno i radeći svakojake grijehe nalazeći pri tom opravdanje u slobodi izbora, kretanja, ponašanja itd. Tako ti vođen svojom sumanutom logikom ne znaš prave vrijednosti žene već izigravaš nekog bzv. cool tipa koji tobože žene smatra papučarkama.
    To što iz muslimanskog svijeta ima najviše izbjeglica je uzrok jevrejsko-hrišćansko-masonskog primitivizma i ugnjetavanja naroda, kako zbog interesa tako i zbog neznanja.
    Ja nisam rekao da su svi slični tebi lažnjaci i falsifikatori niti mi je jasno na osnovu čega si to zaključio, ali tvrdim naravno da je JEDINO moja vjera istinita.
    Što se tiče tebe vidim da svojoj djeci daješ mogućnosti izbora, tj. da li da postanu vjernici ili ne, a ovde se mučki boriš i opterećuješ sa citatima iz šlb. internet stranica. Pa izvoli brate pa svoju djecu ubijedi u tvoj stav. Nećeš! Zašto? Zato što to tvoja žena (koja je jedna od onih koja ti služi za ono što si opisao) ne dozvoljava. Nešto ne primjećujem da imaš toliki autoritet nad ženama kako se predstavljaš.
    Dalje, treba li istrijebit jevreje zbog toga što ih je Allah dž.š. u prošlosti kaznio pitaš me. Naravno da ne. Allah dž.š. je jasno propisao u Quranu u kojim je slučajevima dozvoljeno voditi ratove. Ono što je tragično je to što ne vidim iz kojeg si dijela mog odgovora izvukao takav stav. To bi bilo nešto kao kada bi ja tebe pitao da li je obavezno pronaći i ubiti Edgara zato što je tvoja žena protestant.
    Brate, ako si u stanju postaviti pitanje koje ima smisla učini to, ali nemoj davati nepromišljene komentare koji nemaju nikakvog smisla. Ovaj topik nije zamišljen da analizira na osnovu čega te hvataju napadi smijeha, već nešto potpuno drugo.
    Uzgred pozivam Edgara da iznese činjenice kojima je u stanju potkrijepiti svoje mišljenje da Bog nije stvorio sve idealno i da navede primjer kako bi to on uradio da je Bog.
    Djoks, vidiš ja sa sigurnošću kažem da je moja vjera jedina prava vjera. To kažem jer jedino moja vjera ima dokaze da je prava. Moja Knjiga je jedina Knjiga koja ne posjeduje apsolutno ništa što bi se kosilo sa naukom. Imam potpuno pravo da tako nešto kažem. Imam potpuno pravo da to kažem jer najveći broj ljudi iz ostalih religija pristupa mojoj religiji. Imam to pravo da kažem jer je daleko najveća rastuća religija u svijetu. Imam pravo to da kažem jer se jedino Quranskim riječima istjeravaju šejtani u što sam se uživo mnogo puta uspio uvjeriti. A koji su dokazi ostalih religija?
    Last edited by Mabus; 31-08-07 at 15:50.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)